Doorgaan naar hoofdcontent

Paul Gheysens is nog niet klaar met bouwen bij Antwerp, maar… : “Nee, we hebben nog geen contact gehad met Dries ...

Paul Gheysens is nog niet klaar met bouwen bij Antwerp, maar… : "Nee, we hebben nog geen contact gehad met Dries Mertens"

Geen ploeg die deze zomer al zoveel uitgaf als Antwerp, maar dat wil niet zeggen dat de Great Old al is uitgewinkeld. "We hebben nog een maand en die zullen we kunnen gebruiken."

Lees verder

Kjell Peersman, zoon van Tristan, verlengt contract bij PSV

Kjell Peersman (18) staat op het punt om zijn contract bij PSV te verlengen tot en met 2026. Het contract van de Belgische doelman en zoon van ex-keeper Tristan Peersman (42) liep eind dit seizoen af.

Lees verder

Tabekou moet Limbombe doen vergeten: "Ik had het gevoel dat Lierse me er echt graag bij wilde"

Serge Tabekou wordt de vervanger van Stallone Limbombe bij Lierse. De 25-jarige flankaanvaller uit Kameroen ondertekende op het Lisp een overeenkomst voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar. Tabekou trainde gisteren al een eerste keer met de groep.

Lees verder

Tegenvallende Tour slaat Lotto ver terug in degradatiestrijd

De compleet gemiste Tour de France dreigt Lotto-Soudal zuur op te breken. De kloof met Team Bike­Exchange-Jayco – op een veilige achttiende plaats – bedraagt opnieuw 634 punten. Vóór de Tour was die achterstand nog bijna tot nul herleid.

Lees verder

De mini-Tour van Evenepoel richting de Vuelta: "Het kan zijn dat Remco in San Sebastian nog enkele procentjes tekortkomt"

Het is Remco Evenepoel (22) straks menens voor de Ronde van Spanje. Hij maakte van zijn voorbije hoogtestage in Livigno een mini-Tour de France. Quick Step Alpha Vinyl-trainer Koen Pelgrim vertelt het verhaal achter de Strava-cijfers. "De stage was volledig gericht op volume. We wilden een basis leggen richting Vuelta."

Lees verder

Een dag na ontslag Tibor Balog verliest KFC Turnhout nipt tegen Heist, Dave De Herdt kijkt toe vanop tribune: "Waren ze niet klaar voor mijn manier van werken?"

Geen Tibor Balog dinsdagavond op de Turnhoutse bank voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen eerstenationaler Heist. Balog werd maandag de laan uitgestuurd. "Ondanks deze vreemde beslissing kan ik geen kwaad woord vertellen over deze mooie club", bleef Balog respectvol.

Lees verder

Eden Hazard scoort na 188 dagen nog eens voor Real Madrid en krijgt Spaanse pers op zijn hand: "Hij doet alles om te slagen"

Eden Hazard heeft nog eens kunnen scoren voor Real Madrid. De Rode Duivel viel in een oefenmatch voor Real Madrid tegen Club América in bij de rust als nummer negen voor Karim Benzema en eiste een strafschop op, die hij wel heel koel precies in het hoekje trapte. Hazard, die al 188 dagen niet meer gescoord had voor de club, kon zo nog eens vertrouwen opdoen.

Lees verder

Dolenthousiaste jonge fan toont waar het EK vrouwenvoetbal echt om draait: "Voetbal is ook voor meisjes"

Beelden van een klein meisje die dinsdagavond helemaal uit de bol ging voor de Engelse nationale vrouwenvoetbalploeg werden al bijna een miljoen keer bekeken op sociale media. 'Her Game Too', een organisatie die wil werken aan het bewustzijn dat voetbal ook voor vrouwen is, deelde de beelden op zijn Twitteraccount. "Dit is waar het allemaal om draait."

Lees verder

Rome heeft een nieuwe keizer: waanzinnige beelden van tienduizenden fans die topaanwinst Paulo Dybala welkom heten

Rome heeft een nieuwe keizer. Paulo Dybala is dinsdagavond officieel gepresenteerd als nieuwe aanvaller van AS Roma. De 28-jarige Argentijn kreeg in het prachtige stadscentrum een welkom om U tegen te zeggen. Tienduizenden mensen waren op straat gekomen om hun nieuwe keizer voor het eerst te ontmoeten. Dybala kwam transfervrij over van Juventus, waar hij de voorbije zeven seizoenen speelde.

Lees verder

Na Hans Vanaken: ook kersvers Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen wordt papa

Kersvers Club Brugge-middenvelder Casper Nielsen (28) en zijn vriendin Marie Kuhlmann Andersen zijn in verwachting van een zoontje. Dat maakten de Deen en zijn nieuwe werkgever zopas bekend.

Lees verder

Antwerp verhuurt Dorian Dessoleil aan KV Kortrijk

Bij zijn aankomst maakte Van Bommel meteen duidelijk dat hij zijn kern wil afslanken. Overbodige spelers spelers als Dessoleil moesten naar een oplossing zoeken. Die komt er nu ook: de verdediger trekt op huurbasis naar KV Kortrijk.

Lees verder

Schrik voor 'Mevrouw Eiffeltoren': Duitsland en Frankrijk vechten vanavond titanenduel uit om een plekje in de finale

Acht van de twaalf EK's heeft Duitsland al gewonnen in het vrouwenvoetbal, maar vanavond in de halve finale zijn ze op hun hoede voor Frankrijk. Tegen de getalenteerde Fransen gaan de kansen gelijk op. 'Die Frauschaft' vreest vooral de 1m87 lange Franse kapitein Wendie Renard (32).

Lees verder

Ousmane Dembélé lijkt met twee heerlijke goals tegen Juventus aan tweede leven bij Barcelona te beginnen (en viert zoals Curry)

De Fransman Ousmane Dembélé (25) lijkt vijf jaar nadat Barcelona 140 miljoen euro voor hem op tafel legde eindelijk van grond te komen bij de Blaugrana. In een oefenmatch tegen Juventus scoorde hij twee heerlijke goals, al zorgde Juventus-spits Moise Kean telkens voor een tegentreffer: 2-2.

Lees verder

Wimbledon-finalist Nick Kyrgios geeft in extremis nog forfait voor ATP-toernooi van Atlanta

Wimbledon-finalist Nick Kyrgios (ATP 47) heeft dinsdag in laatste instantie nog forfait gegeven voor het ATP-toernooi in het Amerikaanse Atlanta (hard/708.530 dollar), de opener van het Amerikaanse hardcourtseizoen.

Lees verder

LIVE. Antwerp op weg naar FC Drita

Donderdag bleef Antwerp in het eigen Bosuilstadion steken op een brilscore. Winnen tegen Drita is dan ook de boodschap willen ze in Deurne de 3de voorronde van de Conference League bereiken. Volg de Great Old op weg naar Kosovo.

Lees verder

Vals Twitteraccount van gele trui-winnaar Jonas Vingegaard verraadt zichzelf door mee te doen aan wedstrijd om…. gele trui te winnen

Het ziet er heel officieel uit, maar is het niet. Op Twitter is er een account dat pretendeert aan Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard te behoren en op die manier 11.400 volgers telt, maar in werkelijkheid heeft de Deen helemaal geen Twitteraccount.

Lees verder

Neymar nu weer boos op Rode Duivel Thomas Meunier: "Die jongen praat te veel"

Neymar heeft zich verongelijkt uitgelaten over Rode Duivel Thomas Meunier, zijn ex-ploegmaat bij PSG. "Die jongen praat te veel", schreef hij op Instagram onder een post van de voetbalpagina van het in Brazilië populaire 'Vocé Sabia?'.

Lees verder

Frenkie de Jong zit klem bij Barcelona: Manchester United wil hem, maar wil hij zelf ook wel weg? En moeten we medelijden hebben?

Frenkie de Jong, een van beste voetballers van het Nederlands elftal, zit klem bij zijn club Barcelona. Manchester United wil hem graag overnemen, maar de speler wil pas weg als hij miljoenen aan achterstallig salaris krijgt. Alles wat he moet weten over dit netelig transferdossier in vijf vragen.

Lees verder

LIVE TOUR DE FEMMES. Vandaag staat 'Strade Bianchi Light' op het programma richting Bar-Sur-Aube

Liefhebbers van het zwaardere werk komen vandaag aan hun trekken! De vierde rit van de Tour de Femmes trekt richting Bar-Sur-Aube over een parcours dat doet denken aan Strade Bianchi. Iets voor een alleskunner als Lotte Kopecky?

Lees verder

Massa volk in Kopenhagen ontvangt Tourwinnaar Jonas Vingegaard, die zelfs escorte met gevechtsvliegtuigen krijgt

Tourwinnaar Jonas Vingegaard is met veel bombarie neergestreken in thuisland Denemarken. De kopman van Team Jumbo-Visma zag zijn privéjet geëscorteerd door gevechtsvliegtuigen van het Deense Ministerie van Defensie, een eer die alle Deense atleten die goud behaald hebben te beurt valt. Eens geland werd hij verwelkomd door een massa volk en in een cabrio rondgereden door de massa.

Lees verder

Huiszoekingen bij Organisatiecomité Olympische Spelen van Tokio

De Japanse politie heeft dinsdag en woensdag huiszoekingen uitgevoerd in een zaak van verdachte betalingen aan Haruyuki Takahashi, voormalig bestuurslid van het Organisatiecomité van de Olympische Spelen van vorig jaar in de hoofdstad Tokio, vanwege het Japanse bedrijf Aoki Holdings, een officiële sponsor van het sportevenement.

Lees verder

Nederlandse ex-coach van dubbelspeelster Demi Schuurs voor 12 jaar geschorst wegens matchfixing

De Nederlandse tenniscoach Max Wenders is voor twaalf jaar geschorst wegens matchfixing. De 26-jarige Wenders heeft volgens The International Tennis Integrity Agency "meerdere aanklachten wegens matchfixing toegegeven". Ook heeft de coach bekend dat hij bewijsmateriaal heeft vernietigd.

Lees verder

Dortmund-aanvaller Sebastien Haller met succes geopereerd aan teelbaltumor: "Hij was meteen heel positief"

Borussia Dortmund- aanvaller Sebastien Haller is met succes geopereerd aan de tumor die onlangs werd ontdekt in zijn teelbal, zo maakte sportdirecteur Sebastian Kehl woensdag bekend.

Lees verder

Maryna Zanevska kan daags na regenonderbreking achterstand niet meer goedmaken op WTA-toernooi van Warschau

Maryna Zanevska (WTA 99) is er woensdag, daags nadat haar wedstrijd in de eerste ronde op het WTA-toernooi van de Poolse hoofdstad Warschau (gravel/251.750 dollar) tegen de Oekraïense Kateryna Baindl (WTA 190) onderbroken werd door regenval, niet in geslaagd om haar achterstand (6-3, 3-1) nog goed te maken. Ze blies uiteindelijk de aftocht met 6-3 en 6-3.

Lees verder

16 Belgische piloten komend weekend aan start van 24 Uur van Spa-Francorchamps

Zestien Belgische piloten zullen deelnemen aan de 74e editie van de 24 Uur van Spa-Francorchamps dit weekend, onder hen vijf in de koningsklasse van de Pro Cup.

Lees verder

Werkuha Getachew plant wereldrecordpoging op 3.000m steeple op Memorial Van Damme

De Ethiopische Werkuha Getachew is van plan op vrijdag 2 september tijdens de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion het wereldrecord op de 3.000m steeple bij de vrouwen aan te vallen, zo maakten de organisatoren woensdag bekend.

Lees verder

Wat een soap in Frankrijk: Bordeaux mag drie dagen voor de start van het seizoen alsnog in Ligue 2 uitkomen

Girondins de Bordeaux is op drie dagen voor de start van het seizoen opgevist in de Ligue 2. Dat is woensdag door het uitvoerend comité van de Franse voetbalbond (FFF) bevestigd. Daarmee komt er meteen ook een einde aan een lange soap.

Lees verder

Eindelijk officieel: verdediger Lisandro Martinez naar Manchester United, Ajax kan tot 67 miljoen vangen

Lisandro Martínez heeft woensdag zijn contract bij Manchester United ondertekend, waardoor zijn transfer van Ajax naar Engeland is afgerond. De Argentijnse verdediger ligt tot medio 2027 vast in Manchester. Tevens is er een optie voor een extra jaar in de verbintenis opgenomen.

Lees verder

Jasper Philipsen topt affiche vijfde na-Tourdernycriterium van Putte

Woensdagmiddag werd in het gemeentehuis van Putte de vijfde editie van het na-Tourdernycriterium voorgesteld. Dit evenement heeft plaats op zondag 31 juli.

Lees verder

Grote losliggende stenen in "grindetappe" tijdens de Tour de France Femmes: "Dit hoort niet thuis in rittenkoers"

De 'grindetappe' in de Tour de France Femmes vandaag zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Het parcours gaat immers over onverharde wegen, maar journalisten ter plekke stelden al vast dat deze door grote, losliggende stenen zeer moeilijk berijdbaar zijn en een aanzienlijk risico op lekke banden inhouden.

Lees verder

Quick-Step Alpha Vinyl stuurt zestal mee met Remco Evenepoel naar Clasica San Sebastian in zoektocht naar nieuwe zege

Het Belgische wielerteam Quick-Step Alpha Vinyl heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de 41e editie van de Clasica San Sebastian, de enige eendagskoers op Spaanse bodem, die zaterdag afgewerkt wordt.

Lees verder

La Gazzetta dello Sport: "Club Brugge en Milan zo goed als rond over Charles De Ketelaere"

Club Brugge en Milan zijn er volgens La Gazzetta dello Sport zo goed als uit over de transfer van Charles De Ketelaere. De Italiaanse sportkrant zegt dat een akkoord in de pijplijn zit over een transfersom van 31 miljoen, die met bonussen kan oplopen tot de 35 miljoen euro waar Club Brugge om vroeg. Voor De Ketelaere zou een vijfjarig contract klaar liggen. Het jeugdproduct van blauw-zwart zou volgens La Gazzetta 2,3 miljoen euro per jaar gaan verdienen in Milaan.

Lees verder

Antwerp FC met twee uur vertraging aangekomen in Kosovo

Te laat vertrokken door 'druk luchtverkeer', een tergend lange tussenlanding in München… De trip naar de Kosovaarse hoofdstad Pristina, waar Antwerp FC donderdag de return tegen FC Drita speelt, is allerminst aangenaam gestart. Met zo'n twee uur vertraging landde Antwerp FC op Kosovaarse bodem.

Lees verder

Spaanse kampioene Mavi Garcia komt pijnlijk ten val na aanrijding met eigen ploegwagen in Tour Femmes

Het blijft valpartijen regenen in de Tour de France Femmes. Woensdag was er nog net iets meer gevaar op ongevallen vanwege de gravelstroken met grote stenen op het parcours. Het was echter niet op zo'n strook dat het grootste accident van de dag gebeurde.

Lees verder

'Classic Purple': dit is het nieuwe thuisshirt van Beerschot

Beerschot blijft in 't paars. Het nieuwe thuisshirt van kledingsponsor Errea heeft de gebruikelijke clubkleuren: 'classic purple', zoals Beerschot het zelf noemt, met witte accenten. Voor het uitshirt zijn de kleuren omgekeerd, de derde tenue is volledig donkergroen. Hieronder kan je het nieuwste exemplaar bekijken.

Lees verder

Zes jaar na vorige profzege wint Jan Bakelants (36) slotetappe Ronde van Wallonië, Thibau Nys knap vierde

Jan Bakelants heeft de slotetappe van de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. Onze 36-jarige landgenoot probeerde het in de laatste kilometer met een uitval en hield het nipt vol. Robert Stannard werd tweede en is de verdiende eindwinnaar.

Lees verder

AA Gent eist actie van voetbalbond na scheidsrechterlijke blunders: "Al langer duidelijk dat ze niet goed aangestuurd worden"

Na de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie is er alweer heel wat discussie over de scheidsrechters. Het Referee Department gaf toe dat AA Gent vorige vrijdag twee strafschoppen had moeten krijgen op het veld van Standard, maar daar kopen de Buffalo's uiteraard niets meer mee. De club eist nu actie van de Belgische voetbalbond en CEO Peter Bossaert.

Lees verder

Antwerp-coach Mark van Bommel in Kosovo: "Vervelend dat we vertraging hadden"

Voor alles een eerste keer. Mark van Bommel (45) en Toby Alderweireld (33) hebben al rijkgevulde carrières, maar in Kosovo zijn ze nog nooit geweest. Ze willen het land wel koste wat kost met drie punten verlaten, of wat dacht je?

Lees verder

Ook Lotte Kopecky klaagt na gravelrit in Tour Femmes: "Sommige stroken waren niet kantje boordje, maar er gewoon over"

Lotte Kopecky eindigde woensdag op een zesde plaats in de gravelrit in de Tour de France en speelde zelf geen hoofdrol. "Maar we winnen met de ploeg, dus heb ik me geamuseerd", verklaarde ze.

Lees verder

Jan Bakelants emotioneel na eerste zege sinds 2016: "Moeilijk om kinderen uit te leggen waarom Wout wel zo veel wint"

Het is gebeurd. Jan Bakelants heeft voor het eerst sinds februari 2016 nog eens een koers gewonnen. De 36-jarige renner van Intermarché Wanty Gobert won de slotetappe van de Ronde van Wallonië met een late uitval en was bijzonder blij met zijn zevende profzege.

Lees verder

De selecties voor het EK wielrennen: Yves Lampaert en Rune Herregodts combineren tijdrit met wegrit, Lotte Kopecky speerpunt bij vrouwen

Yves Lampaert en Rune Herregodts zullen op de Europese kampioenschappen in München zowel de tijdrit als de wegrit rijden. Dat maakte Belgian Cycling woensdag bekend. In de wegrit hebben Lampaert en Herregodts het gezelschap van Dries De Bondt, Aimé De Gendt, Tim Merlier, Edward Theuns, Dries Van Gestel en Bert Van Lerberghe.

Lees verder

Antwerp-CEO Sven Jaecques beseft het belang van de terugmatch tegen FC Drita: "Het is simpel: we moeten gewoon doorgaan"

Ruim twee uur vertraging, veel wachten, bijzonder warm weer in Kosovo… De reis richting Pristina was geen pretje. Hopelijk wordt de terugmatch tegen FC Drita, donderdagavond tussen acht en tien uur, dat wél. De opdracht voor Antwerp FC in de Kosovaarse hoofdstad is duidelijk: verliezen is geen optie. Dat beseft ook CEO Sven Jaecques: "Puur sportief en financieel is ons seizoen ingepland mét een Europese groepsfase. Als dat straks niet het geval zou zijn, is dat een probleem, zonder te dramatiseren."

Lees verder

UEFA gaat een jaar lang staantribunes uittesten in Engelse, Franse en Duitse competitie

De UEFA heeft woensdag aangekondigd dat het voor één seizoen staanplaatsen gaat toelaten in Frankrijk, Engeland en Duitsland. De maatregel werd door meerdere supportersverenigingen al langer aangevraagd.

Lees verder

Legendes Stefan Everts, Joël Smets en Steve Ramon erg bezorgd over het Belgische motorcross: "Het is niet vijf voor twaalf, maar half één"

Onze land snakt naar een nieuwe wereldkampioen in het motorcross. Van 1958 tot 2008 veroverde België 52 wereldtitels, nadien volgde de grote leegte. Met de laatste rechte lijn van het seizoen in zicht lijkt Jago Geerts (22) ons land eindelijk te zullen verlossen. Stefan Everts (49), Joël Smets (53) en Steve Ramon (42) – onze laatste drie wereldkampioenen – laten hun licht schijnen over de Belgische hoop in donkere motorcrossdagen.

Lees verder

Eden Hazard doet beklag over VAR: "Ik zou het volledig afschaffen, fouten van scheidsrechter horen bij het voetbal"

In een interview met ESPN heeft Eden Hazard zich uitgelaten over de Video Assistant Referee. Mocht hij het zelf kunnen bepalen, zou de Rode Duivel in de toekomst zonder VAR voetballen.

Lees verder

Officieel: Luis Suarez gaat carrière in thuisland afsluiten bij jeugdclub Nacional Montevideo

Het Uruguayaanse Nacional Montevideo heeft woensdag de terugkeer van Luis Suarez voltooid.

Lees verder

Jonge Red Lions én Red Panthers plaatsen zich voor halve finales EK hockey junioren in Gent

De jonge Red Lions, het Belgische nationale U21 mannenhockeyteam, heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finale van het EK in Gent. De Belgen wonnen hun derde en laatste wedstrijd in Groep A zonder veel problemen met 6-0 van Schotland (rust: 5-0).

Lees verder

Dimitri Van den Bergh vervangt Peter Wright op World Series toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland volgende maand

Dimitri Van den Bergh mag zich toch nog opmaken voor een lange trip naar Australië en Nieuw-Zeeland volgende maand. Onze landgenoot vervangt Peter Wright, die om medische redenen verstek moet geven.

Lees verder

Lierse ziet doelman Jens Teunckens zes tot acht maanden uitvallen: "Ik voelde meteen dat het vrij ernstig was"

Twee weken voor de start van de competitie incasseerde Lierse een zware sportieve klap, nadat doelman Jens Teunckens op training een ernstige knieblessure opliep. Wellicht volgt eerstdaags nog een operatie, maar het betrouwbare sluitstuk van de Pallieters wacht sowieso een revalidatie van zes tot acht maanden.

Lees verder

Duitsland staat in finale EK na nipte winst tegen Frankrijk, Alexandra Popp grote heldin met twee knappe goals

De Duitse vrouwen hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van het EK. Ze klopten Frankrijk in een spannende halve finale met 2-1. Wolfsburg-aanvalster Alexandra Popp scoorde twee fraaie doelpunten.

Lees verder

Arnaud De Lie en Biniam Girmay komen ongedeerd uit valpartijen in slotetappe Ronde van Wallonië

Arnaud De Lie (Lotto Soudal) en de Eritreeër Biniam Girmay (Intermarché-Wanty Gobert) hebben woensdag na een valpartij moeten opgeven in de slotrit van de Ronde van Wallonië. Allebei kwamen ze er wel zonder ernstige blessures vanaf. Dat meldden hun werkgevers woensdagavond.

Lees verder