Doorgaan naar hoofdcontent

Papegaaien doen hun behoefte gewoon in huis, maar bewoonster weigert op te ruimen

HLN
Papegaaien doen hun behoefte gewoon in huis, maar bewoonster weigert op te ruimen
Een woning in Dordrecht is door de Nederlandse dierenbescherming professioneel gereinigd. Het huis zat volledig onder de papegaaienstront en er lagen zelfs enkele dode muizen. De bewoonster liet haar drie papegaaien gewoon los rondvliegen in het huis en de dieren deden hun behoefte waar ze plaats vonden. De vrouw weigerde om de woning zelf schoon te maken, maar dat is verplicht als dierenbezitter. Ze mag dus zelf nog opdraaien voor de schoonmaakkosten.
Lees verder

Veel kritiek omdat prins George kostuum moest dragen tijdens hittegolf, maar waarom was dat zo?
De kleine prins George (8) mocht vorig weekend voor het eerst mee naar Wimbledon. Daar woonde hij de finale bij in helse temperaturen, want het VK wordt momenteel getroffen door een hittegolf. Het was een pijnlijk zicht: het jonge prinsje in maatpak met das, puffend en hijgend. "Dit zou je zelfs een hond niet aandoen", klinkt het op sociale media. Waarom moest George het dan wel doorstaan?
Lees verder

Koppel je een pechbijstandsverzekering best aan je gewone autoverzekering?
Wie deze zomer met z'n auto op vakantie trekt, kan maar beter goed verzekerd zijn. Daarom is een pechbijstandsverzekering een echte must. Niet elke autoverzekering voorziet bijstand wanneer je pech hebt. Hoe kan je nakijken of je verzekerd bent? En welke formule sluit je best af? Independer.be weet raad.
Lees verder

Topman IEA: "Wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden"
De wereldwijde energiecrisis kan nog erger worden. Daarvoor waarschuwde topman Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) op een energieconferentie in Sydney. Hij zei dat de wereld qua omvang en complexiteit nooit eerder een dergelijke energiecrisis meegemaakt heeft.
Lees verder

Japan neemt afscheid van vermoorde oud-premier Abe
In Tokio wordt dinsdag door naasten afscheid genomen van de vermoorde oud-premier Shinzo Abe (67). Hoewel de uitvaartdienst in een tempel besloten is, staan buiten rijen met rouwende Japanners die Abe de laatste eer willen bewijzen.
Lees verder

Hitte op het hoofd? Deze 7 kapsels en tips helpen je. "Gebruik dit niet alleen als je haar vet is, maar ook preventief"
Het is heet vandaag en dat voelt ook ons haar. We kunnen het maar beter beschermen tegen de warmte, het verbranden en alle gevolgen, lees: witte schilfertjes, van doen. Om het hoofd koel te houden tipt onze beautyredactrice Sophie Vereycken zeven hippe, maar vooral makkelijke kapsels. Stap voor stap toont ze hoe je jouw lokken zelf zo modieus opsteekt. En dan legt ze nog haarscherp uit of we onze bezwete haren vaker moeten wassen én wat we kunnen doen tegen dat plakkerig haar.
Lees verder

Hou het hoofd koel met deze 7 kapsels én tips van onze beautyredactrice. "Zo voorkom je dat je haar droog wordt"
Het is heet vandaag en dat voelt ook ons haar. We kunnen het maar beter beschermen tegen de warmte, het verbranden en alle gevolgen, lees: witte schilfertjes, van doen. Om het hoofd koel te houden tipt onze beautyredactrice Sophie Vereycken zeven hippe, maar vooral makkelijke kapsels. Stap voor stap toont ze hoe je jouw lokken zelf zo modieus opsteekt. En dan legt ze nog haarscherp uit of we onze bezwete haren vaker moeten wassen én wat we kunnen doen tegen dat plakkerig haar.
Lees verder

De nieuwe Dimitri Vegas & Like Mike? Nieuwe generatie leert draaien op dj-kamp van Tomorrowland
Ze zijn nog lang niet toe aan hun pensioen, maar de jonge generatie is duidelijk klaar om in de voetsporen van Dimitri Vegas & Like Mike te kruipen. Tijdens een dj-kamp van Tomorrowland, dat op maandag van start ging, krijgen zo'n veertigtal kinderen de kans om plaatjes te leren draaien net zoals het bekende dj-duo.
Lees verder

LIVE. Lille weigert bod van 30 miljoen euro op Onana - Thorstvedt tekent tot 2027 bij Sassuolo
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE TOUR. Toch corona in het peloton: Durbridge (BikeExchange) test positief en verschijnt niet aan de start van rit 10
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de tiende rit, over ruim 148 kilometer van Morzine Les Portes du Soleil naar Megève. De etappe is een ideale opwarmer voor de pittige Alpencols die de renners de komende dagen op hun bord krijgen, al wordt er ook vandaag wel al stevig geklommen. De aankomst is bergop en volgt wat vroeger dan gebruikelijk, normaal rond 17 uur. Op deze pagina zit u de hele dag goed om de koers te volgen.
Lees verder

Phaedra Hoste toont eindelijk haar grote liefde: "Al vijf jaar bij dezelfde"
Phaedra Hoste heeft een gezicht gegeven aan de grote liefde in haar leven. Dat ze samen is met Jan, een zakenman uit Knokke, was bekend. Maar Phaedra deed altijd haar uiterste best om hem niet te tonen aan de buitenwereld. Tot nu. "Al vijf jaar bij dezelfde", reageert Phaedra op haar volgers. De Jan in kwestie blijkt Jan De Reu, die z'n fortuin maakte als keukenbouwer en vastgoedontwikkelaar en gepassioneerd met oldtimers bezig is.
Lees verder

Mauro Gianetti zit met Team UAE voor op schema: "Als ik nog één renner graag wil, dan Van Aert"
Twee ritzeges, Tadej Pogacar ruim in het geel en geen nieuwe Covid-gevallen bij Team UAE. CEO Mauro Gianetti is een gelukkig man. De Zwitser blikt terug op de eerste Tour-week, waarin hij verliefd werd op een Belgische renner: "Wat Van Aert deed naar Longwy, was meer dan één ritzege waard."
Lees verder

Zo werk je het slimste je stapel nog-niet-gespeelde videogames weg
Het is zomer, er lonkt wat meer vrije tijd, en er komen de eerste weken gewoon géén nieuwe videogames meer uit. Tijd om een duik te nemen in wat gamers wereldwijd liefdevol hun backlog noemen: hun 'achterstal' van ooit gekochte, maar door tijdsgebrek nog niet gespeelde games. Hier zijn een paar tips om die stapel wat kleiner te maken.
Lees verder

Mijn kind werkt als jobstudent: wanneer kan ik mijn Groeipakket verliezen?
Jonge mensen die in de zomer zélf een zakcentje bijverdienen, kunnen we alleen maar aanmoedigen. Maar wat zijn mogelijke gevolgen van zo'n vakantiejob met oog op je Groeipakket? Jobat.be klopte aan bij Tine Janssens, Director Operations van uitbetalingsactor Infino.
Lees verder

Winnares Madieke over de afloop van 'De Bachelor': "Gedumpt voor ik hem beter kon leren kennen"
Eind april koos Fabrizio (30) voor Madieke (28) in de laatste aflevering van 'De Bachelor', maar uiteindelijk bleek hun romance van korte duur te zijn. Al is deze laatste nog steeds opvallend positief over haar deelname aan het Play4-programma. "Nog geen seconde spijt gehad", klinkt het in HUMO.
Lees verder

Oekraïens tegenoffensief in regio Cherson van start: "Munitiedepot getroffen, zeker 50 Russische soldaten omgekomen"
Oekraïne is naar eigen zeggen een tegenoffensief begonnen in de zuidelijke regio Cherson. Doelwit is de stad Nova Kachovka, op de zuidelijke oever van de rivier de Dnjepr.
Lees verder

Knokke zet Nederlands-Belgische politiepatrouilles in tegen overlast door jongeren
De lokale politie Damme-Knokke slaat de handen in elkaar met de Nederlandse politie om overlast door Nederlandse jongeren tegen te gaan. "De afgelopen jaren veroorzaakte deze doelgroep heel wat overlast in de Knokke-Heistse uitgaansbuurten", klinkt het.
Lees verder

Politiehond ontdekt meer dan 2000 kg methamfetamine aan de grens van de VS en Mexico
Een politiehond heeft 5000 lbs (of 2267,962 kg) aan methamfetamine blootgelegd in San Diego, aan de grens van de Verenigde Staten met Mexico. Het is volgens de Sheriff één van de grootste inbeslagnames van drugs in de geschiedenis van San Diego.
Lees verder

Nog maagd zoals Amandine (20) van Love Island? "Ik dacht: what the fuck, ik ben 25 en heb nog nooit seks gehad"
Love Island-deelneemster Amandine (20) onthulde gisteren dat ze nog maagd is, tot grote verontwaardiging van alle aanwezigen. Maar zo abnormaal is dat volgens cijfers van Sensoa helemaal niet, maagd zijn op je twintigste. Ook seksuologe Michelle Hufkens merkt de tendens, die volgens haar verschillende oorzaken heeft, op in haar praktijk. Maaike en Max getuigen over hoe ze zich bewust lieten ontmaagden. "Met iemand die ik een klein beetje kende. Maar ik heb tegen de persoon in kwestie niet gezegd dat het mijn eerste keer was."
Lees verder

Jongeren hebben steeds later seks, Maaike en Max liéten zich ontmaagden. "Ik wilde er gewoon vanaf zijn"
Love Island-deelneemster Amandine (20) onthulde gisteren dat ze nog maagd is, tot grote verontwaardiging van alle aanwezigen. Maar zo abnormaal is dat volgens cijfers van Sensoa helemaal niet, maagd zijn op je twintigste. Ook seksuologe Michelle Hufkens merkt de tendens die volgens haar verschillende oorzaken heeft. Maaike en Max getuigen over hoe ze zich bewust lieten ontmaagden. "Met iemand die ik een klein beetje kende. Maar ik heb tegen de persoon in kwestie niet gezegd dat het mijn eerste keer was."
Lees verder