Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 juli 2022

Palestijnen boos en familie ontzet door conclusies onderzoek naar dood Shireen Abu Akleh

HLN
Palestijnen boos en familie ontzet door conclusies onderzoek naar dood Shireen Abu Akleh
De Palestijnse autoriteiten hebben maandag kritiek geuit op wat zij "een poging om de waarheid te verbergen" over de dood van de Palestijns-Amerikaanse journalist Shireen Abu Akleh noemen. Eerder had Amerikaans onderzoek geconcludeerd dat ze waarschijnlijk het slachtoffer was van Israëlisch vuur, maar dat de oorsprong van de kogel niet definitief te achterhalen is. De familie van de journaliste reageert 'ontzet' op de conclusies.
Lees verder

"Karl Vannieuwkerke stelde veto tegen kritische reportage over opbrengst veiling 'Vive Le Vélo'-tafel"
Karl Vannieuwkerke (51), onder andere bekend als presentator van 'Vive Le Vélo', ligt onder vuur. Zo worden er vragen gesteld bij de merchandise van het VRT-programma en schrijft weekblad 'HUMO' dat Vannieuwkerke een kritische uitzending van reportageprogramma 'Koppen' in de doofpot liet steken.
Lees verder

Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: "5 doden en 16 mensen in ziekenhuis"
Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn verscheidene mensen neergeschoten. De autoriteiten spreken van 5 doden en 16 mensen in ziekenhuis. De schutter zou nog niet gevat zijn.
Lees verder

Schietpartij op 4 juli-parade in Amerikaanse staat Illinois: 6 doden en 16 gewonden, dader nog niet gevat
Bij een schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois zijn 6 doden gevallen. Volgens het gemeentebestuur zijn ook 16 mensen overgebracht naar het ziekenhuis. De schutter is nog niet gevat. Er zijn aanwijzingen dat hij vanop een dak geschoten zou hebben. Er is ook een geweer gevonden.
Lees verder

Tandarts die van moord op ex-piloot wordt verdacht, komt vrij met enkelband
Tandarts M.S., die verdacht wordt van de moord op haar verloofde R.C., wordt vrijgelaten met een enkelband. Dat bevestigt haar advocate Lynn Clerinx. S. blijft de feiten tot op vandaag ontkennen.
Lees verder

Na dodelijke aanval in Rode Zee: op welke toeristische bestemmingen kan je haaien tegenkomen? En zijn ze altijd gevaarlijk?
Nabij de populaire Egyptische badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, zijn vrijdag twee Europese toeristen gedood door een haai. Dodelijke aanvallen door haaien komen helaas wel vaker voor in de Rode Zee. Maar wat is de kans dat je dichter bij huis oog in oog komt te staan met een haai? Een overzicht.
Lees verder

Backstreet Boys krijgen versterking van Drake tijdens concert: zo klinkt hun versie van 'I Want It That Way'
De Backstreet Boys hebben tijdens hun optreden in Toronto afgelopen weekend het podium gedeeld met niemand minder dan Drake. De 35-jarige rapper zong vrolijk mee met hun wereldhit 'I Want It That Way'.
Lees verder

LIVE. Van Aert: "Geen betere rustdag dan verorberen van kasseien", ook Van der Poel en Froome fietsen los - Tourbaas vol lof over Denen en Van Aert
Rustdag in de Tour. Dat is opvallend vroeg, na amper drie ritten, maar daar is natuurlijk een goeie reden voor. De Tourkaravaan verplaatst zich van Denemarken naar Frankrijk. De renners stapten gisteravond na de rit zelfs nog op het vliegtuig richting Noord-Frankrijk. Wie rijdt daar straks de benen los? En wie krijgt familie op bezoek? Op deze pagina kunt u het vandaag allemaal volgen.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Elise Mertens naar kwartfinales dubbelspel
David Goffin plaatste zich op Wimbledon knap voor de kwartfinales. Hij speelt dinsdag tegen Cameron Norrie - het nummer 12 van de wereld. Elise Mertens is nog actief in het dubbelspel. Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder

Finland en Zweden bevestigen formeel NAVO-lid te willen worden
Finland en Zweden hebben maandag op het NAVO-hoofdkwartier hun toetredingsgesprekken afgerond. Ze hebben formeel bevestigd dat ze de "politieke, wettelijke en militaire verplichtingen en engagementen van het NAVO-lidmaatschap" willen en kunnen halen, zegt de verdragsorganisatie maandag.
Lees verder

Te hoge energiekosten: verhuurder draait warmwaterkraan (deels) dicht
De stijgende energieprijzen leiden op sommige plekken al tot drastische maatregelen. Zo draait een Duitse woningbouwcoöperatie de warmwaterkraan (deels) dicht voor 600 appartementen in deelstaat Saksen. Het gaat om een tijdelijke regeling, luidt het. Dat schrijft 'Bild'.
Lees verder

"Ik dacht: dit ga ik nóóit leuk vinden": en toch speelt Nederlandse MEAU deze zomer op bijna 40 festivals
Ze was nog maar nét afgestudeerd, of daar was al 'Dat heb jij gedaan'. Met dat nummer stond de Nederlandse Meau Hewitt (22) wekenlang op nummer één en veroverde ze ook ons land. Deze zomer staat ze op zowat ieder Nederlands festival én brengt ze een liedje uit met haar grote idolen, Racoon. Met het Algemeen Dagblad praat ze over het waanzinnige jaar dat achter haar ligt, blijven plakken na een show en het perfectionisme dat haar soms parten speelt. "Ik liep het podium af en heb 45 minuten gehuild."
Lees verder

Ganse Europese top aast op 17-jarig talent, maar…Club en Mbamba praten weer
De onderhandelingen tussen Club Brugge en Noah Mbamba, gegeerd door meerdere Europese topclubs, zijn heropgestart. De 17-jarige middenvelder ziet opnieuw perspectieven bij blauw-zwart en neigt naar een contractverlenging.
Lees verder

Kinderarts die stiekem patiëntjes filmde, stopt definitief: echtgenote zet praktijk alleen verder
De kinderarts uit Veldegem die in zijn kabinet beelden van jonge patiëntjes maakte, stopt als pediater. Dat bevestigt zijn advocaat én blijkt uit de communicatie van de praktijk, die zijn vrouw zet nu alleen voortzet. Het naambordje waar ze allebei op stonden, is intussen vervangen. Terwijl Jan D.V. (50) nog steeds in de gevangenis zit, heeft zijn echtgenote moedig een bandje ingesproken.
Lees verder

Kinderarts die stiekem patiëntjes filmpje, stopt definitief: echtgenote zet praktijk alleen verder
De kinderarts uit Veldegem die in zijn kabinet beelden van jonge patiëntjes maakte, stopt als pediater. Dat bevestigt zijn advocaat én blijkt uit de communicatie van de praktijk, die zijn vrouw zet nu alleen verder zet. Het naambordje waar ze allebei op stonden, is intussen vervangen. Terwijl Jan D.V. (50) nog steeds in de gevangenis zit, heeft zijn echtgenote moedig een bandje ingesproken.
Lees verder

Beelden tonen brandende auto in Annie Cordy-tunnel: "De rook was versmachtend"
De Annie Cordy-tunnel in Brussel is maandagavond dicht omwille van een brandende wagen. "We zagen niets meer en de rook was versmachtend", zegt een automobilist die getuige was. Alle inzittenden zijn veilig uit hun wagens geraakt en konden de tunnel verlaten via de nooduitgangen.
Lees verder

Annie Cordy-tunnel afgesloten door brandend voertuig: "De rook was versmachtend"
De Annie Cordy-tunnel in Brussel is maandagavond dicht omwille van een brandend voertuig. "We zagen niets meer en de rook was versmachtend", zegt een automobilist die getuige was. Alle inzittenden zijn veilig uit hun wagens geraakt en konden de tunnel verlaten via de nooduitgangen.
Lees verder

Woensdag treinstaking in Frankrijk: al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft
Er dreigt woensdag stevige hinder op het Franse spoornet door een staking. Er zijn ook al enkele treinen tussen Brussel en Franse bestemmingen afgeschaft.
Lees verder

Ook prins George moet tijdens de vakantie klusjes doen
Hij mag dan derde in lijn zijn voor de troon, maar dat betekent niet dat prins George (8) tijdens de vakanties met z'n vingers kan zitten draaien. Mama Kate Middleton (40) verklapte tijdens een bezoekje aan een geitenboerderij in Wales dat haar zoon wel degelijk klusjes moet doen.
Lees verder

Kan ik met de wagen naar start en finish? En welke kasseistroken liggen op het parcours? Uw gids om de Tour tijdens 'Belgische' ritten te bezoeken
Farvel, Denemarken. Bonjour, Frankrijk. Na de rustdag trekt de Tour zich dinsdag weer op gang. Met de grensstreek tussen Frankrijk en België als het decor van de komende drie etappes. Wil u langs het parcours gaan supporteren? Dan vindt u alle nuttige informatie in deze gids.
Lees verder