Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw staat Thalys stil tussen Parijs en Rijsel: 300 reizigers kunnen na meer dan drie uur overstappen op andere trein

HLN
Opnieuw staat Thalys stil tussen Parijs en Rijsel: 300 reizigers kunnen na meer dan drie uur overstappen op andere trein
Door een technisch probleem is omstreeks 17 uur een Thalys stilgevallen in het Franse departement La Somme. Zo'n 300 reizigers zaten vast op een snikhete trein zonder airco. Het is al het tweede gelijkaardige incident op een week tijd.
Lees verder

Opnieuw defecte Thalys tussen Parijs en Rijsel: 300 reizigers kunnen na meer dan drie uur overstappen op andere trein
Door een technisch probleem is omstreeks 17 uur een Thalys stilgevallen in het Franse departement La Somme. Zo'n 300 reizigers zaten vast op een snikhete trein zonder airco. Het is al het tweede gelijkaardige incident op een week tijd.
Lees verder

Anderlecht start met eenvoudige driepunter tegen Oostende, invaller Fábio Silva opent meteen zijn rekening
Voor het eerst sinds 2018 is Anderlecht nog eens met een zege aan het nieuwe seizoen begonnen. Ashimeru zette paars-wit kort voor rust op voorsprong, nieuwkomer Fábio Silva bekroonde zijn debuut met een knappe goal.
Lees verder

Wagen crasht tegen gevel: bestuurder en passagier zwaargewond
Op de Herentalsebaan in Viersel is zondagavond een ernstig verkeersongeluk gebeurd. De brandweer bevrijdde een geknelde bestuurder uit zijn wagen.
Lees verder

Trump roemt verzet Nederlandse boeren: "Verschrikkelijk wat daar gebeurt"
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse boeren die zich verzetten tegen het nieuwe stikstofbeleid. Hij vindt ze "moedig" en "dapper" en spreekt van een klimaattirannie van de Nederlandse overheid. "Het is verschrikkelijk wat daar gebeurt."
Lees verder

Indrukwekkende Jasper Philipsen snelt naar winst op Champs-Elysées, Wout van Aert sprint niet mee
Jasper Philipsen heeft de slotrit in de Tour de France gewonnen. Onze landgenoot toonde zich duidelijk de snelste in een massasprint op de Champs-Elysées. Wout van Aert mengde zich niet in de debatten en bolde samen met eindwinnaar Jonas Vingegaard over de streep.
Lees verder

BEKIJK. Van Aert dolt en drinkt champagne, Pogacar verrast met late uitval en geen maat op sterke Philipsen: de momenten van de slotrit
Het doek over de Ronde van Frankrijk 2022 is vandaag gevallen met traditionele slotrit naar de Champs-Elysées. Naar goede gewoonte werd er wat gedold, gepraat en - in het winnende kamp van Jumbo-Visma - champagne gedronken. Wout van Aert sprintte niet mee, maar liet zich wel in het begin zien met een schijnaanval met Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar. Die laatste probeerde het ook nog eens op de Champs-Elysées, maar de onvermijdelijke massasprint kwam er toch. En daarin stond er geen maat op de katterappe Jasper Philipsen. Bekijk hierboven de momenten van de 21ste etappe.
Lees verder

Duitse president spreekt van "oorlog tegen eenheid van Europa"
De oorlog die de Russische president Vladimir Poetin voert tegen Oekraïne is ook "een oorlog tegen de eenheid van Europa". Dat heeft de Duitse president Frank-Walter Steinmeier zondag gezegd.
Lees verder

Michael Frey, spits op zijspoor die Great Old eerste drie punten bezorgt: "Ik heb zelden een spits gekend die zo hard werkt voor het team, dan is de gunfactor groot"
Eén ding mag je nooit doen: Michael Frey afschrijven. De 28-jarige Zwitser leek na de komst van Vincent Janssen op een zijspoor te belanden bij Antwerp, maar tegen Mechelen besliste hij doodleuk de match. "Ik wil hem zeker graag houden", is trainer Mark van Bommel duidelijk.
Lees verder

Jasper Philipsen na tweede ritzege in Tour: "Dit is een droom die uitkomt"
Jasper Philipsen sprintte naar winst op de Champs-Elysées. Voor onze landgenoot van Alpecin-Deceuninck was het zijn tweede ritzege in deze Tour. "Het zal even duren voor ik dit realiseer", klonk het na afloop.
Lees verder

LIVE (21u). Promovendus KVC Westerlo opent z'n seizoen tegen Cercle Brugge
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 21u • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

LIVE. Daci brengt Westerlo in zicht van de rust op voorsprong tegen Cercle met tien
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 21u • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

LIVE. Cercle valt met tien man op Westerlo na uitsluiting van Popovic
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 21u • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

Lavrov: "Rusland wil regimeverandering in Oekraïne"
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft geïmpliceerd dat Rusland de Oekraïense regering omver wil werpen. "We helpen het Oekraïense volk hoe dan ook zich te bevrijden van het (Oekraïense) regime, dat vijandig staat tegenover de mens en de geschiedenis", zei Lavrov zondag in de Egyptische stad Caïro, het startpunt van een reis die hij de komende week door Afrika maakt.
Lees verder

Ronny Retro staat voor het eerst op Tomorrowland: "Ik zweet mezelf kapot, maar wat een feest!"
Hij liet tijdens zijn deelname aan 'Big Brother 2021' z'n medekandidaten al kennismaken met z'n alter ego Ronny Retro, maar op Tomorrowland beleeft het typetje van verliezend finalist Nick Kraft hoogdagen. Ronny mag er namelijk voor het allereerst het podium betreden, in de Rave Cave. "Supertof, maar Ronny had beter een marcelleke aangetrokken", lacht z'n bezieler.
Lees verder

Liters zweet, kerstmuziek en een uitzinnige Dries Mertens: Kat Kerkhofs bouwt een feestje op Tomorrowland
Een debuut op Tomorrowland om u tegen te zeggen. Kat Kerkhofs kwam, zag en speelde The Rave Cave plat. Met dank aan een resem hits in haar set - waarbij zelfs kerstriedeltjes niet verkeerd bleken -, een uitzinnig publiek en de steun van manlief Dries Mertens.
Lees verder

Hij laat breuk met Napoli niet aan zijn hart komen: Dries Mertens en 'DJ Kat' (in Napoli-shirt) gaan uit de bol op Tomorrowland
Finito. Het sprookjeshuwelijk tussen Dries Mertens (35) en 'zijn' Napoli is voorbij. Dat geeft voorzitter Aurelio de Laurentiis aan. "Mertens weigerde mijn laatste voorstel van 2,4 miljoen euro. Ik wens hem het beste." Intussen laat de Rode Duivel de breuk niet aan zijn hart komen. Hij ging samen met vrouwlief Kat - DJ van dienst - uit de bol op Tomorrowland. "Napoli, liefde van mijn leven", schrijft ze op Instagram.
Lees verder

Jumbo-Visma is slokop met bijna 800.000 euro aan prijzengeld
Jumbo-Visma heeft 779.750 euro aan prijzengeld verzameld in de Tour de France 2022. Het Nederlandse team heeft met Jonas Vingegaard de eindwinnaar en de winnaar van het bergklassement in de rangen, net als groene trui Wout van Aert. De eindzege leverde 500.000 euro op. Astana verdiende het minst met 15.000 euro. Lotto-Soudal doet met 15.140 euro maar net beter.
Lees verder

83-jarige spookrijder jaagt Nederlands koppel op motor in Duitsland de dood in
Een Nederlands koppel op een motor met zijspan is zondagmiddag in de Duitse deelstaat Thüringen om het leven gekomen door een frontale botsing met een auto die op de verkeerde weghelft was terechtgekomen.
Lees verder

Trein met 20 reizigers staat stil in Landen door probleem met bovenleiding: NMBS legt vervangbussen in
Vlak voor het treinstation van Landen in Vlaams-Brabant heeft een probleem in de bovenleiding er zondagavond voor gezorgd dat een trein is moeten stoppen. Dat meldt de NMBS. Sinds 20.30 uur staat de trein met ongeveer twintig reizigers stil.
Lees verder