Doorgaan naar hoofdcontent

Opmerkelijke Tourgast: de hond van Hugo Hofstetter

Opmerkelijke Tourgast: de hond van Hugo Hofstetter

Vergeet de hond van Pavlov, in wielermiddens gaat slechts één viervoeter over de tongen: die van Hugo Hofstetter. In de Tour gaat er geen dag voorbij of de Franse sprinter van Arkéa - Samsic wordt in 'aaimodus' ­gesignaleerd nabij de ploegbus voor aanvang of ­meteen na de etappe.

Lees verder

Waarom Dimitri Van den Bergh voor zijn belangrijkste toernooi van 2022 staat: "Ik ben niet bang, van niets of niemand"

Zaterdag gaat in Blackpool de World Matchplay Darts van start. Dimitri Van den Bergh speelde de voorbije twee jaar de finale, met winst in 2020 en een nederlaag in 2021. Meteen de reden waarom de editie van 2022 ontzettend belangrijk is voor 'The DreamMaker'.

Lees verder

Lierse laat Stallone Limbombe naar buitenland vertrekken

Geen Stallone Limbombe in de kern van Lierse voor de oefenmatch van vanavond tegen de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven (19.00u in Pulderbos). De Pallieters laten de 31-jarige winger vertrekken naar het buitenland.

Lees verder

Aster Vranckx keert met Wolfsburg terug naar Mechelen: "Ik had een goeie band met Mark van Bommel"

Heel de week heeft Aster Vranckx (19) uitgekeken naar zijn terugkeer naar Mechelen voor een gepast afscheid van de supporters en zijn voormalige ploegmaats. Het galaduel met de Duitse topclub Wolfsburg is een onderdeel van de miljoenentransfer die de Belgische belofte-international een jaar geleden maakte. "In Duitsland gingen mijn ogen op veel vlakken open, maar het familiale karakter van KV Mechelen blijft uniek."

Lees verder

Jorge Hernandez zat vóór Malinwa in Oekraïense frontlinie: "Drie dagen voor mijn debuut vielen de Russen binnen"

De revelatie bij KV Mechelen dit seizoen? Misschien wel Jorge Hernandez (21). De eerste Mexicaan ooit in het shirt van Malinwa liet tijdens de voorbereiding al flitsen van zijn talent zien. Nochtans was het niet de bedoeling dat hij Achter de Kazerne belandde. In januari speelde hij nog bij het Amerikaanse LA Galaxy II, maar om zijn Europese voetbaldroom na te jagen koos hij begin dit kalenderjaar voor een transfer naar het Oekraïense Chernomorets Odessa. Wrong time, wrong place… "Ik kan haast een boek schrijven over de voorbije maanden", vertelt de 21-jarige aanvaller. Relaas van een halfjaar durende rollercoaster.

Lees verder

Philippe Clement over Monaco en Club Brugge: "Als ik de naam De Ketelaere moest laten vallen, zat de werking hier niet goed"

Philippe Clement (48) maakt zich op voor zijn eerste volledige seizoen in Monaco. Tussendoor maakt onze landgenoot tijd voor een uitgebreid gesprek over de uitdagingen in het prinsdom, de transferzomer en de nieuwe trainer van Club Brugge. "Je zag dat Carl steeds meer zin kreeg om hoofdcoach te worden."

Lees verder

Van Aert zit gevangen in gele tactiek: "We gaan niet alles op het spel zetten voor het groen van Wout"

Het is nog (even?) wachten op een derde ritzege voor Wout van Aert in deze Tour. Jumbo-Visma ging na de Alpen in spaarstand en werkte niet mee met de sprintersploegen. De vluchters kregen zo het laatste woord. De groene trui won kinderlijk eenvoudig de sprint van het peloton, maar die was maar goed voor de zevende plek. "Dit was de goeie tactiek", zei Van Aert.

Lees verder

Alweer een kans minder, na een dag om snel te vergeten: heeft Lotto-Soudal een probleem?

Ai-ai, Lotto-Soudal. Ook na dertien ritten blijft de Belgische ploeg zonder prijs achter.? Of het moest die voor de pineut van de dag zijn. Die ging naar Caleb Ewan. Net toen zijn ploegmaats vol hun verantwoordelijkheid namen in de jacht op de vluchters, ging de Australiër onderuit. Alweer een dag om snel te vergeten voor Lotto-Soudal. Naar het beeld van de hele Tour voor de Belgische ploeg. Heeft Lotto-Soudal een probleem?

Lees verder

Nafi Thiam zit nog niet aan het einde van haar Latijn: het rapport van haar coach

Tweevoudig olympisch kampioene, wereldkampioene, vice-wereldkampioene, Europees kampioene, en vanaf zaterdag op jacht naar een nieuwe wereldtitel: hoeveel kan Nafi Thiam, 27 jaar en toe aan haar vijfde WK, nog vooruitgaan? Coach Roger Lespagnard schetst haar progressiemarge. "Ze kan in elk onderdeel nog verbeteren."

Lees verder

Bashir Abdi mikt op WK-medaille: "Ik zal geduldig en slim moeten lopen"

Kroont Bashir Abdi zich zondag tot de eerste Belgische medaillewinnaar ooit op een WK-marathon? "Ik zal slim moeten lopen. Iedereen kan hier lopen tot 30, 35 kilometer. Dan begint het pas." Dat hij eerst een 'nachtmarathon' voor de marathon moet afwerken, is geen probleem.

Lees verder

Wereldbefaamd dopingjager Peter Van Eenoo over vroeger en nu: "Rijden Pogacar en Van Aert clean? Dat weten we over tien jaar"

Het woord 'doping' is in deze Tour nog niet één keer gevallen. Eigenaardig toch, want in de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk spelen verboden middelen een onbetwiste hoofdrol. Tien jaar geleden viel zevenvoudig winnaar Lance Armstrong van zijn voetstuk. Rijden Pogacar, Vingegaard en Van Aert geheel clean? "Dat zullen we pas over tien jaar weten", zegt Peter Van Eenoo, professor aan de Universiteit Gent en wereldbekend dopingjager.

Lees verder

LIVE. Volg hier de werelduurrecordpogingen van onze paralympiërs Greet Hoet, Anneleen Monsieur en Ewoud Vromant

Belangrijke dag voor de Belgische G-sport in het Zwitserse Grenchen. Om 10u zullen Greet Hoet en haar stuurvrouw Anneleen Monsieur in de categorie WB trachten het werelduurrecord te breken. Pal op de middag begint Ewoud Vromant (MC2) aan zijn poging. Zowel Hoet als Vromant zijn ervan overtuigd dat ze het record zullen breken.

Lees verder

"Het Vooolk! Met den uitslag van de Ronde van Frankrijk": ode aan een stukje cultureel erfgoed

'Het Vooolk! Met den uitslag van de Ronde van Frankrijk!' Als het getsjirp van krekels en sprinkhanen hoort de kreet decennialang bij een Vlaamse zomeravond. Van internet of Twitter is nog geen sprake. Maar ook in de vorige eeuw wil de Vlaming niet wachten tot zijn krant de volgende dag in de bus valt om te lezen wat er in de Tour is gebeurd. 36 jaar lang, tot 1982, pakt de krant Het Volk uit met een extra avondeditie. Een race tegen de tijd waarbij tientallen medewerkers, duizenden verkopertjes en een heuse luchtvloot worden ingezet. Het Rondekrantje wordt cultureel erfgoed.

Lees verder

Jurgen Van den Broeck laat zijn licht schijnen over huidige editie: "In mijn tijd was Jumbo al obsessief met de Tour bezig"

Jurgen Van den Broeck (39) laat zijn licht schijnen over het verdere verloop van de Tour. Exact tien jaar geleden zou hij in de Tour eindigen op de vierde plaats, vijf jaar later sloot hij zijn carrière af bij … Team LottoNL-Jumbo, de voorloper van de ploeg die momenteel de Tour overheerst. Samen met de Kempenaar blikken we nog heel even terug, maar ook vooruit op het verloop van de editie 2022.

Lees verder

Duitse media zijn zeker: "Bayern München en FC Barcelona hebben akkoord over transfer van Lewandowski"

Bayern München en FC Barcelona hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een akkoord gevonden over de overgang van topaanvaller Robert Lewandowski. Dat berichtten zaterdagmorgen verschillende Duitse media. Met de transfer zou zo'n 45 miljoen euro gemoeid zijn, plus 5 miljoen euro aan bonussen.

Lees verder

Kalidou Koulibaly (ex-Genk) maakt toptransfer van Napoli naar Chelsea

Chelsea heeft zijn benodigde defensieve versterking beet. Voormalig Racing Genk-speler Kalidou Koulibaly maakt de overstap van Napoli. Dat maakte de Londense club zaterdag bekend. De 31-jarige Senegalees ondertekende op Stamford Bridge een overeenkomst voor vier seizoenen. Bij Napoli, waar zijn contract medio 2023 afliep, ontvangen ze een transfersom van zo'n veertig miljoen euro.

Lees verder

Recordpoging Hoet-Monsieur loopt slecht af, om 12u is Ewoud Vromant aan de beurt

In het Zwitserse Grenchen is de werelduurrecordpoging van de paralympische tandem Hoet-Monsieur fout afgelopen. Met nog iets meer dan vijf minuten te gaan, kon Griet Hoet de inspanning niet meer aan. Om 12u is Ewoud Vromant aan de beurt in de categorie MC2.

Lees verder

AAN DE START. Tim Wellens en Dylan Teuns hopen allebei "in de ontsnapping te geraken", Caleb Ewan: "Vandaag draait om overleven"

De veertiende etappe brengt het peloton naar Mende, een rit weggelegd voor vluchters, maar waar ook de klassementsmannen een zaakje zouden kunnen doen. Hieronder enkele reacties.

Lees verder

LIVE. Krijgen we vuurwerk op de Montée Laurent Jalabert?

Dit is de rit voor vroege vluchters -- waarin véél punten te verzamelen zijn voor de bolletjestrui. Krijgen we een puncher als Magnus Cort Nielsen of Dylan Teuns voorop te zien? En gaat de Montée Laurent Jalabert gelijkaardige taferelen opleveren als de Grandon waar Pogacar kraakte? Tijd voor revanche?

Lees verder

Dat belooft voor tijdens de koers: slotklim in aankomstplaats Mende staat in vuur en vlam nadat politiewagen uitbrandt

Op de slotklim in Mende zou het in de veertiende etappe wel eens kunnen gebeuren voor klassementsmannen die vooraf een plannetje hebben beraamd. Maar nog voor de renners er passeerden, werden de aanwezige toeschouwers al opgeschrikt nadat een politiewagen om een voorlopig onbekende reden vuur vatte en vervolgens uitbrandde.

Lees verder

Japanse topclub trekt center Amida Brimah van Oostende aan

Ook Amida Brimah versiert vanuit Oostende een toptransfer. Amida Brimah, de Ghanese center van Filou Oostende, heeft een lucratief eenjaarscontract getekend bij de Japanse topclub Akita Northern Happinets.

Lees verder

Stallone Limbombe ruilt Lierse voor Cypriotische Nea Salamis

Stallone Limbombe is niet langer een speler van Lierse. De 31-jarige flankspeler, die sinds de zomer van 2021 op het Lisp voetbalde, trekt naar het buitenland en ondertekende een contract bij de Cypriotische neo-eersteklasser Nea Salamis Famagusta. De Pallieters zelf maken intussen werk van een opvolger voor Limbombe.

Lees verder

Goud voor duo Heijtens - Röttger op de wereldspelen in Acrogym

De Brasschaatse Helena Heijtens pakte aan de zijde van Bram Röttger (Werchter) enkele maanden geleden vier wereldtitels op het WK in Balku.

Lees verder

Opnieuw geen maat op Lorena Wiebes: Nederlandse wint voor derde keer op rij en verstevigt leiderspositie in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes (DSM) heeft zaterdagmiddag de korte rit in lijn van de Baloise Ladies Tour (cat. 2.1) gewonnen. De 23-jarige Nederlandse hield na 82,8 kilometer van het Nederlandse Cadzand naar Knokke-Heist in een massasprint haar landgenote Amber van der Hulst en de Italiaanse Letizia Paternoster achter zich. Marthe Truyen was met een zevende plaats beste Belgische, net voor Nathalie Bex en Jessy Druyts.

Lees verder

Vaca bezorgt sterk Beerschot met heerlijke goal verdiende zege tegen Westerlo

Na twee nipte nederlagen tegen Club Brugge en OHL heeft Beerschot tegen Westerlo een verdiende overwinning geboekt. Ramiro Vaca zorgde met een knappe vrije trap in de kruising voor de 2-3-eindstand. Voor Westerlo en Jonas De Roeck was het de eerste nederlaag in de voorbereiding.

Lees verder

Kersvers werelduurrecordhouder Ewoud Vromant betrekt familie in het succes: "Bij momenten reed ik met de tranen in mijn ogen"

Victor Campenaerts is niet langer de enige Belgische werelduurrecordhouder. Oost-Vlaming Ewoud Vromant, 38 sinds gisteren, verpulverde in de categorie MC2 in het Zwitserse Grenchen het werelduurrecord van de Ier Colin Lynch met maar liefst drie kilometer tot 46,521 kilometer. "Nooit gedacht dat het zo zwaar zou zijn", pufte Vromant achteraf.

Lees verder

Bayern-baas Oliver Kahn bevestigt deal met Barcelona over transferprijs Lewandowski

Olivier Kahn, topman bij Bayern München, heeft bevestigd dat hij een overeenkomst met FC Barcelona heeft over de transferprijs van Robert Lewandowski. Duitse media berichtten zaterdagochtend al over de transfer. Met de deal zou zo'n 45 miljoen euro gemoeid zijn, plus nog eens 5 miljoen euro aan bonussen.

Lees verder

KV huldigt Aster Vranckx in galamatch tegen Wolfsburg

Het is de eerste keer dat Vranckx terug Achter De Kazerne speelt mét supporters sinds zijn transfer naar Wolfsburg. Bovendien was de galamatch een vereiste in de transfer van Vranckx richting de Bundesliga.

Lees verder

Antwerp verliest met 0-1 van Fortuna Sittard

Na de galapartij tegen Dynamo Kyiv gisteren speelde Antwerp vandaag een vriendschappelijke pot achter gesloten deuren tegen Fortuna Sittard, de ploeg waar het voor kersvers coach Mark van Bommel allemaal begon.

Lees verder

Michael Matthews kan na twee tweede plaatsen eindelijk winnen: "Ik wou iedereen tonen dat ik meer ben dan een gewone sprinter"

Ein-de-lijk. Na twee tweede plaatsen kon Michael Matthews (Team BikeExchange-Jayco) eindelijk wel zegevieren in de Tour. Vandaag was het eindelijk wel prijs voor de Australiër. "Tijdens de laatste klim dacht ik aan mijn vrouw en dochter."

Lees verder

KV Mechelen en Wolfsburg zorgen voor spektakel in galamatch: van 0-4 naar 3-4

De Mechelse fans die zaterdag massaal afzakten naar het AFAS Stadion hebben waar gekregen voor hun geld. Wolfsburg liet de spierballen weliswaar rollen in het eerste halfuur en kwam zelfs op 0-4, maar Malinwa geraakte nadien terug in de wedstrijd en kon de schade nog beperken tot 3-4.

Lees verder

Ook tegen AZ kan Westerlo niet winnen

Westerlo heeft de voorbereiding afgesloten met een nederlaag tegen AZ. In de slotfase slikte Sinan Bolat de enige treffer van de middag.

Lees verder

Lijdensweg voor Caleb Ewan: gehavende sprinter van Lotto-Soudal moet hele dag vechten tegen tijdslimiet, maar komt tijdig binnen

Het is tot nu toe niet de Tour van Caleb Ewan. De sprinter van Lotto-Soudal kwam in het openingsweekend twee keer niet aan sprinten toe. Gisteren kwam de Australiër dan weer pijnlijk ten val, waardoor hij opnieuw niet mee kon strijden voor de zege. Door die valpartij werd de veertiende rit een ware lijdensweg voor Ewan.

Lees verder

KOPMAN. "De prikjes van Pogacar zijn duidelijk: de Tour is nog niet voorbij"

Toonde Jumbo-Visma eerste tekenen van 'verzwakking'? Het leek er vandaag op, in weer zo'n bloedhete tocht doorheen het Centraal Massief. Vingegaard kraakte niet maar zijn ploegmaats capituleerden iets vroeger dan wat we tot nu toe gewend waren.

Lees verder

Tadej Pogacar duidt Van Aert aan als 'schuldige' voor vroege aanvallen: "Er ontstond een gat, want Wout zorgt altijd voor verschillen"

Het kwam als een verrassing. Al vroeg in de rit naar Mende schudde Tadej Pogacar aan de boom. Toen hij zag dat Vingegaard wat achterop zat, deelde de Sloveen een paar prikjes uit. Het zorgde ervoor dat de gele trui zich moest reppen om vooraan de koers post te vatten. "Ik probeerde ervoor te zorgen dat Vingegaard een inspanning moest leveren om terug te komen."

Lees verder

Alweer sterke Wout van Aert zorgt ervoor dat Jumbo-Visma het geel niet verliest, Tiesj Benoot spreekt van "de perfecte dag"

Het was in het begin van de etappe alle hens aan dek bij Jumbo-Visma. Pogacar plaatste een paar versnellingen en gele trui Vingegaard zat niet meteen in de buurt. Maar uiteindelijk had de Nederlandse formatie de hele rit perfect onder controle. En dat kwam onder meer dankzij een alweer sterke Wout van Aert. "Het was verbazend dat ze vooraan zo hard bleven rijden."

Lees verder

Belgische korfballers nog altijd op koers voor medaille op Wereldspelen.

De Belgische delegatie doet het geweldig op de Wereldspelen, met al een pak medailles. Ook de Belgische korfballers, met vooral Antwerpse spelers, liggen nog altijd op koers voor een medaille op die Wereldspelen, waar sporten aan bod komen die niet aan bod komen op de Olympische Spelen.

Lees verder

Kanon van Tine De Caigny zwijgt al even: "Maar mijn moment zal wel komen"

Tine De Caigny kroonde zich in de voorronde van het EK met twaalf doelpunten in zeven wedstrijden tot topschutter van de competitie. Maar in de laatste drie oefenwedstrijden waarin ze in actie kwam en ook in de eerste twee groepsmatchen op het EK tegen IJsland (1-1) en Frankrijk (2-1 -verlies) vond de spits van het Duitse Hoffenheim de weg naar de netten niet. Mogelijk breekt ze maandag de ban in de beslissende groepsmatch tegen Italië, maar haar zelfvertrouwen is alvast niet aangetast.

Lees verder

Twee op twee voor Beerschot: ook amateurclub RVC Hoboken gaat voor de bijl met duidelijke 2-4-cijfers

Na een nipte overwinning eerder op de dag tegen Westerlo wist Beerschot ook zijn tweede partij te winnen op zaterdag. Het werd 2-4 tegen amateurclub RVC Hoboken en die score had nog hoger kunnen liggen daar De Mannekes nog een penalty lieten liggen.

Lees verder

Lierse klopt FC Eindhoven en blijft ongeslagen in voorbereiding

Lierse heeft zijn eerste oefenmatch in het tweede deel van de voorbereiding gewonnen. De Pallieters klopten de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven met 3-1.

Lees verder

Op die 50e tweede plaats is het nog even wachten: het gouden advies van zijn vrouw bezorgt Michael Matthews de ritzege

Het grootste verschil waarmee Michael Matthews ooit een profwedstrijd gewonnen had? Drie seconden. En zelfs daarvoor moest hij dertien jaar terug in de tijd. Al zijn hele leven is Michael Matthews een sprinter. Tot hij in Mende op aanraden van zijn vrouw besliste iedereen te verrassen. Het bleek gouden advies.

Lees verder

Een nieuwe medaille voor België: Ian Lodens en Charis Gravensteyn behalen zilver in jiu-jitsu op Wereldspelen

Ian Lodens en Charis Gravensteyn hebben zaterdag op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham de zilveren medaille behaald in de Ju-jitsu-competitie voor gemengde duo's. Lodens en Gravensteyn moesten het in de finale bijzonder nipt afleggen tegen het Thaise duo Lalita Yuennan en Warawut Saengsriruang. De Belgen verloren met 75-74,5.

Lees verder

Tadej Pogacar feliciteert buurman Matthews en verklaart waarom hij zijn auto bij hem parkeert: "Ik leen gewoon wat elektriciteit"

Na twee tweede plaatsen was het een deugddoende etappezege voor Michael Matthews. Na afloop feliciteerde Tadej Pogacar ritwinnaar Matthews uitgebreid tijdens zijn cooling down. "Wat een koers, man. Je bent fantastisch een fantastische winnaar!"

Lees verder

Dimitri Van den Bergh heeft geen kind aan Brit Rydz en stoot door naar volgende ronde World Matchplay Darts

Dimitri Van den Bergh is uitstekend van start gegaan op de World Matchplay Darts in het Engelse Blackpool. In de eerste ronde zette hij de Brit Callan Rydz met sprekend gemak opzij. Dancing Dimi was een klasse te sterk en haalde het met 10-2.

Lees verder

Nafi Thiam neemt deel aan het hoogspringen op Memorial Van Damme

De Memorial Van Damme in Brussel, die dit jaar op 2 september plaatsvindt, heeft zaterdag de komst van Nafi Thiam bevestigd. De tweevoudige olympische kampioene in de zevenkamp neemt er deel aan het hoogspringen.

Lees verder

Remco Evenepoel trekt via San Sebastian naar de Vuelta

Remco Evenepoel verblijft de volgende tien dagen nog in Livigno waar hij op hoogtestage is in voorbereiding op de Vuelta. De Vlaams-Brabander rijdt dus alleen de Clásica San Sebastian van zaterdag 30 juli als ultieme wedstrijd op de Ronde van Spanje.

Lees verder

Tinne Gilis gaat naar de finale squash in de Wereldspelen

Tinne Gilis heeft zich dankzij een 3-0 overwinning (11-7, 11-9, 11-6) tegen de Française Coline Aumard geplaatst voor de finale en blijft zo op koers in haar zoektocht naar een gouden medaille.

Lees verder

LIVE. Club Brugge en AA Gent strijden om eerste prijs van het seizoen: wie wint de Supercup?

De echte competitiestart is pas voor volgend weekend, maar zondag om 18u gaan landskampioen Club Brugge en bekerwinnaar AA Gent al de strijd aan voor de eerste prijs van het nieuwe seizoen. Wie wint de Supercup? Volg alle actie hier LIVE!

Lees verder