Doorgaan naar hoofdcontent

Op recordkoers: Van Aert rondt nu al magische kaap van 300 punten, ziet tegenstand verstommen en kan volgende week di...

HLN
Op recordkoers: Van Aert rondt nu al magische kaap van 300 punten, ziet tegenstand verstommen en kan volgende week dinsdag zeker zijn van groen
De magische kaap van 300 punten is gerond. En het vijandig spervuur verstomt. Wout van Aert (27) ziet de rode loper naar het groen breed voor zich uitgerold. Berekend gokje: uiterlijk volgende week dinsdag, in het zicht van de Pyreneeën, is de buit binnen. Op naar een recordscore die de huidige 477 van Sagan in 2018 overtreft?
Lees verder

Je oren beschermen tijdens de festivals: deze ziekenfondsen vergoeden je oordoppen op maat
Tomorrowland is officieel ingeluid. Drie weekends met in totaal 600.000 bezoekers aangemoedigd door een leger dj's over veertien podia beloven héél wat decibels te produceren. Wil je het feest niet laten verknallen door tinnitus? Dan investeer je best in oordoppen op maat. En je hoort het goed: je mutualiteit betaalt de aankoop misschien wel gedeeltelijk terug. Spaargids.be zet je voordelen op een rij.
Lees verder

Getest: vier dingen die opvallen bij Apples nieuwe M2 MacBook Air
Apple brengt deze week een compleet opnieuw ontworpen MacBook Air op de markt. Is het tijd om te upgraden? Onze Nederlandse collega's van het 'Algemeen Dagblad' zetten vier dingen op een rij die opvielen bij het testen van de laptop.
Lees verder

Meesseman en Allemand winnen opnieuw in WNBA met koploper Chicago Sky
Chicago Sky heeft voor de achttiende keer dit seizoen in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie WNBA de zege behaald. Het team van Emma Meesseman en Julie Allemand won tegen de Los Angeles Sparks met 80-68 in de Crypto.com Arena in Los Angeles voor 5.856 fans en blijft aan de leiding van het klassement, met achttien zeges tegen zes nederlagen.
Lees verder

Economie China koelt af door lockdowns en zwakke vastgoedmarkt
De Chinese economie kende in het tweede kwartaal de traagste groei sinds de uitbraak van het coronavirus. Dat kwam vooral door de aanhoudend strenge lockdowns om nieuwe besmettingen buiten de deur te houden. Ook de zwakte op de vastgoedmarkt speelde een rol.
Lees verder

Radio aan en buren waakzaam: hou tijdens de vakantie inbrekers op afstand met deze tien tips
De vakantieperiode is volop begonnen en dat betekent meestal ook voor inbrekers dé periode van het jaar om hun slag proberen te slaan. Verschillende politiezones geven dan ook tips mee en bieden ook het vakantietoezicht aan. Dat betekent dat ze regelmatig rond je woning patrouilleren, zowel overdag als 's nachts.
Lees verder

Britney Spears houdt zich niet in: "Ik spendeer liever tijd met daklozen dan met mensen in Hollywood"
Britney Spears (40) spuugde haar gal op Instagram. De wereldster kon het niet laten om haar gedachten over Hollywood en de neppe kant ervan te delen. Liever een namiddag met een dakloze dan met een Hollywoodster, laat de zangeres verstaan. Maar wat dan met de talrijke celebrities die meevierden op haar huwelijk?
Lees verder

Schokkende beelden tonen hoe draaimolen instort op kermis bij Napels
Op een kermis in Italië breekt paniek uit wanneer een attractie het begeeft. Een draaimolen met heel wat kinderen op begint plots te schudden en stort in.
Lees verder

Belgische begroting dreigt verder op te lopen: De Bleeker roept opnieuw op tot hervormingen op lange termijn "al is dat niet wat kiezers willen horen"
"Ik hoop nu toch dat het doordringt dat we de moed moeten hebben om hervormingen op lange termijn door te voeren, ook al is dat niet wat onze kiezers op korte termijn willen horen." Dat heeft staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld) vrijdag gezegd in 'De Ochtend' op VRT Radio 1. Ze reageerde daarmee op een nieuw rapport van het Monitoringcomité, waarin grote begrotingstekorten worden voorspeld.
Lees verder

Russische troepen hergroeperen zich en bereiden nieuwe aanval in Donbas voor, volgens Kiev
De Russische troepen hergroeperen zich in Oost-Oekraïne om hun offensief in de Donbas-regio voort te zetten. Dat meldt Kiev, maar de informatie kon nog niet onafhankelijk bevestigd worden.
Lees verder

Sebastian Stan in het oog van de storm nadat hij Pamela Anderson tagt op Instagram: "Respectloos"
De jongste Instagrampost van Sebastian Stan (39) valt niet bij iedereen in de smaak. De acteur plaatste trots dat hij een Emmy-nominatie te pakken kreeg voor zijn rol als Tommy Lee (59) in de Disney+-reeks 'Pam & Tommy'. In het bericht tagde hij Tommy en Pamela Anderson (55), wat op veel kritiek kan rekenen.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Weekend vol galamatchen op de planning: Mechelen ontvangt Wolfsburg, ook Leicester en Dynamo Kiev passeren in België
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Een tweede verblijf kopen in Griekenland? Dit moet je weten volgens onze woonexpert: "Alle winst bij verkoop is belastingvrij"
Heel wat Belgen hopen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen, ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Griekenland, waar je geen meerwaardebelasting betaalt.
Lees verder

331 medailles maar nog nooit mochten Verenigde Staten WK organiseren, tot nu: sluiten Amerikanen atletiek eindelijk voorgoed in hun hart?
De Verenigde Staten domineren de atletiek al decennia en toch zijn ze nu pas, bij de 18de editie van het WK, voor het eerst aan zet. Niet toevallig werd Eugene, waar sportgigant Nike het licht zag, als gaststad aangewezen.
Lees verder

Solden: welke straffe smartphones koop je nu aan een mooie korting?
De soldenperiode is volop aan de gang en in tijden van huizenhoge inflatie houden we allemaal onze ogen open voor interessante koopjes. Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers tipt dé 5 exemplaren die je nu aan een mooie korting kunt aanschaffen. De smartphonespecialist legt ook uit waarop je moet letten om geen miskoop te begaan.
Lees verder

"Iphones staan zelden in solden, maar nu zijn er een paar winkels die het voor elkaar krijgen." Deze 5 smartphones koop je nu met hoge korting
De soldenperiode is volop aan de gang en in tijden van huizenhoge inflatie houden we allemaal onze ogen open voor interessante koopjes. Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers tipt dé 5 exemplaren die je nu aan een mooie korting kunt aanschaffen. De smartphonespecialist legt ook uit waarop je moet letten om geen miskoop te begaan.
Lees verder

Na bestorming van residenties: parlement Sri Lanka aanvaardt ontslag van president Rajapaksa
In Sri Lanka heeft het parlement het ontslag van president Gotabaya Rajapaksa aanvaard. Dat heeft de voorzitter van het parlement bekendgemaakt.
Lees verder

Twee mannen in elkaar geslagen door groep jongeren: slachtoffer ligt bewusteloos op de grond wanneer daders zijn broekzakken doorzoeken
Een groep van vijf jongeren heeft het woensdagochtend rond 6 uur op de Oude Markt in Leuven om een nog onbekende reden aan de stok gekregen met twee jongemannen. De discussie liep al snel helemaal uit de hand.
Lees verder

Vlaamse blogger ziet vlammen wel heel dicht bij nieuw vakantiehuis in Portugal komen: "Het is van dat, godverdomme!"
Hannes Coudenys, een Vlaamse blogger en oprichter van 'Ugly Belgian Houses', is in de nacht van woensdag op donderdag opgeschrikt door een brand achter zijn huis. Het Vlaams gezin was nog maar sinds een dikke week in hun vakantiehuis in Portugal en vreesden dus even voor hun verdere verblijf. De brand werd wellicht aangestoken, maar de brandweer kon de vlammen ondertussen gelukkig onder controle krijgen. Het gezin zal zelf voor vijf weken in hun vakantiehuisje wonen en het daarna verhuren.
Lees verder

Onderzoekers UAntwerpen ontdekken waarom spechten geen koppijn krijgen: "Mythe van spechten met schokabsorptie is ontkracht"
Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen hebben de werking van de spechtenkop geanalyseerd in slow motion. De huidige en lang gekoesterde theorie dat spechten hun schedel als een helm gebruiken die schokken absorbeert, wordt nu weerlegd door het onderzoeksteam.
Lees verder