Doorgaan naar hoofdcontent

ONZE PROGNOSE. Union (6de): “Bij Union hopen ze op een nieuw koningskoppel: Vanzeir-Ayensa”

ONZE PROGNOSE. Union (6de): "Bij Union hopen ze op een nieuw koningskoppel: Vanzeir-Ayensa"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Gazet van Antwerpen ging ten rade bij haar voetbalredacteurs en kwam terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die voorspellen. Vandaag het nummer 6: Union. "Casper Nielsen was van onschatbare waarde in de omschakeling."

Lees verder

ONZE PROGNOSE. KRC Genk (5de): "Dit wordt het grote ingangsexamen van Wouter Vrancken"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Gazet van Antwerpen ging te rade bij haar voetbalredacteurs en kwam terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer 5: KRC Genk. "Er wordt vooral nog veel beweging verwacht."

Lees verder

LIVE TOUR. Berggeiten opnieuw aan zet in rit 16: Vingegaard en Pogacar klaar voor duel?

Een nieuwe Pyreneeënrit, een nieuwe kans voor Tadej Pogacar om gele trui Jonas Vingegaard te bestoken. Op de zware cols in de rit van vandaag (Saint-Gaudens - Peyragudes) zal het stilaan moeten gebeuren. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Tim Wellens geveld door corona: Limburger is eerste opgever voor Lotto-Soudal in de Tour

Tim Wellens zal woensdag niet meer starten in de zeventiende rit van de Tour de France. De Limburger van Lotto-Soudal testte positief op covid.

Lees verder

Wout van Aert wordt tweede aan tussensprint en heeft nog één puntje nodig voor groene trui in Parijs

Vijf dagen voor het einde van de Ronde van Frankrijk moet Wout van Aert nog één puntje halen om de groene puntentrui naar huis te nemen. De 27-jarige renner van Jumbo-Visma pakte woensdag in de rit naar Peyragudes de tweede plek in de tussensprint en kan in theorie enkel nog bijgebeend worden door Jasper Philipsen indien die nog alle resterende etappes en tussensprinten wint.

Lees verder

Mark van Bommel kijkt uit naar Europese start van Antwerp, mét Alderweireld: "Blij dat we Toby nu al kunnen inzetten"

Donderdagavond (19u) gaat de Europese campagne van de Great Old van start tegen FC Drita. Trainer Mark van Bommel maakt dan zijn officieel debuut en dat geldt mogelijk ook al voor kersverse aanwinst Toby Alderweireld. Anderzijds lijkt het over en out voor Seck en Dwomoh bij Antwerp.

Lees verder

Deen Nicolas Madsen (22) wordt achtste aanwinst voor Westerlo

De transferteller van Westerlo mag straks op acht gezet worden. Nicolas Madsen (22) wordt de volgende aanwinst voor de Kemphanen. De verdedigende middenvelder komt over van de Deense vice-kampioen FC Midtjylland.

Lees verder

Is de bolletjestrui in de Tour de France achterhaald? Thomas De Gendt stelt alternatief puntensysteem voor: "Iets om over na te denken"

De Duitser Simon Geschke is momenteel de fiere drager van de gegeerde bolletjestrui, al duikt regelmatig de vraag op of de bolletjestrui uiteindelijk wel effectief naar de beste klimmer uit het peloton gaat. Ook Thomas De Gendt, die niet deelneemt aan deze Tour maar deze uiteraard van dichtbij volgt, denkt erover na.

Lees verder

Gaston Avila komt naar België om transfer naar Antwerp af te ronden

Het duurt langer dan verwacht, maar Gaston Avila is nu echt op weg om de nieuwste aanwinst van Antwerp te worden.

Lees verder

AS Roma verwerkt opvallende afkoopclausule in contract Paulo Dybala: stadsgenoot Lazio kan niet profiteren, ook andere concurrenten benadeeld

De overgang van Paulo Dybala naar AS Roma is helemaal rond. De Argentijnse middenvelder komt transfervrij over van Juventus, ondanks het feit dat ook clubs buiten Italië interesse toonden. Maar een transfer naar pakweg de Premier League kan er de komende seizoenen nog zeker van komen.

Lees verder

Ngal'ayel Mukau krijgt eerste profcontract bij KV Mechelen

Ngal'ayel Mukau is de volgende die een profcontract tekent bij KV Mechelen. De 17-jarige middenvelder zette vorig seizoen de stap van de U18 naar de beloften en kon daar overtuigen. Het gaat om een overeenkomst voor twee seizoenen met optie op nog een extra jaar.

Lees verder

Pogacar komt na ritzege in Tour niet veel dichter bij Vingegaard: "Maar ik kan de Tour nog steeds winnen"

De zege in de 17e etappe van deze Tour De France ging naar Tadej Pogacar (23), maar de achterstand van de Sloveen op gele trui Vingegaard blijft wel nog 2 minuten en 18 seconden. "Maar morgen is er een nieuwe kans", blijft Pogacar strijdvaardig.

Lees verder

KOPMAN. "De pijnlijke waarheid voor Tadej Pogacar: die ene slechte dag zal hem zijn derde Tourzege kosten"

Tadej Pogacar heeft zijn derde ritzege in deze Tour op zak. Daarmee zit de 23-jarige Sloveen aan negen ritzeges in totaal. Maar een derde keer de Tour winnen, wordt onwaarschijnlijk. Jonas Vingegaard wil van geen wijken weten.

Lees verder

Wat een inspanning: Fabio Jakobsen moet helemaal tot het uiterste gaan maar haalt de finish net binnen de tijdslimiet, tot groot jolijt van zijn ploeg

Dat de 17e etappe van de Tour de France een flinke uitdaging was, werd nog maar eens in de verf gezet door Fabio Jakobsen (25). De Nederlander moest op de loodzware slotklim helemaal tot het uiterste gaan om de tijdslimiet te halen. Gelukkig met succes. En dat werd als een overwinning onthaald bij Deceuninck-Quick-Step.

Lees verder

Transfersaga blijft nog even aanslepen: Milan heeft nog geen akkoord voor transfer Charles De Ketelaere

Het zijn de dagen of misschien zelfs uren van de waarheid voor Charles De Ketelaere (21). De aanvaller van Club Brugge heeft zijn zinnen op een transfer naar Milan gezet, waar een contract van vijf jaar voor hem klaarligt. Voor woensdag zal het niet meer zijn, maar Maldini heeft de transfer van CDK nog lang niet opgegeven.

Lees verder

UAE geeft hoop op geel in Tour de France bijna op: "We moeten realistisch zijn"

Een derde ritzege én de strijdlust als troostprijs? Het kan. Alles deed UAE eraan om Pogacars zege op Peyragude als een hoogtepunt van deze Tour voor te stellen. Maar de waarheid is dat ook de ploegleiding van UAE beseft dat het héél moeilijk wordt om Vingegaard nog uit het geel te fietsen. "We zullen blijven proberen", gaf manager Gianetti toe. "Maar we moeten ook realistisch zijn."

Lees verder

Van straathond tot baron: City Pirates-voorzitter Michel Pradolini krijgt adellijke titel van koning Filip

Zijn vader noemde hem een 'stratier', een zelf uitgevonden woord voor straathond. Vandaag is Michel Pradolini een van de tien nieuwe baronnen en baronessen van ons land, benoemd door koning Filip. Een verrassing, om het met de woorden van Pradolini zelf te zeggen. In Antwerpen kennen ze hem als voorzitter van voetbalclub City Pirates. Zijn kostuum is een kaptrui. Zijn habitat de zijlijn van het voetbalveld en de straat.

Lees verder

Na Serena maakt ook Venus Williams (42) rentree in enkelspel na blessureleed: Amerikaanse ex-nummer 1 krijgt wildcard voor Toronto

Venus Williams maakt na een jaar afwezigheid wegens blessures haar rentree op de tennisbaan in het enkelspel. De 42-jarige Amerikaanse heeft een wildcard gekregen voor het toernooi van Toronto, dat op 6 augustus begint.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 18 (Lourdes– Hautacam). Grijpt Pogacar zijn allerlaatste kans op de hoge col boven Lourdes? Of legt hij zich daar al neer bij het meesterschap van Vingegaard?

Dit is zonder meer de zwaarste Pyreneeënrit van het drieluik. Het is ook de laatste krachtmeting bergop en de allerlaatste kans voor Tadej Pogacar om vóór de tijdrit van zaterdag nog tijd terug te nemen op geletruidrager Jonas Vingegaard. Wie op de Aubisque voelt dat hij zijn goede benen in het hotel heeft laten liggen, is een vogel voor de kat in deze reuzendoder van een etappe. Hier moét het gebeuren voor Pogacar. Wie een appelflauwte heeft, kan alleen al in de quasi eindeloze slotklim naar Hautacam minuten verliezen. Of de Tour ligt vandaag zo goed als definitief in de plooi, of het spel om de eindzege is opnieuw helemaal open.

Lees verder

Wout van Aert voor wildplassen op de bon geslingerd door wedstrijdjury

Wout van Aert haalde het communiqué van de wedstrijdjury. De groene trui werd voor wildplassen op de bon geslingerd. Het leverde hem een boete op van 300 Zwitserse frank of omgerekend een dikke 303 euro.

Lees verder

Didier Lamkel Zé (Antwerp) krijgt voorstellen uit Cyprus en Saoedi-Arabië

Aan alles komt een einde, zelfs aan het tijdperk van Didier Lamkel Zé bij Antwerp. Met nog maar één jaar contract wil de Great Old hem ten gelde maken. Twee clubs hebben zich gemeld om hem over te nemen.

Lees verder

Ambitieuze Robert Lewandowski praat voor het eerst als spits van FC Barcelona: "Heb altijd honger naar succes"

Robert Lewandowski is woensdag in Miami (Florida) officieel voorgesteld als nieuwe speler van FC Barcelona. De Poolse goalgetter, die overkwam van Bayern München, verzekerde dat hij "altijd honger naar succes" heeft. Hij wil met Barça veel prijzen pakken.

Lees verder

Casper Nielsen neemt in video definitief afscheid van Union-fans: "Ik weet dat velen van jullie denken dat dit geen goede beslissing is"

Dat Casper Nielsen naar Club Brugge trekt, wist u ongetwijfeld al. De 28-jarige middenvelder verlaat Union voor ruim vijf miljoen euro, maar de Deen doet dat niet zonder op sociale media afscheid te nemen van de supporters die hem de afgelopen jaren door dik en dun steunden.

Lees verder

Nederlander Danny Noppert verwent publiek op World Matchplay Darts met 'no look' 180

In Blackpool staat tot en met 24 juli de World Matchplay op het programma, een prestigieus dartstoernooi waarin ook landgenoot Dimitri Van den Bergh nog steeds meedoet. Van den Bergh plaatste zich dinsdag al voor de kwartfinale, in de sessie van woensdagavond was het de Nederlander Danny Noppert die de show stal.

Lees verder

Niet-gevaccineerde Novak Djokovic staat op deelnemerslijst US Open, maar Serviër mag Verenigde Staten niet binnen

Serena Williams en Novak Djokovic staan op de woensdag gepubliceerde deelnemerslijst van de US Open, ook al mag de Serviër de Verenigde Staten niet binnen indien hij zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus.

Lees verder

Limburger Wim Fissette is niet langer coach van toptennisster Naomi Osaka: "Ongelofelijk om deel uit te maken van deze reis"

Wim Fissette is niet langer de coach van tennisster Naomi Osaka. Dat heeft de Limburgse trainer woensdag aangekondigd op Instagram. Hij werkte sinds 2019 samen met de Japanse.

Lees verder

Lierse klopt Heist met 0-6: tester Walbrecq scoort goede punten na hattrick

Lierse blijft sterk presteren in de voorbereiding, nadat de Pallieters woensdagavond opnieuw stevig uithaalden bij SK Heist. Op het veld van de eerstenationaler werd het 0-6. Tester Lucas Walbrecq deed zich opmerken met een hattrick en een uitgelokte strafschop.

Lees verder

Met blauw-gele vlaggen en shirts met als opschrift 'stop war': Dinamo Kyiv speelt eerste officiële wedstrijd sinds Russische invasie

Dinamo Kyiv heeft zijn eerste officiële wedstrijd sinds de Russische invasie in Oekraïne afgewerkt: in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League werd het 0-0 tegen het Turkse Fenerbahçe. De wedstrijd werd in Polen afgewerkt.

Lees verder

Marco Weymans na tien jaar terug bij Beerschot: "Het zal deugd doen om hier voor de titel te gaan"

Marco Weymans (25) komt thuis op het Kiel. Tien jaar na zijn vertrek bij Beerschot - met tussendoor passages in Nederland, Wales en Zweden – is hij terug op de plaats waar het voor hem allemaal begon. Dat doet hij met de ambitie om zijn eigen carrière te herlanceren én de club terug naar het hoogste niveau te brengen. "Ik wou terug dichter bij huis zijn. Dat het zó dicht zou zijn, had ik natuurlijk ook niet verwacht."

Lees verder