Doorgaan naar hoofdcontent

ONZE PROGNOSE. AA Gent (1ste): “De Buffalo’s kunnen munt slaan uit trainerscarrousel bij concurrentie”

ONZE PROGNOSE. AA Gent (1ste): "De Buffalo's kunnen munt slaan uit trainerscarrousel bij concurrentie"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Wij gingen ten rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die voorspellen. Vandaag het nummer 1: AA Gent. "De ervaring en klasse van Odjidja, Kums en andere Ngadeus blijven de ideale basis voor Hein Vanhaezebrouck om resultaten te boeken."

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Club Brugge (2de): "Omdat het verschil de laatste twee jaren erg nipt was en er twee goudhaantjes op vertrekken staan"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Wij gingen ten rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer 2: Club Brugge. "Aan de honger van Carl Hoefkens zal het niet liggen."

Lees verder

Tienkamper Garrett Scantling voorlopig geschorst na missen derde dopingcontrole

De Amerikaanse tienkamper Garrett Scantling is voorlopig geschorst omdat hij een derde keer een antidopingcontrole miste. Dat deelde het Amerikaanse Antidopingagentschap (Usada) donderdag mee.

Lees verder

'Comebackkid' Dimitri Van den Bergh klopt wereldkampioen Peter Wright na waanzinnige partij en staat in halve finale World Matchplay Darts

Er stond een plek in de halve finale van de World Matchplay Darts op het spel voor Dimitri Van den Bergh tegen Peter Wright. De Dreammaker uit België verzilverde die plek ook na een geweldig sterke partij, waar Van den Bergh van een 5-1-achterstand terugkwam. Naar het einde toe remonteerde Wright Dancing Dimi nog, maar de Belg wint finaal met 16-14 na een zenuwslopende wedstrijd.

Lees verder

Noah Lyles verlengt wereldtitel op de 200 meter met fantastische chrono

Noah Lyles heeft donderdag in Eugene (Oregon) zijn wereldtitel op de 200 meter verlengd. De 25-jarige Amerikaan sprintte naar het goud in 19.31, de op twee na snelste tijd in de geschiedenis. Kenneth Bednarek (19.77) en de 18-jarige Erriyon Knighton (19.80) zorgden voor een volledig Amerikaans podium.

Lees verder

David tegen Goliath, maar toch ziet Imke Courtois kansen voor de Belgen: "Zweden is torenhoog favoriet, maar die underdogrol ligt de Flames"

Een van de topfavorieten voor EK-winst. Olympisch vicekampioen. Nummer twee van de wereld. Een team vol met sterren. Dat is Zweden kort samengevat. En toch zijn de Red Flames (FIFA 19) vanavond in de kwartfinale van het EK niet kansloos. Sporza-commentator en analist Imke Courtois legt uit waarom.

Lees verder

Belgen spelen kwartfinale tegen Zweden in een volledig uitverkocht stadion

De Red Flames (FIFA 19) zullen hun kwartfinale tegen Zweden (FIFA 2) vanavond om 21 uur Belgische tijd afwerken in een uitverkocht Leigh Sports Village.

Lees verder

Pro League wil niet langer voor extra cameraman betalen: "Het probleem stelt zich alleen in uitzonderlijke gevallen"

Het nieuwe voetbal­seizoen begint met een minimale bezetting van cameramensen. Dat kostte AA Gent vorig jaar nog mogelijk een plek in Play-off 1.

Lees verder

Michael van Gerwen imiteert al lachend ritueel van Van den Bergh: "Ik weet niet waar hij les heeft gehad"

Dimitri Van den Bergh (PDC-9) neemt het zaterdag in de halve finales van het World Matchplay darts op tegen Michael van Gerwen (PDC-4). De Nederlandse ex-wereldkampioen imiteerde in zijn kwartfinale even het typische gebaar dat Van den Bergh regelmatig maakt tijdens zijn wedstrijden.

Lees verder

Tim Wellens: "Hopelijk krijgt kamergenoot Caleb Ewan niet af te rekenen met covid"

Vandaag vertelt Tim Wellens in zijn column voor Het Belang van Limburg over zijn gedwongen vertrek. "Mijn algemene toestand valt samen te vatten in één woord: moe. Die vermoeidheid is volgens mij niet toe te schrijven aan covid, maar aan de Tour."

Lees verder

Nog geen zin in pensioen: recordman Dani Alves kiest voor avontuur in Mexico

De Braziliaanse international Dani Alves zet zijn carrière voort bij het Mexicaanse UNAM Pumas, zo maakte hij vrijdag zelf bekend op sociale media.

Lees verder

Simon Geschke huilt bittere tranen na verlies van bolletjestrui die hij zal moeten dragen tot in Parijs

Simon Geschke verloor donderdag in extremis op de allerlaatste zware beklimming van deze Tour de France zijn bolletjestrui aan Jonas Vingegaard. De 36-jarige Duitser van Cofidis huilde achteraf op Hautacam tranen met tuiten.

Lees verder

Geen onaardig ploegje: Federer, Djokovic, Nadal en Murray voor het eerst samen in één team

Team Europa heeft zijn gedroomde samenstelling te pakken voor de vijfde editie van de Laver Cup, het tennistoernooi waarin jaarlijks een team van de beste tennisspelers uit Europa het opneemt tegen een team met spelers uit de rest van de wereld. Voor het eerst tekenen de zogenaamde Grote Vier van het mannentennis - Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray - present bij Team Europa.

Lees verder

Topsportkoppel Ben Broeders en Femke Bol: hij wil naar de wereldtop springen, zij even later naar haar tweede medaille snellen

Zij: absolute wereldtopper op de 400m horden en 4x400m en al één vicewereldtitel in the pocket. Hij: wereldtopper polsstokspringen. Vanavond staat het Belgisch-Nederlandse topsportkoppel Ben Broeders en Femke Bol samen op de piste in Eugene. "Fem inspireert en motiveert mij enorm."

Lees verder

KV Mechelen stelt twee nieuwe shirts voor: bekijk ze hier

KV Mechelen heeft vlak voor de competitiestart nog twee nieuwe shirts voorgesteld, in wit en blauw. Zomeraanwinsten Yonas Malede en Jorge Hernandez zijn de modellen van dienst. Hier kan je de nieuwe exemplaren bekijken.

Lees verder

LIVE TOUR. Eindelijk weer een etappe voor de sprinters: schiet Philipsen of Van Aert opnieuw raak?

De Pyreneeën liggen achter de rug. Eindelijk krijgen de sprinters nog eens een kans om een gooi te doen naar een ritzege. Eindelijk kunnen nog eens alle snelle mannen meedoen. Of laten ze net als vorig jaar onderweg naar Libourne nog maar eens de kaas van van de boterham eten? Het wordt wél een sprint voor de krachtspurters want de Boulevard Léon Gambetta in Cahors loopt vijf tot zes procent bergop. Wat zal het worden? Volg alle actie hier LIVE!

Lees verder

Van Kopecky tot Van Vleuten: zeven blikvangers voor de Tour de France Femmes

De beste wielrensters van de wereld staan zondag voor hun vuurdoop in de Tour de France Femmes. Een deel onder hen aast op de gele of groene trui of een ritzege. Wij stellen zeven rensters voor die grote ambitie koesteren om vanaf zondag elke dag van uw tv-scherm af te spatten. De grote zeven.

Lees verder

"Superman" Miguel Angel Lopez geschorst door Astana nadat hij werd opgepakt in dopingzaak, formeel onderzoek ingesteld

Wielrenner Miguel Angel Lopez is donderdag op de luchthaven van Madrid opgepakt voor zijn betrokkenheid in de dopingzaak rond de controversiële dokter Marco Maynar. De Colombiaanse renner werd voorlopig geschorst door zijn team Astana.

Lees verder

Tour de France Femmes duurt acht dagen: ontdek hier het etappeschema en de belangrijkste cijfers

Etappeschema van de eerste Tour de France Femmes met start op zondag 24 juli in Parijs en aankomst na 1033,6 km op 31 juli op La Planche des Belles Filles:

Lees verder

Drie dingen die je moet weten over Zweden, de tegenstander van de Red Flames

Zweden (FIFA 2) is een van de favorieten voor EK-winst en de tegenstander van de Red Flames (FIFA 19) in de kwartfinale vanavond. Als de Belgen voor het eerst in hun geschiedenis de halve finale van het EK willen halen, zullen ze rekening moeten houden met de onderstaande drie dingen.

Lees verder

Twee dagen voor Parijs: Enric Mas stapt uit de Tour na coronabesmetting

Twee dagen voor de Tour de France arriveert in Parijs is de grootste wielerwedstrijd ter wereld nog een smaakmaker kwijtgespeeld. De Spanjaard Enric Mas (Movistar) - nummer elf in het klassement - moet noodgedwongen opgeven door een coronabesmetting.

Lees verder

La Gazzetta: "Ten laatste zondag beslissing over De Ketelaere"

Vandaag onderhandelen AC Milan en Club Brugge opnieuw over Charles De Ketelaere. Een beslissing over de transfer van de begeerde Brugse aanvaller zou ten laatste zondag vallen. Dat beweert de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Lees verder

Zwerkbal laat Harry Potter-wortels achter en krijgt een andere naam

Zwerkbal (of in het Engels: quidditch) kreeg bekendheid als de sport die in de Harry Potter-boeken gespeeld wordt aan de toverschool Zweinstein. Sinds 2005 wordt de sport ook in het echt beoefend – al werden daarbij de vliegende bezems achterwege gelaten. Nu zet de sport nog een stap verder weg van zijn fictieve wortels.

Lees verder

De zege van Vingegaard vanuit de volgwagen bij Jumbo-Visma: "Pogacar is gelost, komaan!"

Geletruidrager Jonas Vingegaard legde donderdag de Ronde van Frankrijk in de Pyreneeën in een definitieve plooi door in de slotklim van Hautacam zijn rivaal Tadej Pogacar op meer dan een minuut te rijden. Met dank aan Wout van Aert. De groene trui deed in dienst van ploegmaat Vingegaard uitdager Pogacar lossen op de moordende col.

Lees verder

Wout van Aert start zaterdag met nadeel in de tijdrit: "Niet in mijn gewone pak"

Wout van Aert was donderdagavond te gast in de De Avondetappe bij de NOS, de Nederlandse tegenhanger van Vive le Vélo. Daarin blikte hij onder meer vooruit naar de tijdrit van zaterdag en stelde al één groot nadeel vast. "Ik moet mijn normale pak inruilen voor eentje van de organisatie."

Lees verder

Wout van Aert clasht met Remco Evenepoel in de Clasicá San Sebastián, amper een week na de Tour

Wout van Aert heeft nog een drukke week. Na de viering zondagavond heeft hij nog twee shows, maar zaterdag is het opnieuw bittere ernst. Want dan rijdt de groene trui de Clasicá San Sebastián. Daar vindt hij Remco Evenepoel terug, die zijn hoogtestage in Livigno erop heeft zitten.

Lees verder

Biniam Girmay is klaar voor deel twee van zijn wielerjaar: nieuwe helm met knipoog naar kurkincident

Dik twee maanden na "het kurkincident" in de Ronde van Italië rijdt Biniam Girmay zaterdag zijn eerste wedstrijd in Europa. De 22-jarige Eritreeër van Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux verschijnt aan de start van de Ronde van Wallonië.

Lees verder

Voor de derde keer etappe in de Tour de France even stilgelegd door protestactie, Bradley Wiggins kan er wel om lachen

Voor de derde keer in deze Tour de France werd de grootste wielerwedstrijd ter wereld verstoord door activisten. In het begin van de negentiende rit van Castelnau-Magnoac naar Cahors werd het peloton plots opgehouden door een groepje actievoerders (allicht voor het klimaat).

Lees verder

Mark van Bommel tempert vlak voor competitiestart de verwachtingen: "Meteen titelfavoriet? Dat kan niet"

Mark van Bommel (45) blikte vrijdagmiddag vooruit op de competitie-opener tegen KV Mechelen. Zijn belangrijkste boodschap vlak voor aanvang van zijn debuutseizoen als trainer van Antwerp: "We moeten geduld hebben, we zitten nog in een proces."

Lees verder

Carl Hoefkens over "speciale" situatie van Charles De Ketelaere, die nog steeds niet op vliegtuig naar Milaan zit: "Niet makkelijk voor hem"

De Supercup was een leuk opwarmertje, maar zondag begint het écht voor Club Brugge en Carl Hoefkens: de landskampioen opent tegen Genk. Met Casper Nielsen én Charles De Ketelaere in de kern, maar ook met enkele opvallende afwezigen. "We moeten nog enorm veel progressie maken", zegt Hoefkens.

Lees verder

Charles Leclerc en Max Verstappen aan elkaar gewaagd tijdens eerste oefensessie GP van Frankrijk, Carlos Sainz krijgt gridstraf

De Monegask Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Frankrijk de snelste tijd gereden. In zijn Ferrari was de Monegask een fractie sneller dan Max Verstappen.

Lees verder

Gezonde nervositeit bij KV-trainer Danny Buijs: "Een topaffiche tegen Antwerp op de eerste speeldag? Vind ik prima!"

Danny Buijs kijkt uit naar de competitieopener tegen Antwerp van zondag. Voor de Nederlandse trainer van KV Mechelen mag het nu echt gaan beginnen. "Ik kijk ernaar uit. Hopelijk krijgen we een vol huis."

Lees verder

Simon Yates verlengt contract bij Team BikeExchange-Jayco tot 2024: "Iedereen kent me hier goed"

Simon Yates heeft zijn contract bij Team BikeExchange-Jayco verlengd tot en met 2024. Dat heeft de Australische wielerformatie vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Christophe Laporte is eerste Franse ritwinnaar deze Tour: "Wout zei me: vandaag is het jouw beurt"

Wat een heerlijke ontknoping kregen we te zien in Cahors. Jasper Stuyven wilde nog even zijn kans wagen maar uiteindelijk was het Christophe Laporte die de overwinning op zijn palmares mocht schrijven: "Incroyable", mompelde de Fransman na afloop.

Lees verder

Wereldkampioen Julian Alaphilippe herneemt zaterdag in de Ethias-Ronde van Wallonië: "Ik wil zo snel mogelijk opnieuw een koers winnen"

Voor het eerst sinds het Frans kampioenschap in Cholet zit wereldkampioen Julian Alaphilippe zaterdagmiddag opnieuw in het peloton. En al meteen eindigt de eerste etappe van de Ethias-Ronde van Wallonië op de Muur van Hoei. "Ik heb me niet voorbereid zoals op een Waalse Pijl, maar ik kan niet wachten om opnieuw een koers te winnen", aldus de Franse wereldvedette van Quick-Step-Alpha Vinyl vrijdagmiddag in een persconferentie online.

Lees verder

REACTIES. Jasper Philipsen legt de schuld bij zichzelf: "Dit mocht niet gebeuren", ook Jasper Stuyven baalt: "Zoals altijd wéér net niet"

De slotfase van de rit richting Cahors werd gekruid door de Belgen. Terwijl Jasper Stuyven nog net gegrepen en zijn medevluchters nog net gegrepen werden, sprintte Jasper Philipsen naar de tweede plek. Beide renners waren dan ook ontgoocheld dat ze het zegegebaar niet konden maken.

Lees verder

KOPMAN. "Jumbo-Visma zet rest van het peloton nog maar eens in hun blootje, al een heel seizoen lang"

Vijfde ritzege voor Jumbo-Visma in deze Tour. Niet met Jonas Vingegaard, niet met Wout van Aert. Wel met Christophe Laporte die in de straten van Cahors zomaar wegreed uit het peloton. De overige 21 ploegen stonden erbij en keken ernaar.

Lees verder

Eden Hazard wil schitteren bij Real Madrid: "Tonen dat we ook met mij op het veld kunnen winnen"

Eden Hazard staat scherp. Onze landgenoot beleefde nog maar weinig plezier aan zijn overstap naar Real Madrid en wil dit seizoen tonen dat hij nog steeds bij de wereldtop behoort. "Ik kan spelen zonder pijn."

Lees verder

Spaanse LaLiga vraagt intrekking contract Kylian Mbappé voor Frans gerecht

De Spaanse voetballiga (LaLiga) heeft de intrekking van de overeenkomst tussen Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain gevraagd bij de administratieve rechtbank (TA) van Parijs. Dat meldt het Franse persagentschap AFP vrijdag.

Lees verder

Van Ewan tot Vingegaard: bekijk hier de belangrijkste starttijden voor de tijdrit van zaterdag

Met een individuele tijdrit van veertig kilometer tussen Lacapelle-Marival en Rocamadour staat de laatste krachtmeting tussen de klassementsrenners op het programma. Hieronder vindt u de starttijden van onze landgenoten, de kandidaten op de dagzege én de top tien van het algemeen klassement.

Lees verder

Torenhoge vliegtuigprijzen zorgen voor beperkte opkomst Red Flames-fans voor kraker tegen Zweden

De Red Flames nemen het straks in de kwartfinale van het EK op tegen Zweden. Geen sinecure. Zweden behoort al jaren tot de absolute wereldtop in het vrouwenvoetbal. De Flames zullen in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden niet op de steun van duizenden Belgische fans kunnen rekenen. Door de hoge vliegticketprijzen trekken slechts een vijftigtal Belgische fans richting Engeland.

Lees verder

Wout van Aert die een keer niet meedeed voor de zege: "Voelde al na één kilometer dat ik slechte benen had"

Voor een keer geen Wout van Aert die Jumbo-Visma een sprintzege bezorgde. Onze landgenoot voelde zich niet super nadat hij gisteren zo diep was gegaan en reed vol in dienst van ploegmaat Christophe Laporte, die het vervolgens knap afmaakte.

Lees verder

LIVE. Flames komen even goed weg: doelpunt Blackstenius afgekeurd voor nipt buitenspel

De geschiedenis is al geschreven: onze Red Flames spelen de kwartfinale van het EK! Maar zorgen ze nu ook voor een stunt tegen topclub Zweden?

Lees verder

LIVE. AA Gent en Standard trappen het nieuwe seizoen op gang! Volg de match hier

Het nieuwe seizoen is er! AA Gent en Standard bijten de spits af. De Buffalo's worden getipt als dé te kloppen ploeg dit seizoen. Kan het meteen punten pakken tegen Standard dat er een kwakkelseizoen op heeft zitten?

Lees verder

SK Beveren verliest voor de tweede keer op rij, ADO Den Haag bleek te sterk

SK Beveren verloor gisteren voor de tweede keer in deze voorbereiding. Het Nederlandse ADO Den Haag bleek te sterk: 2-1. De jarige Vukotic maakte het enige Beverse doelpunt. Michael Mulder maakte zijn debuut.

Lees verder

Daar is meteen de eerste rode kaart: Standard met z'n tienen verder na rood voor Calut

Lang heeft Alexandro Calut niet kunnen genieten van de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League. De jonge verdediger pakte dom rood na twee onnodige gele kaarten. Standard moet zo nog 75 minuten met z'n tienen verder.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels baalt na EK-uitschakeling in blessuretijd met Red Flames: "Dit was een unieke kans"

Ze waren de underdog, maar kwamen nog héél dicht bij verlengingen. De Red Flames maakten het topfavoriet Zweden 92 minuten lang moeilijk in de kwartfinale van het EK tot een hoekschop voor de voet van de Zweedse Linda Sembrant viel en die de 1-0 van dichtbij in doel ramde. Bondscoach Ives Serneels zag achteraf een gemiste kans op een stunt: "We zagen hoe Zweden moe en zenuwachtig werd."

Lees verder

ONZE PUNTEN. Een doelvrouw op wereldniveau, maar ook één grote uitblinker op het middenveld

Genekt in minuut 92. Pijnlijk, maar het doet niets af van een erg straffe prestatie van onze Red Flames vandaag tegen de nummer twee op de wereldranking. Onze punten zijn dan ook navenant met als grote uitblinkers Nicky Evrard en Justine Vanhaevermaet.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels baalt na EK-uitschakeling in blessuretijd met Red Flames: "Dit was een unieke kans"

Ze waren de underdog, maar kwamen nog héél dicht bij verlengingen. De Red Flames maakten het topfavoriet Zweden 92 minuten lang moeilijk in de kwartfinale van het EK tot een hoekschop voor de voet van de Zweedse Linda Sembrant viel en die de 1-0 van dichtbij in doel ramde. Bondscoach Ives Serneels zag achteraf een gemiste kans op een stunt: "We zagen hoe Zweden moe en zenuwachtig werd."

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 20. (Lacapelle-Marival – Rocamadour). Is Wout van Aert na een zware en snelle Tour wereldkampioen Filippo Ganna de baas?

Kan Wout van Aert het allerlaatste Tourweekend net zo fantastisch inzetten als een jaar geleden toen hij in de chrono van Libourne naar Saint-Émilion? Of de druiven ook dit keer behapbaar zijn voor de groene trui, is een andere vraag. De tegenstander is wél Filippo Ganna, de dubbele wereldkampioen en de man die hij in de openingstijdrit wel klopte, maar toen was er… Yves Lampaert.

Lees verder

Christophe Laporte zet teller van Jumbo-Visma op vijf ritzeges: "Te veel bestaat niet"

Twee keer Vingegaard, twee keer Van Aert en nu een eerste keer Laporte. Jumbo - Visma blijft de zeges opstapelen in deze Tour. En weer speeldeVan Aert een hoofdrol. Ditmaal als bliksemafleider en hardrijder in dienst van Laporte. Die werkte feilloos af. En zei dank u wel. "Wout helpt mij mijn grenzen te verleggen. Hij is een echt leiderstype."

Lees verder

Het onwaarschijnlijke parcours van Andi Koshi: Antwerps supertalent wil zijn carrière eindelijk écht lanceren bij Beerschot

Een interview met Andi Koshi (21) betekent als journalist een vrij makkelijke werkdag: één vraag volstaat voor het ene na het andere straffe verhaal. De Antwerpse middenvelder - die gekend stond als supertalent bij de jeugd van Beerschot, Anderlecht en PSV, maar als prof al diepe dalen heeft gekend - lijkt klaar om eindelijk zijn torenhoge verwachtingen in te lossen op het Kiel. Hoe hij daar deze zomer opnieuw is beland? Dat laten we hem zelf vertellen in deze monoloog. "Voor hetzelfde geld was ik een week voor het telefoontje van Beerschot gestopt met voetballen. Maar nu ben ik klaar voor een nieuwe start."

Lees verder

Na meer dan 100 wedstrijden in 1A is het tijd voor de échte doorbraak van Tuur Dierckx: "Ik heb nog wel wat rekeningen openstaan"

2022-2023 moet ook het seizoen worden van Tuur Dierckx. De 27-jarige aanvaller is helemaal hersteld van een zware knieblessure en is klaar om openstaande rekeningen af te sluiten. "Het is tijd dat mensen meer praten over de voetballer Tuur Dierckx."

Lees verder

Hernandez ontbreekt wegens visumproblemen, Malede geblesseerd

Geen Jorge Hernandez bij KV ­Mechelen. De Mexicaanse nieuw­komer moet verstek geven ­wegens visumproblemen. De flankaanvaller moet terug naar Mexico om daar zijn administratie in orde te brengen.

Lees verder

Onze huisanalist Patrick Goots over het seizoen 2022-2023: "Antwerp is na Club Brugge dé topclub van België geworden"

Het nieuwe voetbalseizoen in de hoogste afdeling is officieel van start gegaan. Nieuwe top-spelers, enkele nieuwe trainers en ook een aangepast format, met drie zakkers. Bovenin verwacht onze huisanalist Patrick Goots vooral veel van Antwerp: "Tijd om prijzen te pakken, want dat hoort bij de status van een topclub."

Lees verder

Kersvers papa Hans Vanaken kijkt uit naar start van het seizoen: "Jaloers op Charles? ?Totaal niet"

Vijf titels, twee Gouden Schoenen, een EK: het zal allemaal wel. Het nieuwe hoogtepunt in het leven van Hans Vanaken (29) is de komst van de kleine Romée. Maar wie weet geeft zij hem nog extra vleugels op het veld?

Lees verder

Zes kansen voor Lotte Kopecky, Annemiek van Vleuten topfavoriet: "We willen de wereld laten zien wat vrouwen allemaal kunnen op de fiets"

Net voor Wout van Aert en co zondag hun Tour afsluiten op de Champs-Elysées, beginnen de vrouwen aan hun Ronde van Frankrijk. Die werd onder grote druk door organisator ASO vanonder het stof gehaald en werd nog voor er een meter werd gereden gebombardeerd tot belangrijkste vrouwenkoers ter wereld. Wat u moet weten over le Tour de France Femmes.

Lees verder

Bjarne Riss, tourwinnaar in 1996 en Michael Rasmussen laten hun licht schijnen over hun Deense "opvolger": "Jonas gaat niet als een rockster leven"

Als Jonas Vingegaard (25) zondag – zonder accidenten – zijn eerste Tourzege binnenhaalt, zullen twee landgenoten nog harder toekijken dan de rest van Denemarken: Bjarne Riis (58) en Michael Rasmussen (48). De eerste is de enige Deen die Vingegaard dit voordeed, in 1996. En Rasmussen was de laatste Deense geletruidrager, in 2007. Beide heren laten hun licht schijnen over de Tour van hun landgenoot.

Lees verder

Daan Soete en Jan Bakelants, de trainingsmakkers van Wout van Aert zijn lovend: "Ja, Wout kan de Tour winnen. Wiggins was geen betere coureur"

De laatste trainingen voor zijn wonder-Tour? Die deed Wout van Aert met Daan Soete (27) en Jan Bakelants (36). Wij leggen zijn trainingsmaats vier pertinente vragen voor. "Ja, hij kan de Tour winnen. Bradley Wiggins was geen betere coureur dan Wout."

Lees verder

Op bezoek bij Carl Lewis, Olympiër van de Eeuw: "Ik ben bezorgd over de toekomst van de atletiek"

Carl Lewis (61) is een icoon. Het IOC riep hem uit tot Sportman van de Eeuw, Sports Illustrated tot Olympiër van de Eeuw. Toch is hij tijdens dit WK in zijn thuisland amper te vinden in het stadion, omdat hij anders amper tot zijn zitje zou geraken wegens de vele fans die om selfies vragen. Dus gingen we maar bij King Carl op audiëntie in een tentje in Eugene.

Lees verder