Doorgaan naar hoofdcontent

Noppert, De Sousa, Price en Van Duijvenbode naar kwartfinale World Matchplay

HLN
Noppert, De Sousa, Price en Van Duijvenbode naar kwartfinale World Matchplay
Na Dimitri Van den Bergh hebben ook Danny Noppert, Jose de Sousa en Gerwyn Price zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Matchplay. Herbeleef het hieronder.
Lees verder

Zelensky: "Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen" - België keurt toetreding Finland en Zweden tot NAVO goed
"Rusland gebruikt Oekraïne als oefenterrein om andere Europese landen aan te vallen." Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag tijdens zijn dagelijkse videotoespraak. Ondertussen bekrachtigde België de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO.
Lees verder

"Niemand staat boven de wet": justitieminister sluit aanklacht tegen Trump niet uit
Het is niet uitgesloten dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump aangeklaagd zal worden in het onderzoek naar de bestorming van het Capitool. "Niemand staat boven de wet", zei minister van Justitie Merrick Garland woensdag.
Lees verder

Levering van Russisch gas via Nord Stream 1 hervat na onderhoud
Na onderhoud aan Nord Stream 1 zijn de gasleveringen via de Duits-Russische pijpleiding donderdagochtend hervat. "Er stroomt weer gas", aldus een woordvoerster van Nord Stream AG.
Lees verder

Volgens exploitant evenveel gas door Nord Stream als voor onderhoud, Duitse netbeheerder houdt slag om de arm
Door de pijpleiding Nord Stream 1, die van Rusland via de Baltische Zee naar Duitsland loopt, zou donderdag evenveel aardgas gestuurd worden als voor het onderhoud dat vorige week begon. Dat blijkt uit voorlopige gegevens die in de nacht op donderdag zijn gepubliceerd op de website van de exploitant.
Lees verder

Belgen uitgeschakeld in halve finales WK atletiek maar Tornados lijken wel klaar voor medaille in aflossingen
Geen stunts bij de Belgen vandaag op het WK atletiek: in Eugene gingen ze er allemaal in de halve finales uit. Enige opsteker: de broers-Borlée en Alexander Doom bewezen op de 400m dat ze in vorm zijn. Hoopgevend voor de aflossingen dit weekend. "We gaan er staan en ervoor vechten," beloofde Kevin Borlée. Ook Paulien Couckuyt haalde op de 400m horden de finale niet.
Lees verder

Ricky Martin moet voor rechter komen om klacht huiselijk geweld
Ricky Martin moet donderdag voor de rechter in Puerto Rico verschijnen, waar wordt besloten of het straatverbod tegen de Puerto Ricaanse zanger wordt verlengd. Die werd begin deze maand uitgevaardigd nadat een man Martin had aangeklaagd vanwege huiselijk geweld. De zanger ontkent alle aantijgingen.
Lees verder

Michael Matthews, enige trainingsgezel van Pogacar: "Enkel op een vlakke sprint kan ik Tadej een beetje pijn doen"
In de eerste Pyreneeënrit in deze Tour de France deed Tadej Pogacar geletruidrager Jonas Vingegaard een paar keer pijn. Michael Matthews kan er van meespreken. De Australische ritwinnaar van Mende is al twee jaar de vaste en enige trainingsgezel van de Sloveen. "Van elk verkeersbord maakt hij een aankomstlijn."
Lees verder

WEERBERICHT. Na grijze ochtend met kans op regen volgt droge middag
Na een bewolkte voormiddag met kans op regen en buien wordt het later op donderdag droger. Alleen in de Ardennen blijft er een kans op buien. Het kwik stijgt tot 21 à 26 graden. Dat zegt het KMI.
Lees verder

Na twee jaar corona opnieuw groot feest op 21 juli met nieuwigheden als Nationale Apero
Na twee jaar van gezondheidscrisis zal de nationale feestdag opnieuw gevierd worden met een groot feest. Er vinden verschillende activiteiten plaats zoals het Feest in de Warande, het militair defilé, het vuurwerk en nieuwe initiatieven zoals de Nationale Apero en een nationaal concert.
Lees verder

Bezoek met privéjet levert Maldini voorlopig geen akkoord op over De Ketelaere: Milan pokert met 32 miljoen
Een goed gesprek, maar geen akkoord. Dat is de uitkomst van het onderhoud tussen Club Brugge en Milan-directeurs Paolo Maldini en Ricky Massara, die in de vooravond vanop Oostende terug naar Milaan zijn gevlogen. "Hoe het ging? Goed. Er is vertrouwen. Of we een deal gaan sluiten? We gaan het proberen", reageerde Maldini bij terugkomst in Italië. De komende dagen moet blijken of de Rossoneri de nodige inspanning willen leveren om Charles De Ketelaere binnen te halen. Milan hoopt tegen zaterdag duidelijkheid te hebben.
Lees verder

OVERZICHT. Welke winkels zijn gesloten op 21 juli? Waar kan ik wel terecht?
Donderdag is het 21 juli, onze Nationale Feestdag. Omdat dat een officiële feestdag is, zullen de meeste winkels gesloten zijn. Banken en overheidsbedrijven zijn sowieso dicht. Wij lijsten op waar je wel en niet terechtkan.
Lees verder

Antwerp heeft het materiaal van een uitdager (en er zal nóg wel iets gebeuren), geen excuses voor STVV en potentiële KVK-sensatie: onze clubwatchers blikken vooruit
Komende vrijdag trappen Standard en AA Gent het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Maar hoe staan de achttien 1A-clubs er op dit moment nu voor? Waar mikken ze dit seizoen op en welke plannen hebben ze nog op de transfermarkt? Vandaag maken onze clubwatchers de oefening voor Antwerp, STVV, KV Kortrijk en KVC Westerlo.
Lees verder

Oplettende restaurantgast vindt pootafdrukken van dino's in tuin van Chinees restaurant
Een oplettende restaurantgast heeft ongeveer honderd miljoen jaar oude pootafdrukken van dinosauriërs ontdekt in het zuiden van China. Dinosaurusliefhebber Ou Hongtao merkte opvallende hoogteverschillen op in de grond in de tuin van het restaurant in de stad Leshan, meldde staatspersbureau Xinhua. Later bevestigde een team van professionele paleontologen de ontdekking.
Lees verder

Kamer keurt artsenquota goed, Franse gemeenschap voert vanaf 2023 ingangsproef in
De plenaire Kamer heeft woensdag het licht op groen gezet voor het wetsontwerp dat de artsen- en tandartsenquota voor respectievelijk 2028 en 2027 vastlegt. Dat gebeurde met 79 stemmen voor, 39 tegen en 13 onthoudingen.
Lees verder

Football Talk. De Bruyne wijst City de weg in eerste oefenmatch - Zirkzee trefzeker voor Bayern - Teelbalkanker vastgesteld bij Dortmund-spits Haller
Kevin De Bruyne heeft woensdag in Houston zijn eerste voorbereidingsmatch op het nieuwe seizoen afgewerkt en de Rode Duivel maakte meteen indruk. Met twee goals leidde hij Manchester City naar een 2-1 zege tegen de Mexicaanse topclub Club América.
Lees verder

Rondreis eindigt met serieuze domper voor twee Vlaamse koppels: "We konden onze gestolen spullen tot op 20 meter traceren, maar politie greep niet in"
Een rondreis in Italië is voor twee Vlaamse koppels met een serieuze domper geëindigd. Dieven braken in hun wagen in en gingen er met alle valiezen en een laptop vandoor. Die laatste kon het viertal tot op zo'n twintig meter nauwkeurig traceren. "Maar de politie weigerde het appartementsgebouw in te gaan. We stonden perplex." Het relaas van een bewogen dagje Rome.
Lees verder

Nothing Phone (1) vanaf vandaag te koop: is er in België nog plaats naast Samsung en Apple of blijft het nicheproduct voor designfans?
Na weken van kleine aankondigingen om de hype en hoeveelheid media-aandacht op te zwengelen, is vanaf vandaag de Nothing Phone (1) te koop voor het brede publiek. Op zo'n korte tijd een degelijke smartphone lanceren, verdient een applausje, maar kan het bedrijf ook daadwerkelijk doorbreken? Is er eigenlijk nog plaats voor een nieuwe speler in de smartphonemarkt? En hoe is de koek verdeeld sinds Huawei zowat verdween door Amerikaanse sancties?
Lees verder

'Slavendrijfster' Isabel uit 'B&B zoekt lief': "Een man die niet graag werkt? Daar heb ik niets aan"
Een Duracell-konijn, of in minder fraaie bewoordingen: een slavendrijfster. Het gedrag van de 58-jarige Isabel Van Ootegem in het VTM2-programma 'B&B zoekt lief' gaat over de tongen op sociale media. "Het is best confronterend om mezelf zo op tv te zien, maar het klopt: ik kan straf uit de hoek komen", lacht Isabel. De Oost-Vlaamse vertelt in dit interview over haar leven op het Franse kasteeldomein, de indruk die de mannen op haar maken en haar vorige huwelijk dat op de klippen liep. "Jarenlang heb ik gewerkt om de droom van m'n ex-man waar te maken."
Lees verder

Praat Astrid Coppens haar mond voorbij over geslacht van haar baby? "Bram wil het geheimhouden, maar..."
Astrid Coppens telt af naar 1 november. Dan krijgt Billy-Ray een broertje of een zusje. Het geslacht mag Astrid van haar man Bram nog niet verklappen, maar in een gesprek met Showbits geeft ze toch al een flinke hint. Jarne spreekt met haar af op het strand van Knokke, haar tweede thuis. Ze verklapt ook dat de baby met Valentijn daar verwekt is. Een gesprek over zwangerschapskwaaltjes, maar ook over hoe trots ze is op haar buik en borsten en haar nieuwe leven in België.
Lees verder