Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 juli 2022

Nikolas en Ellen gaan op fietsvakantie met hun kinderen: “Slechts 15 euro per maand voor een gehuurde kinderfiets”

HLN
Nikolas en Ellen gaan op fietsvakantie met hun kinderen: "Slechts 15 euro per maand voor een gehuurde kinderfiets"
Nikolas Sterck (34) en Ellen Dictus (44) en hun kinderen Jules (7) en Arthur (9) gaan al drie jaar na elkaar op fietsvakantie naar Nederland en Zweden. Overnachten doen ze op campings voor gemiddeld 30 euro per nacht. Economisch én ecologisch reizen maakt deel uit van hun levensfilosofie. "Zet de broertjes samen op de achterbank van de auto en het is gegarandeerd ruzie. Maar op een fiets komen ze altijd direct tot rust."
Lees verder

11-jarige jongen wordt weggeblazen van Engelse kust en belandt op volle zee met opblaasbootje
Britse reddingswerkers hebben een 11-jarige jongen gered uit de zee, die met zijn rubberen bootje 1,5 kilometer weg van de kust dreef. Zijn familie zag vanop het strand hoe hun zoon door de zee werd meegenomen. Het kind handelde correct en bleef in de rubberboot zitten tot er hulp kwam. Hij had het erg koud, maar was verder in orde.
Lees verder

Meer en meer jongeren laten de auto aan de kant staan: hoe komt dat?
Alsmaar minder jongeren verplaatsen zich met de auto. Het aandeel is van 55% in 2019 naar 45% in 2022 gegaan. Dat blijkt uit de mobiliteitsbarometer van Vias. Maar hoe komt dat? Nemen we dan allemaal minder de wagen? En welke alternatieven gebruiken we?
Lees verder

Terwijl heel wat mensen rekening aan de pomp niet meer kunnen betalen, boekt Shell nettowinst van 17,6 miljard
Olie- en gasconcern Shell heeft in het tweede kwartaal opnieuw uitstekende zaken gedaan dankzij de hoge energieprijzen. Het Britse bedrijf boekte een nettowinst van 18 miljard dollar, omgerekend 17,6 miljard euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in de eerste drie maanden van dit jaar toen de winst uitkwam op 7,1 miljard dollar.
Lees verder

Shell boekt nettowinst van 17,6 miljard euro door stijgende energieprijzen
Olie- en gasconcern Shell heeft in het tweede kwartaal opnieuw uitstekende zaken gedaan dankzij de hoge energieprijzen. Het Britse bedrijf boekte een nettowinst van 18 miljard dollar, omgerekend 17,6 miljard euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in de eerste drie maanden van dit jaar, toen de winst uitkwam op 7,1 miljard dollar.
Lees verder

Terwijl heel wat mensen rekening aan de pomp niet kunnen betalen, boekt Shell nettowinst van 17,6 miljard
Olie- en gasconcern Shell heeft in het tweede kwartaal opnieuw uitstekende zaken gedaan dankzij de hoge energieprijzen. Het Britse bedrijf boekte een nettowinst van 18 miljard dollar, omgerekend 17,6 miljard euro. Dat is meer dan twee keer zoveel als in de eerste drie maanden van dit jaar, toen de winst uitkwam op 7,1 miljard dollar.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de Antwerpse finalist voor De Leukste Zomerbar. Wat denkt de jury? "Onze beslissing wordt alleen maar moeilijker"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Antwerpen kreeg Bar Zuid in Rijkevorsel het meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

RAPPORT. Dit is de Antwerpse finalist van De Leukste Zomerbar. Wat denkt de jury? "Onze beslissing wordt alleen maar moeilijker"
Met honger, dorst en veel zin om vakantie te proeven: zo start de jury van HLN Zomerbar aan haar trip langs de vijf finalisten van De Leukste Zomerbar van iedere provincie. Voor Antwerpen kreeg Bar Zuid in Rijkevorsel de meeste stemmen. Wat maakt deze locatie dé zomerbar van het jaar? Ontdek de video en het volledige juryrapport in het artikel.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Nieuwe mogelijkheid voor de sprinters of grijpen de vluchters hun kans?
De Tour de France Femmes is alweer over halfweg, want vandaag staat de vijfde etappe op het programma. Het is met 175,6 kilometer meteen ook de langste van de wedstrijd. Kan Lotte Kopecky zich nog eens roeren in de strijd om de overwinning? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Nieuw album van Beyoncé lekt vroegtijdig uit
Pech voor Beyoncé (40): haar nieuwe album 'Renaissance' zou enkele dagen voor de release vrijdag al uitgelekt zijn. Dat melden 'Forbes' en 'Variety'. Mogelijk zou het probleem in Europa liggen.
Lees verder

Van Aert dan toch niet in Clasica San Sebastian door verkoudheid
Wout van Aert (27) gaat zaterdag dan toch niet van start in de Clasica San Sebastian. De winnaar van de groene trui in de Tour heeft een verkoudheid, meldt Jumbo-Visma. Vanavond rijdt Van Aert wel het na-Tourcriterium in thuishaven Herentals.
Lees verder

Vrouw woedend nadat urne met as van overleden ouders spoorloos is op Ierse luchthaven
Een Amerikaanse vrouw reisde van Chicago naar Ierland om er de as van haar overleden ouders uit te strooien, maar die missie liep niet zoals gepland. De vrouw kreeg in Dublin te horen dat haar bagage spoorloos was, en in een van de tassen zat de urne.
Lees verder

Pogacar en Evenepoel treffen een rist toppers, maar hoe ziet het parcours er nu weer uit? Uw gids voor de Clasica San Sebastián
Komende zaterdag wordt in het Baskenland de Clasica San Sebastián gereden, traditioneel de eerste grote koers na de Ronde van Frankrijk. Hoe ziet het parcours eruit? En naar welke toppers - spoiler: 't zijn er veel - moeten we uitkijken? U ontdekt het allemaal in dit artikel.
Lees verder

Slachtoffer van de 'Tinder Swindler' krijgt geen schadevergoeding van ING
Een van de slachtoffers van de 'Tinder Swindler' krijgt geen schadevergoeding van ING. De Zweedse Pernilla Sjöholm was naar de rechter gestapt omdat ze vindt dat de bank zijn zorgplicht niet was nagekomen toen zij in november 2018 overboekingen deed aan een ING-rekeninghouder, naar later bleek een katvanger.
Lees verder

Mensenhandel op Antwerpse bouwwerf: PVDA wil hoofdaannemer aansprakelijk maken voor hele keten
De PVDA wil de aansprakelijkheid uitbreiden van bedrijven die met onderaannemingen werken. Zo moet de hoofdaannemer altijd verantwoordelijk zijn voor de volledige betaling van de lonen van de werknemers, ongeacht hoeveel onderaannemers er zijn en ongeacht de sector. De communistische partij zal daarvoor een wetsvoorstel indienen, zegt Kamerfractieleidster Sofie Merckx donderdag.
Lees verder

Breek de week met Uwe: "Op welk intiem moment uit je verleden zou je nu wél 'ja' zeggen?"
"Stel, de teletijdmachine bestaat. Voor één keer kan je teruggaan naar een intiem of seksueel moment, dat je destijds uit de weg ging. Waar zou je nu wel 'ja' op zeggen?" Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan haar 22.000 volgers op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties binnen, wij verzamelen de meest opvallende.
Lees verder

Droogste juli in 100 jaar voor Engeland
Juli is nog niet ten einde, maar tot nu toe is het de droogste juli in Engeland sinds 1911. Het is de tweede droogste sinds de metingen begonnen in 1836, zeggen weerkundigen. Voor het Verenigd Koninkrijk in zijn geheel is het de droogste juli sinds 1984.
Lees verder

Droogste juli in 100 jaar in Engeland
De maand is nog niet ten einde, maar tot nu toe is het de droogste juli in Engeland sinds 1911. En de tweede droogste sinds de metingen begonnen in 1836, zeggen weerkundigen. Voor het Verenigd Koninkrijk in zijn geheel is het de droogste juli sinds 1984.
Lees verder

Horeca rekent hogere kosten door inflatie slechts gedeeltelijk door bij klanten: "Situatie voor ondernemers blijft na coronacrisis zorgwekkend"
Ondanks de stijgende aankoopprijzen wordt de rekening bij restaurants en cafés slechts een beetje duurder. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. "Onze ondernemers proberen door alternatieven hun gasten slechts beperkt te raken in hun portemonnee", aldus CEO Matthias De Caluwé. De situatie voor de horeca blijft volgens De Caluwé evenwel zorgwekkend.
Lees verder

Horeca rekent hogere kosten door inflatie slechts gedeeltelijk door: "Situatie blijft zorgwekkend"
Ondanks de stijgende aankoopprijzen, wordt de rekening bij restaurants en cafés slechts een beetje duurder. Dat blijkt uit een bevraging van Horeca Vlaanderen. "Onze ondernemers proberen door alternatieven hun gasten slechts beperkt te raken in hun portemonnee", aldus CEO Matthias De Caluwé. De situatie voor de horeca blijft volgens De Caluwé evenwel "zorgwekkend".
Lees verder