Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe raketaanval treft appartementsgebouw in Oekraïne: minstens 6 doden, nog 34 slachtoffers onder puin

HLN
Nieuwe raketaanval treft appartementsgebouw in Oekraïne: minstens 6 doden, nog 34 slachtoffers onder puin
Bij een nieuwe raketaanval zijn in Oekraïne zes burgers omgekomen. Er vielen ook al zeker vijf gewonden, laat de plaatselijke gouverneur weten. Gevreesd wordt dat er ook nog minstens 34 mensen onder het puin liggen.
Lees verder

Twee dagen na schokkende moord op oud-premier Shinzo Abe (67) trekken Japanners naar stembus
Twee dagen nadat oud-premier Shinzo Abe (67) werd doodgeschoten, trekken de Japanners naar de stembus voor de senaatsverkiezingen.
Lees verder

Stéphanie laat haar chakra's healen. "In je sacraal chakra voel ik iets dat je niet aanvaardt. Ben je zwanger?"
"Als je dokter telkens weer zegt dat 'stress' je vage klachten veroorzaakt, snap ik dat je op zoek gaat naar iets anders." Chakra's: volgens oosterse filosofieën hebben we ze allemaal en hebben ze een impact op onze fysieke gezondheid. Vaak last van keelpijn? Misschien schort er iets aan je keelchakra. Tegenwoordig kan je die energiepunten in je lichaam bij een energetisch therapeut laten 'healen'. Redactrice Stéphanie ging met een open geest langs bij Anja van Heal to Grow en ontdekte welk chakra weleens de schuldige zou kunnen zijn voor al die blaasontstekingen die ze heeft.
Lees verder

Een eerste blik achter de schermen van het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults: "Het is hier een paradijs voor chef-koks"
Meer dan een jaar na de sluiting van zijn Gentse sterrenrestaurant Chambre Séparée heeft chef Kobe Desramaults (41) er weer zin in. Eind oktober staat hij er achter het fornuis van een nieuw restaurant met zicht op de azuurblauwe zee in Sicilië, voor la dolce vita en la cucina Italiana. "Er is hier een enorme rijkdom aan ingrediënten", zegt hij enthousiast. "Alleen Italiaans spreek ik nog niet". Hij vertelt alles over zijn ervaring in Italië en wat je kan verwachten van zijn restaurant.
Lees verder

Ruim 1 miljoen euro voor Cooper (8) die verlamd raakte door aanslag 4 juliparade
De donaties stromen binnen voor Cooper Roberts, de 8-jarige jongen die vorige week werd neergeschoten bij de aanslag op een 4 juliparade in de Verenigde Staten. De zwaargewonde jongen is inmiddels ontwaakt uit coma, maar hij zal nooit meer kunnen lopen. Er is al ruim 1,1 miljoen euro ingezameld.
Lees verder

Mertens op weg naar uitgang bij Napoli: "Contract van 2,5 miljoen euro per jaar geweigerd"
Napoli-directeur Cristiano Giuntoli heeft zaterdag in een persconferentie een update gegeven over de contractsituatie van Dries Mertens. De Rode Duivel zag eind juni zijn contract in Napels aflopen. Giuntoli legde uit dat de club hem een aanbieding voor twee extra seizoenen heeft gedaan, maar dat Mertens die heeft afgewezen.
Lees verder

Al anderhalf uur file richting kust na ongeval met meerdere wagens op E40 in Beernem
Op de E40 ter hoogte van Beernem zijn vanochtend verscheidene auto's gebotst. Daardoor is het nu al een anderhalf uur aanschuiven richting kust, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. "Het dreigt een bijzonder stressvolle voormiddag te worden voor de vele dagjestoeristen richting kust", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum bij HLN LIVE.
Lees verder

File richting kust groeit snel aan na ongeval op E40 in Beernem
Er is een ongeval gebeurd op de E40 ter hoogte van Beernem richting Oostende. De rechter- en middenrijstrook zijn daar versperd. De file dikt snel aan en er is nog heel wat volk onderweg naar zee. Het verkeer over de lange afstand - van Antwerpen naar de kust - krijgt de raad om via de E34/A11 richting Brugge te rijden. Vanuit Gent naar Brugge rijd je best om via de E17 en E403.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert heft het glas na zege: "Even de spotlights op Nathan zetten, zonder jou niet aan sprinten toegekomen" - Guerreiro legt positieve coronatest af
Daags voor de rustdag krijgt het Tourpeloton een etappe met in de finale twee beklimmingen van eerste categorie voor de wielen geschoven. Op papier een uitgelezen kans voor aanvallers, al zullen ook de klassementsmannen op de afspraak moeten zijn. Op deze pagina volgt u rit negen vanaf 12u45 op de voet.
Lees verder

KOERS KORT. Pogacar twijfelt aan kasseiklassiekers in 2023, ook Giro ligt op tafel - Kron verlengt bij Lotto Soudal
Lotto Soudal heeft zondagmorgen bekendgemaakt dat Andreas Kron zijn eind dit jaar aflopende contract met twee jaar heeft verlengd. Hij ligt nu vast tot eind 2024. De 24-jarige Deen is momenteel aan de slag in zijn eerste Tour de France. Hij werd zaterdag vierde in de achtste rit naar Lausanne.
Lees verder

"De grootste groep van patiënten krijgt oedeem door een aantasting van de bloedvaten": vaatchirurg bespreekt de oorzaken en behandeling
Je hoort mensen - terecht - wel eens klagen over hun 'oedeem'. Maar wat is dat nu juist? Hoe loop je deze aandoening op? Wat zijn de symptomen? En vooral: hoe geraak je er vanaf? Vaatchirurg en hoofdarts aan het Hasseltse Jessa Ziekenhuis Jos Vandekerkhof neemt deze vervelende kwaal onder de loep.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Van Aert heft het glas na zege: "Even de spotlights op Nathan zetten, zonder jou niet aan sprinten toegekomen" - Asgreen, Martin en Guerreiro starten niet
Daags voor de rustdag krijgt het Tourpeloton een etappe met in de finale twee beklimmingen van eerste categorie voor de wielen geschoven. Op papier een uitgelezen kans voor aanvallers, al zullen ook de klassementsmannen op de afspraak moeten zijn. Op deze pagina volgt u rit negen vanaf 12u45 op de voet.
Lees verder

Demir roept op om antiverdwaalbandjes te gebruiken aan de kust
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) roept ouders op om hun kinderen zeker een antiverdwaalbandje om te doen bij een bezoek aan de kust. Die zijn gratis verkrijgbaar bij kustredders, maar ook bij toeristische diensten en openbare toiletten.
Lees verder

IN BEELD. Adil El Arbi en zijn vrouw trainen met superhelden op nieuwe Marvel-campus in Disneyland
Afgelopen weekend vond in Disneyland Paris de exclusieve première plaats van Marvel Avengers Campus. De Belgische filmregisseur Adil El Arbi (34) en zijn vrouw, VRT-journaliste Loubna Khalkhali (30), werden als allereerste rekruten opgeroepen om mee te trainen met de grootste superhelden in deze gloednieuwe zone die vanaf 20 juli opengaat voor het publiek. Met heroïsche ontmoetingen, live actiestunts én twee gloednieuwe attracties.
Lees verder

Dronken bestuurder (33) betrapt op weg naar nachtwinkel: "Ik ga alcohol kopen, maar moet snel zijn want dochter (2) ligt thuis te slapen"
Een 33-jarige zelfverklaarde kickboxer heeft de zaterdagnacht in de cel mogen doorbrengen nadat hij onder meer een agent in een wurggreep nam tijdens een alcoholcontrole. De man werd betrapt toen hij naar de nachtwinkel op weg was om alcohol te kopen. Zijn tweejarig dochtertje lag thuis in bed te slapen.
Lees verder

Lisa had 15 jaar geleden superseks met een man die later een BV werd: "Hij kende de hele Kamasutra vanbuiten"
Lisa (35) is pas negentien wanneer ze een knappe, mysterieuze man leert kennen op café in Gent. Toen was hij nog geen bekend gezicht, nu is hij een BV. Op een avond stuurt hij haar een berichtje en laat hij haar àlle hoeken van de kamer zien. Het was alsof hij de hele Kamasutra uit het hoofd kende. Een supersekservaring die Lisa na 15 jaar nog altijd niet vergeten is. Luister naar haar spannende verhaal in deze vierde aflevering van 'Mijn Superseks'.
Lees verder

23 Vlammen voorgesteld (5): buitengewoon atletisch vermogen, Italiaans-Pools bloed en van verdediger naar beresterke spits
De Red Flames spelen vandaag op het EK voetbal hun eerste wedstrijd tegen IJsland. Onze voetbalvrouwen spelen vervolgens op 14 juli tegen Frankrijk en op 18 juli tegen Italië. Wij stellen onze 23 Rode Vlammen aan u voor. Vandaag de laatste episode, met Tine De Caigny, Sarah Wijnants, Amber Tysiak, Ella Van Kerkhoven en Féli Delacauw.
Lees verder

De (niet zo) zorgeloze zomer van Hilde Crevits: "Ik zou niet meer weten hoe het is om je werk volledig los te laten"
"Ik hoop dat ik het mentaal volhou: dat zal de grootste uitdaging zijn." Als nieuwe minister van Welzijn maakt Hilde Crevits (54) zich op voor een hectische zomer. Maar haar verjaardag, een sportieve reis met vrienden en zoete familiemomenten wachten nog op haar. Ze zal op z'n minst probéren om te ontstressen, zelfs al is ze daar niet goed in, bekent ze. "Ik heb actie nodig op vakantie om niet zenuwachtig te worden."
Lees verder

Gevangen, verbannen, verdwenen: waar is de bijvrouw van Thaise koning en wat is er met zijn exen gebeurd?
De Thaise koning Maha Vajiralongkorn (69), bekend als Rama X, wordt bestempeld als een ware vrouwenverslinder. Hij is intussen aan zijn vierde huwelijk toe, maar leeft zich ondertussen uit met 20 minnaressen. De koning kwam ook op de proppen met een officiële 'bijvrouw', maar ondertussen is de vrouw al maanden spoorloos. Een onheilspellend teken, want zijn eerste drie echtgenotes stond stuk voor stuk een wreed lot te wachten na de scheiding. Dit is er met hen gebeurd.
Lees verder

Antwerp verwacht nog viertal nieuwkomers, maar oogt toch al klaar voor eerste Europese match: "Veel intensiteit met en zonder bal"
Antwerps stage in Oostenrijk zal voorzitter Paul Gheysens de nodige gemoedsrust hebben gegeven. Gheysens verklapte dat er nog drie à vier extra versterkingen komen, maar ook zonder die aanwinsten oogt Antwerp alvast klaar voor de Europese opener over een dikke week. Een stand van zaken.
Lees verder