Doorgaan naar hoofdcontent

Niet iedereen is even opgetogen over accommodatie op WK atletiek: “Schandalig, een WK onwaardig”

Niet iedereen is even opgetogen over accommodatie op WK atletiek: "Schandalig, een WK onwaardig"

De universiteit van Oregon is de uitvalsbasis voor het WK in Eugene. Positief: vlak bij het stadion. Minder fijn: slapen in een studentendorm. "Dit is schandalig, een WK onwaardig", zegt oudgediende Kevin Borlée. "Een beetje Prison Break", zegt de coach van de 4x400m-vrouwen.

Lees verder

Kampioen van Oekraïne speelt morgen benefietmatch tegen Great Old: "Veel van onze supporters vechten nu voor ons land"

Royal Antwerp FC ontvangt morgenavond (20.00u) Dynamo Kyiv voor een benefietwedstrijd op de Bosuil. Voor de Oekraïense kampioen, die heel Europa rondreist en volgende week ook aantreedt in de Champions League, is het ­intussen al de vijftiende 'Match for Peace'.

Lees verder

Met aanvallende weelde naar de Supercup: aan Carl Hoefkens om de puzzel te leggen bij Club Brugge

In het offensieve compartiment heeft Club Brugge voorlopig opties zat. Lang en De Ketelaere? Stonden gewoon aan de aftrap. Jutgla? Trof opnieuw twee keer raak. En dan was er nog het debuut en een prima assist van Larin. Club Brugge trekt – in afwachting van enkele toptransfers – met een aanvallende weelde en een vlotte oefenzege richting de Supercup en de seizoenstart. Aan Hoefkens om de puzzel te leggen.

Lees verder

Vader Adrie na opgave van zoon Mathieu van der Poel: "Waar het fout liep? Die belabberde winter"

Abandon Mathieu van der Poel. Wat vorig jaar in de Tour nog gepland was, kwam gisteren eerder onverwacht. Er waren die tekenen van licht beterschap, er was die vroege aanval met Wout van Aert. En dan de opgave. "Leuk is anders. Ik weet waarover ik praat, want ik ben zelf een paar keer uit de Tour gestapt", aldus vader Adrie van der Poel.

Lees verder

Romain Bardet staat plots tweede in de stand: "Deze Tour is nog niet gedaan"

Romain Bardet (31) is na een ­afwezigheid van een jaar terug in de Tour. En hoe! Na de Col du Granon staat Bardet tweede in het klassement op 2'16" van ­Vingegaard. Na afloop zette de Fransman zich even in de graskant om te laten bezinken wat hem overkomen was.

Lees verder

Geraint Thomas staat plots vierde in de stand: "Niemand verwachtte dat Pogacar zou kraken"

Geraint Thomas had de ge­deeltelijke instorting van Tadej Pogacar niet zien aankomen. ­"Niemand toch", reageerde de Tourwinnaar van 2018. "Ineens vertraagde hij."

Lees verder

Morgen begint WK Atletiek in Eugene: Welkom in Nafi Town

Niet toevallig strijkt het WK atletiek vanaf morgen voor de eerste keer in Amerika neer, in het nochtans petieterige Eugene. Waar niet alleen The Simpsons maar ook Nafi Thiam een beetje thuis is. "Uithangbord of niet, ik ben gemotiveerd zoals voor ieder ander WK."

Lees verder

Imke Courtois zit in de commentaarcabine op EK: "Ik mis het niet om zelf te voetballen. Mijn vrijheid geef ik nooit meer af"

De Red Flames staan vanavond oog in oog met Frankrijk op het EK voetbal in Engeland. Voor het eerst kijkt Vlaanderen live mee naar ons nationaal vrouwenelftal op een groot tornooi. Maar weinigen die het van dichterbij volgen dan Imke Courtois (34). Bij elke match van haar ex-collega's zit ze als commentator in de tribune. "Ik strijd graag voor het vrouwenvoetbal. Tien jaar geleden was dat onbegonnen werk."

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Seraing (18de): "De club heeft één voordeel: Iedereen ziet hen als laatste, laat dat een motivatie zijn"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Wij gingen te rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer laatst: Seraing. "Zonder straffe bijkomende versterkingen lijkt dit Seraing een vogel voor de kat."

Lees verder

In juni al werd dit masterplan van Jumbo-Visma uitgedokterd: in 7 stappen naar het geel van Vingegaard

Een ontketende Jonas Vingegaard (25) greep gisteren de macht. Tadej Pogacar kraakte na het ongeziene sloopwerk van Jumbo - Visma. "Het was gedurfd. Maar om iets groots te doen, moet je soms durven." Het masterplan van de geel-zwarte brigade in zeven stappen.

Lees verder

Mevrouw Vingegaard: "Er vloeide al bier, champagne en tranen"

Mevrouw Jonas Vingegaard staat haar man deze Tour bij en ook dochtertje Frida huppelt vaak rond bij de bus van Jumbo-Visma. Gisteren beleefden zij een absoluut hoogtepunt toen hun wederhelft en ­papa toesloeg op de Granon."We zien dat hij blij is."

Lees verder

Wereldkampioene Ellen van Dijk blijft Wiebes voor in proloog Baloise Ladies Tour en is meteen de eerste leidster

Ellen van Dijk heeft gisteren de proloog van de achtste 8e Baloise Ladies Tour, de vroegere BeNe Ladies Tour op haar naam geschreven. In de straten van het Nederlandse Utrecht was ze elf seconden sneller dan haar landgenote Lorena Wiebes.

Lees verder

Verliest Manchester United Cristiano Ronaldo dan toch? Saudische club probeert Portugees te verleiden met duizelingwekkend bod

Blijft Cristiano Ronaldo bij Manchester United, of trekt hij toch naar een nieuwe club? De voorbije weken doken meer en meer geruchten op over een vertrek van de Portugees. Heel wat ploegen toonden ook al interesse. Aan dat lijstje mag nu ook een een club uit Saudi-Arabië worden toegevoegd. De Saudi's zouden een duizelingwekkend bod hebben uitgebracht op de Portugees ter waarde van 300 miljoen euro. Ronaldo zou volgens het Spaanse AS het bod wel naast zich hebben neergelegd.

Lees verder

Sir Mo Farah doet uit de doeken waarom hij net nu zijn verhaal deed: "Voor mijn vrouw en kinderen"

De BBC-documentaire over Sir Mo Farah zindert nog altijd na. De viervoudig olympisch kampioen vertelde daarin als kind door mensenhandelaars werd meegenomen en in Groot-Brittanië als negenjarige moest werken als huishoudster in ruil voor wat eten. De atleet vertelt nu ook waarom hij nu zijn verhaal deed.

Lees verder

Dopingcontroles extra verscherpt: renners kunnen bloedwaarden niet langer zien, bloedcontroles vlak voor start en na finish

Dopingcontroles worden nog extra verscherpt. Dat hebben we uit goede bron vernomen en konden we vaststellen nadat we een mail van International Testing Agency (ITA) en de Internationale Wielerunie (UCI) konden inkijken. Zo zullen renners hun biologisch bloedpaspoort niet langer zelf kunnen monitoren en volgen er (wellicht tijdens deze Tour al) bloedcontroles voor de start en meteen na de finish.

Lees verder

Intussen op Alpe d'Huez: de sfeer zit er op voorhand al goed in, met zowaar een fietsende dino

Vandaag trekt de Tourkaravaan naar de Alpe d'Huez. De iconische col zorgt ieder jaar steevast voor een massa supporters die hun helden komen aanmoedigen. Gisteren stroomden al vele (Nederlandse) fans toe, onder hen ook… een dino. Een stevige feestnacht volgde.

Lees verder

Wie is gele trui Jonas Vingegaard? Deense laatbloeier die nog in een vismijn werkte

Hij staat in het geel en is plots de grootste kandidaat voor eindwinst in de Ronde van Frankrijk. Maar wie is deze Deense jongen die zelfs ondanks zijn tweede plaats in de Tour van vorig jaar niet eens als uitgesproken kopman van Jumbo-Visma aan deze Tour begon?

Lees verder

Kevin Borlée hoopt meteen te schitteren op het WK atletiek:"Gemengde aflossing zal open en spectaculair verlopen"

De ervaren Kevin Borlée zal tijdens zijn zevende WK atletiek op drie onderdelen in actie komen in het. Vrijdag in het Amerikaanse Eugene probeert hij al meteen te schitteren in de gemengde aflossing 4x400 meter. "Het is moeilijk om favorieten aan te wijzen. Na de Verenigde Staten, die boven de rest uitsteken, zijn er veel onverwachte landen die zich in de kijker kunnen lopen", aldus Borlée.

Lees verder

Tadej Pogacar blijft strijdvaardig na oplawaai in Tour de France: "Wie weet pak ik vandaag al drie minuten terug"

Was dat even schrikken gisteren. De ongenaakbaar gewaande Tadej Pogacar (22) zakte heel even grandioos door het ijs. Dat had hij zelf nog het minst zien aankomen. Hij verloor bijna drie minuten over minder dan vijf kilometer en tuimelt gelijk naar de derde plek in het klassement waar ook Thomas en Quintana hem binnen schot houden. Toch blijft hij strijdvaardig. "Het is nog lang tot Parijs."

Lees verder

Tour van de wederopstanding? Bardet, Thomas en Quintana staan plots in de top vijf

Vingegaard op één en Pogacar op drie. Maar wie vult er verder de huidige top vijf? Romain Bardet (31) op twee, Geraint Thomas (36) op drie en Nairo Quintana (32) op vijf. Wordt dit de Tour van de wederopstanding voor dit trio?

Lees verder

AAN DE START. Dylan Teuns blijft strijdvaardig: "Ik blijf het proberen", Yves Lampaert: "Goed voor Pogacar dat hij het geel kwijt is"

Voor aanvang van de koninginnenrit richting de iconische Alpe d'Huez spraken de renners zich uit over de twaalfde etappe. Een overzicht.

Lees verder

Vijf speelsters om naar uit te kijken bij Frankrijk, de tweede EK-tegenstander van de Red Flames: van recordwinnaar tot duurste doelvrouw ooit

Met Quatorze Juillet is het vandaag de Franse nationale feestdag. De Fransen (FIFA 3) hopen dus op vuurwerk, terwijl de Red Flames (FIFA 19) vanavond om 21u00 Belgische tijd hopen op een stunt met 0-0. Een moeilijke opgave voor de Belgen, want op papier is het niveauverschil tussen beide landen groot. Mits winst zijn de Fransen bovendien al zeker van een plaats in de kwartfinales. Hieronder vijf speelsters waar de Red Flames van moeten opletten.

Lees verder

Vroeger 'not done', nu niet meer weg te denken uit Tourcircus: renners ontvangen maar wat graag hun partner (en kind)

Vroeger was het quasi ondenkbaar in het wielerpeloton, en door Corona de afgelopen jaren ook, maar nu is het opvallend hoeveel partners van coureurs richting het Tourcircus afzakken. Samen met hun kind(eren) of alleen komen ze hun man aanmoedigen richting de Champs Elysées.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen in aantrekkelijke poule in FIBA Europe Cup, Telenet Giants Antwerp mogelijk tegen Roel Moors en Göttingen in kwalificaties

De loting van de FIBA Europe Cup bracht voor Kangoeroes Mechelen een attractieve poule. De vice-kampioen zit met onder meer het Spaanse Malaga in groep E. Telenet Giants Antwerp moet de kwalificaties afwerken. Het zit wel rechtstreeks in de halve finale. In een eventuele finale wacht misschien een clash met ex-coach/speler Roel Moors die met het Duitse Göttingen wel in de kwartfinales van de kwalificaties moet aanvatten.

Lees verder

LIVE TOUR. Kan Pogacar de bakens verzetten op Alpe d'Huez? Volg de tweede Alpenrit hier!

Gisteren kregen we een stukje wielergeschiedenis te zien: een uitgeputte Pogacar werd uiteindelijk ingehaald door een vinnige Vinnegaard. Vandaag volgt de, op papier, zwaarste rit van deze Tour: Croix de Fer en Alpe d'Huez. Gaan onze Noorderburen het bond maken in bocht 7? Kan Pogacar iets goedmaken op Jonas Vingegaard? En wie doet Frederik Frison vandaag na? Volg het hier op de voet

Lees verder

Strijdvaardige Tadej Pogacar wil terugslaan in de koninginnenrit: "Als ik normale benen heb, val ik aan"

Lang heeft Tadej Pogacar niet kunnen stilstaan bij de inzinking van gisteren. Vandaag staat immers de koninginnenrit met aankomst op Alpe d'Huez op het programma. De Sloveen weet wat hem te doen staan, wil hij het geel heroveren: "Aanvallen!"

Lees verder

Opnieuw punten voor Wout van Aert: groene trui laat niets aan het toeval over en grijpt zeven punten

De missie van Wout van Aert is duidelijk. De groene trui zo snel mogelijk veiligstellen en daarnaast ploegmaat Jonas Vingegaard aan de eindoverwinning helpen. Van Aert liet in de koninginnenrit richting Alpe d'Huez niets aan het toeval over en demarreerde weg uit het peloton om de overgebleven groene puntjes te pakken.

Lees verder

Kangoeroes Mechelen presenteert met DeAndre Davis derde Amerikaanse versterking

Na Brian Fobbs en Richmond Aririguzoh presenteert vice-kampioen Kangoeroes Mechelen met DeAndre Davis een derde Amerikaanse versterking.

Lees verder

Belgische sportartsen hekelen covid-testen in de Tour: "Geen positieve gevallen? Dat nemen we met een zak zout"

SKA, de vereniging van Belgische sport- en keuringsartsen, is niet te spreken over de manier waarop Tourorganisator ASO de renners test op covid. De testen worden slecht of onvoldoende uitgevoerd en daarmee brengen ze de gezondheid van de renners in het gevaar.

Lees verder

22-jarige Tim Van de Velde trekt zonder verwachtingen naar de WK-start: "Ik kan alleen maar verrassen, des te beter"

Tim Van de Velde leeft zonder druk toe naar zijn eerste deelname aan een wereldkampioenschap atletiek. Met de 39e tijd van de 44 deelnemers op de 3.000 meter steeple vindt de 22-jarige Belg dat hij in Eugene niets te verliezen heeft.

Lees verder

Daar is hij weer: Eden Hazard meldt zich op training bij Real Madrid (en hij staat scherp deze keer)

De vakantie van Eden Hazard zit erop. De Rode Duivel meldde zich vandaag weer op training bij Real Madrid. Na het Nations League-vierluik in juni kon Hazard genieten van enkele weken welgekomen rust, maar nu moet hij net als heel wat andere spelers weer naar het trainingscentrum van Real afzakken.

Lees verder

Corona woekert voort bij ploeg Pogacar: nu test ook teammanager UAE Emirates positief en hij moet de Tour verlaten

Matxin Fernandez, de teammanager van wielerploeg UAE Team Emirates, verlaat de Tour. Hij liet donderdag op Twitter weten dat hij positief testte op het coronavirus. Het nieuws komt twee dagen nadat ook renners Bennett en Majka positief testen. Het blijft voor Pogacar angstvallig hopen dat ook hij niet besmet is.

Lees verder

Senne Boeckx lijkt eindelijk verlost van maagproblemen: "Ik ga voor de jongerentrui in de Ronde van Oost-Vlaanderen"

Naar jaarlijkse gewoonte loopt de Geelse deelgemeente Sint-Dimpna vrijdagavond weer storm voor de koers. Om 19 uur beginnen de elite zonder contract en beloften aan hun wedstrijd over honderd kilometer. Voor Senne Boeckx wordt het een goede test om te zien hoe het gesteld is met zijn conditie.

Lees verder

Britse politie opent dan toch onderzoek na schokkende onthullingen Mo Farah

De Britse politie heeft donderdag aangekondigd een onderzoek te hebben geopend naar aanleiding van de onthullingen van Mo Farah. De viervoudig olympisch kampioen bekende in een BBC-documentaire als kind onder een valse naam naar het Verenigd Koninkrijk te zijn gebracht, waar hij moest werken in een huishouden.

Lees verder

Sint-Lenaarts van coach Sam Vermeylen begint voorbereiding met stage: "Vorig seizoen was een goeie leerschool voor mezelf"

Met nog zeven weken te gaan voor de competitiestart begint Sint-Lenaarts dit weekend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. T1 Sam Vermeylen (31) trekt met zijn troepen naar Valkenswaard, waar de basis wordt gelegd voor wat een succesvol seizoen moet worden.

Lees verder

Thomas De Wolf gaat met Hoboken Pioneers op zoek naar derde titel op rij: "Brussels Kangaroos kan weleens voor verrassing zorgen"

De Hoboken Pioneers zijn prima gestart in de play-offs. De regerende landskampioen won drie van zijn eerste vier wedstrijden. De 33-jarige Thomas De Wolf gelooft dan ook volop in een derde titel op rij, maar ziet behalve in Brasschaat Braves ook in Brussels Kangaroos nog een serieuze titelkandidaat.

Lees verder

Christian Iguacel mikt met Belgian Tornados op finaleplaats: "Ja, het is mijn WK-debuut, maar erover stressen doe ik niet"

Christian Iguacel lijkt klaar om te schitteren op het WK in het Amerikaanse Oregon, dat vrijdag van start gaat. De Wilrijkenaar hoopt zich te tonen met zowel de Belgian Tornados als de gemengde estafetteploeg, die ook al meteen op de openingsdag in actie komt.

Lees verder

Mollenaar Yannick Michiels op Wereldspelen: "Ik geloof in mijn kansen"

Yannick Michiels loopt vrijdagochtend lokale tijd de rechtstreekse finale van de sprintoriëntatie op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham. Na zijn bronzen medaille op het wereldkampioenschap blaakt de Mollenaar van vertrouwen.

Lees verder

Wie we daar hebben: Chris Froome duikt in koninginnenrit plots op in de kopgroep, met dank aan landgenoot en meesterdaler Tom Pidcock

Je had het misschien nog niet door, maar ook viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is aanwezig in deze Ronde van Frankrijk. De 37-jarige Brit, actief bij Israel-Premier Tech, is intussen bezig aan zijn tiende Tour. In de koninginnenrit stak Froome voor een eerste keer zijn neus aan het venster. Hij ging samen met landgenoot Tom Pidcock op zoek naar de vroege vlucht. Met succes, want dankzij de uitstekende daalkunsten van Pidcock kwam het duo uiteindelijk vooraan aansluiten.

Lees verder

Tom Pidcock treft raak aan de voet van Alpe d'Huez: afval netjes in vuilniszak gemikt in volle koers

Dat Tom Pidcock van alle markten thuis is, is al langer geweten. Wielrennen, veldrijden, mountainbike… Allemaal een kolfje naar de hand van de 22-jarige Brit, die aan zijn eerste Tour de France bezig is. In de koninginnenrit van vandaag was een sterke Pidcock zelfs mee met de vlucht van de dag. Aan de voet van Alpe d'Huez ontdeed hij zich nog van een overbodige bidon. Met een welgemikte worp deed Pidcock die op de juiste plaats belanden.

Lees verder

Renners moeten laveren tussen de dolle fans: straffe beelden op overbevolkte Alpe d'Huez

Alpe d'Huez betekent altijd heel wat haarspeldbochten. Door het ontbreken van dranghekken is het voor de renners steevast laveren tussen de dolle fans. En dat was dit jaar niet anders. Hieronder een overzicht van de mooiste beelden van de drukte op Alpe d'Huez.

Lees verder

Tom Pidcock boekt mooiste overwinning in zijn prille wegcarrière op legendarische Tourcol: "Dit is niet zo slecht, hé?"

Overdonderd was hij na afloop. Bovenop Alpe d'Huez moest Tom Pidcock even bekomen nadat hij zonet de mooiste overwinning uit zijn nog prille carrière had geboekt. De beresterke Brit van Ineos Grenadiers was de beste van de vroege vlucht en kwam solo aan. "Mooi om een legende als Froome op Alpe d'Huez te verslaan."

Lees verder

Chris Froome is een gelukkig man met ereplaats op Alpe d'Huez: "Ik heb nergens spijt van, dit is voor mij een kleine overwinning"

Chris Froome verraste op l'Alpe d'Huez met een derde plaats. "En toch heb ik nergens spijt van", stelde de viervoudige ex-Tourwinnaar.

Lees verder

Lorena Wiebes wint eerste rit in lijn en is de nieuwe leidster in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft donderdag de eerste rit in lijn van de Baloise Ladies Tour, met start en aankomst na 128,6 kilometer in Zulte, gewonnen. De 23-jarige Nederlandse van Team DSM haalde het na een massasprint van respectievelijk haar landgenotes Mylene de Zoete en Amber van der Hulst. Fien Van Eynde werd tiende en beste Belgische.

Lees verder

Wout van Aert beleeft "superzware dag", Tiesj Benoot ziet hoe Vingegaard iedere aanval van Pogacar kan beantwoorden: "Dit geeft hem vertrouwen"

Een geslaagde dag voor Jumbo-Visma, dat op de Alpe d'Huez de koers perfect controleerde. Pogacar viel een paar keer aan, maar Vingegaard kon iedere prik van de Sloveen beantwoorden. Vooraf deden ook Wout van Aert en Tiesj Benoot hun duit in het zakje. "Er zullen nog veel veldslagen volgen", was Van Aert wel niet te euforisch.

Lees verder

Vingegaard is opgelucht, Pogacar strijdvaardig: "Ik weet waarom ik eerder tijd verloor, dat gaat me niet meer overkomen"

Tadej Pogacar verloor woensdag z'n gele trui en hoopte om donderdag in de laatste Alpenrit tijd terug te winnen. Hij viel een paar keer aan, maar Jonas Vingegaard kraakte niet.

Lees verder

Vingegaard blijft stevig in het geel, maar top 10 werd deftig door elkaar geschud: bekijk hier de stand na Alpe d'Huez

Tom Pidcock heeft donderdag de koninginnenrit naar Alpe d'Huez op zijn naam gebracht. De Brit maakte deel uit van de vroege vlucht en soleerde naar de zege. Louis Meintjes finishte als tweede, Chris Froome sleepte een derde plaats uit de brand. In de strijd om de gele trui waagde Tadej Pogacar z'n kans, maar kraakte Vingegaard niet en verloor de Deen geen tijd.

Lees verder

KOPMAN. "Pogacar lijkt hersteld, maar de overmacht van Jumbo-Visma en Vingegaard is verpletterend"

Drie cols 'hors categorie' leverden daags na de raid van Jumbo-Visma niet het spektakel waar iedereen op hoopte. Daarvoor was de dominantie van het Nederlandse team te overweldigend, daarvoor was het gemak waarmee Vingegaard reageerde op de uitvallen van Tadej Pogacar te imponerend. En met Tom Pidcock kreeg een dolgedraaide Alp toch een winnaar met naam.

Lees verder

LIVE. Kunnen Red Flames stunten tegen Frankrijk op het EK?

De Red Flames willen stunten tegen topland Frankrijk en hopen op een gelijkspel. Daarvoor laten de Belgen niets aan het toeval over. Ze verlieten gisteren hun basiskamp in Wigan al om zo'n 140 kilometer verderop te overnachten in Rotherham, waar de wedstrijd gespeeld wordt. Volg alles hier LIVE vanaf 21u!

Lees verder

Serena Williams zet haar comeback verder in WTA-toernooi Toronto

Serena Williams neemt begin volgende maand deel aan het WTA-toernooi in het Canadese Toronto, zo maakten de organisatoren donderdag bekend.

Lees verder

Goed nieuws voor de Red Flames: Italië en IJsland laten punten liggen door gelijkspel

Italië en IJsland hebben donderdagavond op het EK vrouwenvoetbal in Engeland op de tweede speeldag van groep D 1-1 gelijkgespeeld. Italië blijft zo in de running voor een plaats in de kwartfinales. Het moet dan wel winnen van België.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 13 (Le Bourg d'Oisans – Saint-Étienne). Eindelijk Jasper Philipsen? Of derde keer Wout van Aert?

Het is van zondag 3 juli in Sønderborg geleden dat het Tourpeloton nog eens sprintte om de dagzege. Er was wel Lausanne vorige week zaterdag, maar dat was een sprint met een uitgedunde groep. Lukt het dit keer om een derde massaspurt te krijgen? Of trekt een vluchter à la Taco van der Hoorn, of vluchtersgroepje aan het langste eind? De finale is best pittig. Al zullen sprintersploegen als Lotto-Soudal, Deceuninck-Alpecin en Quick-Step Alpha Vinyl voluit meewerken om toch te sprinten. Wordt dit dé dag van Jasper Philipsen, of slaat Wout van Aert een derde keer toe?

Lees verder

Eindelijk weer herenigd: uitgeputte Romelu Lukaku valt op training in de armen van maatje Lautaro Martinez

Ze moesten het een seizoen zonder elkaar doen, maar nu zijn ze weer herenigd: Romelu Lukaku en Lautaro Martinez. Lukaku kon het tijdens zijn vorige periode bij Inter zowel op als naast het veld bijzonder goed vinden met maatje/spitsbroer Martinez. Met de terugkeer van Lukaku zullen beiden binnenkort weer samen op het veld te bewonderen zijn.

Lees verder

Antwerpenaar Ismael Saibari promoveert met nieuw contract naar grootmacht van PSV

Onthoud de naam: Ismael Saibari. De middenvelder, die zijn eerste stapjes zette in Antwerpen, maakte de voorbije jaren indruk bij Jong PSV en mag zich nu bewijzen bij de eerste ploeg. Hij tekende ook een nieuw contract tot 2025.

Lees verder

Geslaagde start voor Belgische pistedelegatie op EK baanwielrennen U23: Bossuyt en Wittevrongel zorgen voor dubbel goud

De Belgische delegatie is donderdag uitstekend begonnen aan de Europese kampioenschappen baanwielrennen voor jeugdrenners in het Portugese Anadia. In de allereerste twee finales van de openingsavond behaalden de West-Vlaamse meisjes Lani Wittevrongel en Shari Bossuyt allebei goud.

Lees verder

Coach Kurt Bogaerts ziet pupil Pidcock alweer stunten: "Het is niet de bedoeling om alles nu om te gooien. Tom is zo veelzijdig"

"Het was toch opnieuw een speciaal moment", stelt Kurt Bogaerts na de indrukwekkende zege van Tom Pidcock op Alpe d'huez. De 45-jarige Merchtemnaar is in deze Tour coach bij Ineos-Grenadiers en heeft al jaren een heel nauwe band met het wereldsterretje uit Leeds. "Tom is nog veel te jong om uitsluitend ronderenner te worden, hij is als renner nog zoveel meer. Na de Spelen van Parijs zien we wel."

Lees verder

Niet de dolle fans op Alpe d'Huez, maar een hond zorgt voor pijnlijke valpartij Yves Lampaert: "Laat uw hond thuis aub!"

Het was achteraf bij heel wat renners voer voor discussie: de vele toeschouwers op de flanken van Alpe d'Huez die het klimmen niet bepaald veilig maakten voor de renners. Enkel de laatste vier kilometer stonden er nadarhekken. Toch waren de enthousiaste supporters niet de oorzaak van een pijnlijke valpartij van Yves Lampaert, die nog voor de laatste klim plaatsvond. Dat was namelijk een hond die door zijn baasje niet goed werd bijgehouden.

Lees verder

Paulien Couckuyt mag uit quarantaine en sluit op WK atletiek aan bij Belgische selectie in Eugene

Paulien Couckuyt heeft negatief getest op het coronavirus, waardoor ze uit quarantaine mag en kan aansluiten bij de Belgische selectie in het Amerikaanse Eugene. Hier gaan vrijdag de wereldkampioenschappen atletiek van start gaan.

Lees verder