Doorgaan naar hoofdcontent

“Nathan was de MVP van de dag, pure klasse”: Van Hooydonck beulde met de glimlach 150 kilometer op kop voor Van Aert

HLN
"Nathan was de MVP van de dag, pure klasse": Van Hooydonck beulde met de glimlach 150 kilometer op kop voor Van Aert
Ploegleider Maarten Wynants noemde hem de MVP van de dag, gisteren in de Tour de France. Collega Frans Maassen deed er nog een schepje bovenop en complimenteerde Nathan Van Hooydonck als held. Zelf blijft de 26-jarige hardrijder uit Gooreind er rustig onder. "Je zal mij niet horen zeggen dat mijn aandeel in deze zege vijftig procent is."
Lees verder

Patrick heeft met Lefty Guitars unieke zaak in de Benelux: "Linkshandige gitaristen komen vanuit Frankrijk en Nederland naar mijn shop"
Lefty Guitars langs de Mechelbaan in Peulis (Putte) is niet alleen uniek in de streek maar ook in de Benelux. In 2005 richtte Patrick Van Rompaey zijn gitaarwinkel voor linkshandigen op. Ondertussen draait de eenmanszaak dus al bijna twintig jaar mee.
Lees verder

Oprah Winfrey moet afscheid nemen van vader en deelt emotioneel eerbetoon
Droevig nieuws voor Oprah Winfrey (68). De vader van de beroemde Amerikaanse presentatrice is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden, maakte Oprah bekend via haar Instagramaccount. Volgens de Amerikaanse media leed Vernon Winfrey aan kanker.
Lees verder

Appartementen even ontruimd na terrasbrand
De hulpdiensten werden zaterdag rond middernacht opgeroepen voor een 'gasontploffing' in de Van Kerkhovenstraat.
Lees verder

Flames-kapitein Tessa Wullaert mikt resoluut op de kwartfinales: "We willen België helemaal meekrijgen"
Gisteren moest ze met bondscoach Serneels naar de UEFA-persconferentie, aan de stadiontour van woensdag deed ze niet mee. Kapitein Tessa Wullaert (29) woonde twee jaar in Manchester, een feest van herkenning wordt haar terugkeer niet. Wullaert is hier om de ernst van de zaak te onderstrepen. Want voor de Flames is dit de tweede helft van het belangrijkste jaar ooit. "We zijn hier niet om zomaar te kijken waar we geraken."
Lees verder

Van gestopt op z'n 25ste tot 9-jarige die Barça en Real afwees: voor deze ex-toptalenten van Anderlecht draaide snelle stap naar buitenland totaal verkeerd uit
Mathias Bossaerts, amper 25 en ooit "de nieuwe Kompany" genoemd, bevestigde dat hij stopt met voetballen. En hij is zeker niet de enige die op jonge leeftijd met grote trom vertrok bij Anderlecht, maar de hoge verwachtingen niet kon inlossen. Enkele opvallende voorbeelden op een rij.
Lees verder

Koen Crucke leidt ons rond door 'zijn' Gent: "En toen viel koningin Fabiola pardoes in mijn armen"
"Pas als ik mijn drie torens zie, weet ik dat ik écht thuis ben", klinkt het in Dag Allemaal. Koen Crucke (70) mag dan intussen tien jaar in De Haan wonen, met zijn geboortestad Gent zal hij altijd innig verbonden blijven. Een wandeling door de Arteveldestad lardeert hij dan ook met de gekste herinneringen. "Zoals die keer dat ik met Koen Wauters in één slaapzak lag, aan het Gravensteen. Daarna hebben ze een alarm geplaatst."
Lees verder

Spaanse prinses Leonor geeft geheimzinnig feestje (maar waar was haar zus?)
Prinses Leonor van Spanje (16) heeft drukke dagen achter de rug. Sinds ze terugkeerde uit Wales, waar ze studeert, heeft de troonopvolgster verschillende activiteiten afgewerkt. Toch was er ook tijd om plezier te maken, want de oudste dochter van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) organiseerde een privéfeest voor haar en haar beste vrienden. Haar jongere zus Sofía was echter afwezig, hoewel de twee toch onafscheidelijk zijn.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Negende etappe lijkt uitgelezen kans voor baroudeurs met klimmersbenen
Daags voor de rustdag krijgt het Tourpeloton een etappe met in de finale twee beklimmingen van eerste categorie voor de wielen geschoven. Op papier een uitgelezen kans voor aanvallers, al zullen ook de klassementsmannen op de afspraak moeten zijn. Op deze pagina volgt u rit negen vanaf 12u45 op de voet.
Lees verder

Satellietbeelden tonen ernst van droogte in Italië: kurkdroge rivier Po ramp voor landbouw
Italië krijgt te maken met de zwaarste droogte sinds jaren. Verschillende rivieren, zoals de Po in het noorden van het land, staan op het laagste peil in meer dan 70 jaar. Satellietbeelden van de Europese ruimteorganisatie ESA tonen de ernst van de situatie.
Lees verder

Leerkracht Tom (46) zet wereldrecord kubben op zijn naam: "Pijnlijke kuiten kunnen ijsbad gebruiken"
Tom Van Biesen (46) uit Merchtem heeft dit weekend 24 uur kubb gespeeld en zette zo als eerste een wereldrecord neer in het populaire Zweedse spel. Zijn geheim om het zo lang uit te houden? Niet te veel eten, zo blijkt. "Eens de zon opkwam, vlogen de de uren voorbij", blikt Tom terug.
Lees verder

BINNENKIJKER. "Belvedère met zicht op de Semois is niet te overtreffen": in dit voormalige hotel vond Katrien een tweede thuis
Deze zomer bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt eigenaars van een tweede verblijf bij ons of in het buitenland. Eender waar, in hun bijzondere stek beleven ze een al even bijzondere vakantie. Katrien Vermeulen (57) uit Grimbergen verbouwde in de Ardennen een hotelletje waar ooit koning Boudewijn en Jacques Brel over de vloer kwamen. Net als haar raakten ze onder de indruk van de betoverende omgeving met zicht op de Semois.
Lees verder

"Gemaskerde mannen" openen vuur in café Zuid-Afrika: minstens 14 doden
Bij een schietpartij in een bar in Soweto, een township in Johannesburg, zijn minstens veertien doden gevallen. Dat heeft de politie aan eNCA, een Zuid-Afrikaanse televisiezender, bevestigd.
Lees verder

Dit zijn de handigste techsnufjes voor op vakantie
Er zijn tal van gadgets die je vakantie in het buitenland een stuk aangenamer maken. Onze collega's van AD.nl zetten er een aantal op een rij.
Lees verder

"Op Ibiza vonden we de perfecte combinatie van natuur en het uitgaansleven": Marc Coucke geniet van buitenverblijf in Durbuy én van Ibiza
In 'Het Vakantiehuis' toont Marc Coucke zijn buitenverblijf in Durbuy, een luxueuze pied-à-terre waar hij graag met het gezin zijn vakantie spendeert. Maar in de zomer zoeken zijn dochters ook graag andere oorden op. "Op Ibiza hebben we ons plekje gevonden." Bekijk hieronder de volledige aflevering van 'Het Vakantiehuis'.
Lees verder

"In Ibiza vonden we de perfecte combinatie van natuur en het uitgaansleven": Marc Coucke geniet van buitenverblijf in Durbuy én van Ibiza
In 'Het Vakantiehuis' toont Marc Coucke zijn buitenverblijf in Durbuy, een luxueuze pied-à-terre waar hij graag met het gezin zijn vakantie spendeert. Maar in de zomer zoeken zijn dochters ook graag andere oorden op. "In Ibiza hebben we ons plekje gevonden." Bekijk hieronder de volledige aflevering van 'Het Vakantiehuis'.
Lees verder

De tantes uit 'Nonkels': Isabelle Van Hecke en Emilie De Roo. "Het geheim van de tongzoen met de hond? Paté!"
Eerst het slechte nieuws, dan het goede: seizoen één van 'Nonkels' is afgelopen, maar seizoen twee staat al in de startblokken. Dé ontdekkingen in de comedy-hit op Play4 en Streamz zijn de twee tantes: Isabelle Van Hecke (45, Carine) en Emilie De Roo (42, Delphine). Gisteren liepen ze nog anoniem door de supermarkt, vandaag zorgen ze daar voor blije gezichten. "Er zijn al veel vrouwen me komen zeggen: 'Ik ben zjuust dezelfde als Carine.' 'Oei,' antwoord ik dan."
Lees verder

LIVE F1. Hamilton na gejuich Verstappen-fans bij crash: "Verbijsterend dat mensen dat doen" - Nederlander verovert pole in sprintrace
Max Verstappen start morgen in de GP van Oostenrijk de sprintrace vanop de polepositie. De wereldkampioen Formule 1 won de sprintrace voor Charles Leclerc en verzekerde zich zo van 8 WK-punten én de eerste startpositie. Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

"Vers hout zorgt voor meer rook": zo maak je in je tuin zelf een kampvuur volgens de regels van de kunst én van de wet
Gezellig samen rond het vuur zitten, terwijl je marshmallows roostert. Een kampvuur is de ideale manier om een zomeravond in schoonheid af te sluiten. Maar hoe steek je het vuur het gemakkelijkst aan? En wat zijn de meest gemaakte fouten? Natuurpunt en een echte bushcrafter leggen stap voor stap uit hoe je voor het perfecte vuur zorgt. "Om het vuur in gang te krijgen, heb je droog natuurlijk materiaal nodig."
Lees verder

Belle Perez is goed bevriend met Kate Ryan: "Maar voor de media waren wij rivalen"
Kate Ryan was in 2002 voor het eerst van de partij bij 'Tien Om Te Zien' in Blankenberge, waar ze haar grote hit 'Désenchantée' bracht. Een cover die volgens Miguel Wiels "beter is dan het origineel". Aan haar muziekcarrière houdt ze ook een mooie vriendschap met Belle Perez over, al dacht de media daar soms anders over...
Lees verder