Doorgaan naar hoofdcontent

Nafi Thiam kroont zich tot wereldkampioene zevenkamp in Eugene

Nafi Thiam kroont zich tot wereldkampioene zevenkamp in Eugene

Tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam is nu ook tweevoudig wereldkampioene zevenkamp. Het vergde lef, want het was erop of eronder in een razende spannende alles-of-nietspoging op de laatste van zeven disciplines. Met succes: nooit presteerde Thiam beter op een kampioenschap.

Lees verder

Roger Lespagnard, coach Nafi Thiam: "Ik had er heel veel vertrouwen in, maar ze heeft mij toch weer verbaasd"

Coach Roger Lespagnard is een tevreden man na de wereldtitel van Nafi Thiam. Op de afsluitende, beslissende 800m voerde Thiam exact het tijdschema uit dat ze hadden uitgedokterd.

Lees verder

Ze was al dubbel olympisch kampioene, nu behaalt Thiam ook een tweede wereldtitel: "Supercontent, superintens, superstresserend"

Tweevoudig olympisch kampioene Nafi Thiam is nu ook tweevoudig wereldkampioene zevenkamp. Het vergde lef, want het was erop of eronder in een razende spannende alles-of-nietspoging op de laatste van zeven disciplines. Met succes: nooit presteerde Thiam beter op een kampioenschap. "Ik ben fier op mezelf."

Lees verder

REACTIES. Red Flames na historische kwartfinale: "Champagne? Onze recovery shakes staan al klaar"

De Red Flames schreven maandagavond geschiedenis voor het Belgisch vrouwenvoetbal met hun kwalificatie voor de kwartfinales van het EK. Het waren dan ook een erg tevreden en fiere bondscoach Ives Serneels, doelpuntenmaakster Tine De Caigny, Vrouw van de Match Sari Kees en doelvrouw Nicky Evrard die na afloop van de 1-0 zege tegen Italië de pers te woord stonden.

Lees verder

Drie positieve sneltests bij Zweden, tegenstander van Red Flames in kwartfinale EK

In het kamp van de Zweedse vrouwenvoetbalploeg, een van de favorieten op het EK, blijken drie sneltests positief op corona.

Lees verder

Eliott Crestan wil naar halve finales 800 meter op WK atletiek, "maar EK is hoofddoel"

Eliott Crestan start woensdag op het WK in Eugene in de reeksen van de 800 meter en hoopt donderdag ook nog de halve finales te kunnen lopen. "Dat zou echt goed zijn", blikte hij maandag vooruit. "Makkelijk wordt het niet. Het is tenslotte het WK en de wedstrijden kunnen tactisch zijn, vooral in de eerste ronde."

Lees verder

Imke Vervaet kan zich niet plaatsen voor halve finales 200 meter op WK atletiek: "Was voor meer gekomen"

Imke Vervaet heeft zich maandag op het WK in Eugene (Oregon) niet voor de halve finales van de 200 meter kunnen plaatsen. De 29-jarige Gentse finishte in de derde reeks als vijfde. Alleen de top drie plaatste zich rechtstreeks en ook haar tijd, 23.28, volstond niet om door te gaan.

Lees verder

Soufiane El Bakkali wint 3.000 meter steeple op WK atletiek

Soufiane El Bakkali heeft maandag de 3.000 meter steeplechase gewonnen op de wereldkampioenschappen atletiek in Eugene. In 8:25.13 liet de 26-jarige Marokkaan de Ethiopiër Lamecha Girma (8:26.01) en de Keniaan Conselsus Kipruto (8:27.92) achter zich.

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Charleroi (7ste): "Eindelijk Europees? We vrezen er voor"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. We gingen te rade bij onze voetbalredacteurs en kwamen terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die zien. Vandaag het nummer 7: Charleroi. "Eindelijk Europees voetbal halen? We vrezen er voor"

Lees verder

Mutaz Essa Barshim en Yulimar Rojas voor de derde keer op rij wereldkampioen in het hoogspringen en hinkstapspringen

De Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Barshim en de Venezolaanse hink-stap-springster Yulimar Rojas hebben maandag in Eugene (Oregon) een derde wereldtitel op rij veroverd. Barshim ging over 2m37, een beste wereldjaarprestatie. De Zuid-Koreaan Woo Sanghyeok kwam twee centimeter minder hoog. Het brons was met 2m33 voor de Oekraïner  Andriy Protsenko.

Lees verder

ONZE PROGNOSE. Westerlo (8ste): "Trainer De Roeck gaat uit van eigen sterkte"

De stages zitten erop, de spelers halen stilaan hun beste vorm en de dagen tot de competitiestart minderen. Gazet van Antwerpen ging ten rade bij haar voetbalredacteurs en kwam terug met de finale rangschikking van het seizoen 2022-2023. Of toch hoe wij die voorspellen. Vandaag het nummer 8: Westerlo.

Lees verder

Paulien Couckuyt komt dinsdag als enige Belgische in actie op WK atletiek

Na twee dagen met hoog oplopende emoties, met zondag brons voor Bashir Abdi op de marathon en maandag nieuw goud voor Nafi Thiam in de zevenkamp, breekt er dinsdag een veel kalmere dag aan voor de Belgische delegatie op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Enkel Paulien Couckuyt komt in actie. Vanuit baan 5 loopt ze de eerste reeks van de 400 meter horden. Haar race start om 17u15 in de Verenigde Staten (2u15 Belgische tijd).

Lees verder

Noor Vidts eindigde zevenkamp als vijfde: "Denk dat er nog meer inzit"

Na haar vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio werd Noor Vidts maandag vijfde in de zevenkamp op het WK in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Tussendoor pakte ze de wereldtitel vijfkamp indoor in Belgrado. Vidts kwam tot een puntentotaal van 6.559 punten. Ze kwam tot op twaalf punten van haar persoonlijk record, dat ze neerzette in Japan.

Lees verder

Jamaicaanse toppers gaan zonder problemen door in 200 meter op WK atletiek

De Jamaicaanse topsprintsters Shelly-Ann Fraser-Pryce, Shericka Jackson en Elaine Thompson-Herah hebben zich maandag zonder problemen geplaatst voor de halve finales van de 200 meter op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene (Oregon). Zondag vormden ze nog het podium op de 100 meter.

Lees verder

Nog meer coronabesmettingen in Japanse atletiekploeg

Nog eens drie Japanse atleten en een coach hebben op het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene positief getest op het coronavirus. De Japanse atletiekbond meldt dat het aantal besmette personen daarmee is opgelopen tot vijftien.

Lees verder

Amerikaanse voetbalsters winnen Gold Cup en plaatsen zich zo voor de Spelen

De Amerikaanse voetbalsters hebben zich maandag verzekerd van de continentale titel van Noord- en Midden-Amerika. De regerend wereldkampioen en titelverdediger versloeg in de finale van de Gold Cup in het Mexicaanse Monterrey olympisch kampioen Canada met 1-0. De Amerikaanse vrouwen plaatsten zich zo ook voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Lees verder

Manchester City komt met opvallend nieuw rood-zwart uitshirt

Rood-zwart met diagonale strepen. Manchester City heeft dinsdagochtend zijn nieuwe uitshirt voorgesteld, en dat is een stevige stijlbreuk met het traditionele hemelsblauw. De truitjes zijn geïnspireerd op het ontwerp waarmee City in 1969 en 1970 de FA Cup, de League Cup en de Beker voor Bekerwinnaars won.

Lees verder

COMMENTAAR. "Het goud van Nafi Thiam een 'kleine' medaille? Dat is grote onzin!"

Oops, she did it again. Nafi Thiam behaalt in Eugene een tweede wereldtitel. De erelijst oogt intussen indrukwekkend: tweevoudig olympisch kampioene, tweevoudig wereldkampioene, een vice-wereldtitel, een Europese titel, de op twee na beste zevenkampster aller tijden. Thiam is een kanjer.

Lees verder

Beerschot haalt Oostenrijkse verdediger: Luca Meisl tekent tweejarig contract met optie

Beerschot heeft nog maar eens een versterking beet. De 23-jarige verdediger Luca Meisl komt over van de Oostenrijkse eersteklasser SV Ried. Hij tekende een contract tot 2024 met optie op een extra seizoen op het Kiel.

Lees verder

Los Angeles legt data voor Olympische Spelen van 2028 vast

De organisatoren van de Olympische Spelen van 2028 in het Amerikaanse Los Angeles hebben de datums voor hun olympiade vastgelegd. Die zal starten op 14 juli en lopen tot 30 juli. De Paralympische Spelen starten twee weken later op 15 augustus en duren tot 27 augustus. Dat maakte LA28 dinsdag bekend.

Lees verder

Twee gemelde coronagevallen in de Tour zitten bij AG2R-Citroën, ook Walscheid test positief en Kämna geveld door verkoudheid

De Tour start dinsdag met drie renners minder: Aurélien Paret Peintre et Mikaël Chérel (allebei AG2R-Citroën) testten allebei positief op corona, Lennard Kämna is geveld door een verkoudheid. Zo is het team van de Fransen gehalveerd nadat ze eerder ook al Oliver Naesen en Ben O'Connor kwijtraakten. Peintre en Chérel waren allebei asymptomatisch, maar "hadden een virale lading die hen niet toestond de Tour de France nog verder te zetten" volgens hun team.

Lees verder

Anderlecht haalt slag thuis en huurt Wolverhampton-spits Fabio Silva

Anderlecht heeft dinsdagmiddag bekendgemaakt dat het Wolverhampton-spits Fabio Silva voor de rest van het seizoen leent. Het Portugese toptalent, waar de Premier League-club 40 miljoen voor veil had, zal bij Anderlecht met rugnummer 99 spelen.

Lees verder

LIVE TOUR. Alwéér Wout van Aert in ruime kopgroep, ook Van Hooydonck, Teuns, Gilbert en Wellens van de partij

De laatste Tourweek is ingezet en er staat nog heel wat te gebeuren de komende dagen. Dinsdag gaat het 178 kilometer richting de Pyreneeën met twee cols van eerste categorie als scherprechter. Volg het hier LIVE!

Lees verder

Na-Tourcriterium Aalst zet vol in op gele trui: "We hebben een voorcontract met Pogacar én Vingegaard"

Het eerste na-Tourcriterium in ons land heeft volgende week maandag traditioneel plaats in Aalst. Het wordt de 85e editie in de Ajuinenstad. Na twee jaar gedwongen pauze door de coronapandemie verwachten de organisatoren opnieuw om en bij de 50.000 toeschouwers langsheen het 1,65 kilometer lange parcours in de binnenstad. De start en finish liggen op de Grote Markt. Remco Evenepoel was in 2019 de laatste winnaar van het na-Tourcriterium in Aalst. Hij liet toen gele truidrager Egan Bernal en Laurens De Plus achter zich.

Lees verder

Belgische clubs zien inkomsten met 22 procent dalen

De clubs uit de Pro League zagen in het seizoen 2020-2021 82,2 miljoen euro minder binnenkomen dan een seizoen eerder. Goed voor een daling van zo'n 22 procent. Dat maakte de Pro League dinsdag bekend op een gezamenlijke persconferentie met Deloitte, dat de cijfers bestudeerde.

Lees verder

De Russische miljardair die zijn oog laat vallen op het Belgisch voetbal: zo rijk dat Ed Sheeran op zijn feestje komt spelen

De steenrijke - Bruno Mars en Ed Sheeran kwamen op zijn verjaardagsfeestje spelen - Russische miljardair Leonard Valentinovich Blavatnik (65) heeft zijn oog laten vallen op Eleven Sports en dus de uitzendrechten van het Belgische eersteklassevoetbal. Dat past allemaal in een groter plan van de Britse Rus (die je géén vriend van Poetin mag noemen).

Lees verder

Na bondscoach Sarina Wiegman test nu ook Engelse doelvrouw Hannah Hampton positief op COVID-19

Na bondscoach Sarina Wiegman heeft dinsdag ook opnieuw een speelster van de Engelse vrouwenploeg op het EK voetbal in eigen land positief getest op het coronavirus. Het gaat om Hannah Hampton, de reservedoelvrouw. De Engelse voetbalbond maakte het nieuws bekend. Hampton wordt van nabij opgevolgd "met als doel haar snel terug in de selectie te kunnen brengen", zo klinkt het.

Lees verder

Franse Ligue 1 zal vanaf komend seizoen naast Eleven ook op Telenet en VOO te zien zijn

De Franse hoogste voetbalklasse zal vanaf het seizoen 2022-2023 ook te zien zijn via Telenet en VOO. Rechtenhouder Eleven heeft daarvoor een akkoord bereikt met de twee operatoren.

Lees verder

Asian Games in China uitgesteld naar oktober 2023

China gaat de Asian Games van 2022, die uitgesteld werden vanwege de coronapandemie, in september en oktober 2023 organiseren. Dat maakte de organisatie verantwoordelijk voor de Games dinsdag bekend.

Lees verder

Wout van Aert wordt aan tussensprint tot zijn eigen verbazing nog voorbij gesneld door medevluchter

Groene trui Wout van Aert was dinsdag mee in de ontsnapping en leek als gangmaker van de groep bij de tussenspurt op weg naar twintig makkelijke punten om zijn groene trui te verstevigen. Tot medevluchter Nils Eekhoff ineens demarreerde en de verraste Belg het nakijken gaf. De Nederlander van Team DSM heeft geen ploegmaats die meedoen in de strijd om de puntentrui en had zelf nog helemaal geen punten vergaard, maar wilde Van Aert ondanks zijn werk op kop toch geen vrijgeleide geven.

Lees verder

KV Mechelen telt enkele dagen voor openingsmatch tegen Antwerp meer dan 11.000 abonnees

KV Mechelen mag voor het komende voetbalseizoen voorlopig alvast rekenen op meer dan 11.000 abonnees. Dat maakte de club dinsdag bekend. Het clubrecord dateert van 2019, toen er 12.219 abonnementen werden verkocht.

Lees verder

Bondscoach Noorwegen stapt op na afgang op EK vrouwenvoetbal

De bondscoach van de Noorse vrouwenvoetbalploeg, Martin Sjögren, houdt het voor bekeken. Dat heeft de Noorse voetbalbond dinsdag bekendgemaakt nadat Noorwegen werd uitgeschakeld in de groepsfase van het EK in Engeland.

Lees verder

Kim Bergmans neemt afscheid van acrogym met goud: "Dit was de medaille die nog ontbrak"

Kim Bergmans, Lise De Meyst en Bo Hollebosch hebben het opnieuw geflikt. Als regerende wereldkampioenen maakten ze hun status op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham helemaal waar en pakten ze het goud. Voor Bergmans was het meteen het perfecte afscheid van het acrogym.

Lees verder

Nederlandse concurrente die Thiam tot het uiterste dreef: "Bijna pech dat ik van dezelfde generatie als haar ben"

Nafissatou Thiam (27) werd maandag door de Nederlandse Anouk Vetter (29) tot het uiterste gedreven om goud te pakken op de zevenkamp op het WK atletiek in Eugene. Vetter nam op één proef van het einde de leiding, maar moest ondanks een nieuw persoonlijk record (6.867) de wereldtitel nipt laten aan onze landgenote (6.947 punten).

Lees verder

Jarne Van de Paar is na negen maanden blessureleed eindelijk weer renner: "Hopelijk komt ook de interesse van de profploegen terug"

Jarne Van de Paar werd zondag knap vijfde in Kemmel Koerse. Na negen maanden stilte door knieproblemen kwam de Balenaar zo weer boven water. De volgende maanden hoopt Van de Paar die lijn te kunnen doortrekken.

Lees verder

Thibeau Spits pakt in Spanje dubbel EK-goud: "Classic Touch had goede benen, hij gaf me zelfs vleugels"

Thibeau Spits uit Sint-Katelijne-Waver is zondag in het Spaanse Oliva Europees kampioen jumping geworden bij de young riders. Tien jaar na Nicola Philippaerts is Spits pas de tweede Belg die daarin slaagt. Om het feestje helemaal compleet te maken, pakte hij ook met de nationale ploeg nog eens teamgoud.

Lees verder

Roy Van Beek pakt met Belgische ploeg EK-goud: "Dit is mijn mooiste overwinning ooit"

Roy Van Beek heeft opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. Na de Belgische vicetitel eind mei en een GP-zege bij de seniors eind juni pakte de ruiter uit Arendonk nu in het Spaanse Oliva met de Belgische ploeg het EK-teamgoud bij de young riders.

Lees verder

Antwerp Giants strikt Amerikaanse power forward/center Royce Hamm

Antwerp Giants heeft de Amerikaanse power forward/center Royce Hamm (23) aangetrokken voor komend seizoen. Dat heeft de club uit de BNXT League dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Ondanks materiaalproblemen en ziekte van ploegmakkers blijft Tadej Pogacar strijdvaardig: "Morgen en overmorgen gaan we heftig koersen"

Drie keer probeerde Pogacar gele trui Vingegaard van zich af te schudden: twee keer in de klim en één keer in de afdaling van de Port de Lers, de voorlaatste afdaling van de etappe. Maar zonder succes: "Het was geen slechte dag, maar ook geen perfecte. Maar we gaan blijven proberen", zegt de witte trui in het flash interview.

Lees verder

Emotionele Hugo Houle: "Twaalf jaar moeten wachten, maar eindelijk pak ik die zege voor mijn overleden broer"

Hugo Houle is de winnaar van de zestiende etappe in de Ronde van Frankrijk. De Canadees kwam solo aan in Foix en was zichtbaar geëmotioneerd aan de finish. "Ongelofelijk, ik heb hier geen woorden voor."

Lees verder

Louis Croenen zegt de topsport vaarwel: "De trainingen om zes uur 's ochtends ga ik niet missen"

Het is genoeg geweest. Louis Croenen (28) maakte afgelopen weekend bekend dat hij zijn topsportcarrière vaarwel zegt. Hoe zijn toekomst eruit zal zien, weet de Kempense zwemmer nog niet. Wat hij wel al weet: volgende maand wil hij zijn masterdiploma op zak te steken.

Lees verder

Met de groeten van Bart Swings: België zevende beste land in de niet-olympische sporten

Team Belgium is dinsdag na uiterst succesvolle Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham geland op de luchthaven van Zaventem. Met twintig medailles, waarvan elf gouden, behoort ons land tot de absolute wereldtop wat betreft de niet-olympische sporten.

Lees verder

Pechdagje voor ploeg van Tadej Pogacar: zieke Marc Soler haalt tijdslimiet niet, Rafal Majka breekt ketting op slotklim

Na Michael Mörköv in Carcassonne kreeg nu Marc Soler de trieste eer om buiten tijd in Foix aan te komen. Net als de Deen zondag, werd de eerste etappe in de Pyreneeën een lijdensweg die de Catalaan in zijn eentje moest afleggen.

Lees verder

KOPMAN. "Jumbo-Visma beheerst het schaakbord maar Pogacar staat nog niet mat"

Het ziet er almaar beter uit voor de gele droom van Jumbo-Visma. De verwachte aanvallen van Tadej Pogacar werden meesterlijk gepareerd, het tactisch plan paste perfect. Bovendien verloor Tadej Pogacar met de Spanjaard Marc Soler nog maar eens een ploegmaat. Maar omdat Tadej Pogacar de uitdager is, beschouwen wij de Tour nog niet als gereden.

Lees verder

Succesverhaal krijgt vervolg: shorttrackers Hanne en Stijn Desmet blijven in Heerenveen trainen

Shorttrackers Hanne en Stijn Desmet kunnen zich ook voor het komend seizoen in Heerenveen voorbereiden. Dat heeft Corné Lepoeter,  de voorzitter van de Koninklijke Belgische Snelschaatsfederatie (KBSF) dinsdag laten weten. "Er is budget en er zijn afspraken gemaakt met de Nederlandse schaatsbond. Er moeten alleen nog handtekeningen worden gezet", aldus Lepoeter.

Lees verder

Ontspannen Spencer Verbiest met City Pirates aan voorbereiding begonnen: "Ik ben sowieso rustiger als coach dan als speler"

Ook voor City Pirates is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Een uurtje later dan voorzien wegens de hitte verzamelde coach Spencer Verbiest zijn troepen dinsdagavond in het Jef Mermans-stadion. Van vrijdag tot en met zondag trekt de tweedeklasser op stage naar het Nederlandse Noordwijk.

Lees verder

Luca Meisl is al de tiende zomeraanwinst van Beerschot: "Het wordt ongetwijfeld een mooie ontmoeting met de fans"

Inkomende transfer nummer tien al bij Beerschot: Luca Meisl (23). De Oostenrijkse verdediger komt transfervrij over van SV Ried en tekende een contract voor twee seizoenen met optie. Op de stage in Garderen waren wij erbij voor zijn eerste werkdag én een kennismakingsgesprek. Over een potje tafeltennis met Thibaud Verlinden, de hyperprofessionaliteit bij RB Salzburg en de stad Antwerpen die hij nog moet ontdekken.

Lees verder

Officieel: Bayern München rondt komst van miljoenentransfer Matthijs de Ligt af

Bayern München heeft verdediger Matthijs de Ligt (22) beet. De Nederlandse international (38 caps), die overkomt van Juventus, ondertekende bij de Duitse kampioen een contract tot 30 juni 2027. Dat maakte de Rekordmeister dinsdag bekend. Bayern zou minimaal 70 miljoen euro betalen, door bonussen kan het bedrag nog oplopen tot 80 miljoen euro.

Lees verder

Wout van Aert over cruciale slotweek: "Woensdag en donderdag de ploeg helpen, zaterdag en zondag voor eigen succes gaan"

Wout van Aert schoof dinsdag mee in de vroege vlucht in de 16e Tourrit en dat was duidelijk het plan van Jumbo-Visma, dat ook Nathan Van Hooydonck meestuurde. "Het doel was om Jonas Vingegaard op het eind nog te kunnen helpen", verklaarde de groenetruidrager na afloop.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels blikt terug op historische kwalificatie van de Red Flames: "Ik was even van de wereld"

Ives Serneels zocht maandagnacht pas omstreeks twee uur zijn bed op. De bondscoach van de Red Flames had na de historische kwalificatie voor de kwartfinales op het EK in Engeland dan ook heel wat te vieren. In de spelersbus die de Belgische voetbalvrouwen vanuit Manchester terugbracht naar hun basiskamp in Wigan werd flink gefeest.

Lees verder

VOORBESCHOUWING TOUR 2022. RIT 17 (Saint-Gaudens – Peyragudes). Het is stilaan vijf voor twaalf voor Pogacar, het moét straffer om leider Vingegaard te verontrusten

Dit is de voorlaatste kans om bergop het klassement dooreen te schudden. Tadej Pogacar hield dinsdag wel woord door op de Port de Lers een paar pogingen te ondernemen, maar voor de Sloveense kopman van UAE Team Emirates was het toch maar een slag in het water. Voorlopig geeft Jonas Vingegaard geen kik. Krijgen we vandaag wél langduriger spektakel op de drie bergen van eerste categorie en eentje van tweede categorie?

Lees verder

Antwerp stuurt Seck naar B-kern, Alderweireld neemt zijn plaats in op Europese lijst

Op de trainingen van de U23 van Antwerp loopt meer en meer kwaliteit rond. Na Dessoleil, De Sart en eerder Lamkel Zé werd nu namelijk ook Abdoulaye Seck (30) naar de B-kern verwezen.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh kent geen problemen met Oostenrijker en stoot door naar kwartfinale World Matchplay

Dimitri Van den Bergh heeft zich niet laten verrassen in de achtste finales van de World Matchplay, het op één na belangrijkste dartstoernooi. Van den Bergh klopt de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez en neemt het in de kwartfinale op tegen Peter Wright of Krzysztof Ratajski.

Lees verder

SK Beveren strikt doelman Reus, Mulder in beeld

SK Beveren heeft naast Jorn Brondeel nog een doelman aangetrokken: Beau Reus. De 20-jarige doelman verlaat AZ Alkmaar en tekende een contract voor twee seizoenen op de Freethiel. Verdediger Michael Mulder van ADO Den Haag is in beeld.

Lees verder

De zes bouwstenen die Nafi Thiam hielpen aan haar nieuwe wereldtitel in de zevenkamp

Net als in 2017 is Nafi Thiam wereldkampioene. En omdat achter elke sterke vrouw een sterke ploeg staat: maak kennis met Team Thiam, de stille krachten achter het succes. Van de vrouw die haar alleen opvoedde, de physical coach van Bart Swings tot de grollen van Cacao Team.

Lees verder

Shankland verlaat Beerschot en tekent bij Hearts

Zoals verwacht verlaat Lawrence Shankland het Kiel. De spits keert terug naar Schotland. Gisteren zette hij zijn handtekening bij Hearts.

Lees verder

Laurit Krasniqi kijkt uit naar Europese duels met Antwerp tegen Drita: "Mijn familie in Kosovo duimt mee"

Akkoord: we hadden hier FC Drita, de Kosovaarse tegen-stander van Antwerp, kunnen ontleden. Maar liever kozen we voor het verhaal van Laurit Krasniqi (21). Het jeugdproduct van de Great Old werd namelijk geboren in Kosovo en belandde na de oorlog in België. "In de vluchtelingenkampen leerde ik voetballen."

Lees verder

Wout van Aert heeft nog één tussenspurt nodig voor groene zekerheid

LEES OOK. Wout van Aert over cruciale slotweek: "Woensdag en donderdag de ploeg helpen, zaterdag en zondag voor eigen succes gaan"

Lees verder

Vingegaard geeft geen krimp: kan Pogacar nog iets forceren in de Pyreneeën?

De boksmatch tussen belager Tadej Pogacar en gele trui Jonas Vingegaard gaat ook in de Pyreneeën onverminderd verder. Tadej Pogacar haalde in de eerste van drie ritten in het bergmassief twee keer verwoestend uit, maar Jonas Vingegaard ontweek de stoten van zijn opponent. Een nieuwe morele overwinning voor de Deen, zeker omdat Pogacar onderweg met Marc Soler al zijn derde helper kwijtspeelde. Nog drie ronden en de kamp kent zijn winnaar.

Lees verder

Van 1990 geleden dat gele trui 2'22" weggaf in slotweek

?De zwaarste brokken moeten er dan nog aankomen, de eerste ­Pyreneeënrit heeft Jonas ­Vingegaard alvast overleefd. En er is nog goed nieuws: afgaande op de statistieken van de jongste drie decennia moet zijn huidige voorsprong van 2'22" volstaan om straks met het geel Parijs binnen te rijden. De jongste dertig jaar heeft de leider in de Tour nooit een voorsprong van die aard in de slotweek nog uit handen gegeven. Sterker: bijna altijd pakte de man die in het geel die slotweek inging ook de eindzege.

Lees verder

Dylan Teuns op weg naar Israel - Premier Tech

Een Tourrit wil deze zomer ­voorlopig dan niet lukken, een transfer heeft Dylan Teuns wel al beet. Al langer was duidelijk dat de 30- ­jarige Teuns niet bij ­Bahrain - Victorious zou blijven en gisteren ­bevestigde hij dat hij een mondeling akkoord heeft met een nieuwe ploeg.

Lees verder

Van Hautacam naar de hel: zeven maanden na Tourritzege ligt het leven van Javier Otxoa aan diggelen

Nooit heeft een ritzege zoveel ellende ingeluid als die van Javier Otxoa op Hautacam 22 jaar geleden. Op de berg waar Riis vier jaar eerder, in 1996, Indurain had onttroond en waar de Tour donderdag opnieuw zal neerstrijken, boekt de kleine Bask op 10 juli 2000 de zege van zijn leven. Zijn tweelingbroer viert mee. Voor het laatst. Zeven maanden later ligt hun leven aan diggelen.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels kijkt uit naar clash tegen Zweden: "Ik ben even van de wereld geweest"

Bondscoach Ives Serneels (49) genoot ook daags na de historische kwalificatie van de Red Flames voor de kwartfinale op het EK nog na. "We genieten ervan dat het Belgische volk

de Red Flames heeft leren kennen."

Lees verder