Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Metejoor doet temperatuur in Oostende paar graden stijgen met Sunset Concert bij Q-Beach House

HLN
Metejoor doet temperatuur in Oostende paar graden stijgen met Sunset Concert bij Q-Beach House
Genieten van zon, zee en een streepje muziek? Dat kon vanavond in het Q-Beach House in Oostende, waar Metejoor het allereerste Sunset Concert van het jaar gaf. Helaas zonder Snelle, met wie hij het nummer 'Kijk ons nou' opnam.
Lees verder

Sasan Azimi uit 'The Sky is the Limit' scheurt met 327 km/u over Nederlandse snelweg
Sasan Azimi, bekend van zijn deelname aan 'The Sky is the Limit', heeft nogal last van een zware voet. Op sociale media is te zien hoe de jongste Azimi-broer met 327 km/u over de A58 in Breda, een Nederlandse snelweg, scheurt.
Lees verder

Liberalen en CD&V kijken naar lage pensioenleeftijd van militairen en 'rijdend' NMBS-personeel, maar krijgen deksel op de neus
Een pensioenbonus van 3 euro bruto per dag dat je langer doorwerkt: daar is de regering het al grotendeels over eens. Maar verder is er nog maar weinig vooruitgang in het pensioendossier. Intussen leggen de liberalen en CD&V nog een nieuw element in de weegschaal: de uitzonderlijk lage pensioenleeftijd van onder meer militairen en 'rijdend' NMBS-personeel. Maar de andere partijen willen dat er niet bij bij sleuren.
Lees verder

Nog steeds 20 procent minder reizigers bij De Lijn dan voor corona: "Velen denken nog steeds dat De Lijn enkel iets is voor mensen zonder auto"
De Lijn haalt nog niet de reizigersaantallen van voor de coronacrisis, ook niet na de afschaffing van de mondmaskerplicht. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) ligt het cijfer nog steeds ongeveer 20 procent onder dat van 2019.
Lees verder

IN BEELD. Fans verafgoden hun idool Harry Styles
Eindelijk is het zover, popidool Harry Styles (28) strijkt neer in België met zijn 'Love On Tour'. Ongeduldige fans kijken al van voor de coronaperiode uit naar vanavond. Ze wachten dan ook massaal voor het Sportpaleis in Antwerpen. En dat doen ze volledig in 'Stylesuniform': boa's, glitter en roze domineren de wachtrij.
Lees verder

CELEB 24/7. David Beckham spendeert tijd met zijn moeder en Lindsay Lohan geniet van haar wittebroodsweken
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Ronaldo steeds dichter bij vertrek Man United: hij gaat niet mee op tournee - Anderlecht wil Fábio Silva (19) van Wolverhampton huren
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

All-in met Van Aert als inzet: de opmerkelijkste aanval van deze Tour in tien vragen
'Sometimes you don't need a plan, you just need big balls', zei Tom Boonen in 2016. Wout van Aert toonde op weg naar Longwy zijn ballen, maar zijn monstervlucht maakte ook deel uit van een plan. "We wilden dat Pogacar geen boniseconden pakte, Wout de rit won en zijn ploegmaats konden rusten. Niet alles is gelukt, maar we blijven proberen Pogacar onder druk te zetten."
Lees verder

Poetin daagt Westen uit om Rusland op het slagveld te verslaan
De Russische president Vladimir Poetin daagt het Westen uit door te zeggen dat als het Rusland "op het slagveld wil verslaan, het dat vooral moet proberen". En: "We hebben vaak gehoord dat het Westen ons wil bevechten tot de laatste Oekraïner. Dit is een tragedie voor het Oekraïense volk, maar het lijkt erop dat het die kant opgaat."
Lees verder

Divock Origi officieel voorgesteld bij AC Milan: "Voel me op dit moment in de vorm van m'n leven"
Divock Origi (27) is officieel voorgesteld als Rossoneri. Onze landgenoot sprak op een persconferentie over zijn keuze voor AC Milan, over zijn jaren bij Liverpool en zijn fysieke paraatheid. "Het is tijd om aan een nieuw avontuur te beginnen, en de beste versie van mezelf te tonen bij deze club."
Lees verder

Tadej Pogacar houdt van La Planche des Belles Filles, morgen nog nét iets meer: "Want mijn verloofde zal staan wachten op de top"
Houd u vast aan de takken van de bomen, want Tadej Pogacar (23) is van plan om er morgen opnieuw serieus aan te schudden. Zijn eerste gele trui en ritwinst volstaan niet. Op La Planche des Belles Filles wil hij meer. Want Urska wacht. "Ik kan amper wachten om naar daar te gaan."
Lees verder

Elise Mertens stopt samenwerking met haar coach Simon Goffin
De timing is een beetje bizar, aan de vooravond van haar halve finale in het dubbelspel op Wimbledon, maar het zat er al een tijdje aan te komen: Elise Mertens (WTA 31) bevestigde zonet dat ze haar samenwerking met coach Simon Goffin stopzet.
Lees verder

Waarom 'Top Gun: Maverick' 35 jaar op zich liet wachten: "Ik wist dat als ik het ooit terug zou doen, ik het nu moest doen"
'Top Gun: Maverick' scheert hoge toppen. De film ging pas eind mei in première, maar is nu al de meest succesvolle van het jaar. Fans moesten dan ook 35 jaar wachten op het vervolg van 'Top Gun'. "Ik wist dat als ik het ooit terug zou doen, ik het nu moest doen", klinkt het bij hoofdrolspeler Tom Cruise (60).
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Oefenmatch van Kortrijk tegen SK Beveren gaat niet door omdat Waaslanders geen keeper ter beschikking hebben
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Kamer stemt in met voordracht Kattrin Jadin voor Grondwettelijk Hof
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdagavond ingestemd met de voordracht van MR-Kamerlid Kattrin Jadin om in het Grondwettelijk Hof te zetelen. Daar was een tweederdemeerderheid voor nodig.
Lees verder

Harry Styles zet Sportpaleis in vuur en vlam: bekijk hier de eerste beelden
Twee jaar lang moesten de fans van Harry Styles wachten. Maar nu kunnen ze eindelijk genieten van zijn concert in het Sportpaleis in Antwerpen. Fans zingen van in het begin mee met de Britse popster. "Het is jullie job om zoveel mogelijk plezier te hebben", vertelt Styles tegen zijn fans. "Je mag zijn wie je wil zijn", voegt hij er ook nog aan toe. Bekijk hierboven de eerste amateurbeelden van zijn "Love On Tour" in het Sportpaleis.
Lees verder

Kamer schaart zich unaniem achter ontwerp om kernfactuur bij Engie-Electrabel te leggen
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag unaniem het licht op groen gezet voor een wetsontwerp rond de nucleaire provisies. De tekst van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) moet verzekeren dat de uitbater van de kerncentrales opdraait voor de toekomstige kosten van de ontmanteling en het beheer van het kernafval, en niet de belastingbetaler.
Lees verder

Football Talk. Mathias Bossaerts stopt ermee - Adem Zorgane verlengt bij Charleroi
Fin de carrière voor Mathias Bossaerts. De 25-jarige centrale verdediger zat sinds oktober 2019 zonder club en houdt het nu definitief voor bekeken. Bossaerts werd opgeleid bij Beerschot en Anderlecht, alvorens naar Manchester City te trekken. Als prof keerde hij terug naar Belgiê en speelde hij een handvol wedstrijden in het shirt van KV Oostende. Zijn laatste club was Nec Nijmegen in de Nederlandse tweede klasse. "Het is een tijdje stil geweest rond mij, maar nu kondig ik aan dat ik stop met profvoetbal", aldus Bossaerts op Instagram. "Ik wil iedereen bedanken die me de voorbije jaren gesteund heeft. Het voetbal heeft me veel geleerd op en naast het veld. Het is nu tijd voor een nieuw hoofdstuk."
Lees verder

Discriminatie op basis van medisch verleden voortaan bij wet verboden
De antidiscriminatiewetgeving beschermt werknemers binnenkort ook tegen discriminatie op basis van een medisch verleden, en niet langer alleen op basis van een huidige of toekomstige gezondheidstoestand. Een wetsvoorstel van Vooruit-Kamerlid Anja Vanrobaeys in die zin kreeg donderdagavond groen licht in de Kamer.
Lees verder

Kamer geeft inlichtingendiensten extra slagkracht
De plenaire vergadering van de Kamer heeft donderdag een wetsontwerp goedgekeurd dat de inlichtingen- en veiligheidsdiensten extra bevoegdheden geeft. Zo krijgen agenten van de Staatsveiligheid en de militaire inlichtingendienst ADIV extra mogelijkheden om te infiltreren en mogen ze daarbij voortaan ook onder voorwaarden strafbare feiten plegen.
Lees verder