Doorgaan naar hoofdcontent

Matroos op binnenschip overboord geslagen op de Schelde, massale zoektocht levert geen resultaat op

HLN
Matroos op binnenschip overboord geslagen op de Schelde, massale zoektocht levert geen resultaat op
Op de Schelde is donderdag een grote zoekactie gehouden naar een drenkeling. Het ging om een matroos van een binnenschip die overboord was geslagen. Het incident gebeurde tussen de sluis van Wintam en Kruibeke. Ondanks inzet van heel wat manschappen en middelen werd van het slachtoffer geen spoor meer gevonden.
Lees verder

Prins Harry's rechtszaak over bodyguards kostte belastingbetaler al 120.000 euro
De rechtszaak tussen de Britse prins Harry (37) en het departement van Binnenlandse Zaken heeft de belastingbetaler al flink wat geld gekost. Harry klaagt de Britse regering aan omdat hij geen politiebeveiliging meer krijgt wanneer hij naar het VK reist. Een privilége waar hij naar eigen zeggen nog steeds recht op heeft. De overheid denkt daar anders over.
Lees verder

Al zeker twee vossen gestorven door vogelgriepvirus
Er zijn nu ook zeker twee vossen gestorven nadat ze besmet raakten met het vogelgriepvirus. Dat zegt het Agentschap voor Natuur en Bos. Ze hebben in totaal 25 kadavers van vossen onderzocht, berichten regionale tv-zenders Focus & WTV donderdagavond.
Lees verder

LIVE (20u). Antwerp start in Drita met Vincent Janssen in de spits, Frey op de bank
• Pristina City Stadium (20u) • Tweede kwalificatieronde Conference League (terug) • Ref: Sander van der Eijk • Antwerp kwam thuis niet verder dan 0-0
Lees verder

Buschauffeur uit Ninove krijgt al rijdend klap in gezicht van 18-jarige: chauffeur zwaargewond naar ziekenhuis
Een buschauffeur uit Ninove is bij een incident van agressie op de lijnbus zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een 18-jarige liep er plots op de chauffeur af terwijl die aan het rijden was en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De man zette het nadien op een lopen, maar kon dankzij camerabeelden intussen geïdentificeerd worden.
Lees verder

Buschauffeur uit Ninove krijgt al rijdend klap in gezicht van 18-jarige: bestuurder zwaargewond naar ziekenhuis
Een buschauffeur uit Ninove is bij een incident van agressie op de lijnbus zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een 18-jarige liep er plots op de bestuurder af terwijl die aan het rijden was en gaf hem een vuistslag in het gezicht. De tiener zette het nadien op een lopen, maar kon dankzij camerabeelden geïdentificeerd worden.
Lees verder

Enkel nog koude douches om energie te besparen: eerste Duitse grootstad schakelt warm water uit in publieke gebouwen
Hannover neemt verstrekkende maatregelen om energie te besparen. Het is de eerste Duitse grootstad die het warm water uitschakelt in alle publieke gebouwen in het licht van de Russische gascrisis.
Lees verder

Linde Merckpoel volgt voor 'Vive le Vélo!' eerste Ronde van Frankrijk voor vrouwen: "Ik wil mijn dochter zien opgroeien in zo'n wereld"
Linde Merckpoel (37) vertoeft momenteel in Frankrijk om er tijdens Le Tour de France Femmes te vloggen voor Vive le Vélo!. Dat ze daarvoor haar lief Jef en dochter Cleo (1,5) moet missen, vindt ze geen probleem. 'Ik haal veel plezier uit mijn job. Ik kan alleen maar een goede moeder zijn als ik mijn ding kan doen.'
Lees verder

China waarschuwt Biden "niet met vuur te spelen" rond Taiwan
De Chinese president Xi Jinping heeft zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden gewaarschuwd "niet met vuur te spelen" wat betreft Taiwan. De Verenigde Staten moeten zich houden aan het zogenoemde één-China-principe, dus dat Taiwan deel is van China en niet onafhankelijk. Amerikaanse acties moeten in overeenstemming zijn met hun woorden, zou Xi tegen Biden hebben gezegd in hun jongste telefoongesprek, melden Chinese staatsmedia.
Lees verder

Haatberichten voor initiatiefnemer Kampioenen-petitie, zelfs na 46.000 handtekeningen : "Mensen noemen mij een racist"
De petitie tegen het schrappen van 19 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' is een groot succes. De serie is te racistisch, vrouwonvriendelijk en past niet meer in de tijdsgeest volgens de VRT. De beslissing om enkele episodes te verwijderen maakt duidelijk heel wat los in Vlaanderen.
Lees verder

Groene trui Wiebes sprint naar winst in Tour de France Femmes en zorgt voor emotionele gezinshereniging
En hop, nummer twee. Alsof het haar geen enkele moeite kost, kroont Lorena Wiebes (23) zich tot absolute sprintkoningin van deze Tour de France Femmes. Ze pakte in Saint-Dié-des-Vosges opnieuw de overwinning. Maar hoe blinkend dat palmares al, zo dof is haar familieverleden.
Lees verder

"Een avond die ik voor altijd ga onthouden": straffe beelden tonen hoe Van Aert zich door groene mensenzee moet bewegen in Herentals
Wout van Aert rijdt vandaag het na-Tourcriterium in 'zijn' Herentals. Voor de start kreeg hij een hartelijke ontvangst van de tienduizenden aanwezigen. "Ik ben totaal niet hersteld van de Tour, maar het publiek zal me energie geven."
Lees verder

Onze koortsblazen gaan terug tot het Bronzen Tijdperk, blijkt uit Britse studie
De koortsblazen die wij vandaag hebben zijn terug te brengen tot het Bronzen Tijdperk. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Cambridge, schrijft de Britse openbare omroep BBC.
Lees verder

LIVE. Ultiem voorstel Genk geweigerd door Ito - Club Brugge verkoopt Okereke
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Marvel lost eerste trailer van nieuwe Disney+-reeks 'She Hulk: Attorney at Law'
'Mrs. Marvel' is nog maar pas afgerond, of Disney+ vuurt al een nieuwe Marvelreeks op ons af. Deze keer gaat het over 'She Hulk: Attorney at Law', die alweer een nieuw personage aan de franchise toevoegt. Disney gaf vandaag alvast de eerste trailer vrij.
Lees verder

Vliegend personeel bij Easyjet in Spanje krijgt 22 procent meer loon en beëindigt staking
Bij lagekostenmaatschappij Easyjet in Spanje wordt de staking beëindigd, zo bevestigt vakbond USO. Het vliegend personeel krijgt er een loonsverhoging van 22 procent, gespreid over drie jaar. Er komen ook financiële compensaties als men moet werken op de voorziene rustdagen. Daarover bereikten de vakbonden en de directie een akkoord.
Lees verder

Spookpretpark van 800 miljoen euro moet de deuren sluiten
Eurasia Wonderland in Ankara moest een van de grootste themaparken ter wereld worden. Het pretpark staat volledig in het teken van dino's. Eurasia was amper 8 maanden open, maar ondertussen is het al drie jaar gesloten omdat de grote toestroom uitblijft. Het park ziet er intussen meer uit als een spookdorp met overal onthoofde of kapotte dino's. De rechtbank oordeelt nu dat de stad Ankara mag oordelen over het lot van het park. En de burgemeester is alvast geen fan.
Lees verder

Tourwinnaar Jonas Vingegaard nu ook in zijn woonplaats toegejuicht door liefst 20.000 fans
Meer dan 20.000 fans hebben Jonas Vingegaard verwelkomd in zijn woonplaats, volgens de lokale politie. Dat is bijna vijftien keer de totale bevolking van zijn dorpje Glyngore, in het westen van Denemarken.
Lees verder

EXCLUSIEF. Ongeval of moord in Benidorm? Faroek trekt op onderzoek naar dodelijke val Dina (30) na emotionele oproep moeder
Toen de Belgische Dina in 2015 dood teruggevonden werd onderaan een klif in het Spaanse Benidorm, had haar moeder Carine (59) nog hoop dat het Spaanse gerecht haar moordenaar zou vinden. Alles leek ook op een moord: Dina werd zwaar gehavend en naakt teruggevonden met sporen van verstikking. Haar Spaanse vriend gaf maar liefst elf verschillende versies van de feiten. Toch seponeerde het Spaanse gerecht de zaak en gerechtigheid bleek na zeven jaar ijdele hoop. Na een emotionele oproep bij 'VTM Nieuws'-gerechtsexpert Faroek Özgünes, trok Faroek samen met Carine terug naar de fatale plek in Benidorm, waar Dina volgens haar moeder vermoord werd. Bekijk hieronder exclusief de volledige reportage.
Lees verder

LIVE. Kan Antwerp, met Janssen, Europese blamage tegen Kosovaarse Drita voorkomen?
• Pristina City Stadium (20u) • Tweede kwalificatieronde Conference League (terug) • Ref: Sander van der Eijk • Antwerp kwam thuis niet verder dan 0-0
Lees verder