Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 juli 2022

Marion Rousse is koersdirecteur van de Tour de France Femmes: “Als renster was fijn geweest, maar die rode wagen va...

HLN
Marion Rousse is koersdirecteur van de Tour de France Femmes: "Als renster was fijn geweest, maar die rode wagen van de koersdirectie is ook niet verkeerd"
"Eigenlijk moeten we dit zien als een vierde week van de Tour de France." Even groots, even spannend als de mannelijke versie, hoopt Marion Rousse (30) vurig. De ex-renster, sportcommentator en mevrouw Julian Alaphilippe staat aan het roer van de Tour de France Femmes.
Lees verder

Hoe en wat koken de 'kookmoekes' op de kampen van jeugdbewegingen? "Voor bij de krieken rollen we zo'n 55 kilo gehakt tot balletjes"
Elke zomer vertrekken duizenden kinderen op kamp met de jeugdbeweging. Van al dat spelen krijgen ze reuzehonger en gelukkig staat er overal een kookploeg klaar om die weg te werken. Hoe pakken ze dat precies aan? En wat staat er op het menu? We passeerden bij drie jeugdbewegingen die in hun potten en pannen lieten kijken. "Onze 'Sonjasaus' van kookmoeke Sonja is élk jaar een hit: kinderen komen die zelfs ophalen in soepkommen omdat die zo lekker is."
Lees verder

Heb jij een seksuele burn-out? "Veel vrouwen hebben seks om het weer even achter de rug te hebben"
Een burn-out wordt vaak in één adem met stress op het werk genoemd. Nochtans kan de oorzaak ook elders zitten. Tussen de lakens bijvoorbeeld. Enter de seksuele burn-out. Sexual growth inspirator Leen Vangeebergen en seksuologe Michelle Hufkens leggen uit hoe je zo'n bed burn-out krijgt en welke (makkelijke) acties je kan ondernemen om het te voorkomen én verhelpen. "Ook je seksuele welzijn vraagt dagelijkse aandacht."
Lees verder

Nog geen Nielsen bij Club Brugge, Mbamba en Vormer aan aftrap tegen Racing Genk
Lees verder

Ethiopisch leger zegt bijna 100 terroristen van Al-Shabaab te hebben gedood
Het Ethiopische leger heeft bijna 100 militanten van de islamistische terreurgroep Al-Shabaab gedood in het grensgebied tussen Somalië en Ethiopië.
Lees verder

LIVE TOUR. Woods niet aan de start door positieve coronatest - Krijgen we op de Champs-Elysées een nieuw duel Van Aert-Philipsen?
Na ruim drie weken koers is het tijd voor het slotakkoord van deze Tour, met een traditionele aankomst op de Champs-Elysées in Parijs. Onderweg wacht het peloton één beklimming van vierde categorie en acht plaatselijke rondes in de hoofdstad. Boekt Wout van Aert de zevende overwinning voor Jumbo-Visma in deze Ronde van Frankrijk, pakt Jasper Philipsen zijn tweede ritzege of gaat een andere snelle man met de oppergaai aan de haal? Volg de 21ste etappe hier LIVE!
Lees verder

Jonas Vingegaard over deze "perfecte" Tour, en die van volgend jaar: "Als Wout beslist klimmer te worden, wil ik graag kopmanschap met hem delen"
Jonas Vingegaard heeft "een bijna perfecte Tour de France" tot een goed einde gebracht. Zondag rijdt hij Parijs binnen als de opvolger van Tadej Pogacar, de uittredende tweevoudige Tourwinnaar die Vingegaard de nieuwe beste klimmer van de wereld heeft genoemd. Bijna werd hij in Rocamadour ook de beste tijdrijder van de wereld. Die eer liet hij uiteindelijk aan dat andere fenomeen van deze Tour: Wout van Aert. "Natuurijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet voluit meer gegaan. Maar ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen."
Lees verder

Kat reist stiekem mee met gezin van Lokeren naar Plopsaland en overleeft er een week: "Een wonder dat we Flosh gezond teruggevonden hebben"
"We vonden het vreemd, want wie belt er nu midden in de nacht? Het bleek om het animatieteam van Plopsa te gaan: ze hadden onze kat gevonden." Nadat een Lokers gezin een bezoek aan Plopsaland De Panne had gebracht, vonden ze thuis hun 18-jarige poes Flosh niet meer terug. Voor de baasjes werd het de start van een onwaarschijnlijke zoektocht, die een week later met een happy end afliep.
Lees verder

Kat reist mee met gezin van Lokeren naar Plopsaland en overleeft er een week: "Een wonder dat we Flosh gezond teruggevonden hebben"
Een 18-jarige kat uit Lokeren, Flosh raakte op 11 juli verzeild in Plopsaland toen haar baasjes een uitstapje gepland hadden naar het attractiepark op 120 kilometer van hun woning. Het diertje, dat vermoedelijk meereisde via de motorkap, was een week lang vermist, maar werd uiteindelijk gevonden door het animatieteam van het park. Voor de baasjes werd het een onwaarschijnlijke zoektocht. "Het is een wonder dat Flosh gezond en wel terug thuis is."
Lees verder

Queen Elizabeth heeft prins Harry en Meghan Markle uitgenodigd in Balmoral: "Ze zijn zich aan het voorbereiden op hun komst"
Is koningin Elizabeth (96) van plan om de plooien met haar kleinzoon prins Harry (37) glad te strijken? Volgens bronnen heeft de Britse Queen de hertog van Sussex uitgenodigd om de zomer door te brengen in Balmoral, Schotland. Ook zijn echtgenote Meghan Markle (40) zou welkom zijn.
Lees verder

Club Brugge hoopt op Equadoriaans talent en centrale verdediger Joel Ordóñez (18)
De 18-jarige Joel Ordóñez, eigendom van het Equadoriaanse Independiente del Valle, is nadrukkelijk in beeld bij Club Brugge. De landskampioen hoopt het jonge talent, dat begin dit jaar indruk maakte op de Copa Libertadores voor -20-jarigen, aan de selectie toe te voegen.
Lees verder

Club Brugge hoopt op Ecuadoriaans talent en centrale verdediger Joel Ordóñez (18)
De 18-jarige Joel Ordóñez, eigendom van het Ecuadoriaanse Independiente del Valle, is nadrukkelijk in beeld bij Club Brugge. De landskampioen hoopt het jonge talent, dat begin dit jaar indruk maakte op de Copa Libertadores voor -20-jarigen, aan de selectie toe te voegen.
Lees verder

Thaise media: "Lichaam van vermiste Belg teruggevonden op zo'n 10 kilometer van plek waar hij uit raftingboot viel"
In Thailand zou het lichaam van de vermiste Mechelaar Nicolaas Hinckxt gevonden zijn. Dat melden lokale media. De 30-jarige was sinds vrijdag vermist, nadat hij uit de boot viel tijdens een rafttocht.
Lees verder

Hoeveel kost het om kippen te houden? "Verkoop je de eitjes, heb je de investering na 2 tot 3 jaar terugverdiend"
Steeds meer Vlamingen houden kippen, die hen steevast trakteren op eitjes in de achtertuin. Maar die kippen zelf zijn natuurlijk niet gratis. Hoelang duurt het voor je de prijs van de dieren, het hok, de ren, voeding en aanverwanten hebt terugverdiend? Christophe Berton van kenniscentrum Kukuluku maakt voor ons de optelsom.
Lees verder

Ze leefde in luxe, maar stierf met lege bankrekening: waar zijn de vermiste miljoenen van Grace Kelly?
Een begeerde actrice die verliefd wordt op een prins en aan een koninklijk leven begint. Het klinkt als een sprookje, maar de realiteit zag er toch helemaal anders uit. Hoewel Grace Kelly één van de meest succesvolle filmsterren van haar tijd was, stierf ze met minder dan 10.000 euro op haar bankrekening. Naar waar, of beter naar wie, zijn haar miljoenen gevloeid?
Lees verder

West-Vlaamse boer rijdt eigen oogst stuk omdat groentebedrijven te weinig betalen: "Ze willen helft van de prijs geven. Dan stopt het"
Belgische boeren krijgen zo weinig voor hun groenten dat sommigen hun gewassen nog liever kapot rijden, dan verkopen. "Liever als humus de grond in, dan tegen bodemprijzen verkopen."
Lees verder

De Servalkat is gevangen: brandweer kon ze insluiten bij café De Boer in Mariakerke
De Servalkat die enkele dagen geleden gespot werd, is gevangen. Na een melding van Café Den Boer in Mariakerke kon de brandweer ze daar insluiten. Ze werd naar het dierenopvangcentrum in Opglabeek gebracht.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Kopecky: "Gele trui heeft al door mijn hoofd gespookt" - Zigart, de verloofde van Pogacar: "Kreeg het goede nieuws op Tadej zijn slechte dag"
Op de dag dat de Tour voor de mannen op zijn einde loopt, begint voor de renster de Tour de France Femmes. De eerste etappe bestaat uit elf rondes van 6,8 kilometer in hartje Parijs. Volgende week zondag eindigt de Ronde van Frankrijk voor vrouwen op La Planche des Belles Filles. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Zelensky na vijf maanden oorlog: "We zullen winnen!"
Dag op dag vijf maanden na de start van de Russische oorlog in Oekraïne heeft president Volodymyr Zelensky zich in Kiev zegezeker getoond. "Deze oorlog heeft Oekraïne niet gebroken en zal dat ook niet doen", zei hij zondag op berichtendienst Telegram.
Lees verder

Schietpartij tijdens diploma-uitreiking op universiteit Filipijnen: voormalige burgemeester, haar assistent en een veiligheidsagent komen om het leven
Bij een schietpartij op een universiteit in de Filipijnse hoofdstad Manilla zijn drie doden gevallen. Volgens de autoriteiten gaat het om een gerichte moordaanslag.
Lees verder