Doorgaan naar hoofdcontent

Mannen en vrouwen Kangoeroes Mechelen Europees in Willebroek

Mannen en vrouwen Kangoeroes Mechelen Europees in Willebroek

Kangoeroes Mechelen speelt met zowel de mannen (FIBA Europe Cup) als de vrouwen (Euroleague) Europees. Omdat FIBA Europe de zaal aan de Winketkaai in Mechelen afkeurde, moesten de Maneblussers op zoek naar een nieuwe locatie.

Lees verder

Lierse K. oefent vanavond tegen Knokke

Lierse speelt vrijdagavond (19u) een voorlaatste oefenmatch in deze voorbereiding tegen Knokke op het eigen Lisp. De Pallieters kunnen geen beroep doen op Jens Teunckens (knie), Daan Vekemans (onderbeen) en de jonge Lennert Leemans (spierletsel). Brent Laes en Joeri Poelmans blijven uit voorzorg aan de kant. Jens Naessens is wel hersteld en ook nieuwkomer Serge Tabekou geeft present.

Lees verder

De Ketelaere moet bij Milan straks Zlatan en Giroud bedienen

Als alles in kannen en kruiken is, moet Charles De Ketelaere (21) bij AC Milan de leemte achter de spitsen opvullen. De Italiaanse landskampioen wil voor het eerst in jaren nog eens heel diep in de buidel tasten om die probleempositie weg te werken en CDK krijgt daarvoor van coach Stefano Pioli alle tijd om te groeien.

Lees verder

Jolien D'hoore krijgt het vertrouwen van Patrick Lefevere bij vrouwenteam: "We zullen volgend jaar een topteam zijn"

AG Insurance-NXTG vervult momenteel een figurantenrol in de Tour de France Femmes, maar dankzij Patrick Lefevere zal het team er volgend jaar helemaal anders uitzien. Ploegleidster Jolien D'hoore (32) krijgt carte blanche en de ambitie is groot: "We hebben zelfs gepraat met rensters van het type Lorena Wiebes."

Lees verder

ANALYSE. Viervoudig wereldkampioen Vettel stopt: de F1-rijder zal gemist worden, de mens nog meer

Sebastian Vettel (35) zet na dit seizoen een punt achter zijn F1-carrière. Dat liet de Duitser gisteren weten via zijn net geopende Instagram-account. Cijfermatig zal Vettel herinnerd worden als een viervoudige wereldkampioen die 53 grand prix wist te winnen. Het is echter vooral de sociaal geëngageerde Sebastian Vettel die zal worden gemist.

Lees verder

Kobe Vleminckx wil zich tonen: "Kunnen richting het Belgisch record"

Kobe Vleminckx is op het EK in Zürich (15 tot 21 augustus) niet alleen de ploegkapitein van de 4x100m-ploeg, hij wil er ook individueel iets tonen op de 100m. De Kempenaar verdiende zijn stekje op het EK via zijn 26ste plaats op de ranking. Ruim voldoende aangezien de top 36 naar het EK mag. "Ik was er wel tamelijk gerust in", vertelt Vleminckx. "Op de ranking was ik één van de eerste atleten die niet via de rechtstreekse limiet geplaatst waren. Ik stond dus wel safe."

Lees verder

Zelfs Wout van Aert was onder de indruk in Herentals: "Al die mensen in het groen voor mij, hoe bijzonder is dat!"

Alles meegemaakt hebben en toch onder de indruk zijn: het overkwam Wout van Aert gisteren tijdens het criterium van Herentals. Zíjn Herentals. Een uitzinnige publiek droeg zijn knuffelbeer op handen, zeker toen hun groene held op het einde van de avond als winnaar werd afgevlagd.

Lees verder

Genk ziet sterkhouder en smaakmaker Ito voor 10 miljoen naar Reims vertrekken

KRC Genk ziet een sterkhouder vertrekken. Junya Ito (29) verlaat Limburg voor een avontuur bij het Franse Stade Reims, dat de contractuele afkoopsom van 10 miljoen euro voor de Japanse vleugelaanvaller op tafel legt.

Lees verder

Antwerp staat dicht bij Drita-winger Muja

Antwerp stak in Kosovo de kwalificatie op zak, maar wellicht ook een speler. Het staat namelijk dicht bij de Kosovaarse vleugelaanvaller Arbnor Muja (23).

Lees verder

50 pond boete als je geen taart meebrengt op je verjaardag, 200 pond per minuut te laat: stevige boetelijst van Aston Villa lekt uit

200 pond (240 euro) per minuut dat je te laat bent op training, en 50 pond (60 euro) per dag dat je een verjaardagstaart vergeet mee te nemen. Dat waren de meest in het oog springende boetes die Aston Villa-spelers moesten betalen als ze buiten de lijntjes kleurden.

Lees verder

Antwerp treft Noorse Lillestrøm, Anderlecht tegen Estse club Paide Linnameeskond in derde voorronde Conference League

Ooit al gehoord van Paide Linnameeskond? De club uit Estland neemt het volgende week in de derde voorronde van de Conference League op tegen RSC Anderlecht. Voor Antwerp wacht een trip naar Noorwegen.

Lees verder

VOORBESCHOUWING CLASICA SAN SEBASTIAN. Wie heeft de Tour het best verteerd? Of toch weer Evenepoel?

Nauwelijks een week na het einde van de Ronde van Frankrijk zakt het peloton alweer af naar het Spaanse Baskenland voor de Clasica San Sebastian. Wie goed uit de Tour is gekomen, zou normaal in het voordeel moeten zijn. Maar misschien was deze slopende Tour, in samenwerking met de hitte, er voor sommigen te veel aan en is het deze keer aan de 'frisse' jongens.

Lees verder

Officieel: Rennes maakt van Rode Duivel Arthur Theate duurste Belgische verdediger ooit

Rennes heeft vrijdag de komst van Arthur Theate (22) officieel bekendgemaakt. De centrale verdediger, die overkomt van Bologna, ondertekende een vierjarig contract bij de Ligue 1-club. Met de overgang zou een bedrag van ongeveer 20 miljoen euro (zonder bonussen) gemoeid zijn. Daarmee is hij de duurste Belgische centrale verdediger ooit.

Lees verder

Union heeft (eindelijk) een nieuwe spits beet: "Nilsson is een complete speler"

Karel Geraerts kan opgelucht ademhalen: Union heeft (eindelijk) een nieuwe spits beet. De Zweed Gustaf Nilsson komt over van de Duitse derdeklasser Wehen Wiesbaden, en moet in de Brusselse voorhoede de concurrentie aangaan met Dante Vanzeir en Dennis Eckert Ayensa.

Lees verder

Geen Marianne Vos in Wilrijk, Ellen Van Dijk is vervangster van dienst

In Wilrijk keken de wielerfans al een tijdje reikhalzend uit naar de wedstrijd voor vrouwen-elite op maandag 8 augustus tijdens de traditionele Jaarmarkt. Twaalf rensters nemen het daarin tegen mekaar op in een Supersprint en een wedstrijd van 45 kilometer achter derny's. Door omstandigheden moet Marianne Vos verstek laten. In haar plaats komt wereldkampioene tijdrijden Ellen Van Dijk.

Lees verder

Race om Champions League-ticket begint met goed nieuws voor België: concurrenten Schotland en Servië zijn al 1 ploeg kwijt

De eerste Europese voorrondes die er echt toe doen voor België zitten erop en er volgt meteen goed nieuws van het coëfficiëntenfront. Terwijl Antwerp zijn plicht deed in Kosovo, kregen concurrenten Schotland en Servië meteen een uppercut te verwerken.

Lees verder

Basketvedette LeBron James investeert in de fietsen van Mathieu van der Poel

Canyon, het Duitse fietsenmerk dat onder meer fietsen levert aan het Belgische Alpecin-Fenix, gaat zich nu ook de Amerikaanse markt richten. Het gaat daarvoor in zee met LRMR Ventures, de investeringsmaatschappij van NBA-vedette LeBron James, zelf een fervent fietsliefhebber.

Lees verder

Bij Barcelona lijkt geld helemaal geen probleem meer: "Willen graag dat Messi zijn carrière hier beëindigt"

De voorzitter van FC Barcelona Joan Laporta wil graag dat clubicoon Lionel Messi, die vorig jaar naar PSG trok, zijn carrière beëindigt "in het shirt van Barça". Dat hebben verschillende Spaanse media uit zijn mond opgetekend.

Lees verder

Opvallend: Duitse voetbalbond laat naam 'Die Mannschaft' vallen omdat ze die te arrogant vinden

Het Duitse nationale voetbalteam gaat niet langer officieel door het leven als Die Mannschaft. Duitsland neemt afstand van de merknaam na protest van fans en officials, zo maakte de Duitse voetbalbond (DFB) donderdag bekend.

Lees verder

Ronde van Polen gaat zaterdag met topsprinters maar zonder echte toppers voor het klassement van start

Met de Ronde van Polen start zaterdag een zevendaagse rittenkoers. In 2020 won Remco Evenepoel, in 2017 was Dylan Teuns aan het feest en in 2016 toonde Tim Wellens zich de sterkste. De Belgen deden het goed de voorbije jaren in Polen, al lijkt de kans op een nieuwe Belgische eindzege eerder klein.

Lees verder

Valse start van Brian Priske in Tsjechië: Sparta Praag uit Conference League

Neen, dit was niet het begin dat Brian Priske in gedachten had toen hij naar Tsjechië trok. In de allerlaatste minuut werd Sparta Praag uit de voorrondes van de Conference League gekegeld door het Noorse Viking.

Lees verder

Marianne Vos diep onder de indruk van Lorena Wiebes: "Alsof er een raket wordt afgevuurd"

De concurrentie vreesde er vooraf al voor, maar op Lorena Wiebes stond aan het einde van de vijfde 'recordetappe' in de Tour de France Femmes geen maat. Voor haar Team DSM een mooi resultaat, maar Wiebes is bij de ploeg wel op weg naar de uitgang.

Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Het klimwerk kan beginnen in de Vogezen

Vandaag doorkruist de Tour de France Femmes de Vogezen en krijgen de klimmers het echte werk voorgeschoteld. Kan Marianne Vos haar gele trui verdedigen tot in Rosheim? Blijft De Wilde in het wit? Blijf hier op de hoogte!

Lees verder

Hoe plassen vrouwen tijdens de koers? Marijn de Vries legt het voor eens en altijd uit: "Sommigen kunnen het door de broekspijp"

Tijdens de langste etappe ooit van de Tour de France Femmes speelt de vraag op: hoe plassen vrouwen tijdens de koers? Marijn de Vries, ex-wielrenster en analiste bij Sporza, deed donderdag voor eens en altijd de uitleg tijdens de live-uitzending op één.

Lees verder

Dat belooft: Remco Evenepoel rijdt tijdens verkenning nieuwe toptijd op slotklim Clasica San Sebastian

Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) verkende vandaag de slotkilometers van de Clasica San Sebastian, die zaterdag gereden wordt. Veelbelovend: op de steile slotklim Murgil Tontorra zette hij op het laatste segment 'Murgil last effort' de KOM - de beste chrono aller tijden - neer.

Lees verder

Stevige reacties na seksistische kritiek op valpartijen in Tour de France Femmes

De Tour de France Femmes werd de voorbije dagen ontsierd door een paar fikse valpartijen en dat zette enkele sociale media-gebruikers aan tot seksistische kritiek op de rensters. Terwijl er evenveel gevallen wordt als bij de mannen, wordt er bij de vrouwen wèl getwijfeld aan hun stuurkwaliteiten. Het Tourpeloton - zowel vrouwen als mannen - reageert verbolgen.

Lees verder

Carl Hoefkens geeft uitleg bij afwezigheid Charles De Ketelaere op training bij Club Brugge: "Het is mentaal veel, en er is angst om zich te blesseren"

Eupen away? Dat was een voetnoot tijdens de wekelijks persconferentie van Carl Hoefkens, waar het opnieuw overwegend over Charles De Ketelaere ging. Die traint sinds woensdag niet meer mee bij Club Brugge, uit onvrede dat zijn transfer aansleept. "Als een speler niet all in gaat, is het beter dat hij niet meetraint."

Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wil niet weten van een heksenjacht tegen AA Gent: "Maar het grootste probleem is dat ze teveel bezig zijn met beschermen in plaats van verbeteren"

De Buffalo's kregen vorige week tot twee keer toe geen strafschop. Ref Visser en VAR Denil kwamen achteraf dan ook vol in de wind te staan maar Hein Vanhaezebrouck wil niet weten van een bewuste hetze tegen zijn club: "Vorig jaar zeiden ze, refs, ze zijn je aan het zoeken. Ze spreken vaak over jou. Maar dat geloof ik niet. Tegen Genk vorig jaar had ik dat gevoel wel, vandaar ook mijn felle reactie."

Lees verder

Het zit Lotte Kopecky echt niet mee in de Tour Femmes: deze keer komt ze in afdaling ten val met Lorena Wiebes

Nee, het is (nog) niet de Tour de France Femmes geworden waar Lotte Kopecky op gehoopt had. In de zesde etappe naar de Vogezen had ze stilletjes gehoopt op succes, maar in plaats daarvan kwam ze in volle finale ten val.

Lees verder

Danny Buijs en KV Mechelen op zoek naar eerste punten in Oostende: "Het wordt een pittige avond"

KV Mechelen reist met één missie naar de kust af zaterdagavond: de nul van de tabellen vegen. Trainer Danny Buijs hoopt dat zijn ploeg meteen drie punten pakt tegen Oostende. "Want punten pakken werkt als doping voor een voetballer: het zorgt voor een boost."

Lees verder

Ambitieuze Remco Evenepoel verstopt zich niet voor Clasica San Sebastian: "Als ik hard op iets werk, dan levert dat meestal resultaat op"

Remco Evenepoel start zaterdag met ambitie in de Clasica San Sebastian. Hij won de wedstrijd in 2019 en zou maar al te graag de koers nog een tweede keer op zijn palmares willen brengen.

Lees verder

Carlos Sainz sneller dan Max Verstappen tijdens eerste oefensessie GP van Hongarije

De Spanjaard Carlos Sainz heeft tijdens de eerste oefensessie op de Hungaroring de snelste tijd gereden. Sainz was iets meer dan een tiende sneller dan wk-leider Max Verstappen en teamgenoot Charles Leclerc.

Lees verder

Aanvaller Romano La Morte (17) tekent profcontract bij Beerschot

Bij Beerschot zijn ze overtuigd van de kwaliteiten van youngster Romano La Morte. De 17-jarige aanvaller kwam tot vorig seizoen uit voor Moeskroen, waar hij ook al een profcontract had, en sloot bij het begin van de voorbereiding aan bij de A-kern van de Kielse Ratten. Vrijdag zette de vrije speler zijn kribbel onder een deal tot 2024.

Lees verder

Zieke Julie De Wilde verliest witte trui in Tour de France Femmes

Julie De Wilde kon vrijdag haar kansen niet verdedigen in de zesde etappe van de Tour de France Femmes. De renster uit Laarne werd afgelopen nacht ziek, kampte zelfs even met koorts, maar kwam dan toch, koortsvrij, aan de start omdat ze haar witte trui wilde verdedigen.

Lees verder

Antwerp volgt ex-Ajax-middenvelder Jurgen Ekkelenkamp

Belandt Jurgen Ekkelenkamp (22) straks in België? Antwerp toont alvast interesse in de Nederlandse middenvelder van het Duitse Hertha Berlijn.

Lees verder

Charles De Ketelaere krijgt zijn transfer: Club Brugge en AC Milan bereiken eindelijk akkoord

Charles De Ketelaere (21) kan opgelucht ademhalen. Als de aanvaller van Club Brugge voor zijn medische tests slaagt, heeft hij zijn transfer beet. Blauw-zwart bereikte namelijk een akkoord met Milan, over een transferprijs van zo'n 32 miljoen euro plus 3 miljoen aan bonussen. Zo komt er een einde aan zenuwslopende onderhandelingen.

Lees verder

DE BLIK VAN BISTIAUX. "'Voetbal als populaire vrouwensport: ik geef toe dat ik dat niet had zien aankomen"

De volle 23 jaar lang was Paul Bistiaux bij Royal Antwerp FC de bekendste en kleurrijkste clubsecretaris van het land. Vandaag is hij columnist voor Gazet van Antwerpen en verbaast hij zich over de populariteit van het EK voetbal in Engeland. "Ik geef toe dat ik dat niet had zien aankomen. Ik stam uit een ander tijdperk. Voetbal was geen vrouwensport, daarover heerste in de 20ste eeuw een brede consensus. Tennis ja, en desnoods volleybal. Maar toch geen voetbal."

Lees verder

Nu al meer waard dan Vermaelen en Alderweireld: Arthur Theate is de duurste Belgische centrale verdediger ooit

Arthur Theate (22) verhuist voor 20 miljoen euro van Bologna naar Stade Rennes en wordt zo de duurste Belgische centrale verdediger ooit. Waarom kost de Luikenaar, die in 2020 nog te min was voor Standard, nu meer dan Vermaelen of Alderweireld ooit gekost hebben? Is hij dan zo goed? "Zoek maar eens zo'n leergierige linksvoetige verdediger met zoveel potentieel", zegt zijn ex-coach Alexander Blessin.

Lees verder

Lierse boekt vlotte oefenzege tegen Knokke, aanwinst Tabekou blijft op de bank

Lierse boekte vrijdagavond in zijn voorlaatste oefenmatch een vrij vlotte 4-1-overwinning op het eigen Lisp tegen Knokke. Twee keer Guillaume De Schryver, Thibaut Van Acker en Leonardo Rocha scoorden voor de Pallieters. Kersverse aanwinst Serge Tabekou kwam nog niet in actie.

Lees verder

The process goed begonnen: Vincent Kompany wint zijn debuutwedstrijd bij Burnley

Vincent Kompany (36) heeft zijn start bij Burnley niet gemist. The Clarets wonnen vrijdagavond op bezoek bij Huddersfield met 0-1. De nieuwe coach drukte meteen zijn stempel.

Lees verder

Cristiano Ronaldo komt dan toch nog in actie voor Manchester United: "Zondag speelt de koning"

Er zit al enkele weken flink wat ruis op de relatie tussen Cristiano Ronaldo en zijn team Manchester United. Maar komende zondag zou de Portugese superster toch voor het eerst dit seizoen in actie komen voor de Engelse club.

Lees verder

Union tankt met verdiende zege tegen Charleroi vertrouwen voor duel met Rangers

Vier dagen voor de belangrijke thuismatch tegen Rangers FC in de voorronde van de Champions League heeft Union er een prima generale repetitie opzitten. De vice-kampioen haalde het vrijdagavond verdiend met 1-0 van Charleroi. Ross Sykes scoorde in het begin van de tweede helft het enige doelpunt van de match na een knappe infiltratie. Union start de competitie met vier op zes, Charleroi telt een punt minder.

Lees verder

Indrukwekkende Luca Brecel wint eerste rankingtoernooi van het seizoen en klimt naar zijn hoogste notering ooit

Luca Brecel klopte vrijdagavond de Chinees Lu Ning (WR 34) in de finale van de Championship League (3-1). Hij schreef zo het eerste rankingtoernooi van het seizoen op zijn naam en stoomt op de wereldranglijst door naar plaats negen, zijn hoogste ranking ooit.

Lees verder

Remco Evenepoel wil bij terugkeer in peloton zege uit 2019 overdoen: "Ik reken op mijn frisheid"

Vergeet heel even Wout van Aert, hier is Remco Evenepoel (22) weer. De kopman van Quick-Step Alpha Vinyl keert na een maand zonder competitie terug in het peloton in de Clasica San Sebastian, de Spaanse eendagswedstrijd die hij drie jaar geleden op verbluffende wijze won. De Vlaams-Brabander oogt fris en monter. "Ik reken op mijn frisheid om het verschil te maken."

Lees verder

Nog twee weken tot de competitiestart: is Beerschot er klaar voor? "Samenhang tussen staf en spelers is de beste die ik al zag"

Twee weken voor de start van de Challenger Pro League neemt Beerschot het op tegen FC Eindhoven, de nummer drie uit de Nederlandse tweede klasse. Zijn de Mannekes klaar? Tijd voor een round up. "Offensief moet er nog versterking komen."

Lees verder

Serge Tabekou maakt vandaag tegen Hoogstraten zijn debuut voor Lierse

Eén dag nadat hij tegen Knokke een ganse match op de bank bleef, zal Serge Tabekou vandaag in Hoogstraten (18u) zijn debuut vieren als speler van Lierse. Tabekou ondertekende eerder deze week een contract voor één seizoen met optie op een bijkomend jaar op het Lisp.

Lees verder

Fabio Silva, de nieuwe chouchou van het Lotto Park: "De vergelijking met Cristiano Ronaldo? Amazing"

Veertien minuten. Langer had Fabio Silva (20) niet nodig om zich in de harten van het Anderlecht-publiek te voetballen. In zijn eerste interview gaat de nieuwe chouchou van het Lotto Park geen onderwerp uit de weg. Over zijn nieuw maatje bij paars-wit, zijn band met Cristiano Ronaldo én de 40 miljoen euro die Wolverhampton ooit voor hem betaalde. "Ik hoop dat het niet bij die ene goal voor Anderlecht zal blijven."

Lees verder

Casper Nielsen wil door transfer naar Club Brugge nog naar WK: "Vormer was de eerste om mij te verwelkomen"

Casper Nielsen (28) is eindelijk een speler van Club Brugge en daar gingen twee hectische maanden mee gepaard. De troonopvolger van Ruud Vormer had nochtans geen tijd te verliezen: de Deen wil naar het WK. "Respect dat Club mij pas na de play-offs benaderd heeft."

Lees verder

Jordi Vanlerberghe houdt het hoofd koel na verlies op openingsspeeldag, maar… "Niet onnozel doen: in Oostende willen we gewoon winnen"

Nee, natuurlijk was het niet rampzalig tegen Antwerp. En natuurlijk is er na één speeldag nog geen reden tot paniek bij KV Mechelen. Dat weet ook Jordi Vanlerberghe, de patron achterin bij Malinwa. "Aan kwaliteit geen gebrek. We hebben gewoon wat tijd nodig."

Lees verder

Huisanalist Patrick Goots is optimistisch na Europese kwalificatie: "Eindelijk een duidelijk plan én sterke basis bij Antwerp"

Hij zat donderdagavond gewoon thuis, voor een of andere livestream, net als duizenden Antwerpfans. Op die manier zag ook onze huisanalist Patrick Goots dat het een moeilijke wedstrijd was voor de Great Old, daar in Kosovo. Maar hij zag tegen FC Drita vooral ook veel lichtpunten. "Al drie wedstrijden op rij de nul gehouden: de defensieve organisatie stáát er. Aanvallend moet er nog progressie komen, maar er is genoeg kwaliteit en de spelers weten ook wat ze moeten doen."

Lees verder

Maxim De Cuyper charmeert ook in 1A: "Arda Turan vroeg mijn truitje en voorspelde me een mooie toekomst"

Stel hem op in een wedstrijd met juniores en niemand die zich vragen stelt. Maxim De Cuyper (21) heeft dan wel de looks van een schooljongen, met zijn voeten en hoofd is hij helemaal klaar om de strijd met de echte mannen aan te gaan.

Lees verder

Club Brugge vangt recordbedrag voor Charles De Ketelaere, die zo duurste uitgaande transfer wordt in België

Charles De Ketelaere (21) kan opgelucht ademhalen. Hij krijgt na een lange soap zijn transfer. Bestemming: San Siro.

Lees verder

Lotte Kopecky derde ondanks val: "Vreemd dat ik zo wisselvallig ben"

Lotte Kopecky had nog eens een goede dag en spurtte in Rosheim naar de derde plaats. Ondanks een val onderweg. Marianne Vos pakte haar tweede ritzege en trekt als leidster de bergen in.

Lees verder

Wordt het Formule 1-seizoen nog spannend in 2022? Dit mag u in de resterende tien races nog verwachten

Dit weekend wordt de grand prix van Hongarije verreden, de laatste voor maandag het F1-circus in zomerpauze gaat. Tijd om een balans op te maken en te onthullen wat u in de resterende tien races van 2022 nog mag verwachten.

Lees verder