Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Man en vrouw in levensgevaar na CO-vergiftiging in kraakpand

HLN
Man en vrouw in levensgevaar na CO-vergiftiging in kraakpand
In het Oost-Vlaamse Lede bij Aalst zijn donderdagochtend in een kraakpand in de buurt van het station drie mensen bevangen geraakt door het geur- en kleurloze CO-gas. Twee krakers zijn er bijzonder erg aan toe. De oorzaak ligt wellicht bij een generator die in het huis stond.
Lees verder

IN BEELD. Grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen is geblust, maar wat nu? "Geen invloed op examens"
Het kostte de brandweer een middag en een nacht, maar donderdagochtend in alle vroegte is de grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen (UA) volledig geblust geraakt. Brand- en stabiliteitsexperts zullen later op de dag de schade een eerste keer opmeten. De UA laat weten dat de brand geen invloed heeft op de voorbije examens.
Lees verder

"Recht op 225 euro": vanaf vandaag kan je een stookoliecheque aanvragen
Vanaf vandaag kunnen gezinnen die met stookolie verwarmen een stookoliecheque aanvragen. Het gaat om een bedrag van meer dan 200 euro. Maar hoe vraag je het aan? En waarom voert onze overheid deze maatregel door? Wij zochten het uit.
Lees verder

Zijn zelfrijdende auto's binnenkort in Europa toegestaan?
De Europese Unie werkt aan regelgeving die het mogelijk maakt voor autofabrikanten om zelfrijdende auto's te verkopen in de Europese lidstaten, zegt Autoweek. Dat melden EU-medewerkers die betrokken zijn bij het opstellen van de regels aan het internationale politieke platform Politico. Met de nieuwe regelgeving wil de EU een voortrekkersrol innemen op het gebied van autonoom rijden, maar voorlopig zitten er wel wat haken en ogen aan.
Lees verder

Weerfenomeen 'derecho' kleurt hemel fluorescerend groen in verschillende Amerikaanse staten
De lucht in verschillende Amerikaanse staten in het midwesten kleurde eerder deze week gifgroen, met dank aan een 'derecho'. Een hevige storm met felle windstoten en hagelbuien. Het leverde een boel indrukwekkende beelden op op sociale media.
Lees verder

Bijna 170 migranten gered in Kanaal
In het Kanaal tussen Groot-Brittannië en Frankrijk zijn in de loop van woensdag 166 migranten gered die illegaal de oversteek probeerden te maken naar het Britse vasteland. Dat heeft de maritieme prefectuur van het Kanaal donderdag laten weten. Eén migrant werd met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Thomas Van der Plaetsen geeft forfait voor WK atletiek: "Extra tijd gebruiken voor EK"
Thomas Van der Plaetsen laat verstek gaan voor het WK atletiek in Eugene, dat volgende week van start gaat. Dat liet de tienkamper weten op zijn Instagram.
Lees verder

Politici bereiken niet altijd wat ze willen op sociale media
De Universiteit Antwerpen heeft onderzocht aan welke inhoud burgers door politici worden blootgesteld op sociale media en of ze daar iets aan hebben. Doctoraatsonderzoeker Jeroen Peeters concludeert dat politici lang niet altijd bereiken wat ze willen bereiken via de sociale media.
Lees verder

Balenciaga strikt Kim Kardashian, Nicole Kidman én Dua Lipa voor modeshow in Parijs
Bekend volk gespot op de catwalk van Balenciaga. In totaal liepen er vijf bekende gezichten mee in de Haute Couture-show van het merk in Parijs. Supermodellen Naomi Campbell en Bella Hadid waren alvast van de partij. Daarnaast maakten ook nog Kim Kardashian, Nicole Kidman én Dua Lipa hun opwachting op de catwalk.
Lees verder

Na vier jaar gaat proces over ingestorte brug Genua van start
Iets minder dan vier jaar na de instorting van de Morandi-snelwegbrug in het Italiaanse Genua is het proces van start gegaan. Dat heeft het Italiaanse persagentschap Ansa donderdag gemeld.
Lees verder

Voorzitter Russisch parlement dreigt met "terugeisen" van Alaska
De voorzitter van het Russische lagerhuis bedreigde woensdag de Verenigde Staten met het "terugeisen" van Alaska. In 1867 kochten de Verenigde Staten het gebied van het Keizerrijk Rusland.
Lees verder

Universiteit in Charkiv verwoest na Russische raketaanval: "Deze aanval past perfect in het plaatje van barbaarsheid"
De pedagogische universiteit in de noordoostelijke stad Charkiv in Oekraïne is volgens president Volodymyr Zelensky vernietigd door een Russische raketaanval. Het hoofdgebouw, de collegezalen, het universiteitsmuseum en de wetenschappelijke bibliotheek zijn getroffen, zei Zelensky in zijn videotoespraak.
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Wout van Aert, die vandaag opnieuw een kans ziet, over de pechdag van Jumbo-Visma: "Frustrerend, maar Tour is nog lang"
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Bijna 2 op de 3 werknemers hebben stress voordat ze op vakantie kunnen vertrekken: hoe kan je dat verhelpen?
2 op de 3 werknemers hebben extra last van stress voordat ze op vakantie vertrekken. Dat blijkt uit onderzoek van Protime. In plaats van vrolijk af te tellen naar de jaarlijkse vakantie, krijgt deze 62% het benauwd van wat er allemaal nog moet gebeuren vóór ze de deur achter zich kunnen dichttrekken. Waar vakantie uiteraard bedoeld is om tot rust te komen, heeft de geplande werkpauze op hen een averechts effect. Behoor jij tot deze categorie stresskippen? Jobat.be legt uit wat je kan doen om overbodige stress de baas te blijven.
Lees verder

Milan en Ella hebben stormachtige seks op de 6de verdieping met de gordijnen open. "Dat maak je maar een keer mee"
Milan (25) en Ella (22) waren gewoon vrienden, van seksuele spanning was er geen sprake. Tot die ene avond. Plots was die aantrekkingskracht er wél en beleven ze samen een spectaculaire nacht, met een hevig onweer op de achtergrond dat alles alleen maar intenser maakte. Hoe hun supernacht precies verlopen is, hoor je in deze derde aflevering van de HLN-podcast 'Mijn Superseks'.
Lees verder

Plafond gemeenteraadszaal stort in, luttele minuten na vergadering: "We hebben heel veel geluk gehad"
Het valse plafond van de raadzaal in het gemeentehuis van Lichtervelde is donderdagvoormiddag omstreeks 9.30 uur volledig naar beneden gekomen. De schade is groot, maar als bij wonder vielen er geen slachtoffers. "We hebben geluk gehad, want tien minuten eerder was er nog een vergadering bezig."
Lees verder

Vrouwen met hormonale aandoening zijn beter gebaat bij In-vitromaturatie dan bij IVF: "Minder last van stoornissen in seksualiteit en communicatie"
Onderzoek van Brussels IVF, het fertiliteitscentrum van het UZ Brussel, heeft aangetoond dat vrouwen met de hormonale aandoening polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS) beter gebaat zijn bij in-vitromaturatie (IVM) dan bij in-vitrofertilisatie (IVF).
Lees verder

BINNENKIJKEN. Slings, kooien en matrassen in nieuwe gayclub @ndy's: "Niets moet hier, maar alles mag. Leuk toch?"
Roze lichten, een bar waar je in je ondergoed iets kan drinken, en achteraan een speelruimte met een sling, een doolhof, een kooi, en een bed in een kamer zonder deuren. Dat is de nieuwe gay cruising club @ndy's die vrijdag opent langs de N44 in Aalter. Eigenaar Andy Colman (39) uit Kortrijk neemt ons vandaag al mee achter de schermen, en laat ons binnenkijken.
Lees verder

Amerikaans gezin steekt vuurwerk af in voortuin, maar beklaagt zich dat snel
Op 4 juli vieren de Amerikanen hun nationale feestdag. Met talloze feestjes, praalwagens en vlaggen pronken de Amerikanen met hun onafhankelijkheid. Veel gezinnen willen hun feestdag zo spectaculair mogelijk vieren. Maar soms gaat dat gepaard met rampzalige gevolgen.
Lees verder

KOERS KORT. EK 2024 wordt in Limburg betwist
De Europese Wielrenunie (UEC) heeft het EK wielrennen op de weg in 2024 toegewezen aan Heusden-Zolder en Hasselt (11-15/9). Dat raakte zopas bekend. "Een historisch moment voor het Europese wielrennen", noemt Enrico Della Casa, de voorzitter van de UEC, de toewijzing. "Verschillende grote namen en jonge talenten van het Europese continent zullen op de Limburgse wegen komen strijden en geschiedenis schrijven. Dit evenement zal de fans en de media een unieke ervaring bezorgen, een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Europese wielrennen", klinkt het.
Lees verder