Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 juli 2022

Man bedreigt meerdere mensen met wapen in centrum van Blankenberge

HLN
Man bedreigt meerdere mensen met wapen in centrum van Blankenberge
Een 44-jarige man uit Etterbeek heeft dinsdag voor paniek gezorgd in het centrum van Blankenberge. Hij richtte een wapen op meerdere mensen en bedreigde hen met de dood. Het pistool bleek achteraf een BB-gun te zijn.
Lees verder

Shakira ontkent belastingontduiking en weigert schikking van Spanje
Shakira (45) heeft een klacht aan haar been. De zangeres weigert een schikking van de Spaanse justitie na aanklachten wegens belastingontduiking. Naar eigen zeggen ging ze helemaal niet in de fout. Maar de aanklagers beweren anders: voor de periode tussen 2012 en 2014 zou ze Spanje 14,5 miljoen euro verschuldigd zijn.
Lees verder

Twitter wil het met minder kantoorruimte doen: werknemers kunnen eventueel volledig thuiswerken
Twitter gaat wereldwijd zijn kantoorruimte verkleinen nu een groot deel van de werknemers nog altijd in elk geval deels thuiswerkt. Zo sluit het bedrijf kantoren in thuisbasis San Francisco, waar Twitter meerdere kantoren had, maar ook bijvoorbeeld in Seoel, Osaka, Madrid, Hamburg en Utrecht. Verder gaat het socialemediabedrijf in steden als New York, Tokio en Dublin verder met kleinere kantoren.
Lees verder

"Duitsland verkoopt honderd houwitsers aan Oekraïne"
De Duitse regering heeft de verkoop van honderd pantserhouwitsers aan Oekraïne goedgekeurd, meldt 'Der Spiegel'. Volgens het tijdschrift hangt er naar schatting een prijs van 1,7 miljard euro aan.
Lees verder

Meer dan 200 hectare bos in vlammen opgegaan door bosbranden in de Ardèche
Drie nieuwe bosbranden in de Ardèche hebben al meer dan 200 hectare bos in vlammen doen opgaan. Dat meldt de prefectuur van het Zuid-Franse departement.
Lees verder

Mysterieuze gaten ontdekt op bodem Atlantische Oceaan en niemand weet waar ze vandaan komen
Amerikaanse wetenschappers hebben op de bodem van de Atlantische Oceaan mysterieuze gaten ontdekt. "Ze lijken wel door mensen gemaakt te zijn", schrijven ze. "Maar de kleine hoopjes afzetting rond de openingen geven de indruk dat ze uitgegraven werden door... iets."
Lees verder

Kasseien in Ronde van Wallonië zorgen voor averij: Biniam Girmay out na valpartij, ook De Lie tegen grond
Opnieuw pech voor Biniam Girmay. Op de tweede kasseienstrook van de slotrit in de Ronde van Wallonië, raakte de populaire Eritreeër betrokken in een valpartij. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert zag zich genoodzaakt de strijd meteen te staken. De ploeg stelt later een medische update te geven. De winnaar van Gent-Wevelgem moest in de Giro opgeven na een wel erg ongelukkig voorval met de kurk van een champagnefles, waarna hij alleen in eigen land nog de Ronde van Eritrea reed. Op zijn helm in de Ronde van Wallonië: een kurk met bokshandschoenen, ludieke verwijzing naar het spuitincident.
Lees verder

Anderhalf miljoen euro voor lokale projecten tegen intrafamiliaal geweld
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) investeert 1,5 miljoen euro in vijftien projecten in de strijd tegen intrafamiliaal geweld. Het gaat om projecten waarbij telkens minstens twee gemeenten de handen in elkaar slaan. "De evaluaties van deze projecten zullen van grote meerwaarde zijn voor het toekomstig beleid."
Lees verder

Brendan Fraser onherkenbaar in nieuwe film 'The Whale', als man van 200 kilo
Een heel verschil met 'The Mummy' en 'George of the Jungle'. Acteur Brendan Fraser (53) maakt binnenkort zijn comeback in de film 'The Whale', waarin hij een man van 200 kilo speelt.
Lees verder

Football Talk. Sergio Gómez hervat groepstraining bij RSCA - Schitterende beelden: duizenden Roma-fans verwelkomen Dybala
Goed nieuws vanop Neerpede. Sergio Gómez heeft de groepstrainingen hervat. De Spanjaard sukkelde de voorbije maanden met pubalgie, maar speelde toch het grootste deel van de play-offs. Nu is Gómez pijnvrij, al lijkt Anderlecht niet zinnens risico's te nemen met hem. De match op Cercle Brugge van dit weekend komt sowieso te vroeg en mogelijk mist Gómez ook nog de heenwedstrijd van de derde voorronde in de Conference League, volgende week donderdag in Estland of Armenië. (SVL)
Lees verder

Man die Sophie V. (45) neerstak door politie opgepakt
De politie van Sint-Niklaas heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het neersteken van Sophie V. voor de deur van haar woning in Waasmunster. Hij verscheen intussen voor de onderzoeksrechter in Dendermonde en werd aangehouden.
Lees verder

Grote Amerikaanse banken verwachten economische recessie in eurozone
De grote Amerikaanse banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase verwachten een recessie in de eurozone, vanwege de tegenwind van de hoge inflatie, de zorgen over Russische gasleveringen aan Europa en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB).
Lees verder

AA Gent richt zich tot voetbalbond-CEO Peter Bossaert na flaters VAR: "Genoeg is genoeg"
AA Gent heeft zijn onbegrip na de VAR-flaters uit het duel tegen Standard in een statement gegoten. Daarin richt de club zich tot voetbalbond-CEO Peter Bossaert. "Het is tijd voor actie."
Lees verder

BV 24/7. Wendy Van Wanten voelt de 'Tien Om Te Zien'-kriebels en Candice uit 'Blind Getrouwd' gaat kanovaren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Raphaëlla keert terug in 'Love Island' en bevestigt zo breuk met profvoetballer Dante Vanzeir
Oude bekenden duiken op in 'Love Island'. Vandaag raakte bekend dat niet alleen publieksfavoriet Raphaëlla Deuringer terugkeert naar het eiland. Dat betekent dat haar relatie met profvoetballer Dante Vanzeir achter de rug is.
Lees verder

Franse nucleaire waakhond zet licht op groen voor aanpak corrosieproblemen kernreactoren
De Franse nucleaire waakhond ASN heeft woensdag de strategie van EDF om de corrosieproblemen in de Franse kernreactoren aan te pakken goedgekeurd. Daardoor moeten er geen extra centrales worden stilgelegd, wat de kans op een black-out tijdens de winter kleiner maakt.
Lees verder

Ophef in Middelkerke: belandt het corruptieonderzoek over de oude casinoplannen binnenkort in de doofpot?
Geen broodzakken zoals in het voetbal maar kranten van De Tijd, daarin stopte de koerier van bouwbedrijf Willemen het geld voor lokale politici in Middelkerke. Zo getuigt de koerier zelf in het onderzoeksdossier. De raadkamer in Brugge dreigt in oktober de hele zaak te klasseren. Burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) trekt aan de alarmbel: "Dit is een zaak van bewezen corruptie."
Lees verder

Vreugde en verdriet voor Intermarché-Wanty-Gobert in Ronde van Wallonië: Girmay (en De Lie) out na valpartij, Bakelants wint
Jan Bakelants (36) heeft in de Ronde van Wallonië zijn eerste zege in meer dan zes jaar geboekt. Onze landgenoot van Intermarché-Wanty-Gobert haalde het in de vijfde rit na een late uitval. Bakelants' ploegmaat Biniam Girmay viel dan weer letterlijk uit, net als Arnaud De Lie.
Lees verder

Basketbalvedette Griner, al sinds februari in Russische cel, dubbel geboeid en in kooi in rechtbank: "Had niet intentie drugs te smokkelen"
De Amerikaanse basketbalvedette Brittney Griner heeft woensdag tijdens haar proces gezegd dat ze niet de intentie had drugs Rusland binnen te smokkelen.
Lees verder

Europese gasprijs op nieuw record nu Rusland kraan verder dichtdraait. Wat met komende winter? "Tot januari halen we het. Maar daarna?"
De Europese gasprijs is vandaag naar een absolute recordhoogte gestegen. Daarmee kost aardgas nu nóg meer dan afgelopen winter en zelfs meer dan op het moment van de Russische inval in Oekraïne. Wat betekent dit voor mij als consument? Hoe liggen de kaarten voor de winter? Komen er tekorten en hoe zullen we die voelen? En wat met de prijs, die maar geen plafond lijkt te bereiken?
Lees verder