Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 juli 2022

Macron en Kroes genoemd in ‘Uber Files’: ook in ons land wantoestanden bij taxidienst onthuld

HLN
Macron en Kroes genoemd in 'Uber Files': ook in ons land wantoestanden bij taxidienst onthuld
Honderden gelekte bestanden hebben blootgelegd hoe Uber toppolitici omkocht, controles vermeed en hoe ver het ging om gerechtigheid te ontlopen. Ze geven in detail weer hoe Uber hulp kreeg van leiders als Emmanuel Macron en voormalig EU-commissaris Neelie Kroes. Maar ook in België gebeurden er criminele zaken die tot nu het daglicht nooit zagen. De Uber Files zijn een bundeling van meer dan 124.000 documenten en werden gelekt door de Britse krant The Guardian.
Lees verder

LIVE. Daar is de gelijkmaker! Vanhaevermaet blijft ijzig kalm vanop de stip
Om 18u is het zover. Dan beginnen de Red Flames aan hun EK voetbal. Tegenstander is IJsland. Nadien volgen Frankrijk (14/07 om 21u) en Italië (18/07 om 21u). In onderstaande liveblog zit op de eerste rij voor al het nieuws uit Engeland.
Lees verder

Viktor Verhulst en Holly Mae Brood geven rondleiding in de liefdesvilla van 'Love Island'
Het is bijna zover. Op maandag gaat het derde seizoen van 'Love Island' van start op Streamz. Voor wie niet tot dan kan wachten, hebben we alvast goed nieuws. Fans van de realityreeks krijgen van Viktor Verhulst en Holly Mae Brood alvast een rondleiding in de liefdesvilla.
Lees verder

Geen droomstart voor de Red Flames op EK: Wullaert en co blijven steken op 1-1 tegen IJsland
De Red Flames zijn er niet in geslaagd om hun eerste groepswedstrijd te winnen op het EK. Tegen IJsland geraakten onze nationale vrouwenploeg niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Justine Vanhaevermaet wiste vanop de stip een achterstand uit.
Lees verder

Na amper drieënhalve maand: regeringscrisis in Montenegro
Na amper drieënhalve maand regeren heerst er opnieuw een crisissfeer rond de regering van Montenegro. De Democratische Partij van Socialisten (DPS), geleid door de prowesterse president Milo Djukanovic, heeft aangekondigd dat ze haar steun voor de minderheidsregering van premier Dritan Abazovic zal intrekken.
Lees verder

Alexis Vuillermoz zakt in elkaar na finish en wordt naar ziekenhuis overgebracht, Fransman stelt iedereen gerust
Even opschudding aan de finish van de Touretappe vandaag. Alexis Vuillermoz (34) zakte na de finish in elkaar en moest met een ambulance afgevoerd worden. De Fransman stelde iedereen intussen gerust.
Lees verder

Alexis Vuillermoz zakt in elkaar na finish en wordt naar ziekenhuis overgebracht, toestand zou niet kritiek zijn
Even opschudding aan de finish van de Touretappe vandaag. Alexis Vuillermoz (34) zakte na de finish in elkaar en moest met een ambulance afgevoerd worden. Zijn toestand zou niet kritiek zijn.
Lees verder

Elise Mertens kan dubbeltitel in Londen niet verlengen
Elise Mertens is er niet in geslaagd om het dubbeltoernooi op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen, voor het tweede jaar op rij op haar naam te schrijven. Mertens verloor in de finale op het Londense gras aan de zijde van de Chinese Shuai Zhang tegen de Tsjechische tweede reekshoofden Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova in twee sets: 6-2 en 6-4.
Lees verder

Bart Swings domineert van begin tot eind op 10.000 meter puntenkoers en pakt 3e gouden medaille op Wereldspelen
Drie keer goud, één keer brons. Bart Swings (31) heeft een droomweekend beleefd op de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham. De Leuvenaar nam deel aan vier disciplines in het skeeleren... En pakte vier medailles.
Lees verder

Wandelaar raapte vermeende granaat zelf op en bracht hem naar reddingspost in Oostende: "Doe het niet, dat is zeer gevaarlijk"
Het strand van Oostende werd vanmiddag ter hoogte Fort Napoleon een tijdlang ontruimd na de vermeende vondst van een granaat door een wandelaar. Het bleek uiteindelijk om een grote verdwaalde kogel te gaan en dus werd het strand snel weer vrijgegeven. Maar de man die de kogel vond, bracht hem naar een reddingspost. Oostends burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) waarschuwt nu: "Een dergelijk object naar een reddingspost brengen, is zeer gevaarlijk".
Lees verder

Welke hitte komt er op ons af? Weerman David Dehenauw voorspelt: "Het wordt warm en zomers, maar geen 40 graden"
We staan aan de vooravond van een reeks zeer warme tot tropische dagen. Maar 44 graden zoals een Amerikaanse weermodel voorspelt, dàt komt niet op ons af.
Lees verder

Biden overweegt noodtoestand volksgezondheid voor abortus
De Amerikaanse president Joe Biden bekijkt de mogelijkheid om een noodtoestand inzake volksgezondheid af te kondigen om de toegang tot abortus te ondersteunen. Dat heeft hij zondag gezegd.
Lees verder

Franse Kerk vergoedt eerste slachtoffers kindermisbruik
De Franse Kerk heeft de eerste financiële schadevergoedingen uitbetaald aan slachtoffers van kindermisbruik door priesters en andere leden van katholieke instellingen. Dat heeft de voorzitter van het fonds dat voor die schadevergoedingen is opgericht, zondag gezegd.
Lees verder

Onze man in Manchester zag een billijk gelijkspel tussen de Red Flames en IJsland: "Vier op zes tegen Frankrijk en Italië is nu het vereiste minimum"
Als het toch zou gebeuren, dan moest het wel op deze manier. Een bal van de zijkant en een harde kopbal van dichtbij. Berglind Thorvaldsdóttir hangt de strop rond de nek van de Flames. Vier punten tegen Italië en Frankrijk is nu het vereiste minimum.
Lees verder

Onze man in Manchester zag een billijk gelijkspel tussen de Red Flames en IJsland: "Drie op zes tegen Frankrijk en Italië is nu het vereiste minimum"
Als het toch zou gebeuren, dan moest het wel op deze manier. Een bal van de zijkant en een harde kopbal van dichtbij. Berglind Thorvaldsdóttir hangt de strop rond de nek van de Flames. Drie punten tegen Italië en Frankrijk is nu het vereiste minimum.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. AA Gent klopt Midtjylland in galamatch - Anderlecht bouwt vlotten als teambuilding na dubbele winst tegen Nordsjaelland
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Regeringspartijen raken het niet eens over pensioenhervorming
De top van de federale regering buigt zich zondagavond nog steeds over de pensioenhervorming. Bronnen zeggen dat de standpunten tussen liberalen en christendemocraten enerzijds en socialisten en groenen anderzijds nog steeds ver uit elkaar liggen.
Lees verder

Jumbo-Visma vangt tot dusver meeste prijzengeld in deze Tour, één team verdient slechts 600 euro
Bij Jumbo-Visma zullen ze het graag zien. Het team van groene trui Wout van Aert verdiende na negen etappes in deze Tour de France al het meeste prijzengeld: 82.140 euro om precies te zijn. Astana bengelt op de laatste plek.
Lees verder

Tijd dringt voor Vivaldi en De Croo, maar zonder berekeningen blijft een pensioendeal moeilijk
Geen barbecue in Brakel, dit weekend onderhandelden de federale topministers gewoon in de Wetstraat. Tot een doorbraak in de pensioenhervorming kwam het voorlopig niet, onder meer omdat er nog steeds geen berekeningen zijn. "En hoe kan je nu beslissen zonder goed te weten waar je budgettair aan begint?"
Lees verder

Oekraïne roept inwoners Cherson op te evacueren: "Er komt een tegenaanval op de door Rusland bezette regio"
Inwoners van de regio Cherson in het zuiden van Oekraïne moeten zo snel mogelijk geëvacueerd worden, zei de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek op de nationale televisie. Oekraïne is van plan een tegenaanval uit te voeren in het door Rusland bezette gebied.
Lees verder