Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 juli 2022

Luc Bellings vindt het perfecte frietkot aan zee: “10/10, deze frituur is een omweg waard”

HLN
Luc Bellings vindt het perfecte frietkot aan zee: "10/10, deze frituur is een omweg waard"
Of je nu thuis bent of een dagje aan de kust: een frietje met mayonaise smaakt altijd. Maar waar ga je die frietjes halen als je de frituren aan zee niet goed kent? Sterrenchef Luc Bellings bezoekt deze week voor zijn zomerreeks 5 frietkoten in verschillende badsteden. Hij bestelt er telkens een klein pakje friet met mayonaise en een curryworst speciaal. "Mayonaise op grootmoeders wijze betekent hier blijkbaar véél te lopend en smakend naar mosselsaus." Al botst hij ook op hét perfecte frietkot.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert: "Deze rit ligt me wel, maar het is de Tour. Winnen is nooit gemakkelijk"
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

1 weekmenu, 5 gerechten, 18 euro: met deze recepten geniet je dubbel van het mooie weer
Het mag dan wel vakantie zijn, de hongerige magen thuis moeten nog steeds gevuld worden. Om je ten volle van het zomerweer te laten genieten, selecteert de redactie voor elke dag van de week een favoriet recept dat je in een handomdraai op tafel tovert. Geen aanslag op je tijd en evenmin op je budget, want voor amper 18 euro per persoon smul je al van deze lekkernijen.
Lees verder

Last van pluizig, statisch haar? Mensen op sociale media staan versteld van hoe goed dit trucje werkt
Word je knettergek van statisch haar? Op sociale media gaat een trucje viraal dat alom geprezen wordt. En meer dan één hulpmiddel, dat bij elk van ons in de keukenkast ligt, heb je niet nodig.
Lees verder

Demir wil elektriciteitsfactuur verlagen door oversubsidiëring aan te pakken
De Vlaamse regering heeft beslist dat vanaf nu ook een jaarlijkse actualisatie wordt doorgevoerd van de steunhoogte voor technologieën als biomassa- en biogasinstallaties en fossiele warmtekrachtinstallaties (WKK). Dat meldt minister van Energie Zuhal Demir (N-VA), die op die manier de "oversubsidiëring" wil aanpakken en zo de elektriciteitsfactuur van gezinnen en ondernemingen verlagen.
Lees verder

INTERVIEW. Allan Peiper, de man achter het eerste Tour-succes van Pogacar, neemt na 7 jaar chemo afscheid van het peloton: "'Blij dat ik leef op zelfde moment als jij' schreef ik Tadej"
Afgelopen winter heeft Allan Peiper afscheid genomen van het wielrennen, van zijn ploeg UAE en van Tadej Pogacar. Zeven jaar kankerbehandeling hebben hun tol geëist. "Ik zei tegen mijn vriendin Katrien: 'Ik kan dit niet meer'. Ze zei: 'Waarom stop je niet na Parijs-Roubaix?' Het was alsof het licht aan ging." En nu gaat het leven verder. Hij is getrouwd, er komt een nieuw huis en plannen worden gemaakt voor crisisopvang voor kinderen.
Lees verder

"Hoe zorg ik voor mijn moeder met parkinson zonder er zelf aan onderdoor te gaan?"
Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorger op 23 juni kregen we een lezersvraag van Mariette (56). Zij vraagt zich af: "Hoe zorg ik voor mijn moeder met parkinson zonder er zelf aan onderdoor te gaan?" Expert Johan Tourné, directeur mantelzorgvereniging Samana, komt met antwoorden.
Lees verder

Madame Tussauds zet 'werkloze' Johnson op straat
Het lijkt erop dat Madame Tussauds ook geen al te grote fan is van Boris Johnson. Het beroemde wassenbeeldenmuseum zette het standbeeld van de Britse premier namelijk donderdag op straat, na zijn aankondiging dat hij zou aftreden als Brits premier.
Lees verder

Eerste Oekraïense militairen beginnen aan training in Engeland
De eerste duizenden Oekraïense soldaten zijn in Engeland begonnen aan een speciaal trainingsprogramma dat de Britten aanbieden vanwege de oorlog in Oekraïne. Met de kennis die ze opdoen, moeten ze kunnen meevechten tegen het Russische leger.
Lees verder

Grote zorgen in Duitse industrie over Russisch gas
De Duitse industrie is zeer bezorgd over de mogelijkheid dat Rusland de gastoevoer volledig gaat dichtdraaien. Volgens de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK) zou dat een zware recessie kunnen veroorzaken voor de grootste economie van Europa.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Kijk naar de oefenmatch van Club Brugge tegen Kopenhagen
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Russen bombarderen geboortestad Zelensky na diens bezoek
Russische troepen hebben zaterdagochtend woonwijken beschoten in Krivi Rih, de Oekraïense stad waar Volodymyr Zelensky is geboren. De president had er vrijdag een bezoek gebracht, en ging ook langs bij de frontlinie, enkele tientallen kilometers verderop.
Lees verder

Lander (41) herstelt na anderhalve week ziekenhuis van messteek door jeugdvriend op eigen appartement: "Blij met deze tweede kans"
7 dagen kon hij niet eten of drinken, 1 centimeter betekende letterlijk een levensgroot verschil. Nadat hij op zijn appartement door een jeugdvriend werd neergestoken, mocht Lander Vandekerckhove (41) uit Oostrozebeke na anderhalve week het ziekenhuis verlaten. "Ik besef heel goed dat ik door het oog van de naald ben gekropen. Het heeft van mij precies een ander mens gemaakt", klinkt het.
Lees verder

Waar komt vliegangst vandaan en wat kun je ertegen beginnen? Psychologe: "Mensen stellen zich de ergste zaken voor"
Ga je straks met het vliegtuig op reis? En kijk je daar eigenlijk heel erg tegen op? Dan rijst de vraag: waar komt die vliegangst eigenlijk vandaan? En wat kun je ertegen doen? We vroegen het aan klinisch psychologe Ellis Tryssesoone. "Houd alvast in je achterhoofd dat maar heel weinig vliegtuigen neerstorten."
Lees verder

LIVE TOUR. Pogacar, Gaudu en Quintana weer in het peloton na massale val, O'Connor moet pijn verbijten
Dole-Lausanne, de achtste rit in de Tour is opnieuw op maat van Wout van Aert. Maar zal onze landgenoot opnieuw all-in gaan of zingt een aanval het tot aan de meet uit? De kans is niet onbestaande. Voor de klassementsmannen wordt het in theorie een halve snipperdag. U volgt alles live op de voet op deze pagina.
Lees verder

Laadtruck rijdt tegen toestel Brussels Airlines: deel passagiers tot woensdag vast in Stockholm
Enkele tientallen landgenoten zitten sinds vrijdagavond vast in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Ze hadden om 17.30 uur met Brussels Airlines moeten terugkeren naar ons land, maar een laadtruck beschadigde het toestel waardoor het niet kon opstijgen. De luchtvaartmaatschappij verzekert dat alle passagiers omgeboekt werden, al zitten sommigen al zeker tot woensdag vast in Zweden.
Lees verder

Zo ruim je de uitwerpselen van vliegen en andere dieren in en rond het huis netjes op
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week: ongenode gasten die onder meer hun uitwerpselen achterlaten. "Sla een vlieg niet meteen dood, maar volg hem en je komt erachter wat je moet opruimen of schoonmaken."
Lees verder

Amerikaanse minister laakt partijdigheid China in oorlog Oekraïne
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn Chinese ambtgenoot opgeroepen zich uit te spreken tegen de Russische agressie in Oekraïne. Volgens Blinken kan China niet volhouden dat het "neutraal" is in het conflict, zolang het Rusland blijft steunen.
Lees verder

"Een toverdrankje, meer kan ik niet zeggen": inhalerende Novak Djokovic wakkert mysterie rond goedje in drinkbus enkel aan
Wat zit er in die drinkbus? Novak Djokovic heeft het mysterie nadat hij in de kwartfinale van Wimbledon iets inhaleerde enkel aangewakkerd. "Toverdrank, meer kan ik niet zeggen", wilde de 35-jarige Serviër het onderwerp ontlopen. Volgens 'The Telegraph' gaat het om isotoonpoeder.
Lees verder

Laatste nog vermiste lichaam geborgen na gletsjerbreuk Dolomieten
Goed een week na de lawine op de Marmolada, de hoogste berg in de Dolomieten, hebben de hulpverleners het elfde en laatste nog vermiste dodelijke slachtoffer gevonden. Dat hebben ze zaterdag laten weten.
Lees verder