Doorgaan naar hoofdcontent

Louis (85) al twee dagen vermist, familie dient klacht in tegen woonzorgcentrum: “Hoe komt het dat zijn verdwijning...

HLN
Louis (85) al twee dagen vermist, familie dient klacht in tegen woonzorgcentrum: "Hoe komt het dat zijn verdwijning pas na dertien uur werd opgemerkt?"
De familie van Louis De Keersmaecker (85) heeft een klacht voor schuldig verzuim ingediend tegen het Merchtemse woonzorgcentrum Martinas van de groep Armonea. De tachtiger, die aan dementie lijdt, verdween woensdagavond en sindsdien ontbreekt nog altijd elk spoor. "Zijn verdwijning werd pas dertien uur later opgemerkt", klinkt het. "Nu komen de tongen los en blijken er al langer klachten te zijn." Agentschap Zorg & Gezondheid bevestigt dat de kwaliteit er sinds 2021 achteruit is gegaan.
Lees verder

"Ik heb nooit gezegd dat ik Lukaku weg wilde": Tuchel blikt terug op de mislukte passage van 'Big Rom' bij Chelsea
Chelsea bereidt in Los Angeles het nieuwe seizoen voor. Trainer Thomas Tuchel kwam in de Verenigde Staten nog eens terug op het voorbije seizoen en de mislukte tweede passage van Romelu Lukaku bij de Londense club. "Ik had gehoopt om meer uit hem te halen. Misschien hadden we gewoon wat meer tijd nodig. We zullen het nooit weten."
Lees verder

Glitter, felle kleuren en vooral niet te veel stof: dit zijn de opvallendste outfits op Tomorrowland
Na twee festivalloze zomers vindt dancefestival Tomorrowland in Boom opnieuw plaats. En iedereen heeft duidelijk zijn best gedaan om er zo 'fashionable' mogelijk uit te zien. De trends? Veel glitters, felle kleuren en vooral: een streepje bloot.
Lees verder

Rusland zet 384 Japanse parlementsleden op zwarte lijst
Rusland heeft 384 leden van het Japanse parlement op de zwarte lijst gezet. Volgens Moskou heeft Tokio ongegronde beschuldigingen geuit aan het adres van Rusland over de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

LIVE TOUR. BikeExchange doet nog ultieme poging om kopgroep met Küng, Ganna en Pedersen tot de orde te roepen
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

Vergeet rosé. Oranje wijn is het populairste drankje van de zomer. "Veel kruidiger en voller van smaak"
Het wordt snikheet de komende dagen, en dan snakken we allemaal naar een lekker verkoelend drankje. Een glaasje rosé was jarenlang de favoriet, maar een geduchte concurrent treedt aan. Steeds meer mensen toosten met orange wine. Sommelier Iphy Dubois vertelt waar de immense populariteit vandaan komt en hoe deze bijzondere wijn smaakt. "Het katerige gevoel kan zelfs iets minder zijn."
Lees verder

Geen rosé, wel oranje wijn is de drank van deze zomer. Sommelier Iphy: "Veel kruidiger en voller van smaak"
Het wordt snikheet de komende dagen, en dan snakken we allemaal naar een lekker verkoelend drankje. Een glaasje rosé was jarenlang de favoriet, maar een geduchte concurrent treedt aan. Steeds meer mensen toosten met orange wine. Sommelier Iphy Dubois vertelt waar de immense populariteit vandaan komt en hoe deze bijzondere wijn smaakt. "Het katerige gevoel kan zelfs iets minder zijn."
Lees verder

Poetin ontslaat topman van Russisch ruimtevaartprogramma
De Russische president Vladimir Poetin heeft de topman van het Russische ruimtevaartagentschap Roscosmos, Dmitri Rogozine (58), de laan uitgestuurd. Rogozine stond vooral bekend om zijn bijtende stijl en excessief nationalisme. Rogozines opvolger is Joeri Borisov (65).
Lees verder

Zeven manifestanten die Hongkong wilden ontvluchten veroordeeld tot 10 maanden cel
Zeven jongeren zijn vandaag in Hongkong veroordeeld tot tien maanden effectieve gevangenisstraf. De jongeren ondernamen in 2020 een vluchtpoging richting Taiwan met een speedboot, terwijl hen veroordelingen boven het hoofd hingen na de prodemocratische manifestaties in Hongkong uit 2019.
Lees verder

Herman 'Marcske' Verbruggen: "We hadden beter een laatste seizoen van 'De Kampioenen' gemaakt dan die films"
Even geen tijd voor een gezinsvakantie, want deze zomer leeft Herman Verbruggen (59) zich uit als indiaan in de theaterkomedie 'Weekend Cowboys'. Een komische rol, en zo ziet Vlaanderen hem graag. Zijn rol in 'De Kampioenen' staat in het collectieve geheugen gegrift. Een gesprek over zijn leven post-Marcske en het programma dat eeuwig aan hem zal blijven kleven. "De helft van de jubileumreeks was al geschreven, maar toen stierf Johny..."
Lees verder

Bedrijf klaagt Kanye West aan om 7 miljoen aan onbetaalde facturen
Kanye West (45), die tegenwoordig als Ye door het leven gaat, wordt aangeklaagd door een productie- en designbureau uit Californië. Het bedrijf claimt dat het nog ruim 7,1 miljoen dollar (7 miljoen euro) krijgt van de rapper.
Lees verder

Queen Elizabeth samen met haar dochter prinses Anne nog eens in het openbaar verschenen
Koningin Elizabeth (96) heeft nog eens haar gezicht laten zien. De Britse monarch is vrijdag onaangekondigd langsgegaan bij een hospice in Maidenhead, vlakbij Windsor Castle, om er een nieuw gebouw te openen. Voor de gelegenheid werd ze vergezeld door haar dochter prinses Anne (71).
Lees verder

Lufthansa boekt weer winst in tweede kwartaal
De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, de moedergroep van Brussels Airlines, boekt opnieuw winst. Dat blijkt uit de voorlopige kwartaalresultaten die het bedrijf vrijdag heeft bekendgemaakt.
Lees verder

Oekraïners vrijgesteld van beroepskaart om zelfstandig te werken
Oekraïners die in ons land als zelfstandige aan de slag willen gaan, hoeven daarvoor binnenkort geen beroepskaart meer voor aan te vragen. De ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor een koninklijk besluit van minister van Middenstand David Clarinval (MR), dat Oekraïners vrijstelt van die verplichting.
Lees verder

Van een simpel frietje tot een meergangenmenu van een topchef: dit kan je allemaal eten en drinken op Tomorrowland én zoveel kost je dat
Een fris pintje of een lekkere maaltijd kan niet ontbreken op de festivalweide, maar Tomorrowland staat erom gekend op culinair vlak net dat tikkeltje verder te gaan. Maar klopt dat ook? Wat vind je dan zoal op het menu? En hoeveel betaal je voor een pintje? Ontdek de volledige menukaart én de prijzen van de wei in het artikel: van een smashed burger voor 12,90 euro tot varkenswangetjes voor 23 euro.
Lees verder

Sabine (51) werd aangevallen door haar eigen hond: "Maar ik neem hem niets kwalijk. Ik zal hem zelfs missen"
De vrouw die donderdagavond door haar hond Max werd aangevallen, is terug thuis in Westkerke. Haar partner ligt wel nog op intensieve zorgen in het ziekenhuis. Hij raakte ernstig gewond aan zijn arm. Een dierenarts liet de hond na het incident inslapen. "Dat moesten we in de ambulance beslissen. Een lastige beslissing, want ik neem Max niets kwalijk. Maar we hadden geen andere keuze", zegt ze.
Lees verder

Chihuahua meegenomen door roofvogel en gedood in Wallonië: "Mijn hondje schreeuwde, gilde"
Carole Casu had nooit kunnen vermoeden dat haar 5-jarige chihuahua op zo'n wreedaardige wijze aan zijn einde zou komen. Een paar dagen geleden liep het schoothondje nog vredig in haar tuin in Ham-sur-Heure-Nalinnes, in de provincie Henegouwen, maar toen sloeg het noodlot toe. Kleine Chipie werd aangevallen en meegenomen door een roofvogel, mogelijk een buizerd, en gedood.
Lees verder

Ex-wereldkampioen Pedersen is de sterkste aanvaller en zorgt voor derde Deense ritzege in vier dagen
Mads Pedersen (26) heeft de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo was in Saint-Étienne de snelste van een kopgroepje van drie. Pedersen zorgt zo al voor de derde Deense ritzege in vier dagen. Die andere Deen, Jonas Vingegaard, behield probleemloos het geel.
Lees verder

Pedersen is de sterkste van vroege vlucht en zorgt voor derde Deense ritzege in vier dagen
Mads Pedersen (26) heeft de dertiende etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De ex-wereldkampioen van Trek-Segafredo was in Saint-Etienne de snelste van een kopgroepje van drie. Pedersen zorgt zo al voor de derde Deense ritzege in vier dagen.
Lees verder

BEKIJK. De sprint van Pedersen, de val van Ewan en extra groene punten voor Van Aert: de momenten van Touretappe 13
Mads Pedersen won de dertiende etappe in de Tour de France. De 26-jarige Deen van Trek-Segafredo zorgde zelf voor afscheiding in de kopgroep en toonde zich nadien met overschot de snelste aan de streep. Slecht nieuws was er voor Caleb Ewan. De Australiër ging in een schijnbaar ongevaarlijke bocht tegen het asfalt. Wout van Aert dikte op zijn beurt zonder enige tegenstand z'n puntentotaal voor het groen aan. Kijk hierboven naar de momenten van de dertiende rit.
Lees verder