Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE WK ATLETIEK. Nafi Thiam begint met kleine achterstand op Vetter aan afsluitende 800 meter

HLN
LIVE WK ATLETIEK. Nafi Thiam begint met kleine achterstand op Vetter aan afsluitende 800 meter
Nafi Thiam of Anouk Vetter, wie kroont zich tot wereldkampioene in de zevenkamp? De Belgische begint vannacht met een achterstand van amper 19 punten aan de beslissende 800 meter. In onderstaande liveblog mist u niets van het gebeuren.
Lees verder

LIVE WK ATLETIEK. Ze doet het! Nafi Thiam kroont zich tot wereldkampioene zevenkamp na ware thriller
Nafi Thiam heeft getoond waarom zij de olympische kampioene is. In de afsluitende 800m van de zevenkamp ging Thiam er vol voor. Ze moest 1,4 seconden goedmaken op leider Anouk Vetter en dat deed ze ook. Meer zelfs, Thiam was liefst zeven seconden sneller dan de Nederlandse. Thiam maakte het af in 2:13.00, een nieuwe persoonlijke besttijd. De Naamse heroverde zo de wereldtitel die ze in 2019 nog moest afstaan aan de Britse Katarina Johnson-Thompson. Met 6.947 punten zette ze de tweede best heptatlon uit haar carrière neer. Noor Vidts finishte uiteindelijk als vijfde.
Lees verder

Oekraïne: "Negen Russische soldaten gewond en meerderen omgekomen tijdens gevechten bij kerncentrale Zaporizja"
In de Oekraïense stad Energodar zouden Russische militairen om het leven zijn gekomen op het grondgebied van de bezette kerncentrale bij Zaporizja, de grootste kerncentrale van Europa. Negen andere Russen raakten gewond. Dat heeft de burgemeester van de stad, Dmytro Orlov, gemeld via Telegram, zo schrijft het Oekraïense persagentschap Ukrinform.
Lees verder

Albanië en Noord-Macedonië stap dichter bij Europese Unie
De 27 lidstaten van de Europese Unie hebben hun akkoord gegeven voor de opstart van toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië. Dat deden ze de dag nadat Noord-Macedonië instemde met een compromis in het geschil met buurland Bulgarije.
Lees verder

België beschuldigt Chinese hackers van cyberaanvallen op Defensie en Binnenlandse Zaken
België beschuldigt Chinese hackers van cyberaanvallen op Defensie en de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Ons land roept China nu op alle nodige maatregelen te nemen om de situatie te onderzoeken en aan te pakken, klinkt het in een persbericht van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Nog vier kandidaten in de running om Boris Johnson op te volgen
Er zijn nog vier kandidaten in de running om Boris Johnson op te volgen als de leider van de Conservatieve Partij en om dus de nieuwe Britse premier te worden. Bij een stemming eindigde Tom Tugendhat op de laatste plaats.
Lees verder

Red Flames schrijven geschiedenis! De Caigny trapt België voorbij Italië naar kwartfinales EK
Geschiedenis! De Red Flames hebben zich voor de eerste keer ooit geplaatst voor de kwartfinales van een groot toernooi. De laatste EK-groepsmatch tegen Italië - een zenuwslopende partij - werd gewonnen met 0-1. Tine De Caigny trapte het enige doelpunt van de avond overtuigend binnen. In de kwartfinales treffen ze vrijdag Zweden.
Lees verder

Verdachte opgepakt voor aansteken van bosbrand in Gironde
De Franse politie heeft vanmiddag een verdachte opgepakt voor het veroorzaken van een van de twee bosbranden die momenteel de Gironde, in het zuidwesten van Frankrijk, teistert. Dat heeft het parket van Bordeaux meegedeeld.
Lees verder

Huybrechts meteen onderuit op World Matchplay Darts, Chisnall haalt het na spannend duel
De eerste ronde is het eindstation geworden voor Kim Huybrechts op de World Matchplay Darts. Onze landgenoot ging met 10-7 onderuit tegen Dave Chisnall, die nu Gerwyn Price treft in de tweede ronde. Daarin neemt Dimitri Van den Bergh het dinsdag ook op tegen Rowby-John Rodriguez.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Huybrechts aan zet! Volgt The Hurricane het goede voorbeeld van Van den Bergh?
Dag drie op de World Matchplay. Kim Huybrechts opent vanavond zijn eerste ronde tegen Dave Chisnall. Stoot onze landgenoot, net zoals Dimitri Van den Bergh, door naar de tweede ronde? Volg alle actie in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder

Geranium uit Kopenhagen uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, The Jane en Hof van Cleve op plaats 23 en 27
Het Deense restaurant Geranium van chef-kok Rasmus Rofoed is vanavond uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Op de awardshow in Londen van de 'World's 50 Best Restaurants 2021' werd de ranglijst van de beste restaurants ter wereld live bekendgemaakt. In eigen land slaagde Peter Goossens van Hof van Cleve erin 9 plaatsen te stijgen naar plaats 27. Nick Bril schuift met The Jane voor het eerst op naar de top 50, meteen op plaats 23.
Lees verder

Schietpartij aan terras van bar in Parijs: één dode en vier gewonden
Bij een schietpartij in de Franse hoofdstad Parijs zijn vanavond een dode en vier gewonden gevallen. De politie pakte een verdachte op. Dat meldt de Franse politie.
Lees verder

Teelbalkanker vastgesteld bij Dortmund-spits Sebastien Haller
Bij Sebastien Haller is na medisch onderzoek een tumor in zijn testikels ontdekt, zo meldt Borussia Dortmund. De spits moest wegens vroegtijdig het BVB-trainingskamp in Bad Ragaz, Zwitserland verlaten omdat hij zich niet goed voelde.
Lees verder

Bosbrand in noorden van Portugal eist twee levens
Door de hevige bosbranden in het noorden van Portugal zijn twee bejaarden om het leven gekomen. Dat meldt de lokale civiele bescherming. Het gaat om twee mensen van ongeveer 70 jaar die hun huis ontvluchtten voor de vuurzee.
Lees verder

Zelensky kondigt ontslag van bijna 30 medewerkers geheime dienst aan: "Resultaten niet bevredigend"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky grijpt verder in bij de Oekraïense geheime dienst SBU. Nadat hij de baas op non-actief had gesteld, kondigde hij het ontslag van bijna dertig medewerkers aan. In zijn dagelijkse videoboodschap rond de Russische invasie sprak de president over "onbevredigende" resultaten. Hij kondigde aan alle werkzaamheden van de SBU op de schop te nemen.
Lees verder

Kernkabinet bereikt akkoord over pensioendossier
Het kernkabinet van de federale regering is het maandagnacht eens geraakt over een pensioenhervorming. Dat meldt premier Alexander De Croo via Twitter. Aan het akkoord gingen wekenlange onderhandelingen vooraf, waarin vooral de PS met de vinger werd gewezen.
Lees verder

Politie Texas richt commissie op om reactie op schietpartij school Uvalde te onderzoeken
De politie van de Amerikaanse staat Texas gaat een "interne commissie" oprichten die onderzoek zal doen naar de reactie op de schietpartij op een school in Uvalde, waarbij in mei negentien leerlingen en twee leraren om het leven kwamen. Met het onderzoek wil de staatspolitie bepalen "waar we de nodige verbeteringen kunnen aanbrengen voor toekomstige massale schietpartijen".
Lees verder

Onderzoekscommissie VS naar bestorming Capitool gaat langer door
De Amerikaanse parlementaire commissie die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 gaat langer door dan oorspronkelijk gepland. De commissie zou eigenlijk in september het werk afronden, maar omdat er telkens nieuwe informatie beschikbaar komt, zal de commissie langer doorwerken, zei voorzitter Bennie Thompson maandagavond (lokale tijd).
Lees verder

Ook PFAS-bloedonderzoek voor deel van inwoners op Antwerpse rechteroever
Ook inwoners van Antwerpen die op rechteroever wonen en binnen de perimeter van 5 kilometer rond 3M vallen, zullen hun bloed kunnen laten analyseren op PFAS. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) beslist. Daarnaast wordt ook het onderzoeksopzet van het humaan biomonitoringprogramma bij een 300-tal jongeren nog uitgebreid.
Lees verder

Waarom vooral ouderen risico lopen op een hete dag als deze: "Ze zweten minder en voelen minder dorst"
Maandag was het heel warm, maar dinsdag wordt het héét in België, met temperaturen die flirten met de 40 graden. De verschroeiende hitte die over Europa raast, leidde in Spanje en Portugal tot meer dan duizend doden, en ook bij ons kan het gevaarlijk worden. Vooral voor ouderen, maar niet alléén voor hen.
Lees verder