Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

LIVE WIMBLEDON. Nadal in drie sets naar kwartfinale - Kyrgios heeft vijf sets nodig

HLN
LIVE WIMBLEDON. Nadal in drie sets naar kwartfinale - Kyrgios heeft vijf sets nodig
David Goffin plaatste zich op Wimbledon knap voor de kwartfinales. Hij speelt dinsdag tegen Cameron Norrie - het nummer 12 van de wereld. Elise Mertens is nog actief in het dubbelspel. Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder

Politie arresteert 'persoon van belang' in zoektocht naar dader schietpartij 4 juli-parade
De politie heeft een 22-jarige man gearresteerd in verband met de schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois. Robert 'Bobby' E. Crimo III, werd voor zijn arrestatie reeds als 'persoon van belang' aangemerkt. Dat melden verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Politie identificeert 'persoon van belang' in zoektocht naar dader schietpartij 4 juli-parade
De politie heeft een 22-jarige man geïdentificeerd als een 'persoon van belang' in het onderzoek naar de schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois. Volgens de politiechef van Highland Park, Lou Jogmen, gaat het om Robert E. Crimo III.
Lees verder

22-jarige verdachte schietpartij 4 juli-parade opgepakt
De politie heeft een 22-jarige man gearresteerd in verband met de schietpartij op een parade ter ere van Independence Day in de Amerikaanse staat Illinois. Robert 'Bobby' E. Crimo III, werd voor zijn arrestatie reeds als 'persoon van belang' aangemerkt.
Lees verder

Scholz en Macron overleggen in Parijs over Oekraïnebeleid
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Franse president Emmanuel Macron hebben maandagavond voor overleg samengezeten in Parijs. De situatie in Oekraïne was het belangrijkste onderwerp op de agenda. Concreet werd tijdens het werkdiner gesproken over de verdere steun aan Oekraïne en over een Frans-Duitse coördinatie bij de reactie op de Oekraïense oorlog, zo blijkt uit een mededeling van het Elysée.
Lees verder

Nederlandse politie deelt tweehonderdtal boetes uit bij boerenprotestacties
De Nederlandse politie heeft maandag bij de boerenprotestacties een tweehonderdtal boetes uitgedeeld. Dat heeft politiecommandant Willem Woelders meegedeeld in de talkshow Op1 op de Nederlandse openbare omroep.
Lees verder

Wout van Aert helper in 'zijn' kasseienrit? Jumbo-Visma wil morgen vooral de gele ambities van Roglic en Vingegaard veiligstellen
In zijn jacht op de groene trui ligt Wout van Aert al dertig punten voor op schema. En dus mag het ook een keer een dagje minder zijn, als dat moet. Zoals woensdag, wanneer Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zonder kleerscheuren over de kasseien van Wallers moeten worden geloodst. Dat zal ook Van Aert moeten helpen.
Lees verder

"Irandeal moet vooral Belgische ngo- medewerker uit de cel in Teheran krijgen"
VUB-professor Ahmadreza Djalali is niet de enige persoon met een Belgische link in een Iraanse cel. Sinds februari zit ook een Belgische ngo-medewerker opgesloten in Teheran. Veiligheidsdiensten vrezen dat Iran hem als pasmunt gebruikt, zo meldt De Standaard vandaag.
Lees verder

Almaar minder afgestudeerden met knelpuntdiploma
Het aantal jongeren dat afstudeert met een diploma dat leidt naar een knelpuntberoep is de voorbije vijf jaar afgenomen met 12 procent. Dat blijkt vandaag uit een data-analyse van De Tijd, waarbij het aantal schoolverlaters aan het aantal openstaande vacatures werd gekoppeld.
Lees verder

Wordt dit de zomer van de sproetjespen? Klein stiftje plots razend populair: "Het is een verjongingskuur zonder botox"
In de middeleeuwen was het nog een teken van hekserij, maar vandaag dienen sproetjes om mee uit te pakken. Van Clara Cleymans over Meghan Markle tot Victoria Beckham: allemaal zijn ze fan van de 'sproetjespen'. Met het stiftje kan je sproetjes faken of extra benadrukken. Een schitterend idee, aldus beauty-expert Véronique Leysen. "Het is een verjongingskuur zonder botox."
Lees verder

Opnieuw 527 vluchten geschrapt bij Brussels Airlines: "Beter nu één keer 10 miljoen verliezen dan de lonen de komende jaren te verhogen"
Met het schrappen van 6 procent van alle vluchten neemt Brussels Airlines een drastische beslissing om tegemoet te komen aan de vraag van piloten en cabinepersoneel om de werkdruk te verlagen. De directie van Brussels Airlines koopt met het schrappen van honderden vluchten vooral tijd, zegt transporteconoom Wouter Dewulf (UAntwerpen). "Financiële ruimte om de lonen op te trekken is er niet."
Lees verder

ONZE OPINIE: Een hervorming over pensioenen moet werken belonen. Niet minder, maar meer
Minder minder minder. Het is de aangebrande slogan van de Nederlandse politicus Geert Wilders, maar dat woord klinkt vandaag wel door onze straten. Er zijn minder vluchten. Er is minder toegang tot zorg. We consuminderen omdat het niet anders kan.
Lees verder

Alle volwassenen mogen vanaf september tweede booster halen
Alle 18-plussers kunnen in het najaar een tweede boosterprik tegen het coronavirus krijgen. Vanaf september komen de risicogroepen aan de beurt, samen met mensen werkzaam in de zorgsector. Dat staat in de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad die Het Laatste Nieuws kon inkijken en waarmee de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid morgen aan de slag gaat.
Lees verder

Vader verdachte schietpartij 4 juli-parade was burgemeesterskandidaat in stadje waar zoon bloedbad aanrichtte
De politie heeft de 22-jarige Robert 'Bobby' E. Crimo III gearresteerd na de schietpartij op een 4th of July-parade in Highland Park in de Amerikaanse staat Illinois. Officieel zijn er nog geen aanklachten tegen de jongeman opgesteld, maar de autoriteiten gaan ervanuit dat hij wel degelijk de schutter is. Wie is Bobby Crimo en wat bezielde hem?
Lees verder

Zijn vader was ooit kandidaat-burgemeester in stadje waar zoon bloedbad aanrichtte: dit weten we al over de verdachte van schietpartij 4 juli-parade
De politie heeft de 22-jarige Robert 'Bobby' E. Crimo III gearresteerd na de schietpartij op een 4th of July-parade in Highland Park in de Amerikaanse staat Illinois. Officieel zijn er nog geen aanklachten tegen de jongeman opgesteld, maar de autoriteiten gaan ervanuit dat hij wel degelijk de schutter is. Wie is Bobby Crimo en wat bezielde hem?
Lees verder

Nog geen 'Blind Getrouwd'-baby voor Candice en Marijn: "Er zal eerder een tweede hond komen dan een kind"
'Blind Getrouwd'-koppel Candice en Marijn hebben niet enkel een groot hart voor elkaar, maar ook voor hun dieren. Opgeteld delen ze hun huis in Binkom met zeven viervoeters. Een plaatsje voor een tweede hond lijkt gereserveerd, een baby laat nog even op zich wachten. Dat vertellen ze in de eerste aflevering van Bekende Viervoeters, een nieuwe HLN Original-videoreeks.
Lees verder

20 jaar na 'Spring' werkt Cara Van der Auwera als presentatrice bij Klara: "Maar voor een film mogen ze me altijd bellen"
In 2002 streed Chantal dagelijks tegen Katrijn om de solo te mogen dansen in het Ketnet-programma 'Spring'. Maar wat steekt actrice Cara Van der Auwera 20 jaar later uit? Reporter Jarne Rediers zoch haar op bij de VRT om het aan haar zelf te vragen. "Ondertussen werk ik al 8 jaar bij Klara, de klassieke radiozender hier" vertelt Cara fier. Of ze het niet vervelend vindt om na al die tijd nog dagelijks over 'Spring' aangesproken te worden? Ontdek het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

"De peetvaders van de Vlaamse comedy": Urbanus en Jacques Vermeire slaan de handen in elkaar voor unieke VTM-reeks
Urbanus (73) en Jacques Vermeire (71), de twee peetvaders van de Vlaamse stand-up comedy, hebben de handen in elkaar geslagen voor een nieuw VTM-programma. De volgende weken en maanden trekken ze samen de wijde wereld in om te onderzoeken of hun humor al dan niet universeel is.
Lees verder

Genk-sterkhouder Kristian Thorstvedt voor dubbele cijfers op weg naar Serie A
Racing Genk staat op het punt een absolute sterkhouder te verliezen. Kristian Thorstvedt (23) staat dicht bij een transfer naar het Italiaanse Sassuolo. Met de aanstaande transfer is een bedrag van dubbele cijfers gemoeid.
Lees verder

Bijna vijfduizend artsen en tandartsen in spe wagen zich aan digitaal toelatingsexamen
Welgeteld 4.643 kandidaten leggen vandaag het toelatingsexamen arts af, morgen wagen nog eens 1.218 kandidaten zich aan het toelatingsexamen tandarts. Die toelatingsexamens verlopen opnieuw digitaal en op verschillende locaties verspreid over Vlaanderen. Voor het examen arts zijn er 72 locaties, voor het examen tandarts 16.
Lees verder