Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 juli 2022

LIVE VOORBEREIDING. Anderlecht leidt in oefenmatch tegen Helmond Sport na goal van Sadiki

HLN
LIVE VOORBEREIDING. Anderlecht leidt in oefenmatch tegen Helmond Sport na goal van Sadiki
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

Rapper Snelle reageert na incident met biergooiende fan: "Ik kan er nog steeds niet bij met mijn hoofd"
Het voorbije weekend heeft de Nederlandse rapper tijdens zijn optreden op 'Badpop' een fan aangesproken nadat die bier gooide op het podium. Een aantal dagen later reageert Snelle nu ook voor de camera. "Ik blijf het iets raars vinden, en vind gewoon dat het niet hoort", vertelt hij. Tijdens het concert zelf sprak hij de fan er ook meteen op aan. "Er komt bier op een apparaat. Geloof mij vriend, voor dit apparaat moet jij heel lang werken", klonk het toen.
Lees verder

Belgen 34 miljard euro armer in eerste kwartaal
Het netto financieel vermogen van de Belgen is tijdens het eerste kwartaal met 34 miljard euro gedaald, een gevolg van dalende beurskoersen en stijgende rente. Dat zegt de Nationale Bank.
Lees verder

Knokke-Heist krijgt komende weken versterking van Nederlandse politie om overlast van uitgaande jeugd tegen te gaan: "Een grote meerwaarde"
De lokale politie Knokke-Heist krijgt vanaf vrijdagnacht bijstand van de Nederlandse politie om overlastproblemen met Nederlandse jongeren aan te pakken. "Traditiegetrouw vertoeven in deze periode veel Nederlandse jongeren in de Knokke-Heistse uitgaansbuurten", verduidelijkt korpschef Steve Desmet. "De afgelopen jaren zorgde deze doelgroep voor heel wat overlast en was de samenwerking met de Nederlandse politie een grote meerwaarde."
Lees verder

Brusselse regering voorziet 43 miljoen euro voor extra sportinfrastructuur
De Brusselse regering voorziet 43 miljoen euro voor de bouw van nieuwe sportinfrastructuur. De negentien Brusselse gemeenten kunnen daarvoor tot 1 oktober projecten indienen. Er geldt één voorwaarde: de investering moet gebeuren in de wijken met de minste sportinfrastructuur, meldt bevoegd minister Bernard Clerfayt (DéFI) dinsdag.
Lees verder

Hittegolf op komst? Wat zijn de voorwaarden en krijgen we er de komende dagen mee te maken?
Het wordt snikheet vandaag én morgen, met temperaturen tot wel 34 graden. Toch zal er niet meteen sprake zijn van een hittegolf. Volgende week is die kans echter groter met dinsdag mogelijk temperaturen tot 36 graden. Staan we aan het begin van een hittegolf? En wat zijn de voorwaarden om van zo'n hittegolf te spreken?
Lees verder

Zwemmen in openlucht: waar mag het? "Vlaanderen telt zeven locaties waar je een duik kan nemen in open water"
Zwemmen in open water: tijdens deze warme periodes vormt het de ideale verfrissing. Alleen mag het in België niet zomaar overal. Ook al verleiden de op het water weerkaatste zonnestralen je om een kanaal, plas, of rivier in te duiken, vaak moet je om veiligheidsreden toch aan wal blijven. Wanneer mag het en wanneer niet? En waarom? We klopten aan bij de Vlaamse Milieumaatschappij, De Vlaamse Waterweg en Outdoor Swimming Belgium.
Lees verder

Geeft George R. R. Martin teleurgestelde 'Game of Thrones'-fans dan toch hun zin? "Ik schrijf een heel ander einde"
Het is ondertussen zo'n drie jaar geleden dat er een einde kwam aan het 'Game of Thrones'- tijdperk. Het achtste seizoen maakte heel wat los bij de fans, maar de ontevredenheid en de teleurstelling namen de bovenhand. Auteur George R. R. Martin (73) heeft nu in een blogpost bekendgemaakt dat het einde van de boekenreeks er anders zal uitzien dan het einde in de reeks. "Niet alle personages die stierven in de serie, zullen doodgaan in de boeken", klinkt het.
Lees verder

Google daagt eigenaar Tinder voor de rechtbank
Internetreus Google heeft de eigenaar van datingapp Tinder, Match Group, aangeklaagd omdat die contractbreuk zou hebben gepleegd. Het gaat om een nieuwe stap in het juridische geschil tussen beide bedrijven.
Lees verder

Gewapende overval op Oosterzeelse krantenwinkel: "Helikopter en speurhonden ingezet, kinderen op vakantiekamp en in de crèche blijven binnen"
Een gemaskerde en gewapende man heeft dinsdagochtend krantenwinkel Creafinne in Oosterzele proberen te overvallen. Omstreeks 9 uur 's ochtends wandelde hij de winkel binnen, maar sloeg al snel op de vlucht toen de man van de uitbaatster hem achterna liep. Kinderen van Heyo vakantiekampen in de buurt worden binnen gehouden.
Lees verder

Gewapende overval op Oosterzeelse krantenwinkel: dader had een nepwapen bij zich
Een gemaskerde en gewapende man heeft dinsdagochtend krantenwinkel Creafinne in Oosterzele proberen te overvallen. Omstreeks 9 uur 's ochtends wandelde hij de winkel binnen, maar sloeg al snel op de vlucht toen de man van de uitbaatster hem achterna liep. Rond 12.10 heeft de politie de klopjacht stopgezet. De dader bleek een nepwapen bij zich te hebben.
Lees verder

Football Talk. Manchester City breekt contract van middenvelder Rodri open - Marco Richter (Hertha Berlijn) moet onder het mes voor tumor op teelbal
Manchester City heeft dinsdag het contract van middenvelder Rodri opengebroken. De 26-jarige Spanjaard, wiens contract nog liep tot eind juni 2024, ligt nu vast tot medio 2027.
Lees verder

Rusland nog strenger tegen LGBTQ+-community
De Doema, het Lagerhuis van Rusland, heeft gisteren aangekondigd dat het de regels aanscherpt voor LGBTQ+-community. Het betekent de vervolging van alle publieke verspreiding of manifestatie van affectie tussen homoseksuele personen en steun voor de LGBTQ+-gemeenschap in Rusland.
Lees verder

Dealer met tien zakjes cocaïne in ondergoed betrapt: politie botst bij huiszoeking op 2,6 kilogram drugs en een wapen
De Brusselse politie heeft vorige week vrijdag een drugsdealer met tien zakjes cocaïne in zijn onderbroek opgepakt. Bij een huiszoeking werden nog eens 2,6 kilogram drugs en een wapen aangetroffen.
Lees verder

Twee verdachte overlijdens in Kinrooi: slachtoffers werden met geweld om het leven gebracht
In de Congostraat in het Limburgse Ophoven, deelgemeente van Kinrooi, zijn dinsdagvoormiddag 12 juli twee lichamen gevonden. Volgens het parket gaat het om verdachte overlijdens.
Lees verder

Twee verdachte overlijdens in Kinrooi: mogelijks dubbele moord
In de Congostraat in het Limburgse Ophoven, deelgemeente van Kinrooi, zijn dinsdagvoormiddag 12 juli twee lichamen gevonden. Volgens het parket gaat het om verdachte overlijdens.
Lees verder

Meer mensen aan de slag in horeca dan voor corona
Er zijn meer mensen in de horeca aan de slag dan voor de coronapandemie. Volgens gegevens van hr-dienstverlener Acerta telden cafés, restaurants en hotels in mei 9 procent meer werknemers dan in dezelfde maand in 2019.
Lees verder

Aftellen naar de Gentse Feesten: politie is er helemaal klaar voor. "We hadden zelfs te veel flikken die wilden werken in deze periode"
De Gentse Feesten, dat is een massagebeuren. Horror voor wie de veiligheid moet garanderen, zou je denken, maar de Gentse flikken zien het helemaal zitten. "Je kan nooit àlles voorzien, maar we zijn wel maximaal voorbereid", zegt korpschef Filip Rasschaert. De politie is er klaar voor en kijkt er zelfs naar uit, na meer dan duizend dagen zonder feesten.
Lees verder

"Vanaf 35 tot 40 jaar vertraagt je metabolisme vanzelf, al kan de juiste voeding dit tegengaan": wat eet je dan best (niet) om gezond oud te worden?
"Om gezond te zijn, moet je je metabolisme boosten", lezen we vaak. Maar wat is dat metabolisme? En kan je dat zelf beïnvloeden? "Voeding- en levensstijlkeuzes maken of kraken het", legt voedingscoach Anntje Peeters uit. "Als je voeding schrapt, bijvoorbeeld door te vasten, komt het in een toestand van stress terecht, met slechte gevolgen op lange termijn." Ze vertelt alles over het metabolisme en deelt 7 tips om die vetverbrandingsoven in gang te houden op élke leeftijd.
Lees verder

PVDA wil Pascal Smet zo snel mogelijk horen over UberFiles: "Het lijkt wel een maffiafilm"
De PVDA wil deze week nog een extra vergadering van de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement om Pascal Smet (one.brussels-Vooruit) te horen over zijn 'troebele' relatie met de multinational Uber. De Brusselse staatssecretaris was in de vorige legislatuur nog minister van Mobiliteit.
Lees verder