Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Union met verdiende maar krappe voorsprong naar slotfase tegen Charleroi

HLN
LIVE. Union met verdiende maar krappe voorsprong naar slotfase tegen Charleroi
• 2de speeldag • Stade Joseph Marien • Aftrap: 20u45 • Vicekampioen Union wacht nog op eerste zege
Lees verder

Ondanks buikpijn en darmklachten dronken Europeanen toch duizenden jaren lang melk
Onder zoogdieren zijn het enkel mensen die als volwassenen melk consumeren. Sterker nog, een derde van de mensheid heeft een genetische mutatie die helpt bij het verteren ervan. Maar dat is niet altijd het geval geweest. Een studie van meer dan 100 wetenschappers toont aan dat Europeanen melk consumeerden gedurende duizenden jaren, ondanks dat ze er darmproblemen van kregen.
Lees verder

B Jones is de eerste Spaanstalige dj op de mainstage van Tomorrowland: "Fier dat ik als vrouw die eer kreeg"
Ze laat met gemak het publiek dansen in de meest hippe clubs van Ibiza, en is een onvervalste superster in de Spaanstalige dancecultuur. Dat B Jones ooit op Tomorrowland zou staan, was slechts een kwestie van tijd. Dat ze in 2022 als allereerste Spaanstalige DJ de mainstage mocht plat spelen had ze dan weer niet verwacht. "Doorgaans zijn het mannen die voor zo'n debuut gevraagd worden. Ik ben hét bewijs dat het ook anders kan."
Lees verder

Meer emotie, minder explosie: Like Mike debuteert solo op Tomorrowland
Voor het eerst in vijftien jaar carrière zonder zijn broer achter de dj-booth. Geen mainstage. Geen gespring van links naar rechts en van achter naar voor, maar wel clubmuziek van hoogstaand kaliber. Meer emotie, minder explosie. Like Mike (36) debuteerde solo, en mag dat naar onze mening nog doen.
Lees verder

LIVE. Huddersfield en Burnley zijn er weer aan begonnen, kan de zege Kompany nog ontglippen?
• Championship • Aftrap: 21u • John Smith's Stadium • Speeldag 1
Lees verder

Puin Chinese raket stort dit weekend neer op aarde
Dit weekend zal volgens experten puin van een Chinese raket inslaan op de aarde. Het Center for Orbital Reentry and Debris Studies (CORDS) verwacht dat brokstukken van de raket 'Lange Mars 5B' tussen de middag en de late avond op zaterdag zal neerstorten, maar het is niet bekend waar dat puin zal neerkomen. Volgens de experten is de kans echter klein dat mensen of bewoonde gebieden getroffen worden.
Lees verder

Aanwinst Ross Sykes beslist match voor Union tegen Charleroi en toont guts: "Dit seizoen weer meedoen voor de titel"
De Unionfans in het Dudenpark konden zich weer als vanouds uitleven: met een 1-0-thuiszege tegen Charleroi en een vier op zes start Union zelfs beter dan vorig seizoen. Wie durft beweren dat Union niet weer bovenaan een woordje zal meespreken? Matchwinnaar Ross Sykes nam geen blad voor de mond: "Ik wil dit seizoen meedoen voor de titel." Coach Karel Geraerts tempert: "Dat is een uitspraak in de euforie na de zege."
Lees verder

Aanwinst Sykes bezorgt Union eerste competitiezege van seizoen, Brusselaars kloppen thuis verdiend Charleroi
De Unionfans in het Dudenpark kon zich weer als vanouds uitleven: met een 1-0-thuiszege tegen Charleroi en een vier op zes kent Union zelfs een betere start dan vorig seizoen. Wie durft beweren dat Union niet opnieuw bovenaan de stand een woordje zal meespreken?
Lees verder

BASKET KORT. Vrenz Bleijenbergh dichtbij akkoord met kampioen Oostende
Vrenz Bleijenbergh (21j) staat dichtbij een akkoord met kampioen Oostende. De Antwerpenaar was begin van deze maand met Phoenix Suns nog actief op de NBA Summer League. Door beperkte speeltijd leverde dat niet het gewenste resultaat: een contract bij een NBA-ploeg.
Lees verder

Perfecte start: Burnley en Kompany openen seizoen met verdiende zege tegen Huddersfield
Vincent Kompany heeft z'n start niet gemist met Burnley. De ex-coach van Anderlecht won z'n openingsmatch in de Championship, de Engelse tweede klasse, met 0-1 tegen Huddersfield Town. De Nederlander Ian Maatsen scoorde de enige goal van de match, die Burnley verdiend won.
Lees verder

KOERS KORT. Reusser, winnares van gravelrit, stapt uit Tour met hersenschudding - Geen Kwiatkowski in Ronde van Polen
Marlen Reusser (SD Worx), ploeggenote van Lotte Kopecky, verschijnt zaterdag niet aan de start van de zevende etappe van de Tour de France Femmes. De 30-jarige Zwitserse renster liep vrijdag een hersenschudding op bij een val in de zesde etappe en kan de etappekoers daardoor niet verderzetten. "Om te herstellen, heeft Reusser nu vooral rust nodig", zo deelde haar Nederlandse ploeg mee. Reusser won de vierde etappe in de Tour de France. Woensdag was ze de beste op de gravelrit tussen Troyes en Bar-sur-Aube.
Lees verder

Achter de schermen bij AG Insurance-NXTG, Julia Borgström neemt witte trui over van Julie De Wilde: "Speel 'We Are The Champions'"
AG Insurance-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

Luca Brecel wint Champions League snooker en klimt naar hoogste ranking ooit
Luca Brecel (WS-12) heeft zijn derde rankingtitel beet. In het Engelse Leicester versloeg hij in de finale van de Championship League de Chinees Lu Ning (WS-34) met 3-1. Daarbij liet hij breaks van 72 en 100 optekenen.
Lees verder

LIVE (18u15). KV Mechelen gaat op bezoek bij KV Oostende
• 2de speeldag • Diaz Arena • Aftrap: 18u15 • Beide teams verloren op de openingsspeeldag
Lees verder

LIVE (18u15). Promovendus Westerlo kijkt OH Leuven in de ogen aan Den Dreef
• 2de speeldag • King Power aan Den Dreef • Aftrap: 18u15 • Beide ploegen begonnen het seizoen met een zege
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIAN. Topfavoriet Pogacar: "Ik de grootste concurrent van Evenepoel? Ik voel me vereerd"
Vandaag wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

Zes treinen van Brussel naar Parijs geannuleerd na ongeval met Thalys bij Franse grens
Gisteren omstreeks 16:00 uur viel opnieuw een Thalys richting Parijs stil. De oorzaak was een aanrijding tussen een andere Thalys en een dier, waardoor het hele treinnetwerk verstoord raakte. Het is al het derde voorval op een trein van de vervoersmaatschappij in nog geen twee weken tijd. Na meer dan vier uur stilstaan werd de reis weer hervat. De passagiers van de trein die het dier aanreed zijn geëvacueerd. Ook zes andere treinen van Brussel-Zuid naar Parijs werden geannuleerd. Dat meldt een woordvoerder van Thalys.
Lees verder

ONZE OPINIE. Lahbib zal moeten bewijzen dat ze als minister wél weet waar de klepel hangt
Twee weken minister en al onder vuur: Hadja Lahbib heeft haar entree op Buitenlandse Zaken niet gemist. Maar als minister beging Lahbib nog geen misstap. De hele commotie draait om haar verleden als journaliste bij de RTBF. Lahbib reisde vorig jaar via Moskou naar de Krim, grondgebied van Oekraïne dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, en die reis werd betaald door Rusland.
Lees verder

Gazprom meldt weer problemen bij pijpleiding die Russisch gas naar Duitsland brengt
Het Russische staatsenergiebedrijf Gazprom heeft vrijdag nieuwe problemen gemeld met een turbine van pijpleiding Nord Stream 1, die Russisch gas naar Duitsland voert.
Lees verder

Communicatiedirecteur president Biden neemt dan toch geen ontslag
Kate Bedingfield, de directrice communicatie van het Witte Huis, neemt dan toch geen ontslag. Dat hebben verschillende bronnen aan de Amerikaanse nieuwzender 'CNN' gemeld. Eerder deze maand meldde het Witte Huis nog dat ze zou vertrekken.
Lees verder