Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

LIVE. Nu al wachten op Metallica: “15 uur gereden om hen te zien”, zoon van Bono gespot in de backstage

HLN
LIVE. Nu al wachten op Metallica: "15 uur gereden om hen te zien", zoon van Bono gespot in de backstage
De eerste dag van Werchter viel letterlijk in het water, maar dat viel aan de sfeer totaal niet te merken. Vandaag belooft het alweer een feestje van jewelste te worden, met onder andere Sum 41, Lewis Capaldi en uiteraard Metallica, die bíjna last minute geveld werden door corona. Waar is da feestje? Onze reporters ter plaatse zoeken het uit en houden je live op de hoogte.
Lees verder

LIVE TOUR. Van druppelen naar regen in Kopenhagen: "Heel scherpe bochten en zelfs een kasseistrook, renners zullen enorm alert moeten zijn"
Het is zover: vandaag begint in Denemarken de Tour de France. Met een tijdrit van 13,2 kilometer met start en aankomst in Kopenhagen. Heel wat renners hebben hun zinnen gezet op de gele trui, onder hen ook Wout van Aert. Knalt hij meteen naar tijdritwinst? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

Ziekenhuis looft 15.000 (!) euro uit voor gouden tip die naar extra kinderarts leidt: "Tegen oktober moeten we twee pediaters vinden, of de anderen stoppen ook"
Het is alle hens aan dek bij het AZ West in Veurne, en dan vooral op de dienst pediatrie. Daar werken er slechts twee van de vier kinderartsen, maar zij dreigen ermee om de handdoek in de ring te werpen als er tegen oktober geen oplossing is gevonden. Daarom steekt de directie een stevige tand bij in zijn zoektocht: "Er ligt een beloning van 15.000 euro klaar voor wie de gouden tip geeft die naar een extra kinderarts leidt."
Lees verder

6 maanden na de Russische invasie: scholen in Kiev heropenen op 1 september
De scholen in de Oekraïense hoofdstad Kiev gaan op 1 september weer open en verwelkomen vanaf dan dus opnieuw leerlingen. Dat hebben lokale autoriteiten vrijdag aangekondigd. Sinds de start van de Russische invasie werd er in de mate van het mogelijke online les gegeven.
Lees verder

Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: "Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden"
De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.
Lees verder

Realityserie rond Famke Louise en Denzel uit 'Love Island' komt er deze maand nog aan
'Famke & Denzel: een nieuw begin', de Nederlandse realityserie rond het influencerkoppel Famke Louise en Denzel Slager uit 'Love Island' is binnen ongeveer twee weken te zien op Streamz. De reeks geeft een uniek en exclusief kijkje in het dagelijkse leven van het verliefde stel.
Lees verder

Red Panthers-bondscoach Raoul Ehren wil iets betekenen op het WK: "Het alleen maar meedoen is voorbij, vanaf nu is het serieus meedoen"
De Nederlander Raoul Ehren staat sedert december 2020 aan het hoofd van de Red Panthers en loodste onze hockeyvrouwen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Hun beste ranking ooit. Ambitieus blikt hij vooruit naar het WK, dat voor de Panthers zondag in het Spaanse Terrassa begint. "Indien we hockeyen zoals de laatste maanden kunnen we het alle landen moeilijk maken", aldus Ehren. "Of toch bijna. Nederland steekt er immers nog bovenuit."
Lees verder

Red Panthers-bondscoach Roaul Ehren wil iets betekenen op het WK: "Het alleen maar meedoen is voorbij, vanaf nu is het serieus meedoen"
De Nederlander Raoul Ehren staat sedert december 2020 aan het hoofd van de Red Panthers en loodste onze hockeyvrouwen naar de vijfde plaats op de wereldranglijst. Hun beste ranking ooit. Ambitieus blikt hij vooruit naar het WK, dat voor de Panthers zondag in het Spaanse Terrassa begint. "Indien we hockeyen zoals de laatste maanden kunnen we het alle landen moeilijk maken", aldus Ehren. "Of toch bijna. Nederland steekt er immers nog bovenuit."
Lees verder

VIDEO. Kijk binnen in deze luxueuze penthouse op het Antwerpse Eilandje met dakterras en zwembad
Eric en Anne ruilden hun villa in Kapellen voor een penthouse in Antwerpen. Het koppel hoefde nergens op in te boeten, want ze wonen nog steeds riant, in alle luxe en comfort én met een zwembad op het dakterras. Voor de uitwerking en inrichting van het topproject deden ze een beroep op het beste wat België te bieden heeft. Onze woonexpert Björn Cocquyt bracht hen een bezoek in 2019.
Lees verder

Airbus krijgt miljardenorders van Chinese maatschappijen
De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft voor meer dan 37 miljard dollar (zo'n 35 miljard euro) aan orders ontvangen van vier Chinese luchtvaartmaatschappijen. In totaal bestelden China Southern Airlines, China Eastern Airlines, Air China en Shenzhen Airlines bijna driehonderd toestellen van de A320neo-serie bij Airbus.
Lees verder

Steunpunt Mantelzorg vraagt ook tweede boosterprik voor mantelzorgers
Steunpunt Mantelzorg pleit ervoor om ook mantelzorgers een tweede boosterprik tegen het coronavirus te geven. De vzw sluit aan bij de oproep eerder deze week van Zorgnet Icuro om medewerkers in de zorg prioritair een boosterprik te geven. De vereniging vraagt de Hoge Gezondheidsraad expliciet om mantelzorgers ook als zorgverleners te beschouwen.
Lees verder

De solden zijn in het land. Deze 15 trendtassen scoor je nu al met een fikse korting
De soldenperiode is weer aangebroken: hét moment om jezelf op een nieuwe handtas te trakteren. Op zoek naar een feestelijke clutch, een praktische crossbodytas of een chique schoudertas, maar geen zin om op koopjesjacht te trekken? Wij deden het speurwerk voor jou. Deze kwalitatieve tassen scoor je nu al met een mooie korting.
Lees verder

Fransen kunnen achternaam gemakkelijker veranderen in die van andere ouder
In Frankrijk kunnen volwassen voortaan hun familienaam zonder opgave van reden laten veranderen. In een vereenvoudigde procedure kunnen mensen nu één keer in hun leven voor de naam van hun andere ouder kiezen of die naam aan hun achternaam laten toevoegen. Bij twee achternamen kan ook de volgorde veranderd worden.
Lees verder

EU maakt ruim 14 miljoen euro vrij voor voedselhulp in België
België ontvangt 14,3 miljoen euro aan bijkomende middelen uit het Europese herstelfonds REACT-EU om steun te bieden aan het toenemend aantal mensen dat nood heeft aan voedselhulp. Dat heeft de Europese Commissie vrijdag meegedeeld.
Lees verder

Deense premier verdedigt ruiming nertsen ondanks vernietigend rapport
De Deense premier Mette Frederiksen verklaarde vrijdag zich geruggensteund te voelen door een rapport over de ruiming van nertsen tijdens de coronapandemie. Het rapport is kritisch voor de regering, maar bevestigt volgens de premier dat ze toen niet op de hoogte was van het feit dat er geen wettelijke basis was voor de ruiming. Wel verontschuldigde ze zich bij de nertsenkwekers.
Lees verder

Ruiloperatie met Iran stoot tegen de borst: "Belg moet derde van zijn straf uitzitten, extreme terrorist komt na vier jaar vrij"
De slachtoffers van vier Iraanse terroristen, die in ons land zware straffen kregen na een verijdelde bomaanslag, zijn ontzet. België lijkt een deal te maken met Iran om hen te ruilen met de ter dood veroordeelde VUB-prof Ahmadreza Djalali. "We laten vier van de grootste extremisten vrij na amper vier jaar straf?"
Lees verder

Drie rijstroken versperd op E313 richting Antwerpen ter hoogte van Wommelgem
Op de E313 richting Antwerpen is ter hoogte van Wommelgem een verkeersongeval gebeurd. Drie rijstroken zijn daardoor versperd. Het verkeer vertraagt vanaf Ranst.
Lees verder

Ruim 5.000 Belgische bedrijven op de fles in eerste jaarhelft
In het eerste halfjaar van 2022 zijn in heel België 5.139 faillissementen uitgesproken. Het gaat om een stijging met 56,4 procent tegenover het eerste semester van vorig jaar. Dat becijferde handelsinformatiekantoor Graydon.
Lees verder

Nieuw soort toeristen "gedraagt zich niet" op Waddeneilanden: "Ze zijn veeleisender en luidruchtiger"
De Waddeneilanden zien sinds het uitbreken van de coronapandemie "een ander soort" toeristen. Deze "nieuwe" toeristen gedragen zich nog niet als liefhebber van de Wadden, staat in een onderzoek naar toerisme en recreatie dat de Waddenacademie heeft laten doen namens het Samenwerkingsverband De Waddeneilanden.
Lees verder

'Verkrachter van de Samber' veroordeeld tot 20 jaar cel
Dino Scala, de zogenaamde 'Verkrachter van de Samber', is veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij moet zeker twee derde van zijn straf uitzitten. De man stond terecht voor de verkrachting, aanranding of poging tot verkrachting van 56 vrouwen tussen 1988 en 2018 in het grensgebied tussen België en Frankrijk.
Lees verder