Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 juli 2022

LIVE. Geen dubbele voorsprong voor Westerlo tegen Cercle: buitenspel van Foster

HLN
LIVE. Geen dubbele voorsprong voor Westerlo tegen Cercle: buitenspel van Foster
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 21u • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

Supporters bouwen groen feestje voor volksheld Wout van Aert: "Een vat, een vat, een vat"
Het is gebeurd: na wekenlang in het groen te rijden, mag van Aert zijn groene trui nu ook officieel mee naar huis nemen. De knappe prestatie was voor zijn supporters ruim voldoende reden om nog eens een groot feestje te bouwen in zijn geboortedorp Lille. Een feestje met een groen tintje weliswaar.
Lees verder

30 graden buiten, maar Franse vrouw trekt naar Plopsaland en laat grote hond in auto op parking: brandweer bevrijdt, politie stelt proces-verbaal op
De brandweer moest zondagmiddag een hond bevrijden uit een snikhete wagen op de parking van Plopsaland. Zijn Franse bazin zat daar in het zwembad en verklaarde dat ze de hond elk uur kwam controleren. Het is niet duidelijk hoe lang de hond al precies in de auto zat.
Lees verder

Hevige branden in Griekenland, Spanje en Slovenië
Brandweerlieden in heel Europa worstelen om hevige branden onder controle te krijgen. Vooral in Griekenland, Spanje en Slovenië leidt aanhoudende droge hitte tot forse branden, veelal met evacuaties van nabijgelegen gebieden tot gevolg. Ook toeristische gebieden lijden onder de branden.
Lees verder

Verdacht overlijden in Izegem
In Izegem onderzoeken politie en parket zondagavond een verdacht overlijden van een man in de Droge Janstraat. Hoe de man om het leven is gekomen is voorlopig een raadsel, bij het parket houden ze alle pistes open. De straat is afgezet met politielint.
Lees verder

Kate Ryan verzorgt verrassingsoptreden in de Moose Bar
Dat ze zou komen bleef tot het laatste moment een goed bewaard geheim, maar Kate Ryan was meer dan welkom op Tomorrowland. Met 'Désenchantée' zong ze slechts één liedje, maar het publiek? Elle t'adore.
Lees verder

Ravage aangericht in tuin: tent in brand gestoken en trampoline en zwembad vernield
Onbekenden hebben zaterdagnacht een tuin in de Hogenakkerstraat in Temse vernield. Ze staken een tent in brand en vernielden allerlei voorwerpen. De politie heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

Westerlo keert terug in 1A met oververdiende 2-0-zege, tegenvallend Cercle onderuit met tien
Westerlo heeft zijn terugkeer in de hoogste afdeling uitstekend ingezet. De Kemphanen wonnen, zij het met het kleinste verschil maar oververdiend, van een onkennelijk Cercle Brugge. De Vereniging herstelde zich nooit echt van de uitsluiting van Popovic op het halfuur, waarna Westerlo kort voor de pauze op voorsprong klom langs Daci. In de tweede helft liet de kampioen van 1B een pak goede kansen liggen om een tweede keer te scoren. Foster scoorde na vanuit buitenspel te zijn vertrokken, maar uiteindelijk zette de pas ingevallen Vetokele alsnog de 2-0 eindstand op het bord. Cercle Brugge kon Bolat in de hele wedstrijd nooit bedreigen, en sloot af zonder één poging in het doelkader.
Lees verder

Achter de schermen bij AG-NXTG, bij de Grand Départ van de Tour de France Femmes
AG-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

Pogacar kan leven met tweede plek: "Ik heb een fout gemaakt en de prijs betaald"
Breaking! Tadej Pogacar (23) heeft een grote ronde niét gewonnen. Welzeker, hij werd derde in de Vuelta 2019. Maar daar stond hij nimmer aan de leiding. Hij pakte de gele trui in de Tour 2020 en hij won. Hij reed in de gele trui in de Tour van 2021 en hij won. Hij was vijf dagen geletruidrager in de Tour 2022 en werd tweede.
Lees verder

Gent geeft zege in slot weg, Club wint spektakelstuk van Genk en Mazzu begint met winst bij Anderlecht: de samenvattingen van speeldag één
De kop is eraf. Afgelopen weekend werd de Jupiler Pro League na een korte onderbreking weer op gang getrapt. Van de topclubs begonnen Club, Anderlecht en Antwerp allen met een zege, terwijl AA Gent de drie punten in het slot te grabbel gooide. Bekijk hieronder de samenvattingen van alle matchen.
Lees verder

Rishni Sunak wil als premier hard optreden tegen China: "Genoeg is genoeg"
Rishi Sunak, voormalig financiënminister en kandidaat om Boris Johnson op te volgen als premier van het Verenigd Koninkrijk, zei dat hij als premier China hard zal aanpakken. Het land is volgens Sunak de "nummer één bedreiging" van de binnenlandse en wereldwijde veiligheid.
Lees verder

Europese vakbondskoepel wil wet over maximumtemperatuur op werkplek
Een Europese koepelorganisatie van vakbonden pleit vandaag bij de Europese Commissie voor het instellen van een maximumtemperatuur waarbij er veilig gewerkt kan worden door mensen die buiten werken. De oproep komt nadat tijdens de recente hittegolf in Europa in Madrid drie arbeiders tijdens het werk zijn overleden.
Lees verder

Europese vakbonden willen wet over maximumtemperatuur op werkplek
De Europese vakbondskoepel (ETUC) pleit vandaag voor wetgeving die een maximumtemperatuur op de werkplek vastlegt in Europa. Vorige week zijn volgens de koepel in Spanje twee werknemers om het leven gekomen ten gevolge van de hitte. De vakbonden hekelen dat slechts een aantal Europese landen wetgeving ingevoerd heeft die werknemers moet beschermen tijdens hittegolven.
Lees verder

Burgemeester sluit wegens Olympische Spelen volgend jaar aankomst Tour buiten Parijs niet uit
De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft zondag bevestigd dat er gesprekken aan de gang zijn om de aankomst van de Tour de France van 2024 mogelijk te verhuizen naar buiten Parijs. Dit zou de eerste keer zijn sinds 1975.
Lees verder

Burgemeester sluit aankomst Tour 2024 buiten Parijs niet uit vanwege Olympische Spelen
De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, heeft zondag bevestigd dat er gesprekken aan de gang zijn om de aankomst van de Tour de France van 2024 mogelijk te verhuizen naar buiten Parijs. Dit zou de eerste keer zijn sinds 1975.
Lees verder

Myanmar executeert voor het eerst in decennia vier activisten
De militaire leiders van Myanmar hebben voor het eerst in decennia vier activisten geëxecuteerd, melden staatsmedia. Het gaat om vier activisten voor de democratie, onder wie een voormalig parlementslid van de partij van de afgezette regeringsleider Aung San Suu Kyi.
Lees verder

Polsstokspringer Ben Broeders kan verwachtingen niet inlossen en eindigt pas als elfde in WK-finale
Ben Broeders en kampioenschappen: voorlopig blijft dat een lastig huwelijk. In Eugene stelde de 27-jarige Leuvenaar teleur in de finale van het polsstokspringen. Hij finishte pas als elfde, na drie mislukte pogingen op 5m80. En dat zes weken nadat hij zijn nationale record op 5m85 bracht. "Het is wat het is," bleef hij er onbewogen onder.
Lees verder

Limburg schakelt vanaf september volgend jaar volledig over op rijk gas
Vanaf 1 september 2024 moeten alle inwoners in Limburg aangesloten zijn op zogenaamd rijk gas. Vandaag gebruiken nog twaalf gemeenten er arm gas uit Nederland. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag. Bij de omschakeling naar rijk gas moet verplicht een technicus langskomen.
Lees verder

Amerika wil gevangenenruil tussen België en Iran beletten
De Amerikaanse regering overweegt om België een uitleveringsverzoek voor Assadollah Asadi te sturen, zo wordt ons verteld door verschillende bronnen. Op die manier zou Washington kunnen beletten dat ons land de terrorist ruilt met Iran.
Lees verder