Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Dessers nu toch met de gelijkmaker! Skov Olsen had score geopend nadat Mignolet Club meerdere keren rechthield

HLN
LIVE. Dessers nu toch met de gelijkmaker! Skov Olsen had score geopend nadat Mignolet Club meerdere keren rechthield
Lees verder

Dan druk je nietsvermoedend op een geheimzinnige knop en plots win je een geheim optreden van Netsky op Tomorrowland: "Ik kom hier uit mijn comfort zone"
'Do not touch this button.' Uiteraard wordt er naarstig op de knop geduwd naast Freedom Stage op Tomorrowland. Wat de waaghals niet weet, is dat hij daarmee een ticket scoort voor het geheime podium midden in het bos naast het festival. Wat hij nog minder weet, is dat hij daar plots oog in oog staat met Netsky. "Ik hou van dit podium, ik voel me hier goed en ik ga dan ook iets anders doen, wat denken jullie van wat French house?"
Lees verder

Vlammenzee in bedrijfsloods Mollem veroorzaakt door brandende TL-lamp
De brand in een bedrijfsloods in de industriezone Z.5 Mollem is ontstaan na een defect aan een lamp. Dat concludeert de branddeskundige die onderzoek ter plaatse verrichte. "Volgens de eerste vaststellingen die vrijdag gebeurden gaat het een accidentele brand", laat woordvoerster Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde weten. "De brand is ontstaan in een TL-lamp die spontaan in brand gevlogen is. De kunststof die daaruit lekte is vermoedelijk op een stapel textiel terecht gekomen en zo heeft de brand zich kunnen verderzetten."
Lees verder

Burenruzie escaleert in schietpartij in Dilsen-Stokkem: schutter (21) bewerkt wagen van buurman ook met hamer
Een twintiger is vannacht gearresteerd nadat hij door het venster van zijn buurman schoot én diens wagen met een hamer toetakelde. De burenruzie geraakte helemaal oververhit. Over het motief bestaat geen duidelijkheid.
Lees verder

Ruim duizend migranten in Italië aangekomen in paar uur tijd
Meer dan duizend migranten zijn de afgelopen uren aangekomen in Italië. Ze werden gered door humanitaire schepen en wachten op een opvangplaats. Dat hebben enkele ngo's en de Italiaanse autoriteiten zondag bekendgemaakt.
Lees verder

Van een magische oase tot een tropische jungle: culinair journaliste tipt de 10 mooiste eetadresjes in ons land (en het is er nog lekker ook)
Hoewel de smaak en de kwaliteit van het eten in een restaurant altijd voorop staan, wil het oog soms ook wat. Van een tropische jungle als decor en een panoramisch uitzicht over de Kempen tot een volledig roze interieur en gedurfde spiegelwanden: onze culinair journaliste Femke Vandevelde tipt 10 restaurants met een prachtig, Instagrammable interieur én lekker eten om van te smullen. Camera? Shot? Action!
Lees verder

Trippen met tieners? Zo pak je dat aan (+ hou je het gezellig) "De trip was een echte levensles"
Geen idee wat je moet geven aan een tiener die alles al heeft? Geef eens een portie onverdeelde aandacht cadeau. In de vorm van een tripje bijvoorbeeld, net zoals Hilde en Heidi. Hilde trok met haar dochter Anouk naar New York. Heidi nam haar metekindjes Maïke en Jowanna mee naar Stockholm. "Die trip heeft me mentaal sterker gemaakt." Kinderpsychologe Klaar Hammenecker legt uit hoe je een reis met pubers aanpakt. "Deelt je kind niet veel? Aanvaard het."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Wie wint openingsrit? Kopecky: "Gele trui heeft al door mijn hoofd gespookt"
Op de dag dat de Tour voor de mannen op zijn einde loopt, begint voor de renster de Tour de France Femmes. De eerste etappe bestaat uit elf rondes van 6,8 kilometer in hartje Parijs. Volgende week zondag eindigt de Ronde van Frankrijk voor vrouwen op La Planche des Belles Filles. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE FEMMES. Twee koplopers hebben kleine bonus, Kopecky: "Gele trui heeft al door mijn hoofd gespookt"
Op de dag dat de Tour voor de mannen op zijn einde loopt, begint voor de renster de Tour de France Femmes. De eerste etappe bestaat uit elf rondes van 6,8 kilometer in hartje Parijs. Volgende week zondag eindigt de Ronde van Frankrijk voor vrouwen op La Planche des Belles Filles. Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

De Croo haalt uit naar vicepremiers: "Sommigen moeten minder impulsief zijn"
Premier Alexander De Croo (Open VLD) was opvallend scherp voor zijn vicepremiers tijdens een interview met VTM NIEUWS. De deal die de regering maakte rond pensioenen werd door enkele meerderheidspartijen als een slap compromis bestempeld. De Croo vindt dit onaanvaardbaar en roept zijn collega-regeringsleden op om minder van dit soort impulsieve uitspraken te doen.
Lees verder

De Croo is streng voor vicepremiers: "Sommigen moeten minder impulsief zijn"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) was opvallend scherp voor zijn vicepremiers tijdens een interview met VTM NIEUWS. De deal die de regering maakte rond pensioenen werd door enkele meerderheidspartijen als een slap compromis bestempeld. De Croo vindt dit onaanvaardbaar en roept zijn collega-regeringsleden op om minder van dit soort impulsieve uitspraken te doen.
Lees verder

IN BEELD. Elke Clijsters geniet tijdens tweede weekend Tomorrowland, ook deze BV's zijn aanwezig
Geen festival zonder opvallende aanwezigen. Ook op Tomorrowland vielen al heel wat bekende koppen te spotten.
Lees verder

Op hun 87ste zijn grootouders Dimitri Vegas & Like Mike de oudste bezoekers van Tomorrowland: "Dé oplossing om jong te blijven"
Trouwe bezoekers van Tomorrowland, ook op hun 87ste. Habitués in Ushuaia, de hipste openluchtdiscotheek op Ibiza. Trotse overgrootouders van London Takis Thivaios. Liliana en Karl Mampaey, de Belgische grootouders van Dimitri Vegas en Like Mike, hebben duidelijk de juiste genen doorgegeven. Dimitri Vegas: "Het beeld van mijn opa tijdens onze show in ontbloot bovenlijf en zwaaiend met zijn t-shirt, dat vergeet ik nooit meer."
Lees verder

LIVE. 2-2! Vanaken maakt gelijk nadat Trésor Genk vlak na de rust oververdiend op voorsprong had gezet
Lees verder

GENTSE FEESTEN LIVE. 5 tips voor de grote finale • Gisterenavond 260.000 bezoekers
De mensen hebben de Gentse Feesten gemist, zoveel is duidelijk. Zaterdag bezochten er maar lieft 260.000 bezoekers de Feesten. Dat is het hoogste bezoekersaantal in de laatste tien jaar. Daarnaast gaan de 'Straffe Madammen' door de binnenstad en maken de Gentenaren zich klaar voor de grote finale van de Feesten. Mis niets van de Gentse Feesten in onze liveblog.
Lees verder

LIVE (16u). Alderweireld start opnieuw als kapitein, Janssen begint op de bank
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • AFAS Stadion • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

LIVE F1. Verzilvert Charles Leclerc polepositie in Frankrijk?
Dit weekend staat in Frankrijk op het Circuit Paul Ricard de twaalfde GP van het seizoen op het programma. Verstevigt Max Verstappen zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap of kan Charles Leclerc wat aan zijn achterstand knabbelen? Volg de oefenritten, de kwalificaties en de wedstrijd in onderstaande liveblog.
Lees verder

Weerman Frank Dubbocage: "Bosbranden nemen toe, daar kan je niet omheen"
Hoewel hier de heetste dagen inmiddels achter ons liggen, worden grote delen van Zuid-Europa nog steeds geteisterd door hitte en daarbij horende bosbranden. Ook reizigers uit ons land wordt aangeraden waakzaam te zijn.
Lees verder

"Beetje misplaatst": Van Gerwen irriteert door na felbevochten triomf zegegebaar Van den Bergh te imiteren
Geen derde finaleplek op rij voor Dimitri Van den Bergh op de World Matchplay. Onze landgenoot moest na een spannend duel de duimen leggen voor Michael van Gerwen: 14-17. Opvallend: de Nederlander imiteerde meteen na de triomf het zegegebaar van Van den Bergh. "Een beetje misplaatst", vindt VTM-commentator Rudy Lanssens. Van Gerwen treft vanavond Gerwyn Price in de finale.
Lees verder

Peter Koelewijn (81) is hard voor jonge artiesten: "10.000 euro voor een optreden van 30 minuten? Onvoorstelbaar!"
Zijn 81 jaren houden Peter Koelewijn niet tegen om opnieuw op te treden met zijn Rockets. Op 11 juli stonden ze in Melle en op 31 juli sluiten ze Suikerrock in Tienen mee af. Nee, de zanger van 'Angeline, de blonde sexmachine' en 'Kom van dat dak af' is nog niet van plan om rustig van zijn pensioen te genieten. Al toont hij zich in verschillende interviews wel kritisch over de jonge garde in muziekland. Verder vertelt hij ook open over het verlies van z'n eerste vrouw en z'n nieuwe liefde Els. "Ik ben niet altijd de brave huisvader geweest."
Lees verder