Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 juli 2022

LIVE. Antwerp wil Nederlands international Guus Til - Genk dicht bij Kortrijk-aanvaller Selemani

HLN
LIVE. Antwerp wil Nederlands international Guus Til - Genk dicht bij Kortrijk-aanvaller Selemani
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Prins Albert en prinses Charlene vieren 11-jarig huwelijk met nieuw portret
Prins Albert (64) en prinses Charlene (44) van Monaco zijn elf jaar getrouwd. Om deze heuglijke gebeurtenis te vieren, heeft het echtpaar een nieuwe foto van hen samen naar buiten gebracht.
Lees verder

500 superrijken verliezen 1.346 miljard euro in eerste halfjaar
Het vermogen van de rijkste vijfhonderd personen op aarde is in de eerste zes maanden van 2022 in het snelste tempo ooit geslonken. Financieel persbureau Bloomberg berekende dat ze het afgelopen halfjaar 1.400 miljard dollar (1.346 miljard euro) van hun rijkdom zagen verdampen.
Lees verder

Motorrijder verongelukt op de N60 in Kruisem
Bij een zwaar verkeersongeval vrijdagavond op de gewestweg N60 in Kruisem is een motorrijder om het leven gekomen.
Lees verder

Motorrijder verongelukt op N60 in Kruisem
Bij een zwaar verkeersongeval op de N60 in Kruisem is vrijdagavond een motorrijder om het leven gekomen.
Lees verder

Nederlandse oud-voetbalcoach Vera Pauw: "Ik ben als jonge speelster verkracht door voetbalprominenten"
Vera Pauw, de Nederlandse oud-voetbalcoach, heeft verklaard dat ze op jonge leeftijd verkracht is door een voetbalfunctionaris. Ook beschuldigt ze de voetbalbond KNVB (Koninklijke Nederlandse Voetbalbond) er in 'NRC' van dat die in het verleden onvoldoende heeft gehandeld na meldingen van haar over seksueel misbruik.
Lees verder

Dodelijk ongeval in Kinrooi: één persoon overleden
Op de Venlosesteenweg in Ophoven (Kinrooi) heeft vrijdagavond een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Daarbij liet één persoon het leven. Het zou om een persoon uit het buitenland gaan.
Lees verder

Poetin komt op buitenlandse reis terecht aan nog grotere tafel dan in Kremlin en grappen zijn niet bij te houden
De Russische president Vladimir Poetin is op zijn eerste buitenlandse reis sinds de invasie in Oekraïne terechtgekomen aan een onderhandelingstafel die nog groter was dan die in het Kremlin. Het duurde niet lang eer de foto de ronde deed op sociale media en groot jolijt veroorzaakte.
Lees verder

Quick.Step-ploegleider Tom Steels moet de Tour al na één dag verlaten na positieve coronatest
Slecht nieuws voor Quick.Step-Alpha Vinyl en Tom Steels. De ploegleider legde een positieve coronatest af en moet de Tour al na één dag verlaten.
Lees verder

Woedende demonstranten vallen parlement in oosten van Libië aan
Boze betogers hebben vrijdag het Libische parlement in Tobroek, in het oosten van land, aangevallen. Op beelden van Libische tv-zenders is te zien hoe er brand wordt gesticht en er stenen naar het gebouw worden gegooid. Een foto op sociaalnetwerksites toont ook hoe een bulldozer een poort van het parlementsgebouw ramt.
Lees verder

Eerste homohuwelijken voltrokken in Zwitserland
Zwitserland heeft vrijdag, als een van de laatste West-Europese landen, het "huwelijk voor iedereen" ingevoerd. Daardoor kunnen mensen van hetzelfde geslacht voortaan ook in Zwitserland met elkaar trouwen.
Lees verder

Carl Devos. De schreeuw der machtelozen
De Wetstraat maakt zich op voor een laatste offensief. Op federaal niveau is de ambitie om dit werkjaar met nog enkele akkoorden af te sluiten. Dat moet het beeld van een besluit- en hervormingsarme regering weerleggen. Vooraan op tafel liggen enkele ingrepen in de pensioenen. Over fiscaliteit, koopkracht, begroting of de kwestie van kerncentrales wordt later gesproken. Het idee om alles met elkaar te verbinden in een groot, alomvattend zomerakkoord, was eerder al opgeborgen.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Wat doet de Orde van Geneesheren eigenlijk wél nog?"
God is een fertiliteitsarts. Of tenminste: dat lijken die laatsten toch zelf te denken. In Torhout zou een gynaecoloog minstens vier vrouwen met zijn eigen zaad bevrucht hebben. Donorkinderen hebben vermoedens dat er zo minstens nog twee artsen zijn in ons land. De Orde van Geneesheren laat in het debat droogjes weten dat het "niet tot hun deontologische bevoegdheid" behoort. Een mens vraagt zich af: wat doet ze dan eigenlijk wél nog?
Lees verder

New York wil recht op abortus en contraceptie verankeren in de wet: "We kunnen ons niet langer permitteren om risico's te lopen"
De Amerikaanse staat New York wil het recht op abortus en contraceptie verankeren in de wetgeving van de staat, nadat het Hooggerechtshof afgelopen week het federale recht op abortus annuleerde. De Senaat van de staat keurde daarover vrijdag een wettekst goed.
Lees verder

Luchtvaartmaatschappijen VS maken 'geslacht X' mogelijk bij boeking
Bij enkele grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen kunnen reizigers uiterlijk eind 2024 voor de optie man, vrouw of geslacht X kiezen bij het boeken van een ticket. Bij maatschappijen United en American is dat nu al mogelijk, maar bij bedrijven als Delta, Southwest en JetBlue nog niet.
Lees verder

Nederlandse universiteit maakt drie ton 'winst' op teruggevonden losgeld dat aan hackers werd betaald
De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie hebben een deel van het losgeld teruggevonden dat de Universiteit Maastricht in 2019 aan criminele hackers betaalde. De cryptomunten in kwestie zijn dankzij een gelukkige timing meer waard geworden. Daarom krijgt de universiteit een half miljoen euro terug, terwijl het indertijd bijna 200.000 euro aan losgeld betaalde. Dat blijkt uit een reconstructie van dagblad 'de Volkskrant'.
Lees verder

Walvissen raken (waarschijnlijk) in de war door klimaatverandering
Ongeveer een maand nadat er een Orka rondzwom in de Seine, is er opnieuw een walvis gespot. Dit keer gaat het om een dwergvinvis. Maar vergis je niet: het dier heeft een lengte van 10 meter. "We onderzoeken nog volop of klimaatverandering de oorzaak is van het vreemde gedrag van de dieren, maar het heeft er wel alles van weg", zegt walvisexpert Els Vermeulen.
Lees verder

Pioniers werden niet gehinderd door wettelijke beperkingen: "Iedereen met een witte jas mocht een vrouw bevruchten"
Er waren begin jaren '80 geen wettelijke regels rond het verwekken van donorkinderen. "Het was de Far West. Dokters deden voort waar ze in de jaren '50 mee begonnen waren, in navolging van successen met kunstmatige inseminatie bij paarden en varkens", zegt 'donor detective' Steph Raeymaekers. Gynaecoloog Geert V. zal volgens haar niet de enige Vlaamse dokter zijn die eigen sperma heeft gebruikt. Maar wat denkt topdokter Herman Tournaye ervan? "Een typisch verhaal van artsen die het op hun eentje deden". We belden ook Frank Comhaire, oprichter van de Gentse spermabank, over de toenmalige praktijken.
Lees verder

33.000 Vlamingen moeten aan de slag om 'verhitte' arbeidsmarkt te laten afkoelen, maar Jambon wijst ook met de vinger naar de federale Vivaldi-regering
Meer inactieven aanporren te werken, een knelpuntpremie en 35 dagen opleidingsverlof: de Vlaamse arbeidsdeal moet 33.000 extra Vlamingen naar de (verhitte) arbeidsmarkt lokken. "En nu hopen dat de andere gewesten ons goede voorbeeld volgen", aldus Jan Jambon (N-VA).
Lees verder

"Mijn dochter kan weer slapen": in Zele haalt buur opgelucht adem nu padelclub om 20u dichtgaat
In het Oost-Vlaamse Zele is het sinds april uit met de avondlijke padelpret. Buurman Eric Vancoppenolle stapte naar de rechter in kortgeding en die legde padelclub Topspin een verbod op om nog na 20 uur te spelen. Recent bevestigde het Hof van Beroep in Gent de uitspraak. "We leggen ons neer bij de uitspraak van de rechter, maar werken aan licht- en geluidswerende maatregelen", zegt clubeigenaar Robert Ivens.
Lees verder