Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Anderlecht (met tien) scoort bijna op Cercle: Amuzu kopt op de lat

HLN
LIVE. Anderlecht (met tien) scoort bijna op Cercle: Amuzu kopt op de lat
• Jan Breydel (16u00)
Lees verder

LIVE. Anderlecht moet een uur met tien verder op Cercle na rechtstreeks rood voor Ishaq
• Jan Breydel (16u00)
Lees verder

Niels (33) in buitenland getuige van diefstal in zijn zaak: "Via app machteloos toegezien hoe gangsters met 4 dure racefietsen aan de haal gingen"
Gemaskerde dieven hebben de welverdiende gezinsvakantie verknald van Niels Haverbeke, zijn vrouw Chabelli Vanhoutte en hun dochter van vier. Op hun hotelkamer in Oostenrijk, gewekt door een inbraakalarm, zagen ze via camerabeelden op de telefoon van Niels hoe twee gangsters er 's nachts vandoor gingen met vier peperdure racefietsen. Waarde van de buit: zo'n 30.000 euro. "Een diefstal op bestelling, zoveel is duidelijk", zegt Niels.
Lees verder

Kan jij ook geen 'neen' aanvaarden? Psycholoog legt uit hoe dat komt en wat je eraan kan doen
Een foto posten en minder likes krijgen is (geef maar gewoon toe) nooit leuk. Een idee pitchen op het werk en meteen een 'njet' krijgen, ook niet. Na vijf toffe dates terug in de single-pool vallen, omdat je date 'het toch niet ziet', is ronduit een kleine nachtmerrie. Bang voor afwijzing? Dat zijn we allemaal. Psycholoog Leslie Hodge van praktijk Strong Mind legt uit waarom we 'nee' niet graag horen en geeft concrete tips om met afwijzing om te gaan.
Lees verder

Tsjechië stuurt nog meer brandweerlieden naar natuurpark, waar een van zwaarste branden ooit woedt
Tsjechië stuurt nog eens 220 brandweerlieden uit het hele land naar het nationale park Boheems Zwitserland, aan de grens met Duitsland. Naast acht helikopters en vijf blusvliegtuigen zijn nu 650 mensen bezig het vuur te bestrijden.
Lees verder

125 gewonden bij bestorming Iraaks parlement: manifestanten zijn corruptie en trage regeringsvorming beu
Aanhangers van de invloedrijke sjiitische leider Moqtada al-Sadr hebben zaterdagochtend in de Iraakse hoofdstad Bagdad het parlement bezet. Ze zeggen tegen de corruptie in regeringskringen te protesteren. Ook zijn ze woedend omdat er tien maanden na de parlementsverkiezingen nog altijd geen regering is en de onderhandelingen over de benoeming van een nieuwe minister-president niet opschieten.
Lees verder

LIVE CLASICA SAN SEBASTIÁN. Remco Evenepoel op weg naar winst na straffe solo
Vandaag wordt met de Clasica San Sebastián het traditionele nagerecht van de Ronde van Frankrijk geserveerd. Tadej Pogacar zal z'n tweede plek in Parijs maar wat graag doorspoelen met een eerste triomf in de Clasica, terwijl Remco Evenepoel op zoek gaat naar een tweede zege. Op deze pagina zit u goed voor alle nieuwtjes en selecties in aanloop naar de koers.
Lees verder

LIVE. IJzersterke Van Vleuten rijdt iedereen in de vernieling
Met de etappe van Sélestat naar Le Markstein wacht vandaag de eerste van twee bergritten door de Vogezen in de Tour de France Femmes. Met 127 kilometer krijgen de rensters geen lange rit voorgeschoteld, maar wel eentje met 2.880 hoogtemeters en onderweg drie gecategoriseerde beklimmingen van eerste categorie. Die doemen op na 37 kilometer over vlakke, maar toch al lichtjes glooiende wegen. Krijgen we spektakel? Het antwoord krijgt u op deze pagina!
Lees verder

RECENSIE. 'Paper Girls': "Amazon's vrouwelijke antwoord op 'Stranger Things' is volwassener, maar heeft één groot gebrek"
Eén maand na de finale van het succesvolle vierde seizoen van 'Stranger Things' doet Prime Video een poging om de leegte op te vullen met een andere scifi-reeks met tienerjonkies in de hoofdrol. 'Paper Girls' vertelt het verhaal van vier twaalfjarige krantenbezorgsters die op een nacht per ongeluk van het jaar 1988 naar de toekomst reizen en daar reuzenrobots, dinosaurussen en gedesillusioneerde oudere versies van zichzelf tegen het lijf lopen. Maar of retrofietsjes, 80's-nostalgie en een neonroze lucht ook volstaan om de volgende monsterhit te worden? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Iwein Segers openhartig over de laatste momenten van zijn overleden broer: "Ik was heel angstig en had het gevoel dat alles zou ineenstorten"
Eerder deze maand kreeg zanger en acteur Iwein Segers (42) vreselijk nieuws. Zijn broer Lander (47) overleed in Spanje na een fatale zonneslag. Tijdens een interview met De Morgen praat Iwein openhartig over hoe de laatste momenten van Landers leven verliepen en hoe hij zich zelf voelde na het noodlottige telefoontje van zijn vader. "Ik was heel angstig en had het gevoel dat alles zou ineenstorten."
Lees verder

LIVE F1. Wat een verrassing: George Russell grijpt in Hongarije eerste pole uit zijn carrière, misnoegde Verstappen is slechts tiende
Van een verrassing gesproken. Voor het eerst in zijn carrière heeft George Russell de pole position bemachtigd van een Grote Prijs. De Brit deed dat op de Hungaroring in Hongarije. Carlos Sainz werd tweede, Charles Leclerc derde. Max Verstappen moest vrede nemen met plek tien en toonde zich misnoegd over zijn bolide. Volg de wedstrijd morgen LIVE in onderstaande liveblog.
Lees verder

Politie en redders gaan duinenbrand te lijf: 200 vierkante meter duin zwartgeblakerd
In de duinen van Wenduine is zaterdagnamiddag een brand ontstaan. Zo'n 200 vierkante meter aan duingras en andere vegetatie ging in vlammen op.
Lees verder

Duitse milieuminister: grootste kerncentrale blijft mogelijk open vanwege oorlog in Oekraïne
Duitslands grootste kerncentrale in Beieren, de Isar 2 bij München, blijft misschien in werking volgend jaar als uit onderzoek van de Duitse overheid blijkt dat dat nodig is. Dat zei de Duitse milieuminister Steffi Lemke tegen zakenkrant Frankfurter Allgemeine, in het kader van de onzekerheid rond energieleveringen door de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie in voedingsproducten
Voedingsbedrijven hebben het ingrediënt zonnebloemolie massaal vervangen door koolzaadolie, zo verklaarde de FOD Economie in de marge van de Landbouwbeurs in Libramont. Door de oorlog in Oekraïne ontstond er een tekort aan zonnebloemolie, een belangrijk ingrediënt in heel wat bewerkte voedingsproducten. Er werd vooral overgeschakeld op koolzaadolie, zo blijkt nu, en in veel mindere mate op koolzaadlecithine, sojalecithine of palmolie.
Lees verder

Wat een nummer! Remco Evenepoel wint z'n tweede Clasica San Sebastian na straffe solo
Remco Evenepoel heeft op een fantastische manier voor de tweede keer de Clasica San Sebastian gewonnen. Onze 22-jarige landgenoot van Quick.Step-Alpha Vinyl pakte de zege na een solo van liefst 45 kilometer. Tiesj Benoot eindigde als derde.
Lees verder

Op twee na grootste jackpot ooit: Amerikaan wint 1,28 miljard dollar met Mega Millions
Een inwoner van de Amerikaanse staat Illinois won vrijdagavond de Mega Millions-jackpot van maar liefst 1,28 miljard dollar (1,25 miljard euro). Het is de op twee na grootste jackpot in de Amerikaanse geschiedenis. De kans om deze jackpot te winnen bedraagt slechts één op 302,5 miljoen.
Lees verder

LIVE. Meteen prijs voor De Bruyne en City in Community Shield? - Klopp zet miljoenenaankoop Núñez op de bank
• King Power Stadium (18u)
Lees verder

LIVE. KV Mechelen gaat op bezoek bij KV Oostende, KVM-coach Buijs voert enkele wijzigingen door
• 2de speeldag • Diaz Arena • Aftrap: 18u15 • Beide teams verloren op de openingsspeeldag
Lees verder

Arabische landen verbannen 'Thor: Love and Thunder' omwille van "scènes met homoseksuele personages"
Thor: Love and Thunder is vanaf deze week niet meer te zien in enkele conservatieve Arabische landen, China en Maleisië. De Marvel-kaskraker krijgt er kritiek omwille van expliciete lgbtq+-verwijzingen.
Lees verder

Nederlander Olav Kooij wint openingsrit Ronde van Polen, Jordi Meeus derde
De Nederlander Olav Kooij (Jumbo-Visma) heeft de openingsrit van de 79e editie van de Ronde van Polen (WorldTour) gewonnen. Na een etappe van 219 kilometer tussen Kielce en Lubin bleek hij in de sprint sneller dan de Duitser Phil Bauhaus en Jordi Meeus. Kooij is meteen ook de eerse leider.
Lees verder