Doorgaan naar hoofdcontent

Levering van Russisch gas via Nord Stream 1 hervat na onderhoud: gasprijzen dalen licht

HLN
Levering van Russisch gas via Nord Stream 1 hervat na onderhoud: gasprijzen dalen licht
Na onderhoud aan Nord Stream 1 zijn de gasleveringen via de Duits-Russische pijpleiding donderdagochtend hervat. "Er stroomt weer gas", aldus een woordvoerder van Nord Stream AG, die benadrukt dat het nog wel een tijd zal duren eer de volledige transportcapaciteit zal worden benut. Direct bij de opening van de toonaangevende gasbeurs van Amsterdam ging de prijs tot 6,5 procent omlaag, maar daarna herstelde die zich weer iets. Rond 8.15 uur was gas een kleine 4 procent per megawattuur goedkoper.
Lees verder

Na twee jaar corona opnieuw groot feest op 21 juli: volg hier de aankomst van het koninklijk gezin aan het Te Deum
Na twee jaar van gezondheidscrisis zal de nationale feestdag opnieuw gevierd worden met een groot feest. Er vinden verschillende activiteiten plaats zoals het Feest in de Warande, het militair defilé, het vuurwerk en nieuwe initiatieven zoals de Nationale Apero en een nationaal concert.
Lees verder

De hoge hoed van Overmars is nog niet leeg bij Antwerp, potentiële sensatie bij Kortrijk en Westerlo dat meer dan meeloper wil zijn: onze clubwatchers blikken vooruit
Komende vrijdag trappen Standard en AA Gent het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Maar hoe staan de achttien 1A-clubs er op dit moment nu voor? Waar mikken ze dit seizoen op en welke plannen hebben ze nog op de transfermarkt? Vandaag maken onze clubwatchers de oefening voor Antwerp, STVV, KV Kortrijk en KVC Westerlo.
Lees verder

De hoge hoed van Overmars is nog niet leeg bij Antwerp, potentiële sensatie bij Kortrijk en Westerlo dat meer dan meerloper wil zijn: onze clubwatchers blikken vooruit
Komende vrijdag trappen Standard en AA Gent het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Maar hoe staan de achttien 1A-clubs er op dit moment nu voor? Waar mikken ze dit seizoen op en welke plannen hebben ze nog op de transfermarkt? Vandaag maken onze clubwatchers de oefening voor Antwerp, STVV, KV Kortrijk en KVC Westerlo.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet dat Vingegaard na fysieke én mentale evolutie rijp is voor Tourwinst: "Op de smalle schouders staat stilaan het goede hoofd"
Rit 17, check. Jonas Vingegaard (25) heeft weer een dag zonder kleerscheuren overleefd. De Deen van Jumbo-Visma weerstond op weg naar Peyragudes opnieuw aan de aanvallen van Tadej Pogacar en kwam zo weer een stapje dichter bij Tourwinst. Nog twee belangrijke afspraken scheiden Vingegaard van de eindzege, weet onze chef wielrennen. "En dan wordt hij de eerste onbesproken Deen die de Tour kan winnen."
Lees verder

Krijg je een terugbetaling voor pedicure? Grote verschillen tussen ziekenfondsen onderling
Vanuit de verplichte ziekteverzekering is er nooit een terugbetaling voorzien voor pedicurebehandelingen. Maar dankzij de aanvullende verzekering kan je soms wél op een tegemoetkoming rekenen van je ziekenfonds. Hoeveel je terugkrijgt en wanneer je daarvoor in aanmerking komt, varieert naargelang het ziekenfonds. Spaargids.be bezorgt een overzicht.
Lees verder

LIVE RED FLAMES. Zweedse media en fans geloven amper in kansen Flames, ondanks corona-perikelen: "Uitschakeling zou een fiasco zijn"
Historisch. Zo kunnen we de kwalificatie van onze Red Flames voor de kwartfinales van het EK het best samenvatten. Ook financieel doet België een goede zaak. Een plaats in de kwartfinales levert 205.000 euro op. Bij de tegenstandster gaat nu echter wel het corona-alarm af. Mis hier niets in aanloop naar de historische kwartfinale van de Red Flames tegen Zweden!
Lees verder

LIVE NBA. Harden verlengt bij Philadelphia, Jokic is nieuwe recordverdiener en Drummond bij Chicago Bulls: mis hier geen enkele topdeal
Wacht er in het voetbal een warme zomer, dan zeker ook in de NBA. Enkele toppers staan op het punt om een nieuw (monster)contract te tekenen, anderen willen koste wat het kost verhuizen. Op deze pagina kunt u de komende weken terecht voor al het nieuws over (nakende) topdeals.
Lees verder

Zeven van de tien minst betrouwbare SUV's zijn afkomstig van dit merk
Het Britse merk Jaguar Land Rover scoort zeer slecht als het gaat om de betrouwbaarheid van hun modellen. In een onderzoek door het Britse WhatCar naar de minst betrouwbare SUV's eindigden maar liefst zeven modellen in de top 10.
Lees verder

Jonny's auto zat uren vast aan een laadpaal: wat moet je dan doen? "Soms heeft een paal slecht internetbereik"
Het zal maar gebeuren dat je elektrische wagen muurvast vastzit aan een laadpaal. Het overkwam Johnny tijdens een reis naar Frankrijk. Hij vertelt hoe hij uiteindelijk weer wegraakte, en ook Tim Briers, laadspecialist voor elektrische voertuigen, deelt handig advies.
Lees verder

Heerlijk moment van no-look darts: Gurney wil de show stelen, maar het antwoord van Noppert is 'next level'
Een leuk moment gisteravond op de World Matchplay. Daryl Gurney en Danny Noppert maakten er in de tiende leg een spelletje 'no-look darts' van. Met eerst Gurney die bij zijn derde pijl richting tripple 20 wegkeek op het moment hij z'n pijltje loste. "Een beetje intimideren van de tegenstander", vertelde Kim Huybrechts, topdarter en co-commentator bij VTM 2.
Lees verder

Prinses Elisabeth is 'de Kate Middleton van België'. Dit zijn haar 10 meest iconische modekeuzes
Over de outfit van prinses Delphine is al veel inkt gevloeid, maar het is uitkijken naar wat de rest van de koninklijke familie morgen zal dragen op de Nationale Feestdag. Steeds meer ogen zijn gericht op kroonprinses Elisabeth. Met haar 21 lentes is ze uitgegroeid tot 'een echt vrouwtje', zoals haar vader zou zeggen. Al heeft ze haar onmiskenbare stijlgevoel vooral geërfd van mama Mathilde en oma Paola. Wij tonen haar opvallendste én mooiste koninklijke looks.
Lees verder

Mysterieuze roze gloed boven Australisch stadje blijkt afkomstig van cannabiskwekerij
Buitenaardse bezoekers, Stranger Things in het echt of een andere mysterieuze oorzaak. Inwoners van Mildura in Australië hadden woensdagavond het raden naar de oorzaak van een bijzondere roze gloed aan de hemel boven het stadje. De verklaring bleek uiteindelijk minder spannend dan sommigen misschien hadden gehoopt: het roze licht was afkomstig van een cannabiskwekerij, waar iemand de gordijnen was vergeten dichtdoen.
Lees verder

Italiaanse premier opnieuw naar president
De Italiaanse premier Mario Draghi trekt donderdag opnieuw naar de president, mogelijk om voor de tweede keer zijn ontslag in te dienen.
Lees verder

Vrouw die op rug van dolfijn klom is aangehouden, Nederlandse politie wil dat bedreigingen stoppen
De vrouw die vorige week in de Nederlandse gemeente Zandvoort op de rug van een spitssnuitdolfijn klom, is aangehouden. Ze wordt verhoord en er wordt een pv opgemaakt, meldt de politie. Haar actie werd vastgelegd op video, de beelden gaan momenteel rond op internet. De politie roept wel op om te stoppen met bedreigingen aan haar adres.
Lees verder

Onze motorexpert testte de Piaggio MP3 en somt de voor- en nadelen op: "Deze scooter mag je ook met een autorijbewijs besturen"
Piaggio's MP3 is een heel apart succesverhaal. De scooter met dubbel voorwiel is al 16 jaar lang een gigantische hit in Parijs, terwijl de rest van de wereld moeilijker overstag gaat. Onze motorexpert Arno Jaspers trok naar de Franse hoofdstad om de twee nieuwste uitvoeringen aan de tand te voelen: wat zijn de voor- én de nadelen?
Lees verder

Wout van Aert: de twintigste Belgische groene trui in de Tourgeschiedenis in tien cijfers
La Barthe-de-Neste, minuscuul dorpje van 7,62 vierkante kilometer en 1153 inwoners aan de rand van de Pyreneeën. Daar verzekerde Wout van Aert zich woensdag bij de tussenspurt mathematisch van de eindzege in het puntenklassement. Parijs halen en hij staat op de erelijst. De twintigste Belgische groene trui - die je HIER kan winnen - in de Tourgeschiedenis in tien cijfers.
Lees verder

De beste tablet is wederom een iPad, maar deze Android-concurrent is óók erg goed
Ook ditmaal scoort bij onze grote tablettest een iPad buitengewoon goed, maar daarnaast is er ook een alternatief van Android het overwegen waard. Technologiesite Tweakers zet samen met BestGetest de meest interessante tablets op een rij.
Lees verder

"Mathilde is al sinds februari bezig met haar outfit": wat dragen de royals tijdens de nationale feestdag?
Vandaag wordt in ons land de nationale feestdag gevierd. Voor het eerst sinds 2019 weer in volle glorie, en dus zullen ook de leden van de koninklijke familie alles uit de kast halen om feestelijk voor de dag te komen. Letterlijk, want de kledingkeuzes van de royals zijn ieder jaar weer onderwerp van gesprek. Joëlle Vanden Houden, auteur van het boek 'Koninklijke Stijl', en andere kenners blikken vooruit: "Kroonprinses Elisabeth kiest zélf de outfits die ze zal dragen."
Lees verder

Dode en negen gewonden bij blikseminslag op Amerikaanse legerbasis
Bij een blikseminslag op een militaire basis in de Amerikaanse staat Georgia is een soldaat om het leven gekomen en raakten negen anderen gewond.
Lees verder