Doorgaan naar hoofdcontent

Levenloos lichaam van man (53) uit het water gehaald aan Lousbergkaai: slachtoffer kwam uit de richting van de Gentse...

HLN
Levenloos lichaam van man (53) uit het water gehaald aan Lousbergkaai: slachtoffer kwam uit de richting van de Gentse Feesten-zone
Aan de Lousbergkaai in Gent, ter hoogte van de Lousbergbrug, is zondagochtend een levenloos lichaam van een man (53) uit het water gehaald. Op basis van camerabeelden is intussen duidelijk geworden dat de man uit de richting van de Gentse Feesten-zone kwam gewandeld en om nog onduidelijke reden in het water is gesukkeld.
Lees verder

Lichaam van 53-jarige man uit water gehaald in Gent: slachtoffer kwam uit richting van Gentse Feesten-zone
Aan de Lousbergkaai in Gent, ter hoogte van de Lousbergbrug, is zondagochtend een levenloos lichaam van een man (53) uit het water gehaald. Op basis van camerabeelden is intussen duidelijk geworden dat de man uit de richting van de Gentse Feesten-zone kwam gewandeld en om nog onduidelijke reden in het water is gesukkeld.
Lees verder

Primoz Roglic geeft op, onze man in de Tour Stijn Vlaeminck over domper voor Jumbo-Visma: "Derde week wordt heel zwaar"
Primoz Roglic verschijnt niet meer aan de start van de vijftiende rit in de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn team Jumbo-Visma gemeld. De Sloveen kwam vroeg in de Tour in de kasseirit ten val en wil zijn lichaam nu de tijd geven volledig te herstellen.
Lees verder

Dag na afrekening in drugsmilieu, nieuwe aanslag met vuurwerkbom
In de nacht van zaterdag op zondag is er een vuurwerkbom ontploft aan een woning in de Winter De Dekenstraat in Berchem. Enkele geparkeerde auto's en de gevel van een woning raakten beschadigd. De familie die wie de aanslag lijkt gericht, was eerder ook slachtoffer van een granaataanslag.
Lees verder

Dag na afrekening in drugsmilieu een nieuwe aanslag met vuurwerkbom
In de nacht van zaterdag op zondag is er een vuurwerkbom ontploft aan een woning in de Winter De Dekenstraat in Berchem. Enkele geparkeerde auto's en de gevel van een woning raakten beschadigd. De familie aan wie de aanslag lijkt gericht, was eerder ook slachtoffer van een granaataanslag. Een dag eerder was er ook al een afrekening in het drugsmilieu in Deurne.
Lees verder

Antwerp mogelijk naar Finland of Ierland in derde voorronde Conference League, te duchten opponent uit Kroatië voor Anderlecht?
Morgenmiddag om 14 uur gaan Anderlecht en Antwerp in de trommel bij de loting van de derde voorronde van de Conference League. Alle clubs werden door de UEFA vooraf in groepen opgedeeld, waardoor het mogelijk aantal opponenten al stevig werd ingeperkt.
Lees verder

Britse bestuurders die niet voldoende water drinken tijdens hittegolf riskeren boete van meer dan 1.000 euro
In het Verenigd Koninkrijk worden chauffeurs opgeroepen om de komende dagen voldoende water te drinken voor en tijdens een autorit. Indien ze dat niet doen en een ongeval veroorzaken, riskeren ze een boete tot maar liefst 1.000 pond (ongeveer 1.175 euro). In het VK, net zoals in vele andere landen in Europa, worden volgende week bloedhete temperaturen verwacht. Voor bestuurders kan de hitte gevaarlijk zijn, aangezien dehydratie duizeligheid en een verminderde controle over het stuur kan veroorzaken.
Lees verder

Miguel Wiels over de allergrootste K3-hit 'Oya Lélé': "Een hit dankzij de meisjes, ik voelde het niet"
"Alles in beschouwing genomen is 'Oya Lélé' de allergrootste hit in 23 jaar K3", zegt bedenker Miguel Wiels (49). Toch was het nummer niet als zomersingle uitgekomen als het aan hem lag, vertelt hij in 'Tien om te zien' vanavond.
Lees verder

Nieuwe pil tegen eczeem zou je op een week tijd al verlossen. Dermatoloog licht toe: "Er komt nog meer aan"
Last van eczeem op je lichaam en al alles geprobeerd? Er lijkt verlossing in zicht. Zo werd in het Verenigd Koninkrijk een pil goedgekeurd die je op één week tijd zou afhelpen van die jeukende huid. Klinkt veelbelovend, maar wat klopt daar nu van? En bestaat dat ook bij ons? Dermatoloog Thomas Maselis schept duidelijkheid. "Die pil doet wonderen, al is er wel een grote maar."
Lees verder

Vernielingen, inbraak en moord: hoe conflict met huurbaas Jan-Willem (37) fataal werd
Jan-Willem Peeters (37) had een conflict met zijn huisbaas, maar kende zijn rechten. De vrederechter legde Semun K. voor 2 miljoen euro dwangsommen op, waarna die het recht in eigen handen nam. "Jan-Willem was jurist en een sterke believer in de rechtsstaat."
Lees verder

Een lucht-luchtwarmtepomp is de beste manier om je woning af te koelen: zoveel betaal je ervoor
Onze zomers worden almaar warmer. Een lucht-luchtwarmtepomp in koelmodus is de manier bij uitstek om je woning te koelen. Wat betaal je voor zo'n systeem? En wat bepaalt de prijs? Bouwsite Livios zoekt het uit.
Lees verder

WEEKENDTIP. De 10 lekkerste zomerbars van Vlaanderen: hier krijg je vakantie in je bord
Niets beter om het vakantiegevoel in een zomerbar extra mee bij te kruiden dan lekker eten. Aan tapas, sharing food en foodtrucks met hippe streetfood geen gebrek in de Vlaamse zomerbarretjes. Bijna overal vind je wel iéts lekkers om bij jouw drankje te bestellen. Deze 10 locaties gaan lekker loco op hun kaart en serveren je een portie onversneden summer vibes.
Lees verder

LIVE SUPERCUP. Hoefkens de rust zelve voor zijn debuut: "Enkel bezig met spelers die hier zijn"
Club Brugge en AA Gent strijden vanaf 18u om de Supercup in de officieuze opener van de nieuwe voetbaljaargang. Blauw-zwart verzekerde zich afgelopen seizoen voor de derde opeenvolgende keer van de landstitel. De Buffalo's kaapten dan weer de Croky Cup weg door RSC Anderlecht te verslaan in de finale. Wie begint het nieuwe seizoen ook met een prijs? Volg het op deze pagina!
Lees verder

Wat kun je doen tegen brokkelige kalknagels? Dermatoloog: "In gesloten schoenen voelen de schimmels zich prettig"
Als regelrechte volksziekte blijven schimmel- of kalknagels onderbelicht en mede daarom bestaat er geen duidelijke aanpak. Dat is precies waar dermatoloog Annemie Galimont aan werkt. "Het kan wel twee jaar duren voordat je er vanaf bent."
Lees verder

Bosbranden in Zuid-Frankrijk razen voort, in totaal al meer dan 10.000 hectare natuur in de as
De bosbranden die al sinds dinsdag woeden in de Gironde, de streek rond de Zuid-Franse stad Bordeaux, hebben al 10.500 hectare natuur vernield. In totaal zijn al meer dan 14.000 mensen geëvacueerd. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de prefectuur.
Lees verder

Sean Dhont en Chistopher Temmerman openen finalweek 'Spartacus Run'
Vier mannen en twee vrouwen maken nog kans om zich straks de eerste bekende Spartacus van het land te noemen. De finaleweek, die donderdag zijn apotheose kent, gaat maandag van start met Christopher Timmerman (37) en Sean Dhondt (38).
Lees verder

Ineos-Grenadiers bestrijdt de hitte met shirts van Belgische Bioracer: "Pidcock die wint op Alpe d'Huez, betere reclame kan een mens zich niet wensen"
Als Tom Pidcock wint op Alpe d'Huez en als Geraint Thomas straks misschien op het podium staat in Parijs, dan doet Raymond Vanstraelen (75) dat ook. Weinig mensen wiens tentakels zich zo over de wielerwereld uitspreiden als de oprichter van fietskledingfabrikant Bioracer, de Belgische kledijsponsor van Ineos-Grenadiers.
Lees verder

LIVE TOUR. Sprinters moeten afrekenen met obstakels richting Carcassonne, Magnus Cort test positief
De vijftiende etappe van de Tour is er op papier één voor de sprinters. Die moeten dan wel onderweg van Rodez naar Carcassonne twee colletjes van de derde categorie zonder al te veel energieverlies zien te passeren. In de laatste 50 kilometer gaat het grotendeels in dalende lijn, maar is er wel kans op zijwind. Zorgt die voor spektakel? Op deze pagina kunt u de koers de hele dag volgen.
Lees verder

Met Dimitri Vegas & Like Mike naar Ibiza: "Dit is een zotte zomer, man, met álles in hoogste versnelling"
Feestend is de feniks uit zijn as herrezen. Ibiza, het pelgrimsoord van de dansliefhebber, sprankelt na twee zomers vol corona-ellende weer als de beste champagne. En warempel, het zijn toch weer de Belgen die er de plaat doen draaien, zeker? Wij trokken naar danstempel Ushuaïa met Dimitri Vegas & Like Mike. "Elke keer als ik op het podium stap, denk ik weer aan de eerste keer in 2003. Toen sliep ik in de kelder van het hotel hiernaast."
Lees verder

Hoe wordt een glaasje Belgische wijn gemaakt? We passeren bij het eerste wijndomein van België": "We produceren zo'n 100.000 flessen per jaar"
Na Frankrijk, Italië en menig ander populaire wijnlanden, duikt België de afgelopen jaren ook steeds vaker op in het wijnaanbod. Wijnkasteel Genoels-Elderen was het eerste wijndomein van ons land én het enige waar al een derde generatie aan de slag is. Hoe gaat het eraan toe achter de schermen van zo'n wijndomein? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia passeert langs deze château Belgique en proeft drie van hun wijnen. Wat maakt dat Belgisch glas zo speciaal?
Lees verder