Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 juli 2022

Kylie Jenner onder vuur nadat ze privéjet gebruikt voor vlucht van amper 65 kilometer

HLN
Kylie Jenner onder vuur nadat ze privéjet gebruikt voor vlucht van amper 65 kilometer
Kylie Jenner (24) heeft veel kritiek gekregen vanwege het vervoersmiddel dat zij onlangs koos om een afstand van 65 kilometer te overbruggen. De realityster gebruikte daarvoor haar privéjet, waardoor ze volgens Twitter-account '@CelebrityJets' in 17 minuten tijd op haar bestemming arriveerde. Met de wagen zou ze er 50 minuten over gedaan hebben.
Lees verder

Besmet bij tropische temperaturen: hoe ziek word je van omikron-BA.5? En hoe raak je er bovenop?
Geen pretje, in hartje zomer binnen zitten met Covid. De grote boosdoener die zoveel Vlamingen besmet is BA5. De omikron-variant is gelukkig milder, al is het onduidelijk of dat door onze opgebouwde immuniteit komt of door het virus zelf. Welke symptomen krijg je van BA.5? En hoe ga je het virus te lijf? Viroloog Steven Van Gucht van gezondheidsinstituut Sciensano geeft antwoord.
Lees verder

"Van Aert offerde eigen kansen op door op Vingegaard te wachten": Jumbo-Visma in de wolken dat tactisch plannetje volledig klopte
Het tactisch plannetje van Jumbo-Visma klopte in de Tour de France. Met Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck stuurde het twee pionnen de vroege vlucht in om in het slot van de etappe gele trui Jonas Vingegaard bij te staan. "We hebben het heel goed gespeeld, gewoon zoals wij wilden", vertelde Grischa Niermann, Jumbo-Visma-ploegleider, aan de finish in Foix.
Lees verder

"Wout offerde eigen kansen op door op Vingegaard te wachten" - Van Aert zelf: "We blijven in de breedte sterker dan UAE"
Het tactisch plannetje van Jumbo-Visma klopte in de Tour de France. Met Wout van Aert en Nathan Van Hooydonck stuurde het twee pionnen de vroege vlucht in om in het slot gele trui Jonas Vingegaard bij te staan. "We blijven in de breedte sterker dan UAE", vertelde Van Aert achteraf.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. Michel Wuyts looft Wout van Aert en co: "Dit was een tactisch meesterwerk van Jumbo-Visma"
Jumbo-Visma reed de perfecte koers in de zestiende rit van de Tour de France. Dat vindt onze analist Michel Wuyts. "Bij Jumbo klopte het plannetje, en dat heeft alles te maken met de staat van paraatheid en intrinsieke klasse."
Lees verder

Opnieuw jeugdkamp getroffen door hitte: vier kinderen op kamp in Wezemaal overgebracht naar ziekenhuis
In Wezemaal, een deelgemeente van Rotselaar, zijn er vier kinderen overgebracht naar het ziekenhuis. Tijdens een jeugdkamp hebben in totaal 10 kinderen een zonne- of hitteslag opgelopen waardoor ze dringend medische verzorging nodig hadden. Er is niemand in levensgevaar.
Lees verder

Akkoord bereikt over beperken van dagcontracten in interimsector: "Beteugelen van doorgeslagen werknemersflexibiliteit"
In de Nationale Arbeidsraad is een akkoord bereikt over het beperken van de dagcontracten in de interimsector. Dat melden de vakbonden. Het belangrijkste onderdeel van het akkoord is volgens hen de invoering van een extra RSZ-bijdrage die bedrijven moeten betalen bij het overmatige gebruik van dagcontracten.
Lees verder

Ook nieuwe trams staan stil door hitte
De Lijn hield enkele oude tramstellen op stal wegens de hitte, maar ook de nieuwere exemplaren puffen en kreunen onder de loden zon. Dit zijn beelden van een stilstaande tram op de Antwerpse Belgiëlei, maar er zijn problemen met meerdere lijnen. De Lijn spreekt van "een technische storing".
Lees verder

Voor tweede dag op rij: tramlijnen 2, 6 en 15 verstoord door hitte
De Lijn hield enkele oude tramstellen op stal wegens de hitte, maar ook de nieuwere exemplaren puffen en kreunen onder de loden zon. Dit zijn beelden van een stilstaande tram op de Antwerpse Belgiëlei, maar er zijn problemen met meerdere lijnen. De Lijn spreekt van "een technische storing".
Lees verder

Le numéro du jour: Houle wint pas als tweede Canadees ooit een etappe in de Tour
Wattages, KOM's, lijstjes allerhande... Een beetje wielerliefhebber is dol op een statistiekje in de rand van de koers. Na elke rit van de Tour de France kiest onze redactie uit de veelheid aan cijfermateriaal een markant getal. Alle info errond ontdekt u op deze pagina.
Lees verder

Enorme bosbrand langs snelweg in Engeland
Langs een snelweg in Dartford in Kent, in het zuid-oosten van Engeland, is een enorme bosbrand uitgebroken. Op video's en foto's van het incident die circuleren op sociale media zijn enorme rookpluimen te zien. Volgens getuigen gaat het om een bosbrand.
Lees verder

LIVE WORLD MATCHPLAY. Gooit Dimitri Van den Bergh zich voorbij boeman van Clayton naar kwartfinale?
Dag vier op de World Matchplay in Blackpool met Dimitri Van den Bergh (PDC 9). Onze 28-jarige landgenoot speelt in zijn tweede ronde tegen Rowby-John Rodriguez (PDC 73). De Oostenrijker schakelde in de openingsronde verrassend Jonny Clayton uit. Stoot 'Dancing Dimi' door? Volg zijn wedstrijd en nog drie andere vanaf 20u in onderstaande liveblog.
Lees verder

'The Powerpuff Girls' keren terug naar televisie
De animatieserie 'The Powerpuff Girls' is binnenkort opnieuw op het kleine scherm te zien. Volgens Amerikaanse media werkt studio Hanna-Barbera aan een reboot.
Lees verder

"Onzichtbaar model": tafel van Poetin opnieuw voorwerp van spot tijdens buitenlandse reis naar Iran
De Russische president Vladimir Poetin is opnieuw kop van Jut. Nadat er begin dit jaar met hem gelachen werd omdat hij in het Kremlin enkele westerse leiders ontving aan een gigantische tafel, moest hij het tijdens een bezoek aan Turkmenistan vorige maand ontgelden toen hij aan een nóg groter model terechtkwam. Momenteel is hij op reis in Iran en ook nu zijn de grappen niet bij te houden. Op beelden is te zien dat hij opnieuw mijlenver van zijn gesprekspartner verwijderd zit. Alleen: deze keer is er geen tafel te bespeuren.
Lees verder

Rechtszaak tussen Elon Musk en Twitter gaat dit jaar in oktober door
In een eerste zitting van de rechtszaak tussen Elon Musk en Twitter heeft de Delaware Court of Chancery besloten om een versneld proces te houden. Tijdens vijf dagen in oktober dit jaar zullen advocaten van beide partijen de degens kruisen. Dat is meteen een winst voor Twitter, dat de zaak snel wil afgehandeld zien. Musk wilde pas in februari volgend jaar beginnen aan de rechtszaak.
Lees verder

INTERVIEW. Ives Serneels, de architect van succes van Red Flames: "Ik heb geen ego, maar ik mag wel zeggen dat ik de voorbije jaren iets gerealiseerd heb"
Ja, het was historisch maandagavond. En ja, er waren tranen bij. CEO Peter Bossaert appte: "Voor de Red Flames en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in ons land! Zo belangrijk. Al die tranen van geluk. Het is echt prachtig." De Flames spelen vrijdag de kwartfinale, met coach Ives Serneels (49) als de architect van dat succes. Hij heeft het bouwmateriaal geleverd in 2011. Serneels, bouwheer, architect, aannemer en metser. "Ik hoop dat heel België vrijdagavond op straat staat of in de cafés zit voor de Red Flames. Dan is het aan ons om hen te laten genieten."
Lees verder

Schoonvader (55) verdacht van moord op motorrijder (28) in Diksmuide: "Het boterde niet tussen ons, maar ik heb hem niet vermoord"
De verdachte van de moord op de 28-jarige Ilir S. langs een jaagpad in het West-Vlaamse Diksmuide is zijn eigen schoonvader. Stephane V. (55) werd vroeg in de ochtend na de moord in de boeien geslagen. Hij ontkent dat hij de vader van zijn kleinkind neerschoot, maar de speurders denken daar anders over. De man werd deze middag voor de onderzoeksrechter geleid en aangehouden. Verdacht van moord op zijn schoonzoon. "Mijn cliënt ontkent. Wij willen nu zo snel mogelijk een kruitsporenanalyse", aldus zijn advocaat Bram Elyn.
Lees verder

LIVE. Torino mikt op Denayer - Burnley en Wolfsburg azen op Hendry van Club Brugge - De Ligt is van Bayern
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Zelfs de president kon haar niet intomen: het flamboyante leven van overleden diva Ivana Trump
Ze zou de zomer doorbrengen in haar favoriete Saint-Tropez, maar het heeft niet mogen zijn: Ivana Trump (73), de eerste vrouw van Donald Trump (76), overleed vorige week daags voor haar afreis. De diva met het iconische kapsel en de spraakmakende uitspraken was geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo moest ook 'The Donald', zoals ze haar ex smalend noemde, meermaals erkennen. "Vier maanden voor de trouwpartij zei Donald: 'Als je niet met me trouwt, ruïneer je je leven'."
Lees verder

331 besmettingen met apenpokkenvirus vastgesteld in België
In België zijn er tot nog toe 331 bevestigde en één waarschijnlijk geval van apenpokken geregistreerd. Dat meldt het gezondheidsinstituut Sciensano dinsdag. Vorige week was er nog sprake van 224 besmettingen.
Lees verder