Doorgaan naar hoofdcontent

Koppel verliest vier kinderen in Kentucky na ‘een van de meest verwoestende overstromingen’, al 25 doden

Koppel verliest vier kinderen in Kentucky na 'een van de meest verwoestende overstromingen', al 25 doden

De zeer zware overstromingen in de Amerikaanse staat Kentucky hebben al minstens 25 mensenlevens geëist en meer dan 250 mensen zijn vermist. 'Het zal voor veel gezinnen jaren duren om alles te herstellen.'

Lees verder

Bijna 800 mensen brachten nacht door in Thalys-trein in Brussel-Zuid

Honderden gestrande reizigers hebben op een Thalys-trein in het station Brussel-Zuid geslapen na een ongeval met een trein in Doornik. Na dat ongeval waren zes treinen van Brussel-Zuid naar Parijs geannuleerd.

Lees verder

Monsterfiles op zwarte zaterdag: nu al meer dan 2 uur aanschuiven

Er worden zaterdag monsterfiles verwacht op alle vakantiewegen. Al in de ochtend trok de zwarte zaterdag zich op gang, voornamelijk in Frankrijk en Zwitserland.

Lees verder

Bosbrand slaat over op hotel nabij vakantieoord Marmaris

Een bosbrand nabij de Turkse badplaats is overgeslagen op een hotel. De temperaturen lopen er op tot 40 graden Celsius en er is een stevige wind die het vuur sneller verspreid. Een jaar geleden werd de regio getroffen door de ergste bosbranden ooit in Turkije.

Lees verder

Eddie van 'Stranger things' krijgt iconische gitaar cadeau van Metallica, dat handig inspeelt op hype

Stranger Things-acteur Joseph Quinn (Eddie Munson) heeft op het Lollapalooza-festival backstage 'Master of puppets' gespeeld met de Metallica-bandleden. De video ging onmiddellijk viraal op Instagram.

Lees verder

Braziliaanse man houdt vrouw en twee kinderen 17 jaar lang gevangen in huis

Een moeder en haar twee kinderen die al 17 jaar gevangengehouden werden, zijn donderdag gered uit een huis in de wijk Guaratiba ten westen van Rio De Janero in Brazilië. De echtgenoot van de vrouw is gearresteerd.

Lees verder

Paus zegt dat hij nieuwe fase van pausdom ingaat: 'Ik moet aan mijn gezondheid denken'

Paus Franciscus heeft na zijn reis naar Canada aangekondigd dat hij het wat rustiger aan zal doen. 'Ik denk dat ik op mijn leeftijd en met deze kniepijn mezelf een beetje moet sparen om de Kerk te kunnen dienen', zei de paus tijdens de terugvlucht naar Rome. 'Maar ik zal proberen te blijven reizen om dicht bij de mensen te zijn'.  

Lees verder

Vrouw op het nippertje gered uit zinkende auto

Bodycambeelden toen hoe enkele reddingswerkers in het Amerikaanse Arizona een vrouw ternauwernood hebben kunnen redden uit een zinkende auto. De vrouw werd verrast door een plotselinge overstroming en de auto begon te slippen. De vrouw smeekt om eerst haar hondje te redden, maar die was nergens te bespeuren nadat ze in veiligheid werd gebracht. 

Lees verder

Vaarwel Zwitsers horloge en James Bond-maatpak? Hoe de oorlog Poetins kleerkast verandert

Vladimir Poetin draagt al jarenlang luxueuze Europese maatpakken en laat zich naar kantoor rijden in een Mercedes. Maar door de oorlog in Oekraïne moet ook de Russische president back to the Russian roots.

Lees verder

Spaanse premier: 'Doe je stropdas uit en zet de airco lager'

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft de Spanjaarden op ludieke wijze aangemaand om energie te besparen.

Lees verder

Zweedse burger opgepakt in Iran voor spionage

De Iraanse inlichtingendienst heeft een Zweedse burger opgepakt. Hij wordt beschuldigd van spionage. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau IRNA zaterdag.

Lees verder

Amerikaan wint jackpot van 1,28 miljard dollar met Mega Millions

Een Amerikaanse geluksvogel heeft het op twee na grootste bedrag ooit gewonnen via de Amerikaanse loterij. De persoon - het is niet duidelijk of het een man of een vrouw is - uit de staat Illinois won 1,28 miljard dollar met Mega Millions.

Lees verder

Spookrijder overleden na botsing met camper op A10 in Zandvoorde: snelweg richting Oostende versperd

Op de A10 Jabbeke-Oostende is zaterdag kort voor de middag een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een spookrijder reed er frontaal in op een camper. De bestuurder van de auto, een 31-jarige Oostendenaar, overleefde het niet. De inzittenden van de camper werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg richting Oostende is volledig versperd. Het is nog niet duidelijk hoe lang de hinder precies zal aanhouden.

Lees verder

Remco Evenepoel wint na solo van 45 kilometer voor de tweede keer Clasica San Sebastian

Na 2019 is Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl Team) er opnieuw in geslaagd om de Clasica San Sebastian op zijn naam te schrijven. De 22-jarige Evenepoel reed op de Erlaitz, de voorlaatste klim van de dag, iedereen uit zijn wiel. Tiesj Benoot mocht na een sterke wedstrijd mee op het podium.

Lees verder

Europese WHO verwacht stijging van sterfgevallen door apenpokken, tweede dode in Spanje

Het Europese bureau van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht een stijging van het aantal sterfgevallen in verband met apenpokkenvirus. Dat zegt het zaterdag nadat nu ook buiten Afrika sterfgevallen zijn geregistreerd, waaronder twee in Spanje. De organisatie benadrukt wel dat ernstige complicaties zeldzaam blijven.

Lees verder

Annemiek Van Vleuten degradeert tegenstand en neemt stevige optie op eindzege in Tour

Annemiek van Vleuten heeft nogmaals getoond dat ze bergop tot de allerbeste rensters ter wereld behoort. Van Vleuten trok al op de eerste col van betekenis in de aanval samen met medefavoriete Demi Vollering. Het Nederlandse duo bleef tot op de tweede klim van de dag bij elkaar, maar daar ontbond Van Vleuten haar duivels. Van Vleuten ging er alleen vandoor en reed de tegenstand op minuten. De Nederlandse pakt meteen ook de leiding in het algemeen klassement.

Lees verder

Cercle Brugge dient Felice Mazzu en Anderlecht al op tweede speeldag eerste nederlaag toe

Felice Mazzu heeft nog veel werk bij Anderlecht dat vooral in de eerste helft een wel heel erg bleke indruk liet tegen Cercle. De rode kaart van Ishaq na 35 minuten hielp natuurlijk niet, maar ook met elf man was het huilen met de pet op. Een verdiende goal van Louis Torres, depanneur als linksachter bij Cercle, nekte Anderlecht.

Lees verder

Remco Evenepoel glundert na machtsontplooiing: 'Geweldig om Luik en deze koers in één seizoen te winnen'

Een fenomenale solo zorgde ervoor dat Remco Evenepoel zijn tweede zege kon pakken in de Clasica San Sebastian. De jonge wolf van Quick Step-Alpha Vinyl was dan ook bijzonder gelukkig met de overwinning. 'Wat een seizoen beleven wij!', aldus Evenepoel.

Lees verder

KV Oostende pakt ondanks rode kaart eerste zege tegen mak KV Mechelen

David Atanga en Nick Bätzner rolden KV Mechelen nog voor de rust op met twee goals en evenveel assists (2-1) voor KV Oostende. Ondanks een numerieke meerderheid kreeg een mak Mechelen verder weinig voor elkaar: de ploeg van Danny Buijs blijft achter met nul op zes en moet zich zorgen maken om het spelniveau.

Lees verder

OH Leuven zet ook Westerlo opzij en komt voorlopig aan de leiding

In een wedstrijd met veel slordigheden haalde een uitgekookt OH Leuven het met 2-0 van Westerlo, dat slechts een schim was van het duel tegen Cercle Brugge. Thorsteinsson scoorde in de dertiende minuut. Holzhauser bezegelde vanop de stip het lot van de bezoekers die in die strafschopfase Perdichizzi verloren met een rode kaart.

Lees verder

Amerikaanse president Joe Biden test opnieuw positief op coronavirus

Joe Biden moet opnieuw in isolatie nadat hij nog eens positief heeft getest op corona. Het is de tweede keer in anderhalve week tijd dat de Amerikaanse president een positieve test aflegt. Dat meldt het Witte Huis zaterdag.

Lees verder

Activisten springen in het water bij dolfijnenshow Boudewijn Seapark in Brugge

Een dolfijnenshow in Boudewijn Seapark in Brugge is zaterdagnamiddag verstoord door twee dierenrechtenactivisten die in het water sprongen. Dat bevestigt de politie van de zone Brugge. Het duo werd bestuurlijk aangehouden.

Lees verder

Zuid-Afrikaanse politie arresteert 82 verdachten na beroving filmploeg en groepsverkrachting modellen

In Zuid-Afrika heeft de politie zaterdag 82 verdachten van een groepsverkrachting opgepakt nadat een gewapende groep vrijdag een filmploeg zou hebben aangevallen en acht vrouwen hebben verkracht. Dat melden de ordediensten zaterdag.

Lees verder

AA Gent laat tegen STVV voor tweede keer op rij punten liggen

AA Gent leed ook bij de eerste thuiswedstrijd puntenverlies, na mistasten van doelman Roef. Een stug Sint-Truiden knokte zich na rust terug in de match en werd voor die inzet in het slotkwartier beloond. De blessure van Tissoudali die zich op het half uur verstapte, zorgde bovendien voor nog een extra domper bij Gent.

Lees verder

Bewolkt met kans op een bui

Het wordt zondag eerst betrokken met wat lichte regen of enkele buien, vooral dan in het noorden.

Lees verder

Chinese raket uit elkaar gevallen boven Indische Oceaan

Een deel van een Chinese raket die vorige week gelanceerd is, is zaterdag uit elkaar gevallen boven de Indische Oceaan.

Lees verder

Casper Nielsen: 'Dat ik niet meer wou trainen en spelen bij Union? Onzin'

Het vertrek van Charles De Ketelaere heeft even de transfer van Casper Nielsen (28) naar Club Brugge in de schaduw gezet _ hoewel die overgang opmerkelijk genoeg is. De troonopvolger van Ruud Vormer is klaar voor een nieuwe uitdaging. 'Je krijgt mij tegenwoordig niet snel meer onder de indruk.'

Lees verder

Italië geschokt: straatverkoper doodgeslagen in drukke winkelstraat

 Een Nigeriaanse straatverkoper is op klaarlichte dag aangevallen en doodgeslagen in Civitanova Marche, een stad aan de Italiaanse Adriatische kust. De politie heeft een verdachte gearresteerd.

Lees verder