Doorgaan naar hoofdcontent

Knokse juwelier over granaatexplosies naast z'n deur: "Ik geloof niet in een inbraak”

HLN
Knokse juwelier over granaatexplosies naast z'n deur: "Ik geloof niet in een inbraak"
Dan geniet je eindelijk van een welverdiende vakantie en dan belt de politie je 's morgens op met de melding dat er twee granaten ontploft zijn naast je winkel. De Knokse juwelier Igor Lardinois (49) maakte het woensdag mee. In tegenstelling tot buurtbewoners gelooft hij niet in de piste van een mislukte inbraak. "Dan zouden het wel heel domme daders zijn", vertelt hij vanop reis.
Lees verder

Chaudfontaine, waar een luxehotel herrezen is én het meest post-apocalyptische huizenblok staat: "Wij zijn vergeten en verlaten"
Op de linkeroever van de Vesder: dertig verwoeste huizen met een onbestemde toekomst. Op de rechteroever: het Château des Thermes, waar met 10 miljoen euro de grandeur van het viersterrenhotel al helemaal is teruggekeerd. Of hoe in Chaudfontaine verslagenheid en moedeloosheid schouder aan schouder liggen met veerkracht en hoop. "Het water had één uur nodig om ons leven te verwoesten. Wij hebben één jaar nodig om het te herstellen"
Lees verder

Google gaat minder mensen aanwerven in economisch onzekere tijden
Alphabet Inc., het moederhuis van internetreus Google, gaat de aanwervingen verminderen voor de rest van dit jaar. De beslissing is genomen nu het economisch klimaat onzeker is en een recessie niet uitgesloten. Dat heeft CEO Sundar Pichai geschreven in een e-mail aan de werknemers.
Lees verder

LIVE. Barcelona heeft met Leeds akkoord over komst van Braziliaan Raphinha
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

LIVE TOUR. Kopgroep met Van Aert en Teuns heeft eerste col in loodzware Alpenrit achter de rug - Zieke Naesen geeft op
Wout van Aert en Mathieu van der Poel verzorgden meteen het spektakel in de elfde rit van de Tour de France. Ze gingen er met z'n tweeën vandoor - Van Aert sprokkelde zo 20 groene punten. Inmiddels bestaat de kopgroep uit 19 stuks, onder wie Teuns en Van Keirsbulck. Van der Poel moest lossen op de eerste klim. Zo dadelijk volgen nog enkele mythische cols: de Col du Télégraphe, de Col du Galibier - met zijn 2.642m het dak van deze Tour - én de Col du Granon. Nog meer animo verzekerd. Volg het verdere verloop van de loodzware etappe in onderstaande liveblog!
Lees verder

Van je terras het strand op met een cocktail geserveerd door een butler: in deze luxevilla is dat de normaalste zaak
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. De hele zomer gaat het vakantiehuizen waar je zelf op reis kunt. Deze week is dat een villa op Barbados.
Lees verder

Als een echt Verhulstje trekt Sarah Puttemans naar Saint-Tropez, maar zonder vriend Viktor: "Ik mis hem enorm"
"Vik is vertrokken voor zeven weken, dat is echt rot", aldus Sarah Puttemans (23) in haar nieuwste vlog. Daarin vertelt ze emotioneel dat ze haar vriend, Viktor Verhulst, enorm mist. Viktor is momenteel een nieuw seizoen van 'Love Island' aan het inblikken, dus trekt Sarah maar in haar eentje op vakantie naar Saint-Tropez. Niet toevallig het favoriete toevluchtsoord van alle Verhulstjes.
Lees verder

Provincie Limburg investeert 2,4 miljoen euro in plattelandsontwikkeling
De provincie Limburg heeft bekendgemaakt dat het gaat investeren in achttien nieuwe gebiedsgerichte initiatieven die het platteland verder moeten ontwikkelen. Zowel Limburg, Vlaanderen als Europa investeren de komende jaren in een kwalitatieve leefomgeving, het versterken van de sociale cohesie, leefbare dorpen, het landschap, de open ruimte, klimaat en innovatie.
Lees verder

Achttien maanden cel met uitstel voor grootschalige sociale fraude in hotelsector
Een 62-jarige man uit Sint-Martens-Latem die verdacht werd van grootschalige sociale fraude, waarbij poetsvrouwen in de hotelsector aan het werk gezet werden, is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel en een geldboete van 300.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Dat heeft het Gentse hof van beroep beslist.
Lees verder

Deze drie stappen moet je volgen bij een nucleaire ramp
Wie zich afvraagt wat je moet doen bij een nucleaire ramp, kan op beide oren slapen. De stad New York heeft namelijk een filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke stappen je moet volgen. Er zijn drie stappen die je moet volgen als het zover is. Ga naar binnen, blijf binnen en volg de media voor meer informatie.
Lees verder

Cel zonder tralies en vensters van veiligheidsglas: in deze gevangenis wacht Salah Abdeslam op zijn nieuwe terreurproces
Salah Abdeslam (32) is terug in België. Een enorme politiemacht bracht hem vanochtend uit de gevangenis van het Franse Fleury-Mérogis over naar de gevangenis van het Waals-Brabantse Ittre. Hij zit er op de afdeling voor geradicaliseerde gevangenen die geen contact mogen hebben met andere gevangenen, om te vermijden dat hij ze besmet met zijn jihadistische gedachten.
Lees verder

Motorexpert test Kawasaki Z900SE: "Je krijgt nergens meer motor voor je geld"
Kawasaki's Z900 is al jarenlang een vaste waarde bij de middenklassers. De beresterke viercilinder met 125 pk voor 10.000 euro bekoort een breed publiek en voor 2022 komt Team Green met een Special Edition. De Z900SE wordt een stukje duurder, maar in ruil krijg je er naast de aparte kleurstelling ook wel hoogwaardige Brembo remmen en Öhlins vering bij. Het oordeel van onze motorexpert Arno Jaspers? "Bij andere fabrikanten betaal je bijna het dubbel voor een gelijkaardig sensatiepakket."
Lees verder

William en Kate naderen koningschap en zetten geheim wapen in: "Zo'n simpel kusje is een doordachte strategie"
Bye bye stiff upper lip, hallo moderne monarchie. Prins William (40) wil zijn volk nu al tonen dat hij een goede vorst zal zijn, die niet bang is om te breken met vervelende tradities. En daar gebruikt hij heel subtiele middelen voor. Zo veranderde een simpel gebaar van affectie - een kusje op de wang van zijn vrouw, Kate Middleton (40) - in een teken van verzet. "Het is niet alleen goed voor zijn eigen reputatie, het zet ook prins Harry en Meghan Markle buiten spel."
Lees verder

Medisch rampenplan afgekondigd in Thermen Boetfort na lek met zwavelzuur, twee bezoekers afgevoerd naar ziekenhuis
In saunacomplex Thermen Boetfort in Melsbroek is het medisch rampenplan afgekondigd na een lek met een chemisch product. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
Lees verder

Geen Emmy-nominaties voor 'Stranger Things'- sterren, fans zijn verontwaardigd: "Het was hen zo gegund"
De nominaties voor de Emmy Awards 2022 zijn vrijgegeven. De shows 'Euphoria', 'Succession' en 'Squid Game' zijn de grote slokoppen. De populaire Netflixserie 'Stranger Things' mag maar liefst dertien nominaties op hun naam schrijven, maar opvallend is dat de acteurs uit de reeks zelf uit de boot vallen. De fans vinden dat Millie Bobby Brown (18) en Sadie Sink (20) een nominatie dubbel en dik verdiend hadden en laten nu volop van zich horen op sociale media.
Lees verder

Wordt het volgende week 40 graden? "Makkelijk 36 à 37 graden in de schaduw"
Volgens de voorspellingen staan ons een paar bloedhete weken te wachten. In Spanje wordt het naar verwachting zelfs tot 46 graden. Haalt België volgende week ook die 40 graden? Weervrouw Jill Peeters denkt van niet. Maar ze waarschuwt wel voor "makkelijk 36 à 37 graden, en dat zijn temperaturen gemeten in de schaduw".
Lees verder

LIVE TOUR. Kopgroep spat uit elkaar op mythische Col du Télégraphe, Teuns en Van Aert gaan (vlot) mee
Wout van Aert en Mathieu van der Poel verzorgden meteen het spektakel in de elfde rit van de Tour de France. Ze gingen er met z'n tweeën vandoor - Van Aert sprokkelde zo 20 groene punten. Inmiddels bestaat de kopgroep uit 19 stuks, onder wie Teuns en Van Keirsbulck. Van der Poel moest lossen op de eerste klim. Zo dadelijk volgen nog enkele mythische cols: de Col du Télégraphe, de Col du Galibier - met zijn 2.642m het dak van deze Tour - én de Col du Granon. Nog meer animo verzekerd. Volg het verdere verloop van de loodzware etappe in onderstaande liveblog!
Lees verder

'Stranger Things'-acteur Joseph 'Eddie' Quinn barst in tranen uit na mooie woorden van fan
Acteur Joseph Quinn, bekend als 'Eddie' in Stranger Things, barst in tranen uit nadat een fan op Showmasters Comic Con hem onverwachts bedankt. Quinn was volgens verschillende geruchten eerder op de dag slecht behandeld door het personeel en daar wilden de fans iets aan doen. De 29-jarige acteur had de mooie woorden duidelijk niet verwacht en reageerde zichtbaar emotioneel.
Lees verder

Brussels Gewest lanceert nieuw krediet voor renovatie woningen
Vanaf 1 augustus kunnen Brusselaars beroep doen op een nieuw goedkoop krediet om hun woning te renoveren, zo heeft het Brusselse Gewest woensdag aangekondigd.
Lees verder

Het Referee Department wil betere communicatie, het spelers -en trainersprotest beperken én zegt: "De VAR mag geen vriend zijn van onze scheidsrechter"
"Een betere communicatie." Dat wordt één van de pijlers van het Referee Department komend seizoen. "En de VAR mag geen vriend zijn van onze scheidsrechters."
Lees verder