Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 juli 2022

Kim Kardashian klaar voor vijfde kind? Nieuwe vriend Pete Davidson alvast wel voor “nieuw hoofdstuk in z’n leven”

HLN
Kim Kardashian klaar voor vijfde kind? Nieuwe vriend Pete Davidson alvast wel voor "nieuw hoofdstuk in z'n leven"
Pete Davidson (28) heeft zich in een nieuw interview met Kevin Hart (43) uitgelaten over zijn toekomstplannen. Hij vertelde daarbij dat hij ervan droomt om vader te worden en zich daar momenteel volop aan het voorbereiden is. "Het zou gewoon zo leuk zijn om zo'n klein mannetje aan te kleden", zegt hij vol enthousiasme. Of Kim Kardashian (41) en Pete Davidson binnenkort echt trotse ouders zullen zijn, is nog maar de vraag, maar gelukkig zijn de twee samen alvast wel. Kim heeft zelf al vier kinderen uit haar vorige relatie met Kanye West (45).
Lees verder

Na snoeiharde kritiek mag topvrouw Kind en Gezin toch aanblijven: "Mevrouw Verhegge is een vastbenoemd ambtenaar die altijd positieve evaluaties heeft gehad"
Katrien Verhegge, de topvrouw van het Agentschap Opgroeien, mag toch aanblijven na snoeiharde kritiek. Tijdens hoorzittingen werd haar positie door parlementsleden in vraag gesteld. Verhegge krijgt de komende tijd crisismanagers naast zich om het vertrouwen in Kind & Gezin te herstellen.
Lees verder

Na snoeiharde kritiek mag topvrouw Katrien Verhegge van Kind en Gezin toch aanblijven, er komen wel crisismanagers
Katrien Verhegge, de topvrouw van het Agentschap Opgroeien, mag toch aanblijven na snoeiharde kritiek. Tijdens hoorzittingen werd haar positie door parlementsleden in vraag gesteld. Verhegge krijgt de komende tijd crisismanagers naast zich om het vertrouwen in Kind & Gezin te herstellen.
Lees verder

LIVE TOUR. Roglic is grote afwezige in elitegroep met Pogacar en Vingegaard, Van Aert wacht om hem bij te staan
Jumbo-Visma beloofde spektakel in de twee Alpenrit en heeft woord gehouden, maar voorlopig vertoont het pantser van Tadej Pogacar nog geen scheurtjes. De gele man schudde zelfs zélf aan de boom en elimineerde zo Primoz Roglic. Nog meer animo verzekerd. Volg het verdere verloop van de loodzware etappe in onderstaande liveblog!
Lees verder

Aanslag op kantoor Griekse nieuwssite Real News
In het kantoor van de Griekse nieuwssite 'Real News' en radiozender 'Real FM' in Athene woedde een hevige brand na explosies in de vroege ochtend. Enkele mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Er raakte niemand gewond. De mediagroep meldt dat het wellicht om brandstichting gaat.
Lees verder

Love Islander Gideon ziet zijn huidziekte als troef. "Het leven is pas begonnen nadat ik vitiligo heb gekregen"
Allemaal bloedmooie mensen in het nieuwe seizoen van Love Island België en Nederland, maar Gideon Allen is een extra opvallende verschijning. De 25-jarige Nederland heeft vitiligo, een huidaandoening die zorgt voor melkwitte vlekken. Zelf heeft hij daar helemaal vrede mee, hij noemt het zijn grote geluk: net dánkzij vitiligo is hij veelgevraagd in de modewereld, waar mensen met de huidaandoening anno 2022 zéér graag gezien worden. "Toen ik opgroeide, had ik nooit gedroomd dat iemand met vitiligo of sproetjes op de cover van een magazine kon staan."
Lees verder

Love Islander Gideon openhartig over zijn huidaandoening: "Het leven begon pas nadat ik vitiligo kreeg"
Allemaal bloedmooie mensen in het nieuwe seizoen van 'Love Island België en Nederland', maar Gideon Allen is een opvallende verschijning. De 25-jarige Nederlander heeft vitiligo, een huidaandoening die zorgt voor melkwitte vlekken. Zelf noemt hij dat zijn grote geluk: net dánkzij vitiligo kon hij carrière maken in de branche waar hij van droomde, en waar veel mensen met vitiligo hem al zijn voorgegaan. "Ik vertegenwoordig een ander idee van schoonheid."
Lees verder

Graan verwoest in Oekraïne: "Zowat 200.000 ton verloren in Cherson"
Zowat 200.000 ton graan kan niet geoogst worden in de regio rond de Oekraïense havenstad Cherson. Dat hebben de Russische bezettingsautoriteiten vandaag gezegd.
Lees verder

Minstens vijf doden bij nieuwe Russische raketaanval bij Mykolaiv
In Oekraïne zijn in de buurt van Mykolaiv, in het zuiden van het land, bij een Russische aanval op een appartementsgebouw minstens vijf doden gevallen. Dat heeft het presidentschap gemeld.
Lees verder

LIVE. Barça heeft met Leeds akkoord over komst van Raphinha - Nederlandse tiener eerste zomeraanwinst van Standard
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Nieuwe Europese draagraket Vega-C voor het eerst gelanceerd
Op de basis Kourou in Frans-Guyana is na een vrij tumultueus aftellen de nieuwe Europese draagraket Vega-C voor het eerst gelanceerd, zo was rechtstreeks op ESA TV te zien.
Lees verder

Terreurslachtoffers bedwingen Alpe d'Huez
In Frankrijk heeft een groep mensen die de voorbije jaren slachtoffer zijn geworden van terreur de Alpe d'Huez beklommen. Het zijn mensen die zwaargewond raakten, en terugvochten. Geestelijk en lichamelijk. Ze willen een vuist maken op de hoogste bergen en cols. Vorig jaar, op de eerste editie, bedwongen ze de Mont Ventoux. Dit jaar moet de Alpe d'Huez eraan geloven.
Lees verder

Roland Duchâtelet is ontgoocheld nu Vanden Borre en Mboyo niet worden vervolgd: "Voor matchfixing heeft het gerecht blijkbaar geen budget"
Voormalig Standard-voorzitter Roland Duchâtelet reageert verbaasd op het feit dat de voetbalbond beslist heeft geen gevolg te geven aan zijn klacht naar aanleiding van de titelstrijd tussen Anderlecht en Standard in 2014. Duchâtelet had vernomen dat Anthony Vanden Borre en Ilombe Mboyo toen luxehorloges uitdeelden aan de Genk-spelers om wedstrijden te vervalsen. Na onderzoek besliste het Bondsparket beide heren niet te vervolgen. "Je zult aan hen moeten vragen waarom", zegt Duchâtelet in een reactie.
Lees verder

Vrouw van 'Witte' Van De Sande (40), de vermoorde neef, getuigt voor het eerst: "We voelden dat er iets ergs ging gebeuren"
"Hij wou haar beschermen. Net zoals hij steeds voor iedereen klaar stond. Maar dat heeft hij met zijn leven bekocht." De familie van Marty 'Witte' Van De Sande (40) zit in zak en as, nadat de man maandagnacht met grof geweld werd vermoord door Eric V. (56), de ex-partner van zijn nicht Marly S. (35). "Vorige week woensdag stond Eric in de kamer van Marly. Toen gingen alle alarmbellen af bij Witte", getuigt zijn vrouw Debby Van De Sande (35).
Lees verder

LIVE TOUR. Roglic moet Pogacar en Vingegaard al vroeg laten rijden op slotklim, Quintana gaat op zoek naar ploegmaat Barguil
Jumbo-Visma beloofde spektakel in de twee Alpenrit en heeft woord gehouden, maar voorlopig vertoont het pantser van Tadej Pogacar nog geen scheurtjes. De gele man schudde zelfs zélf aan de boom en elimineerde zo Primoz Roglic. Nog meer animo verzekerd. Volg het verdere verloop van de loodzware etappe in onderstaande liveblog!
Lees verder

Plek voor 300 woningen én studentenkoten in Proximustoren: "Tijd om wijk met bewoners te verbinden"
Projectontwikkelaar Immobel heeft dinsdag een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor de Proximustorens. Op termijn wordt er in het gebouw ruimte gemaakt voor woningen én studentenkoten.
Lees verder

Johnson: "Ik vertrek met opgeheven hoofd"
Tijdens het wekelijkse vragenuurtje in het Britse parlement heeft Boris Johnson zich strijdvaardig opgesteld. "Binnenkort vertrek ik met opgeheven hoofd", klonk het.
Lees verder

Amerikaanse inflatie versnelt tot meer dan 9 procent en dat voelt 'Joe Sixpack' in z'n portemonnee
De inflatie in de Verenigde Staten is in juni nog sterker aangetrokken dan verwacht. Ze versnelde tot 9,1 procent. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Analisten hadden op 8,8 procent gerekend.
Lees verder

Biden verzekert Israël van "onverminderde" steun van VS
Op zijn eerste reis naar het Midden-Oosten als president van de Verenigde Staten heeft Joe Biden Israël verzekerd van de onverminderde steun van zijn land. Deze steun is "onwrikbaar", liet Biden vandaag optekenen kort na zijn landing op de luchthaven Ben Goerion in Tel Aviv. "De relatie is dieper en sterker dan ooit tevoren", klonk het.
Lees verder

19 procent meer kinderen op kamp aan verlaagd tarief
19 procent meer kinderen en jongeren zijn op vakantiekamp aan een verlaagd tarief in vergelijking met vorig jaar. Dat maakt Heyo Vakantiekampen, verbonden aan Helan Ziekenfonds, bekend.
Lees verder