Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 7 juli 2022

Kajakverhuurders waarschuwen: “Waterpeil van Ourthe te laag om te kajakken”

HLN
Kajakverhuurders waarschuwen: "Waterpeil van Ourthe te laag om te kajakken"
Het waterpeil van de Ourthe is op dit moment te laag om in goede omstandigheden te kajakken. Verschillende verhuurbedrijven beslissen daarom om hun kajaks voorlopig op het droge te houden.
Lees verder

QUIZ. Wat weet jij over een penisbreuk? En kunnen jongeren beter tegen katers? Test hier je kennis over gezondheid
"Zolang we maar gezond zijn..." Gezondheid speelt een belangrijke rol in het leven van iedere Vlaming. Maar hoeveel weet jij over penisbreuken, vakantiekwaaltjes en oorpijn ? Doe de test met deze quiz waarin we de interessantste gezondheidsfeitjes van afgelopen week voor jou selecteerden.
Lees verder

Van der Straeten werkt aan akkoord met Engie voor nationale feestdag: "Eerder gaan we niet op vakantie"
Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) hoopt voor de nationale feestdag van 21 juli een akkoord te bereiken met Engie over de voorwaarden om de levensduur van de twee kernreactoren in Doel en Tihange te verlengen. Dat heeft ze aangegeven op de RTBF-radio.
Lees verder

Vlaming kan investeren in nieuwe schoolgebouwen: 27 nieuwe scholen op komst
De Vlaamse regering heeft het licht op groen gezet voor de bouw van 27 nieuwe scholen die plaats bieden aan 20.000 leerlingen. Dat heeft minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) donderdag aangekondigd. Het gaat om een nieuw scholenbouwprogramma waarin ook elke Vlaamse spaarder kan investeren.
Lees verder

'Big Brother'-ster Betty heeft nu een maatje meer: "De 100 kilo voorbij, maar goed in mijn vel"
Het gevecht met de weegschaal, heel veel mensen weten dat die strijd niet makkelijk is. Wel, Betty Owczarek (46), die Vlaanderen in de eerste 'Big Brother' leerde wat 'piekeren' is, ligt er niet meer wakker van. Ze postte een filmpje op TikTok waarin ze uitbundig danst. En ja, Betty, die al een tijdje als verpleegster in een ziekenhuis werkt, is aanzienlijk volumineuzer dan enkele jaren geleden. Maar de vrolijkheid en levenslust spatten van haar af.
Lees verder

Van schandaal naar schandaal: het hobbelige parcours van Boris Johnson
Boris Johnson betrad Downing Street voor het eerst als premier op 24 juli 2019. Voordien was hij 8 jaar burgemeester van Londen en 2 jaar minister van Buitenlandse Zaken. Zijn verhaal werd er één van voortdurende schandalen en controverses, al behield hij telkens de steun binnen zijn partij. Nu daar een einde aan lijkt te komen, zetten we alle controverses op een rijtje.
Lees verder

IN BEELD. De meest opvallende momenten van het bewogen premierschap van Boris Johnson
Boris Johnson volgde in mei 2019 Theresa May op als premier van het Verenigd Koninkrijk. Aanvankelijk ging het de kersverse premier voor de wind, met een overtuigende overwinning van de parlementsverkiezingen in december 2019 als bewijs. De Brexit en de coronacrisis waren nadien slechts enkele van de vele struikelblokken op zijn hobbelig parcours. Een overzicht van het premierschap van Boris Johnson in enkele opvallende beelden.
Lees verder

OPROEP. Wat doe jij om geld te besparen nu het leven duurder wordt?
De laatste maanden is het leven fors duurder geworden. Onze winkelkar kost meer, aan de pomp betalen we meer om te tanken en dan zijn er ook nog de hoge energieprijzen. Wat doe jij om tientallen, of misschien wel honderden, euro's per maand te besparen? Geef ons je concrete tips via onderstaand formulier.
Lees verder

Ouders starten steunactie om Ian (6) een rechteroortje te kunnen geven: "Waar moeten wij 100.000 euro vandaan halen? We zijn maar gewone mensen"
De zesjarige Ian Bunneghem uit Boom werd geboren zonder rechteroortje. De Amerikaanse professor John Reinisch, een wereldautoriteit in de plastische chirurgie, zou de jongen operatief een oorschelp en een gehoorgang kunnen geven. Maar die ingreep is gecompliceerd en kost minstens 100.000 euro. Papa Yannick (27) en mama Ana (35) zijn alvast van start gegaan met een crowdfunding en een snoepverkoop om het nodige geld bij elkaar te brengen. "Ians toekomst staat op het spel."
Lees verder

Liesje en haar gezin doen aan huizenruil en gaan zo 'gratis' op vakantie. "Dat thuisgevoel op reis is onbetaalbaar"
Een citytrip naar Kopenhagen, Wenen en Amsterdam, leven als een god in Frankrijk (in villa mét zwembad) en een lange reis naar de Noorse fjorden met prachtige vergezichten. Liesje (36) en haar gezin doen al sinds 2016 aan huizenruil. Een niet gebruikelijke, maar bijzonder budgetvriendelijke manier van reizen die heel wat voordelen biedt. Ze legt uit hoe het precies in zijn werk gaat en geeft tips voor beginners.
Lees verder

Natalia zoekt evenwicht tussen moederschap en optreden: "Na de eerste repetitie was ik even in paniek"
Het was lange tijd relatief stil rond Natalia (41). De zangeres zette twee kinderen op de wereld en genoot van een lange vakantie op Barbados. Maar nu is ze weer helemaal klaar om weer in de schijnwerpers te gaan staan. Al is dat na zo'n lange tijd wel even wennen, geeft ze toe in 'Story'. "Ik ben superwoman niet." Een gesprek over borstvoedings-perikelen, haar twee 'koters' en de fysieke en mentale tol van mama zijn. "Ik moet op een podium staan om nadien thuis een goede moeder te zijn."
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. "Wat Van Aert deed, zal nog jaren bijblijven": Lucien Van Impe overschouwt eerste ritten en ziet Pogacar blinken
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Hoe weet je of een hond gaat bijten? Hondentherapeute: "Bijten kan je zien aankomen én vermijden"
Een kind (6) uit Sint-Truiden raakte eerder deze week ernstig gewond bij een hondenaanval. Hondengedragstherapeute Inge Pauwels wordt regelmatig ingeschakeld bij het onderzoek naar dergelijke bijtincidenten. We vroegen haar wat zelfs een brave hond kan doen bijten, en hoe je kunt vermijden dat ook jouw hond plots agressief uit de hoek komt. "Zelfs voor de braafste hond kan de stress te groot worden." Je bent dus maar beter ook extra waakzaam wanneer je jouw viervoeter meeneemt op reis.
Lees verder

Ex-judoka Dirk Van Tichelt heeft last van "flanellen benen" in 'Spartacus Run'
Donderdag nemen ex-judoka Dirk Van Tichelt en muzikant Tourist Le MC het tegen elkaar op in 'Spartacus Run'. Dirk, die een kleine twee jaar geleden stopte met judo, heeft naar eigen zeggen "geen conditie meer, maar wel nog karakter". En dat blijkt niet gelogen.... Dirk doet zijn bijnaam alle eer aan en tackelt de obstakels als een echte 'Beer van Brecht', maar in de loopstukken blijkt hij een "pannenkoek" met last van "flanellen benen".
Lees verder

Nederlandse boerenzoon (16) reed "van de schrik door" na schot van politieagent, moeder wil aangifte doen van poging doodslag
De 16-jarige Nederlander Jouke reed dinsdag "van de schrik door" toen hij bij het boerenprotest in Heerenveen (in het noorden van Nederland) door de politie werd beschoten. Dat heeft hij tijdens zijn verhoor verklaard, zo vertelt zijn advocaat. De moeder van Jouke laat weten aangifte van poging doodslag te willen doen tegen de betrokken agenten. "We laten het hier absoluut niet bij." De jongen heeft aan het incident een piepend oor overgehouden.
Lees verder

Meer Vlamingen kopen tweedehandsspullen uit financiële noodzaak
Eén op de zeven Vlamingen (14,7 procent) heeft het voorbije jaar uit financiële noodzaak tweedehandsspullen gekocht. Dat blijkt donderdag uit onderzoek bij ruim 2.000 Belgen in opdracht van onder meer De Kringwinkel en 2dehands. Een jaar geleden bedroeg het percentage aan Vlaamse kant nog 5,7 procent.
Lees verder

Grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen is geblust, maar wat nu? "Geen invloed op de examens"
Het kostte de brandweer een middag en een nacht, maar donderdagochtend in alle vroegte is de grote dakbrand op de Universiteit Antwerpen (UA) volledig geblust geraakt. Brand- en stabiliteitsexperts zullen later op de dag de schade een eerste keer opmeten. De UA laat weten dat de brand geen invloed heeft op de voorbije examens.
Lees verder

Aantal burn-outs op werkvloer stijgt met 66 procent: "Alarmerende cijfers"
Het aantal mensen dat thuiszit met een burn-out is tussen 2018 en 2021 met 66 procent toegenomen. Dat blijkt donderdag uit een analyse van de Onafhankelijke Ziekenfondsen, dat spreekt over "alarmerende cijfers".
Lees verder

LIVE TOUR DE FRANCE. Jumbo-Visma likt wonden, maar geeft klassement van Roglic nog niet op: "We gaan ons herpakken"
Het Tour de France-peloton rijdt vandaag de zesde etappe. In de bijna 220 kilometer lange rit van Binche naar Longwy staat met name in de finale het nodige klauterwerk op het programma. Recht Jumbo-Visma, met Wout van Aert nog steeds in het geel, op de Belgische wegen de rug na de pechdag van gisteren? Volg het de komende uren hier op de voet!
Lees verder

Chris Van Puyvelde na vier jaar terug uit China: "De bondsvoorzitter vroeg of ik de nationale ploeg wilde trainen, maar ik weigerde"
"Het voetbal, de cultuur, de mensen... Het heeft me begeesterd." Chris Van Puyvelde (62) keerde onlangs terug uit China - hij is er niet langer technisch directeur van de voetbalbond. "Maar ik sluit niet uit dat ik er ooit opnieuw aan de slag ga."
Lees verder