Doorgaan naar hoofdcontent

Jongeman (19) verdronken in Houthalense plas: “Buiten de zwemzone kan de plas plots erg diep worden”

HLN
Jongeman (19) verdronken in Houthalense plas: "Buiten de zwemzone kan de plas plots erg diep worden"
Aan de Plas in Houthalen is deze namiddag een drenkeling uit het water gehaald. Het gaat om een man uit Molenbeek, Brussel. Iets ervoor volgde nog een zoekactie, en moest iedereen uit het water. Niet veel later werd het lichaam van de jongeman ontdekt. Het zou kunnen dat de jongeman aan de rand van een kuil is weggegleden.
Lees verder

Populaire rechtse krant New York Post stopt met steun aan Donald Trump: "Hij is onwaardig om het land te leiden"
Een van de favoriete kranten van Donald Trump, The New York Post, zegt dat Trump "het niet waard is om opnieuw de president van de VS te zijn." Deze woorden zijn misschien wel de sterkste kritiek van de tabloid op Trump tot nu toe.
Lees verder

Max Verstappen profiteert optimaal van crash Leclerc en wint GP van Frankrijk, Hamilton én Russell mee op podium
Max Verstappen heeft een gouden zaak gedaan in de GP van Frankrijk. De Nederlander pakte op het Circuit Paul Ricard zijn zevende overwinning van het seizoen. Zijn grote concurrent Charles Leclerc viel uit na een crash. De twee Mercedessen, Hamilton en Russell, staan mee op het podium.
Lees verder

LIVE. Antwerp op een dubbele voorsprong: Frey loodst Great Old naar 0-2-bonus
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • AFAS Stadion • Ref: Erik Lambrechts
Lees verder

Al 16 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' worden niet meer uitgezonden wegens ongepaste humor
Zoals elke zomer zendt Eén ook dit jaar herhalingen uit van 'F.C. De Kampioenen'. Niet alle afleveringen worden echter opnieuw getoond. Zestien episodes zijn intussen gelabeld als 'ongepast' en zijn ook van VRT NU gehaald, zo schrijft 'Het Nieuwsblad'.
Lees verder

Dit hamburgerkraam verkocht tien dagen vleesloze burgers op de Gentse Feesten, zonder dat de klanten het door hadden: "Ze komen zelfs terug voor meer"
Wie al naar de Korenmarkt is geweest deze Gentse Feesten, weet dat aan de achterkant van het podium een kraam staat waar je hamburgers en braadworsten kan kopen. Er staat regelmatig een rij aan te schuiven, maar wat de meeste klanten niet weten – omdat het nergens staat aangeduid – is dat alle snacks hier veganistisch zijn.
Lees verder

Kiev claimt uitschakeling belangrijke Russische commandopost met Amerikaanse raket
Oekraïne claimt dat zijn strijdkrachten in de nacht van zaterdag op zondag een Russische commandopost in de bezette stad Krasni Loetsj hebben uitgeschakeld met een Himars-raketaanval. De Amerikaanse precisiewapens zijn ingeslagen in een hotel waar hoge militairen verbleven, zo heeft Anton Herasjtsjenko, de adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken, bekendgemaakt op Telegram.
Lees verder

Michiel De Meyer combineert het prille vaderschap met zijn job als acteur: "Kans is groot dat de vermoeidheid me straks parten speelt"
Niks dan geluk ten huize Michiel De Meyer (28) en Line Ellegiers (31): het koppel heeft een flinke zoon gekregen, Ramón. Voor uitgebreid vaderschapsverlof heeft de voormalige 'Thuis'-acteur voorlopig echter geen tijd. Hij is immers gestart met de repetities voor de spektakelmusical 'Singin' in the Rain'. "Het vinden van de juiste werk-privébalans wordt nu belangrijker dan ooit", vertelt hij in 'Primo'.
Lees verder

Witte Huis: "Apenpokken kunnen uit de VS worden geëlimineerd"
Volgens het Witte Huis kan de apenpokkenepidemie uit de Verenigde Staten worden "geëlimineerd" nu er meer vaccins en tests beschikbaar zijn.
Lees verder

Cherson in zuiden Oekraïne "definitief bevrijd" tegen september, zegt plaatselijke leider
De regio Cherson, in het zuiden van Oekraïne, zal tegen september "definitief bevrijd" zijn van Russische troepen, zo heeft een plaatselijke hoge functionaris zondag gezegd. "We kunnen zeggen dat de regio Cherson tegen september definitief bevrijd zal zijn en dat alle plannen van de bezetters zullen mislukken", zei Sergiy Khlan in een gesprek met de Oekraïense televisie. Hij is de adviseur van de chef van het regionale militaire bestuur van Cherson dat trouw is aan Kiev.
Lees verder

Kate Moss blikt terug op haar getuigenis in rechtszaak tegen Johnny Depp: "Ik moest de waarheid vertellen"
Voor Kate Moss (48) stond het snel vast dat ze wilde getuigen in de smaadzaak tussen haar voormalige partner Johnny Depp (59) en diens ex Amber Heard (36). De waarheid moest volgens haar boven tafel komen.
Lees verder

KOERS KORT. Matthews blijft dan toch bij BikeExchange - Roglic twijfelachtig voor Vuelta na mogelijke breuk in twee ruggenwervels
Michael Matthews (31) verkast dan toch niet naar B&B Hotels. Zijn naam was daar in beeld, maar de Australiër heeft toch beslist om gewoon bij BikeExchange te blijven. Matthews, dit jaar weer ritwinnaar in de Tour, verlengde zijn aflopende contract tot eind 2025. Hij koerst sinds begin vorig seizoen weer bij de Australische formatie, na vier jaar voor Sunweb gereden te hebben. Ook tussen 2013 en 2016 verdedigde Matthews al de kleuren van het team.
Lees verder

LIVE (18.30u). Nog geen Fabio Silva in de basis bij Anderlecht: Refaelev start naast Esposito in de aanval
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18.30u • Ref: Alexandre Boucaut
Lees verder

LIVE. Nog geen Fabio Silva in de basis bij Anderlecht: Refaelov start naast Esposito in de aanval
• Jupiler Pro League • Lotto Park • Aftrap: 18.30u • Ref: Alexandre Boucaut
Lees verder

Honderden festivalgangers laten Tomorrowland-tattoo zetten bij Seth De Witte (ex-KV Mechelen): "Mensen willen graag souvenir voor het leven"
Op Tomorrowland valt er naast de muziek nog veel te beleven. Zowel op Dreamville als op het festivalterrein staat een tattoo-studio van Rebels & Rustlers. Onder het goedkeurend oog van Seth De Witte zetten internationale artiesten een tattoo in de huisstijl van het festival op je lichaam.
Lees verder

Antwerp begint met een driepunter: Frey loodst Great Old voorbij KV Mechelen
Een volwassen zege, zo kan je de 0-2 winst van Antwerp op het veld van KV Mechelen nog het best omschrijven. Michael Frey werd in ere hersteld en besliste de partij met twee goals. Van Bommel en co kunnen donderdag met een wat geruster gemoed op Europese uitstap naar Kosovo.
Lees verder

Courtois maakt Dembélé "kwaad" met reddingen in verloren Clasico tegen Barcelona, Hazard speelt helft als valse negen
Als valse 9 kreeg Eden Hazard zijn stempel niet gedrukt, in de 45 minuten dat hij op het veld stond. Real Madrid verloor zijn eerste oefenmatch van het seizoen, een Clasico tegen Barcelona in de VS (0-1). Nieuwkomer Raphinha scoorde het enige doelpunt. "Hier moeten we weinig conclusies aan vastknopen", vond Thibaut Courtois, die Dembélé zowaar kwaad maakte met z'n reddingen.
Lees verder

LIVE TOUR. Champagne voor Jumbo-Visma, grappende Wout van Aert valt meteen aan in slotrit naar Champs-Elysées
Na ruim drie weken koers is het tijd voor het slotakkoord van deze Tour, met een traditionele aankomst op de Champs-Elysées in Parijs. Onderweg wacht het peloton één beklimming van vierde categorie en acht plaatselijke rondes in de hoofdstad. Boekt Wout van Aert de zevende overwinning voor Jumbo-Visma in deze Ronde van Frankrijk, pakt Jasper Philipsen zijn tweede ritzege of gaat een andere snelle man met de oppergaai aan de haal? Volg de 21ste etappe hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Grappende Wout van Aert valt meteen aan in slotrit naar Champs-Elysées, Jumbo-Visma eert afvallers
Na ruim drie weken koers is het tijd voor het slotakkoord van deze Tour, met een traditionele aankomst op de Champs-Elysées in Parijs. Onderweg wacht het peloton één beklimming van vierde categorie en acht plaatselijke rondes in de hoofdstad. Boekt Wout van Aert de zevende overwinning voor Jumbo-Visma in deze Ronde van Frankrijk, pakt Jasper Philipsen zijn tweede ritzege of gaat een andere snelle man met de oppergaai aan de haal? Volg de 21ste etappe hier LIVE!
Lees verder

Reeks incidenten doet twijfelen aan gezondheid Amerikaanse president: "Veel vragen rond zijn achteruitgang"
Alles kits, mijnheer de president? Politiek journalisten in Amerika vragen het zich steeds luider af. Biden versprak zich deze zomer al enkele keren, gedroeg zich bizar en viel van zijn fiets. Nu hij Covid heeft, lijkt de president alle twijfels rond zijn gezondheid te willen wegnemen door stug door te werken.
Lees verder