Doorgaan naar hoofdcontent

Jasper Stuyven voelde zich op pad met tweevoudige Tourwinnaar sterkste van de twee: “Pogacar had geen superdag”

HLN
Jasper Stuyven voelde zich op pad met tweevoudige Tourwinnaar sterkste van de twee: "Pogacar had geen superdag"
Een tweevoudige Tourwinnaar als 'partner in crime' mee op de kasseien. Kon het mooier? Helaas: de moord bleef uit, de vlucht overleefde. "Is Pogacar beter, dan rijden we de kloof dicht", wist Jasper Stuyven (zesde) wel zeker.
Lees verder

Demir: "Uit ervaring weten we dat saneringsproject zoals in Zwijndrecht vijf à tien jaar kan duren"
Chemiebedrijf 3M zal in totaal 571 miljoen euro betalen om de vervuiling door zijn fabriek in Zwijndrecht aan te pakken. 250 miljoen van dat budget zal onder meer dienen om de grond van de woonwijken in de buurt te saneren. "Uit ervaring weten we dat zulke projecten vijf à tien jaar kunnen duren", verklaarde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir in VTM Nieuws.
Lees verder

Inwoners Zwijndrecht stellen zich vragen bij opruiming PFOS-gronden 3M: "Gaat mijn tuin hetzelfde blijven?"
Chemiefabriek 3M betaalt 571 miljoen voor het schoonmaken van PFOS-gronden in de buurt van hun fabriek in Zwijndrecht. Daar hebben ze een akkoord over bereikt met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Een groot deel van dat bedrag dient om de tuinen van gezinnen die dicht bij de fabriek wonen schoon te maken.
Lees verder

Motorrijder opgeschept door wagen: slachtoffer in kritieke toestand naar ziekenhuis
Op de Leuvensesteenweg in Boutersem raakte woensdagnamiddag een motorrijder zwaargewond bij een aanrijding met een wagen. De motorrijder werd opgeschept door de wagen en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Tadej Pogacar over de aanval met Stuyven: "Jasper reed me er een paar keer bijna af. Ik moet hem misschien wel een biertje"
Onder een dikke laag stof, maar zonder kleerscheuren is Tadej Pogacar tot in Arenberg geraakt. Sterker, in het klassement in deze Tour de France deed hij een minizaakje op Vingegaard en Thomas en een zaak op Primoz Roglic. De gele trui is voor later. Maar als één renner weer favoriet mag zijn op eindwinst, is het Pogacar wel.
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Rafael Nadal rekent na marathonpartij af met Taylor Fritz en staat bij de laatste vier
Rafael Nadal (ATP 4) heeft zich woensdag naar een plaats in de halve finales op Wimbledon geknokt. De 36-jarige Spanjaard haalde het in zijn kwartfinale na vier uur en twintig minuten tennis in vijf sets (3-6, 7-5, 3-6, 7-5 en 7-6 (10/4)) van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 14). Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder

Van der Poel zit in een dip en kan dat niet langer wegsteken: "Een verklaring heb ik niet en dat is frustrerend"
Niet vooruit te branden. Een schim van zichzelf. Mathieu van der Poel (27) was in de schaduw van het Bos van Wallers streng voor zijn prestatie op de kasseien. "Ik hoop op beterschap, anders wordt het nog een heel lange Tour."
Lees verder

Al 37 regeringsmedewerkers van Boris Johnson opgestapt, volgende week mogelijk nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier
In totaal hebben al 37 Britse regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker, maar hijzelf wil van geen wijken weten. "Ik blijf zitten. Het laatste wat dit land nu nodig heeft, is een verkiezing", liet hij optekenen. Volgens de regels kan Johnson pas ten vroegste volgende week een nieuwe motie van wantrouwen verwachten.
Lees verder

Vrouw doodgestoken tijdens politiek evenement in Zweden
Een vrouw van in de zestig is gedood bij een steekpartij op het eiland Gotland. Daar kwamen de toppolitici van Zweden samen voor een evenement van een week. De steekpartij gebeurde op klaarlichte dag, midden in de stad Visby.
Lees verder

Wouter Vrancken tevreden na zege tegen Utrecht en bespreekt situaties Bongonda, Dessers en Thorstvedt
Racing Genk heeft zich woensdagavond in Alkmaar de betere getoond van FC Utrecht. De jonkies Andras Németh en Bilal El Khannous tekenden voor de Genkse goals, terwijl Cyriel Dessers voor het eerst in de voorbereiding zijn opwachting maakte. Wouter Vrancken was na afloop te spreken over de vorderingen die zijn ploeg maakt en besprak de situaties van Bongonda, Dessers en Thorstvedt.
Lees verder

LIVE. Jackson Muleka en Standard zijn rond met Besiktas - Roméo Lavia nu ook officieel van Southampton
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Yannick Carrasco en Noémie Happart verwelkomen zoontje Naël
Rode Duivel Yannick Carrasco en zijn vrouw Noémie Happart zijn zaterdag trotse ouders geworden van een zoontje, genaamd Naël. Kersvers mama Noémie, ex-Miss België, maakte het nieuws vandaag zelf bekend via Instagram. Het koppel trouwde in oktober 2017.
Lees verder

'Heroes'-actrice Hayden Panettiere was zwaar verslaafd aan pijnstillers en alcohol: "M'n lever zou het begeven"
Hayden Panettiere kampte jarenlang met een verslaving aan alcohol en zware pijnstillers. De 32-jarige actrice, bekend van de series 'Heroes' en 'Nashville', vertelt aan het tijdschrift People dat ze vorig jaar hulp heeft gezocht.
Lees verder

Laatste veteraan van eenheid die 'Band of Brothers' inspireerde, overleden
Bradford Freeman, de laatste nog levende veteraan van de militaire eenheid waarop het boek en de serie 'Band of Brothers' gebaseerd zijn, is overleden op- 97-jarige leeftijd. Dat meldt zijn familie in een overlijdensbericht.
Lees verder

LIVE. Roméo Lavia verlaat City en tekent voor vijf jaar bij Southampton - Jackson Muleka en Standard zijn rond met Besiktas
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Duikflessen ontploffen in Leuvense winkel: twee personen lopen brandwonden op in aangezicht
In Diveolution, een duikwinkel op de Tiensesteenweg in Leuven, zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Tijdens het vullen van duikflessen zijn deze plots ontploft en is er een brand ontstaan.
Lees verder

Na het meesterwerk, nu het knoeiwerk: het relaas van de "shit day" van Jumbo-Visma, gekruid door een "eng moment", "paniek" en een pak "kloterij"
Een kutdag, een 'shit day', kloterij. Het taalgebruik loog er niet om: alles liep fout vandaag in de Tour de France bij Jumbo-Visma. Kopmannen gingen tegen de grond, fietswissels mislukten op potsierlijke wijze en er was vooral véél tijdverlies. 24 uur na de fantastische raid in Calais was de ploeg van Wout van Aert (27), Primoz Roglic (32) en Jonas Vingegaard (25) plots de grote verliezer van de dag. Na het meesterwerk, nu het knoeiwerk.
Lees verder

Koningin Mathilde wordt volgend jaar 50 en om dat te vieren gaat ze fietsen en wandelen met kwetsbare mensen
Volgend jaar viert koningin Mathilde een bijzondere mijlpaal. Op 20 januari 2023 mag ze vijftig verjaardagskaarsjes uitblazen. Onze vorstin grijpt dat moment aan om via verschillende initiatieven een positieve boodschap rond mentaal welzijn uit te dragen. Dat meldt het koninklijke paleis in een persbericht.
Lees verder

Politie in Amerikaanse staat Virginia zegt grote schietpartij tijdens 4 juli-feestelijkheden verhinderd te hebben na tip
De politie van Richmond, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Virginia, heeft gezegd dat ze een massale schietpartij op 4 juli heeft voorkomen. Er zijn meerdere arrestaties verricht en tal van vuurwapens zijn tijdens de politieactie in beslag genomen. De politie wist een bloedbad dankzij een tip te voorkomen.
Lees verder

Horrorcrash in de tour: Daniel Oss knalt op onvoorzichtige toeschouwers
Daniel Oss (TotalEnergies) is hard ten val gekomen door een botsing met een toeschouwer. Dat gebeurde tijdens de vijfde etappe van de Tour de France. De Italiaan raakt eerst een man in een geel shirt, waarna hij op een andere toeschouwer botst die aan het filmen is.
Lees verder