Doorgaan naar hoofdcontent

Is chocolade een afrodisiacum? 2 seksuologen lichten toe of je lust kan opwekken met wat je eet

HLN
Is chocolade een afrodisiacum? 2 seksuologen lichten toe of je lust kan opwekken met wat je eet
Het is vandaag Wereld Chocoladedag: een lekkernij die vele harten veroverde, niet in het minst omdat ze onze seksdrive een boost zou geven. Klopt dat? En wat met andere typische 'afrodisiaca', zoals champagne of oesters? Twee seksuologen lichten toe hoe wat we eten of drinken onze bedprestaties of ons liefdesleven beïnvloedt — op een goede of slechte manier. "De combinatie van die drie stoffen doet je hartslag stijgen en geeft je een soort van verliefdheidsgevoel."
Lees verder

Mag je hier nu rechtdoor of niet? Nieuwe verkeerssituatie bezorgt bestuurders kopbrekens
Weggebruikers breken zich het hoofd over verkeerssignalisatie aan de maandagavond geopende Tangent in Mechelen. Een verkeerslicht en wegmarkering spreken er elkaar tegen.
Lees verder

Is poedelnaakte Jezus te aanstootgevend voor Ieperse kerk? 'De Kruisafname' blijft al jaren verborgen: "Da's toch zonde"
Een schilderij met een naakte Christus: voor enkele leden van de kerkgemeenschap blijkbaar 'not done' om in de Ieperse Sint-Maartenskerk op te hangen. Het werk, van Godfried Vervisch, verdween enkele jaren geleden achter het altaar van de afgesloten Heilige Sacramentenkapel, terwijl het door de eigen kerkfabriek werd aangekocht. "Het kan toch op een andere plaats worden getoond?", zegt Jennie Vanlerberghe die 30 jaar een koppel vormde met de in 2014 overleden schilder.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST (5). Wuyts over speciale tactiek Van Aert: "Hij heeft haast iedereen kapotgereden, zichzelf ook. Dat vind ik jammer"
Ook in de zesde etappe van de Tour de France was Wout van Aert alomtegenwoordig. De geletruitdrager reed een hele dag in de aanval en werd pas op elf kilometer van de streep ingerekend. Michel Wuyts gaat in zijn analyse na de rit op zoek naar verklaringen achter de opvallende tactiek van onze landgenoot en z'n ploeg. Bekijk het in bovenstaande video.
Lees verder

BEKIJK. Going out with a bang: herbeleef de laatste dag van Wout van Aert in het geel en de overname van Pogacar
Binche-Longwy. De Tour was even in België en dat hebben we geweten. Wout van Aert verzorgde wederom de show in de langste etappe van deze Ronde van Frankrijk. In zijn gele trui was hij mee verantwoordelijk voor een explosieve openingsfase om dan uiteindelijk zelf het heft in handen te nemen. Van Aert belandde in een ontsnapping met Jakob Fuglsang en Quinn Simmons. Even was er mechanisch pech, maar het verhinderde onze landgenoot niet om de volle buit weg te grissen bij de tussensprint en in de finale in zijn eentje door te zetten. Het waren de laatste, mooie noten op zijn gele zang. Net voor de slotklim naar Longwy volgde het adieu. Pogacar nam over met de ritzege.
Lees verder

Amerikaanse basketbalster Griner pleit in Russische rechtbank schuldig voor drugsbezit: "Ik wilde de wet helemaal niet overtreden"
De Amerikaanse basketbalspeelster Brittney Griner, een ex-ploeggenoot van Emma Meesseman, is donderdag schuldig bevonden door een Russische rechtbank voor drugsbezit. Ze zal waarschijnlijk 10 jaar gevangenisstraf krijgen, meldde een journalist van Reuters vanuit de rechtszaal.
Lees verder

Minstens 27.000 ontheemden na nieuwe gevechten in Afghanistan tussen taliban en afvallige commandant
Na recente gevechten tussen de taliban en een Afghaanse commandant in de provincie Sar-e-Pul, in het noorden van Afghanistan, zijn zeker 27.000 mensen ontheemd. Dat meldt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties vandaag.
Lees verder

Een chimpansee, bizarre kunst en een Rolls Royce met diamanten: hoe Michael Jackson zijn fortuin van 800 miljoen euro verbraste
Hij verdiende rijkelijk de kost en reeg de hits aan elkaar, maar toen Michael Jackson in 2009 overleed, stond er geen dollar meer op zijn rekening. Meer nog: de King of Pop liet een schuldenberg van maar liefst 500 miljoen (!) dollar achter. Hoe is de zanger zo laag kunnen vallen? Een overzicht van de buitensporige uitgaven die het saldo op z'n bankrekening ver onder het nulpunt dreven. Al blijkt uit recente cijfers dat hij die put intussen postuum gevuld heeft. "Hij verdient nog steeds 360 miljoen dollar per jaar."
Lees verder

OPROEP. Welke vragen over je haar wil jij voorleggen aan onze expert?
Van haarverlies tot overmatige lichaamsbeharing: onze haren - van je kruin tot op je kleinste teen - bezorgen ons meer dan eens kopzorgen.
Lees verder

RECENSIE. 'Wayne': "Dirty Harry voor de YouTube-generatie"
Voor zij die er als de kippen bij waren toen YouTube met originele series begon te experimenteren, is 'Wayne' inmiddels een klassieker. Zij die Streamz als hun tv-bijbel beschouwen en er blindelings op vertrouwen dat de juiste titels hen wel zullen vinden zodra het moment rijp is, kunnen nu volop kennis maken met deze onconventionele en diep cynische reeks van de makers van 'Deadpool'. Over een zestienjarige knul die zich naar Florida moet knokken om de gestolen Pontiac van z'n recent overleden vader terug te winnen. Barbaarse opwellingen en snoeiharde gitaren? Check! Streamen?… Dat zoekt Evelien Delgouffe in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Hilarisch muziekje klinkt aan Brits parlement, dankzij acteur Hugh Grant
Het was een chaotische ochtend in Londen, dat moest ook Chris Philip ondervinden, de Britse staatssecretaris voor de digitalisering. Terwijl hij een interview gaf aan Sky News werd zijn commentaar overstemd door de iconische Benny Hill-muziek. De schuldige? Niemand minder dan acteur Hugh Grant had er iets mee te maken. De acteur tweette naar een anti-brexit-activist of hij het nummer wou spelen tijdens zijn muzikale protest.
Lees verder

REACTIES. Pogacar, Teuns, Philipsen en Pidcock onder de indruk van Van Aert: "Hij maakte ons gewoon belachelijk"
Wout van Aert nam afscheid van de gele trui in de Tour, maar dat heeft iedereen geweten. Ritwinnaar en kersvers gele trui Tadej Pogacar was onder de indruk, net als Dylan Teuns Jasper Philipsen. "Hij zette het hele peloton onder druk, in zijn eentje."
Lees verder

LIVE WIMBLEDON. Jabeur eerste Arabische vrouw ooit in finale grandslam en ze betrekt Tatjana Maria, mama van twee, in feestje
Rafael Nadal (ATP 4) heeft zich woensdag naar een plaats in de halve finales op Wimbledon geknokt. De 36-jarige Spanjaard haalde het in zijn kwartfinale na vier uur en twintig minuten tennis in vijf sets (3-6, 7-5, 3-6, 7-5 en 7-6 (10/4)) van de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 14). Volg alle actua vanop het Londense gras in onderstaande liveblog.
Lees verder

Scheveningen krijgt monument voor slachtoffers surfdrama
In de Nederlandse badplaats Scheveningen wordt een monument geplaatst voor de vijf surfers die daar in mei 2020 om het leven zijn gekomen. De gemeente Den Haag geeft toestemming voor de gedenkplaat. Het is nog niet bekend wanneer die wordt onthuld.
Lees verder

"Paar keer gedacht aan afstappen": ook vandaag geen beterschap bij Van der Poel, die al snel gelost werd
Ook vandaag geen kentering bij Mathieu van der Poel (27). De Nederlander werd al in de eerste kilometers uit de wielen gereden en beleefde zo opnieuw een calvarietocht. "Als het morgen weer zo gaat, blijf ik niet nog een dag aanklampen."
Lees verder

Ook vandaag geen beterschap bij Van der Poel, die al snel gelost werd: "Paar keer gedacht aan afstappen"
Ook vandaag geen kentering bij Mathieu van der Poel (27). De Nederlander werd al in de eerste kilometers uit de wielen gereden en beleefde zo opnieuw een calvarietocht. "Als het morgen weer zo gaat, blijf ik niet nog een dag aanklampen."
Lees verder

Brandweer van Parijse luchthavens gaat dit weekend toch niet staken
De brandweer van de luchthavens van Parijs gaat dit weekend niet staken. Luchthavenuitbater ADP en vakbond CGT bereikten donderdag een akkoord, waarna de brandweerlui hun stakingsaanzegging voor de komende drie dagen introkken.
Lees verder

Meer dan 260 brandweermannen bestrijden twee zware branden in Franse regio Arles
Meer dan 260 brandweermannen zijn deze middag ingezet om twee branden in de regio van de Zuid-Franse stad Arles (departement Bouches-du-Rhône) te bestrijden. Een ervan, aangewakkerd door een forse mistralwind, bedreigde woningen aan de rand van de stad.
Lees verder

'Bende van de Opex' laat weer van zich horen: zijn broer kreeg al 20 jaar voor dodelijke messteken, nu moet Lucien A. (46) naar rechter voor dubbele moordpoging
Vier dagen en nachten kon hij uit handen van de politie blijven. Gangster Lucien A. (46) drong iets meer dan een jaar geleden de woning van zijn ex en haar nieuwe partner binnen. Zij kreeg klappen, de man werd in zijn schouder geschoten. Intussen is Lucien A. naar de correctionele rechtbank doorverwezen voor dubbele moordpoging. Opvallend: zijn broer is jaren geleden al veroordeeld voor moord. Of hoe de Oostendse 'Bende van de Opex' nooit verdwenen lijkt.
Lees verder

Na acht jaar ballingschap keert oud-president Burkina Faso Compaoré terug naar Ouagadougou
Oud-president van Burkina Faso Blaise Compaoré is donderdag geland in hoofdstad Ouagadougou, na een verblijf van acht jaar in ballingschap in Ivoorkust. Compaoré zal in de hoofdstad een overleg bijwonen tussen oud-presidenten van Burkina Faso met de nieuwe sterke man van het regime, Paul-Henri Sandaogo Damiba. Eind januari kwam Damiba aan de macht bij een staatsgreep.
Lees verder