Doorgaan naar hoofdcontent

INTERVIEW. De Senaatsvoorzitter die de Senaat wil afschaffen: maak kennis met Stephanie D’Hose (41). “Ik verander...

HLN
INTERVIEW. De Senaatsvoorzitter die de Senaat wil afschaffen: maak kennis met Stephanie D'Hose (41). "Ik veranderen? Nee. Het duffe imago van de Senaat wél."
Ja, er was die ene foto van de plaktattoo op de Gentse feesten. Nooit eerder hadden we een Senaatsvoorzitter (m/v/x) dàt zien doen. Maar ook nooit eerder was er een Senaatsvoorzitter (m/v/x)die zélf de instelling wil afschaffen. En dat maakt van Stephanie D'Hose (41) meer dan zomaar een politica: "Ik wil mezelf niet veranderen. Wel het duffe imago van de Senaat."
Lees verder

Brusselse rechtbank verbiedt Belgische staat voorlopig om Assadi aan Iran uit te leveren
Het hof van beroep van Brussel heeft de Belgische staat vrijdagavond met een beschikking verboden om de Iraanse diplomaat Assadollah Assadi uit te leveren aan Iran. Hij werd vorig jaar in ons land tot twintig jaar cel werd veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij een verijdelde bomaanslag in Parijs.
Lees verder

Plaatsverbod op Blaarmeersen voor twee minderjarigen die redder in ziekenhuis sloegen: "Maximum dat we kunnen opleggen"
Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) heeft twee minderjarige amokmakers een plaatsverbod opgelegd wegens hun betrokkenheid bij een vechtpartij met redders op de Blaarmeersen afgelopen maandag. Begin deze maand deed hij dat ook al voor een andere jongeman die keet schopte op het recreatiedomein. Daarnaast ijvert De Clercq ook voor een andere aanpak. "Jongeren moeten met de ernst van de feiten geconfronteerd worden
Lees verder

Eden Hazard slaat wegens lichte overbelasting training bij Real over, maar... "Ik wil prijzen pakken én ik wil betrokken zijn"
Eden Hazard zou zeer graag in november met de Rode Duivels schitteren op het WK in Qatar, maar dan moet de Belgische kapitein eerst genoeg aan spelen toekomen bij Real Madrid om naar zijn beste vorm toe te groeien. Door aanhoudend blessureleed is hem dat de voorbije drie seizoenen nooit gelukt. De échte Eden Hazard kregen ze in het Estadio Bernabeù nog niet te zien.
Lees verder

LIVE. Standard en AA Gent trappen de Jupiler Pro League op gang
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Sclessin • Ref: Lawrence Visser
Lees verder

Billie Eilish brengt uit het niets twee nieuwe nummers uit
Billie Eilish (20), van wie elk nieuw nummer normaal gesproken groot wordt aangekondigd, heeft uit het niets twee nieuwe liedjes gelanceerd. Onder de noemer 'Guitar songs' verschenen donderdag twee intieme ballads online, meteen ook haar eerste nieuwe muziek sinds het album 'Happier than' ever van vorig jaar.
Lees verder

Assisenproces wenkt voor 42-jarige man die zijn ex-partner langs de kant van de weg vermoordde en daarna dumpte in woning van haar moeder
Ridouan O. uit Marke zal zich voor de volksjury moeten verantwoorden voor de moord op zijn ex-vriendin Jill Himpe, uit Wevelgem. De raadkamer in Kortrijk vraagt de doorverwijzing naar het assisenhof.
Lees verder

KOERS KORT. B&B Hotels wil Serge Pauwels in de staf opnemen
De Franse pro-continentale ploeg B&B Hotels krijgt er volgend jaar met warenhuisketen Carrefour een grote sponsor bij, waardoor het budget met zeven miljoen euro stijgt. Ploegmanager Jérôme Pineau wil zijn ploeg gevoelig versterken. Hij deed al een bod op Dylan Teuns en staat dicht bij een contract met Michael Matthews. Pineau is niet enkel op zoek naar renners. Hij wil ook zijn staf uitbreiden en denkt aan Serge Pauwels. Onze 38-jarige landgenoot is momenteel Bondscoach Devolopment bij Belgian Cycling. "Jérôme is een goeie vriend van mij en het klopt dat we gepraat hebben, maar meer kan ik daarover nog niet zeggen", aldus Pauwels. (BVDC, BA, MG)
Lees verder

Julian Alaphilippe hervat op Muur van Hoei: "De topvorm is pas voor later"
Na maanden blessureleed door een val in Luik-Bastenaken-Luik en het missen van de Tour, hervat Julian Alaphilippe de competitie. Opnieuw is de locatie: de Ardennen. De eerste rit van de Ronde van Wallonië komt aan op de Muur van Hoei, waar de Franse wereldkampioen van Quick.Step al drie keer de Waalse Pijl won.
Lees verder

Jongeren crashen aan 150 per uur met deelauto van gemeente en maken er lacherig filmpje over op TikTok
Op TikTok circuleert een filmpje waarin twee jongeren tonen hoe ze met een deelauto van de gemeente Pelt crashen. Ze behalen eerder snelheden tot bijna 160 kilometer per uur, om uiteindelijk een tegenligger nipt te ontwijken en de bocht te missen.
Lees verder

LIVE RED FLAMES. Kan onze nationale vrouwenploeg stunten tegen topland Zweden en zich kwalificeren voor de halve finales?
• Zweden-België • EK vrouwen • Kwartfinale • Leigh Sports Village Stadium
Lees verder

Football Talk. Dedryck Boyata moet aanvoerdersband inleveren bij Hertha Berlijn
Dedryck Boyata (31) is niet langer kapitein van Hertha Berlijn. Coach Sandro Schwarz heeft de aanvoerdersband voor het komende seizoen gegeven aan de Duitse linksachter Marvin Plattenhardt (30). Dat heeft de Bundesliga-club vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Standard en AA Gent trappen de Jupiler Pro League op gang, Lemajic diep in de punt bij de Buffalo's
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Sclessin • Ref: Lawrence Visser
Lees verder

"Klap is enorm" voor Duits meisje (7) dat als enige van haar gezin middag varen op Veluwemeer overleeft
Een meisje van zeven is de enige van een Duits gezin van vier die een kano-ongeval op het Veluwemeer in Nederland heeft overleefd. Haar beide ouders en twee jaar jongere zusje verdronken tijdens een namiddagje varen. Het meisje ligt in het ziekenhuis en heeft wellicht alles zien gebeuren. "Geestelijk is de klap voor het meisje enorm", vertelt politiewoordvoerder Joost Lanshage.
Lees verder

Kerncentrales tien jaar langer open, maar wat is er juist beslist? Energie-expert: "Eén grote verliezer: de belastingbetaler"
Energieproducent Engie en de federale regering hebben een principeakkoord bereikt om kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 tien jaar langer open te houden. Maar wat betekent dat nu voor ons land? Energie-expert Joannes Laveyne (UGent) geeft een antwoord op vijf prangende vragen. "Voor een gemiddeld gezin gaat de factuur met zo'n 10 à 30 euro per jaar omlaag. Een zéér beperkte besparing."
Lees verder

Waarom Oekraïens leger Russische drone nauwkeurig uit elkaar haalt: "Strijd om onderdelen is bijna even belangrijk als bevoorrading van raketten"
Wat zit er allemaal in een Russische drone? Héél wat westerse technologie, blijkt uit een reportage van CNN. De Amerikaanse nieuwszender mocht exclusief meekijken hoe een Oekraïense inlichtingenofficier een neergehaalde Russische drone uit elkaar haalt. Waarom hij dat zo nauwkeurig doet, kan je zien in bovenstaande video.
Lees verder

"We staan hier al van deze ochtend om negen uur": fans helemaal klaar voor optreden Ed Sheeran
Wie de beste plaatsen wil bemachtigen op een concert, moet daar iets voor over hebben. Zo ook de fans van Ed Sheeran. De Britse muzikant speelt vanavond en zaterdagavond in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, z'n eerste grote concert in ons land sinds 2018, toen hij op Werchter Boutique stond. "We staan hier al sinds deze ochtend", vertellen enkele fans. "Sinds negen uur. Wij waren hier als eerste." Het concert van vanavond is hopeloos uitverkocht, alle 60.000 tickets waren in een mum van tijd de deur uit. Voor het concert van morgen zijn er wel nog tickets.
Lees verder

President Zelensky wil geen wapenstilstand zolang Rusland Oekraïens grondgebied bezet
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is niet geïnteresseerd in een wapenstilstand zolang Rusland delen van Oekraïne bezet. "Dat verlengt de oorlog alleen maar", zei hij in een interview met The Wall Street Journal. En: "Het conflict met Rusland bevriezen zou Rusland de kans geven om op adem te komen."
Lees verder

Na een vlucht van amper 65 km met haar privéjet: Kylie Jenner ligt opnieuw onder vuur
Kylie Jenner (24) ligt opnieuw onder vuur door haar flamboyante levensstijl. In een video op TikTok is te zien hoe de realityster gaat shoppen in Target. Dat is een Amerikaanse winkelketen waar je voor normale prijzen inkopen kan doen. Op de video komt veel reactie. Mensen vinden dat ze uit de hoogte valt en te veraf staat van de gewone mens.
Lees verder

Vier kinderen gedood bij ontploffing van mijn in Jemen
In Jemen zijn vier kinderen tussen de 10 en 15 jaar oud om het leven gekomen bij de ontploffing van een mijn. Dat gebeurde in de stad Hodeida, in het westen van het land, zo hebben een medische bron en de vader van twee van de slachtoffers gemeld.
Lees verder