Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 juli 2022

IN BEELD. Kate en William vertrekken op vakantie met de helikopter, en de Queen is daar niet zo blij mee

HLN
IN BEELD. Kate en William vertrekken op vakantie met de helikopter, en de Queen is daar niet zo blij mee
Prins William (40) is samen met zijn gezin op vakantie vertrokken. Op videobeelden is te zien hoe hij samen met zijn echtgenote, Kate Middleton (40), en zijn kinderen in de richting van een helikopter loopt.
Lees verder

Portugal verbreekt met 47 graden hitterecord: "Warmste dag in juli ooit gemeten"
Europa kreunt onder warme temperaturen door een hittegolf. In verschillende landen stijgt de temperatuur boven 40 graden. In Pinhaõ, in het noorden van Portugal, werd 47 graden gemeten, en dat is een nieuw record. "Als dit wordt bevestigd, is dit de warmste dag in juli ooit gemeten", laat weerman Scott Duncan weten via Twitter.
Lees verder

Volgende week start bloedheet: 40 graden op dinsdag niet uitgesloten
Volgende week wordt het bloedheet. Maandag stijgt het kwik naar 35 graden, dinsdag halen we zelfs 38 graden. "Lokaal zit er misschien wel 39 graden of in het slechtste geval 40 graden in", stelt Frank Duboccage in zijn weerpraatje.
Lees verder

Noor Vidts houdt druk af in aanloop naar WK atletiek, maar stelt ook gerust: "Ik heb weer vertrouwen in m'n lichaam"
Wereldkampioene indoor. Vierde op de Olympische Spelen. En nu klaar voor het WK atletiek. Meerkampster Noor Vidts is verlost van alle kwaaltjes en is met vertrouwen afgezakt naar Eugene. Maar de druk van medailles, die houdt ze liefst af. "Ik laat het gewoon op me af komen."
Lees verder

Astrologe geeft relatieadvies aan (single) Weegschalen: "Het is niet gek dat ze vaak een crush hebben"
"Na een eerste date ben ik helemaal verkocht ... of schrijf ik iemand volledig af." Na verschillende relaties is Wout (28) single and ready to mingle. Zijn sterrenbeeld? Weegschaal. Astrologe Cato Vermeulen analyseert hem op basis daarvan én geeft hem gericht relatieadvies. "Sterrenbeelden die tegenover elkaar staan in de dierenriem, voelen zich instant tot elkaar aangetrokken."
Lees verder

Astrologe geeft relatieadvies aan Weegschaal Wout (28): "Het is niet zo gek dat hij vaak een crush heeft"
"Na een eerste date ben ik ofwel helemaal verkocht, ofwel schrijf ik iemand volledig af." Weegschaal Wout (28) had meerdere relaties, maar is momenteel single and ready to mingle. Astrologe Cato Vermeulen analyseert hem op basis van zijn sterrenbeeld en geeft hem gericht relatieadvies. Ze geeft ook nog enkele algemene tips mee waar elk sterrenbeeld iets aan heeft. "Sterrenbeelden die tegenover elkaar staan in de dierenriem, voelen zich instant tot elkaar aangetrokken."
Lees verder

Julien (18), zoon van zangeres Kim Kay, veroordeeld tot celstraf van twee jaar wegens grootschalige drughandel
Julien K., de 18-jarige zoon van zangeres Kim Kay, is vrijdag veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 8.000 euro. De jongeman verkocht, samen met twee kompanen, drugs op grote schaal. "Hallucinant wat jullie gedaan hebben, zeker gezien jullie jonge leeftijd", sprak de rechter streng.
Lees verder

Met deze trucs beroven zakkenrollers je op een festival: "Pas op voor spontane knuffels"
Het festivalseizoen is opnieuw in volle gang. Een periode van dansen, drinken, maar ook van diefstallen. Grote menigtes zijn voor zakkenrollers ideaal om toe te slaan. Maar hoe gaan ze precies te werk? En hoe kan je jouw spullen veilig houden? De veiligheids-en preventiedienst van de FOD Binnenlandse Zaken geeft advies: "Noteer op voorhand de serienummers van waardevolle voorwerpen."
Lees verder

Ex-nieuwsanker Hadja Lahbib (52) volgt Sophie Wilmès (MR) op als minister in federale regering
Hadja Lahbib (52) volgt Sophie Wilmès (MR) op als minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen in de federale regering. Dat hebben de Franstalige liberalen meegedeeld op een persconferentie. Lahbib presenteerde 20 jaar lang het journaal bij de Franstalige publieke omroep 'RTBF'. Ze wordt vandaag al bij de koning verwacht.
Lees verder

Logopedisten lijken nieuwe conventie massaal te verwerpen, onduidelijk hoe het nu verder moet
Logopedisten hebben tot middernacht om aan te geven of ze al dan niet wensen mee te stappen in de nieuwe conventie. Uit voorlopige cijfers blijkt echter dat een groot deel van de logopedisten de conventie afwijst, waardoor er onduidelijkheid heerst over hoe het nu verder moet.
Lees verder

Jambon stelt zomers boekenpakket samen voor alle Vlaamse ministers
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die ook bevoegd is voor Cultuur, heeft voor alle ministers van zijn regering een boekenpakket samengesteld. Hij hoopt dat die zomerliteratuur ook andere mensen kan inspireren en stimuleren om tijdens de vakantieperiode een bezoek aan de bibliotheek of boekhandel te brengen.
Lees verder

Deze 3 juryleden selecteren De Leukste Zomerbar van het jaar: stem jouw favoriet nog één week lang tot in de finale
Chef-kok Piet Huysentruyt, sommelier Sepideh Sedaghatnia en Instagramchef Jelle Beeckman (The Messy Chef) gaan samen met het grote publiek op zoek naar De Leukste Zomerbar van 2022. De driekoppige jury brengt de vijf finalisten een bezoekje en kiest de beste eruit. Nog tot 22 juli kan je jouw favoriete zomerbar de finale in stemmen via De Leukste Zomerbar-tool. Wat verwachten ze van de locatie? En wat zien ze graag op de kaart staan? We gingen alvast even langs om te horen.
Lees verder

Dieselprijs zakt tot bijna 2 euro
De maximumprijs voor diesel (B7) gaat zaterdag nog wat verder omlaag, naar 2,053 euro per liter. Dat is een daling met 3,7 cent. Ook huisbrandolie wordt goedkoper. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie vrijdag. Voor benzine worden geen wijzigingen aangekondigd.
Lees verder

Treinverkeer van en naar Brussel kan na korte onderbreking hernemen, maar blijft wel verstoord
Het treinverkeer van en naar de hoofdstad en op de Noord-Zuidverbinding kan na een korte storing weer hernemen. Omstreeks 10.15 uur werd het traject volledig onderbroken, even later kon het verkeer alweer hernemen. Het treinverkeer blijft wel verstoord.
Lees verder

Onthutsende beelden van kinderen die leven wagen bij trein die voorbijraast met 200 km/u
De Britse spoorwegen delen beelden van kinderen die hun leven riskeren op een spoorweg in Grove. Twee jongetjes duwen elkaar dichter bij de sporen, waarna eentje een dansje opvoert voor een trein die voorbijraast met zo'n 200 km/u. Wanneer de trein voorbij is, dagen nog andere kinderen op.
Lees verder

'Familie'-actrice Erika Van Tielen gaat trouwen met Kristof
Heugelijk nieuws ten huize Erika Van Tielen (38). De actrice/presentatrice en haar vriend Kristof hebben zich verloofd. Dat vertelde ze op de rode loper van het theaterstuk Weekend Cowboys. Het koppel is al bijna drie jaar samen.
Lees verder

LIVE TOUR. Barguil test positief - Peloton even verlost van zware cols, ruiken de vrijbuiters hun kans?
Het Tour-peloton rijdt vandaag de dertiende etappe, over bijna 193 kilometer van Bourg d'Oisans naar Saint-Étienne. De hoge bergen liggen voorlopig even achter ons, maar betekent dat ook een wapenstilstand? Op deze pagina kunt u de etappe vandaag van start tot aankomst volgen.
Lees verder

'Classroom safety pods' moeten kinderen in de VS beschermen tegen school shooters
Sinds de dodelijke massaschietpartij in een lagere school in Uvalde, texas overwegen scholen het installeren van 'tornado safety pods', een soort stalen bunkers die normaal gebruikt worden bij tornadogevaar, in klaslokalen. Hoewel vele ouders voorstander zijn omwille van de veiligheid van hun kind, zeggen critici dat beleidsmakers moeten werken aan wapenwetten.
Lees verder

Europese autoverkoop 14 procent gedaald in eerste jaarhelft
De verkoop van nieuwe personenwagens is in de eerste zes maanden van 2022 met 14 procent gedaald in de Europese Unie. Er is sprake van ongeveer 4,6 miljoen nieuw ingeschreven wagens, zo meldt de Europese constructeurskoepel Acea vandaag.
Lees verder

Het mysterie van 3,4 miljoen euro cash, verstopt in de deuren van een oude Toyota
Een mysterieuze vondst waarbij 3,4 miljoen euro cash geld is aangetroffen in de deuren van een oude Toyota, is na vier jaar nog altijd niet helemaal opgehelderd. Het geld werd gevonden in een Albanese havenstad, maar zat verstopt in een oude tweedehandswagen uit ons land.
Lees verder