Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 juli 2022

"Ik draaide me om en plots was hij weg": vierjarig neefje van boer sterft nadat hij onder tractorwielen terechtkomt

HLN
"Ik draaide me om en plots was hij weg": vierjarig neefje van boer sterft nadat hij onder tractorwielen terechtkomt
In Engeland is een 51-jarige boer veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 26 weken effectief, voor de dood van zijn neefje. Op 8 juli 2019 reed Brian Nutter met de vierjarige Harry met de tractor over zijn erf. Brian zat op de stoel en hield zijn neefje vast. Maar tijdens het nemen van een bocht glipte Harry weg en kwam hij onder het wiel van de tractor terecht. De kleuter stierf aan een zwaar hersenletsel. Getekend door het leven, doet Brian vandaag zijn hartverscheurende verhaal: "Het is zo moeilijk om verder te gaan. Ik mis hem elke dag." Bekijk hierboven zijn pakkende interview met Sky News.
Lees verder

Belgische automobilist (76) verongelukt in Zwitserland
Een Belgische automobilist is dinsdag om het leven gekomen bij een ongeval in Val d'Anniviers, in het Zwitserse kanton Wallis. De 76-jarige man vloog in de namiddag uit de bocht en ging meermaals over de kop. De auto donderde verscheidene meters naar beneden en kwam op het gazon van een woning tot stilstand.
Lees verder

Aantal lage-emissiezones in Europa afgelopen drie jaar met 40 procent gestegen
Het aantal lage-emissiezones (LEZ's) in Europa is de afgelopen drie jaar met veertig procent gestegen. Dat meldt European Clean Cities Campaign, een coalitie van ngo's die als doelstelling heeft om tegen 2030 een emissievrije mobiliteit te bekomen in de grote Europese steden.
Lees verder

Moeder van Jennifer Lopez is er zeker van: "Ben Affleck is haar grote liefde"
Guadalupe Rodríguez, de moeder van Jennifer Lopez, is dolblij dat haar dochter opnieuw gelukkig is in de liefde. Rodríguez is daarnaast ook verheugd dat ze Ben Affleck nu officieel haar schoonzoon mag noemen. "Ik heb altijd al geweten dat ze opnieuw samen zouden komen."
Lees verder

De meeste reisverzekeringen dekken een bosbrand op vakantie niet, op deze vergoedingen kan je wél rekenen
Op verschillende locaties in het zuiden van Europa woeden hevige bosbranden. Wat als je precies daar op reis bent en je jouw vakantie moet beëindigen na evacuatie? Kun je dan terugvallen op je reisbijstandsverzekering? Spaargids.be zocht het uit bij enkele verzekeraars.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert kan straks zeker zijn van groene trui - Kraakt Pogacar Vingegaard vandaag wél in tweede rit door Pyreneeën?
Opnieuw stevig klimwerk voor het peloton in de Tour de France vandaag. De tweede etappe door de Pyreneeën belooft een pijnbank te worden. Na 50 vlakke kilometers is het enkel nog klimmen en dalen geblazen. Op het menu: één col van tweede en drie van eerste categorie, met aankomst op de moordende top van Peyragudes. Kan Pogacar gele trui Vingegaard dit keer wel kraken? En is Van Aert straks zeker van zijn groene trui? Volg de 17de etappe hier LIVE!
Lees verder

Zanger Henkie van 'Lief klein konijntje' overleden op 77-jarige leeftijd
De Nederlandse zanger Henk Leeuwis, beter bekend als Henkie, is dinsdag na een slepende ziekte overleden in Amsterdam. De artiest scoorde op 61-jarige leeftijd in 2006 met zijn 'Lief klein konijntje', dé zomerhit in Nederland en België. Hij werd 77.
Lees verder

HOE ZOU HET NOG ZIJN MET? 'Who took my badjas?' Ex-rocker Reinert was even de ster in hilarische reclamespot: "Op mijn 40ste heb ik gekozen voor zekerheid, al voel ik de muziekmicrobe weer kriebelen"
Twintig jaar kwam hij aan de bak als drummer, eerst bij rockband Ashbury Faith, daarna bij Yum. In 2003 scoorde Reinert D'haene (51) met het aanstekelijke 'Ticket naar de zon' (Superdiesel) een zomerhit. Maar zijn acteerwerk in de hilarische spot 'Who took my badjas' in 2009 maakte hem in Vlaanderen wereldberoemd. Kort daarna gooide hij zijn leven om. No more koffiekoeken, no more music. Of toch?
Lees verder

VAB voorspelt grote drukte op Europese wegen dit weekend
Het wordt een zeer druk vakantieweekend op de Europese wegen, in Frankrijk maar ook onder meer in Oostenrijk en Zwitserland. Daarvoor waarschuwt mobiliteitshub VAB woensdag.
Lees verder

Brad Pitt toont getatoeëerde benen in rok op première van 'Bullet Train'
Brad Pitt (58) zag dinsdag z'n nieuwe film, 'Bullet Train', in première gaan in Berlijn. Alle aandacht ging echter niet naar de film, maar wel naar de benen van Pitt. De acteur koos er namelijk voor om een rok te dragen op de rode loper.
Lees verder

De opmars van de pastéis de nata: in deze pastelaria in Brussel vind je er échte authentieke zoals in Belém (en zo maak je ze zelf)
Wie zin heeft in Pastéis de nata moet daar vandaag niet meer voor naar Portugal reizen. Bij de kleinste bakker, in koffiehuizen en zelfs in het tankstation: overal kan je het kleine bladerdeeggebakje gevuld met smeuïge vanillecrème kopen. Waarom zijn ze hier plots zo populair? En hoe herken je een authentieke versie?Joaquim Braz de Oliveira, wiens vader de eerste pastéis naar Brussel bracht, vertelt alles over het gebakje en deelt een exclusief recept. "Zelfs Portugezen nemen onze pastéis mee naar hun thuisland om te laten proeven hoe het moet smaken."
Lees verder

Fan van Harry Styles? Binnenkort kan je een vak volgen over het Britse popidool
Harry Styles (28) werd bekend als lid van boysband One Direction en veroverde zo miljoenen harten. Maar met een liefde voor parels en nagellak is hij ook een echte pionier in het doorbreken van achterhaalde gendernormen. Kortom: over de zanger valt heel wat te zeggen, dus in de Amerikaanse staat Texas kan je binnenkort een vak over hem volgen.
Lees verder

Harry Styles is écht overal. Vanaf nu is hij zelfs een vak op de universiteit
Harry Styles (28) werd bekend als lid van boysband One Direction en veroverde zo miljoenen harten. Maar met een liefde voor parels en nagellak is hij ook een echte pionier in het doorbreken van achterhaalde gendernormen. Kortom: over de zanger valt heel wat te zeggen, dus in de Amerikaanse staat Texas kan je binnenkort een vak over hem volgen.
Lees verder

Bestuurder rijdt Delhaize Beersel binnen, auto vliegt in brand
De hulpdiensten zijn momenteel massaal uitgerukt naar de Delhaize in Beersel. "Een wagen is met hoge snelheid het filiaal binnengereden", klinkt het op basis van de eerste informatie. "De auto is vervolgens in brand gevlogen. De hulpdiensten zijn een reanimatie van de bestuurder gestart." Het Delhaize-filiaal is gelegen langs de Steenweg op Ukkel, op een plek waar Beersel, Drogenbos, Linkebeek en Ukkel aan elkaar grenzen.
Lees verder

Pogacar belooft vuurwerk en wil "twee dagen volle gas gaan", Vingegaard: "Hoe harder de koers, hoe beter"
Neen, dit was het niet. Hoe hard Tadej Pogacar ook probeerde, de eerste Pyreneeëncols leverden geen spektakel op. Vandaag en morgen dan maar? De titelverdediger wet de messen. Maar ook zijn uitdager lijkt er klaar voor. Jonas Vingegaard: "Ik voel mijn vormcurve nog niet afbuigen."
Lees verder

Tranen na exit van Mehti op 'Love Island': "Rot dat het op zo'n manier moest gaan"
Het was weer tijd voor een serieuze portie drama op 'Love Island". Door voor Jotti te kiezen, stuurde Rick namelijk zonder pardon Methi naar huis. Een beslissing die bij iedereen hard aankwam. "Ik ben even in shock."
Lees verder

Houthulst is op zoek naar een boomvandaal: "Al 10-tal bomen ontschorst"
De voorbije weken houdt iemand in Houthulst zich ermee bezig om de schors van bomen te strippen. De gemeente opent de jacht op de boomvandaal.
Lees verder

Syrië verbreekt diplomatieke banden met Oekraïne
Syrië verbreekt de diplomatieke banden met Oekraïne. De regering in Kiev had de banden met Syrië vorige maand al verbroken, omdat het land de zelfuitgeroepen republieken Donetsk en Loehansk in Oost-Oekraïne als onafhankelijk had erkend.
Lees verder

De 'zoete wraak' van Erdogan die onwennige Poetin wel erg lang laat wachten voor oog van camera's
Verslaggevers legden dinsdag het moment vast waarop Poetin de zaal binnenkwam voorafgaand aan de besprekingen in Teheran, in de verwachting dat Erdogan snel zou volgen. Maar de Turkse president liet lang op zich wachten, waardoor de Russische leider zich zichtbaar ongemakkelijk voelde en moederziel alleen de camera's trotseerde.
Lees verder

Rechtszaak tegen voormalig adviseur van Trump van start gegaan
In de Amerikaanse hoofdstad Washington is de strafzaak tegen Steve Bannon, de voormalige adviseur en vertrouweling van ex-president Donald Trump, begonnen. Bannon verschijnt er wegens minachting van het parlement.
Lees verder