Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 juli 2022

Hoogtechnologische pakken, wielen of helmen: ze staan allemaal in het teken van dé parameter die alle ploegen hanter...

HLN
Hoogtechnologische pakken, wielen of helmen: ze staan allemaal in het teken van dé parameter die alle ploegen hanteren in het werk tegen de klok
De Tour de France is terug en dan kan onze Marginal Gain-reeks uiteraard niet achterblijven. De komende drie weken fileren we in vijf afleveringen opnieuw de wetenschap achter de prestaties in het peloton. Net als de renners in de Ronde van Frankrijk beginnen we met het werk tegen de klok. Maak kennis met de CdA-waarde, een aerodynamische parameter die bepaalt waarom de ene coureur efficiënter door de lucht klieft dan de andere.
Lees verder

LIVE. Sum 41 zorgt voor het eerste dansfeestje op Werchter, maar nu al wachten op Metallica: "15 uur gereden om hen te zien"
De eerste dag van Werchter viel letterlijk in het water, maar dat viel aan de sfeer totaal niet te merken. Vandaag belooft het alweer een feestje van jewelste te worden, met onder andere Sum 41, Lewis Capaldi en uiteraard Metallica, die bíjna last minute geveld werden door corona. Waar is da feestje? Onze reporters ter plaatse zoeken het uit en houden je live op de hoogte.
Lees verder

Hoogtechnologische pakken, wielen of helmen met nekstuk: alles in het teken van dé parameter die alle ploegen hanteren in het werk tegen de klok
De Tour de France is terug en dan kan onze Marginal Gain-reeks uiteraard niet achterblijven. De komende drie weken fileren we in vijf afleveringen opnieuw de wetenschap achter de prestaties in het peloton. Net als de renners in de Ronde van Frankrijk beginnen we met het werk tegen de klok. Maak kennis met de CdA-waarde, een aerodynamische parameter die bepaalt waarom de ene coureur efficiënter door de lucht klieft dan de andere. En waarom ploegen daar kosten noch moeite voor sparen.
Lees verder

LIVE. Sum 41 zorgt voor het eerste dansfeestje op Werchter
De eerste dag van Werchter viel letterlijk in het water, maar dat viel aan de sfeer totaal niet te merken. Vandaag belooft het alweer een feestje van jewelste te worden, met onder andere Sum 41, Lewis Capaldi en uiteraard Metallica, die bíjna last minute geveld werden door corona. Waar is da feestje? Onze reporters ter plaatse zoeken het uit en houden je live op de hoogte.
Lees verder

Winona Ryder was aan lager wal geraakt, maar toen kwam 'Stranger Things': "Pijnlijk dat ze het 'mijn comeback' noemen"
Twintig jaar geleden was ze één van de grootste A-listers in Hollywood, maar na een high profile-relatiebreuk en een veroordeling voor winkeldiefstal ging haar carrière in sneltempo achteruit. Vandaag staat Winona Ryder echter weer aan de top. Dankzij een groepje tieners, nog wel. In de Netflix-sensatie 'Stranger Things' vertolkt ze één van de belangrijkste rollen. "Ik heb heel diep gezeten", geeft ze toe.
Lees verder

"Met een simpel trucje kan je de originele prijs van een online artikel achterhalen": zo doe je échte koopjes tijdens de solden"
De solden zijn begonnen, voor velen hét moment om die kleerkast aan te vullen. Budgetexperte Sara Van Wesenbeeck geeft advies over hoe je coronaproof kan shoppen, wanneer je het best op koopjesjacht kan gaan en hoe je valkuilen kan vermijden. Gedragseconoom Mathias Celis legt uit hoe we ons laten verleiden door de solden en hoe je je daar niet door laat vangen.
Lees verder

E-reader in je koffer? Aan deze modellen beleef je het langst plezier
Zin om te lezen op reis, maar heb je beperkte bagageruimte? Geen nood: met een e-reader neem je een volledige bibliotheek mee. Eric van Ballegoie, expert bij technologiesite Tweakers, legt uit welke toestellen aanraders zijn en waar de verschillen zitten.
Lees verder

Moskou zegt olieraffinaderij in Lysytsjansk veroverd te hebben
Russische troepen en milities van pro-Russische separatisten hebben naar verluidt een Oekraïense olieraffinaderij veroverd in de stad Lysytsjansk. Het Russische persbureau RIA Novosti meldt dat op basis van het Russische ministerie van Defensie. De berichten zijn niet bevestigd door Oekraïne of onafhankelijke waarnemers.
Lees verder

NMBS-personeel mag deze zomer bermuda dragen als het te warm is
Treinbegeleiders en stationspersoneel van de NMBS mogen deze zomer een bermuda dragen tijdens een hittegolf. Het gaat om een test, meldt een woordvoerder.
Lees verder

Emma Meesseman tekent bij Turkse Fenerbahçe
Istanboel. Dat is de nieuwe bestemming van basketbalspeelster Emma Meesseman. De 29-jarige kapitein van de Belgian Cats bereikte een akkoord met de Turkse club Fenerbahçe. Meesseman had haar contract bij het Russische Ekaterinburg opgezegd na de invasie in Oekraïne.
Lees verder

Brusselaar overlijdt na zwempartij in zee
Op het strand aan het Zeeheldenplein in Oostende is donderdagavond een man onwel geworden. De 50-jarige Brusselaar werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed daar enige tijd later.
Lees verder

Oekraïne wint 'soepoorlog' van Rusland: "En we zullen ook de andere oorlog winnen"
Unesco heeft Oekraïense borsjt, een soep gemaakt van rode biet, wortel, aardappel, kool en ui, officieel erkend als immaterieel erfgoed dat dringend bescherming nodig heeft.
Lees verder

LIVE TOUR. Onze man in Kopenhagen (waar het begint te druppelen): "Heel scherpe bochten en zelfs een kasseistrook, renners zullen enorm alert moeten zijn"
Het is zover: vandaag begint in Denemarken de Tour de France. Met een tijdrit van 13,2 kilometer met start en aankomst in Kopenhagen. Heel wat renners hebben hun zinnen gezet op de gele trui, onder hen ook Wout van Aert. Knalt hij meteen naar tijdritwinst? Volg het live op deze pagina!
Lees verder

BV 24/7. De terugkeer van James Cooke naar België verloopt moeizaam en Natalia deelt waarom ze stopt met borstvoeding
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

WEEKENDTIP. 13 zomerbars in Vlaanderen die heerlijke streekproducten serveren: van topbieren tot ijsjes en brunch
Een wijntje uit de Provence smaakt net iets beter tussen de lavendelvelden en die Italiaanse kaas komt het best tot zijn recht met zicht op de olijfgaarden. Dat gevoel van een lokaal product in zijn natuurlijke habitat weten deze 13 Belgische zomerbars helemaal naar hun hand te zetten. Hier ontdek je de lekkerste streekproducten én een zomergevoel. Waar laat jij je dit weekend eens goed gaan met garnaalkroketten, streekbiertjes of versgedraaid hoeve-ijs?
Lees verder

Marie test 3 supplementkuren: "Zelfs de meest treurige plukjes haar transformeren in weelderige lokken"
Supplementen om de kwaliteit van je huid, haar en nagels te verbeteren zijn een booming business. Zelfs 'The Bachelor' Fabrizio Tzinaridis verkoopt er. Maar werkt dat ook echt, elke dag een pilletje om er mooier en gezonder uit te zien? Redactrice Marie test drie kuren uit. "Hoewel ik dit product niet lang getest heb, begrijp ik de hype." Onderzoeksarts Jetske Ultee geeft haar ongezouten mening over elk supplement en licht toe of zulke pillen nut hebben.
Lees verder

Tiental doden en vijftigtal vermisten na aardverschuiving in India
In het noordoosten van India kwamen bij een aardverschuiving minstens elf mensen om het leven. Het gaat om medewerkers betrokken bij de aanleg van een spoorweg. De medewerkers werden bedolven door het puin. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar een vijftigtal vermisten.
Lees verder

Dylan Teuns schreeuwt onschuld uit na huiszoekingen, waarbij capsules met onduidelijke inhoud werden in beslag genomen: "Ik heb écht niks fouts gedaan"
Speurders over de vloer. En politie die bij het krieken van de dag op de deur van je Deense hotelkamer staat te kloppen. 'Mister Dylan Teuns?' Waar rook is, is vuur, zou je dan denken. Maar renner én management schreeuwen hun onschuld uit.
Lees verder

Stefaan D.S. (30) blijft in cel na moord op minnares maar gaf nog steeds geen verklaring: "Hij gaat gebukt onder spijt"
Stefaan D.S. uit Berlare blijft nog zeker een maand in de cel. Steven Henderickx, de advocaat van de verdachte, verzette zich niet tegen een verlengde aanhouding van zijn cliënt. Een officiële verklaring gaf de man nog steeds niet voor de gepleegde feiten. "Uit respect wacht hij hiermee tot na de begrafenis van het slachtoffer", zegt zijn raadsman.
Lees verder

"We zijn nu samen", zegt Oekraïense president Zelensky over EU
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag toegejuicht dat Oekraïne en de Europese Unie aan een nieuw hoofdstuk van hun geschiedenis beginnen, na de aanvaarding van de kandidatuur van zijn land voor het lidmaatschap van de EU. "Nu zijn we samen", sprak Zelensky tot het Oekraïense parlement voordat Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, via video het woord tot de parlementsleden richtte.
Lees verder