Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 juli 2022

Hondenparty’s zijn populair: “Ik durf niet te zeggen hoeveel ik aan mijn hondjes spendeer, maar het zal toch de h...

HLN
Hondenparty's zijn populair: "Ik durf niet te zeggen hoeveel ik aan mijn hondjes spendeer, maar het zal toch de helft van mijn loon zijn"
Nog een reden nodig voor een feestje deze zomer? Houd dan eens een 'puppy shower' of verjaardagsbbq voor je viervoeter. Want hoe gek het misschien ook klinkt, feestjes voor honden zitten in de lift. "Ik krijg zeker drie aanvragen per week, terwijl sommige feestjes toch om en bij de 200 euro kosten", zegt hondenpartyplanner Lana, die ons meenam naar de puppy shower van chihuahua Coisnelli.
Lees verder

Het bepaalt wie we daten, hoe gezond we zijn en hoe goed ons seksleven is: 7 inzichten over kussen
Je wisselt speeksel uit en daarbij 1 miljard bacteriën. En tóch zoenen we graag. Arts Stef Henderickx legt uit waarom op deze Wereld Kusdag, aan de hand van 7 verrassende inzichten. Van wat een kus ons allemaal vertelt over de ander (meer dan je denkt) tot hoe lang je de ander moet zoenen voor meer seksueel plezier (minder lang dan je denkt). "Door de ander te kussen kan ons lichaam bepalen of er potentieel is voor een langdurige relatie."
Lees verder

De prinses met de mysterieuze brandwonden: Spanje maakt zich zorgen om Leonor
Kroonprinses Leonor (16) van Spanje heeft drukke dagen achter de rug. Ze bracht een bezoek aan Barcelona en gaf een toespraak in Gerona, maar dat was niet waar iedereen het over had. De oudste dochter van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) werd gefotografeerd met brandwonden op haar hand, waardoor de Spaanse media zich nu volop afvragen wat er is gebeurd met de prinses.
Lees verder

De prinses met mysterieuze brandwonden: Spanje maakt zich zorgen om Leonor
Kroonprinses Leonor (16) van Spanje heeft drukke dagen achter de rug. Ze bracht een bezoek aan Barcelona en gaf een toespraak in Gerona, maar dat was niet waar iedereen het over had. De oudste dochter van koning Felipe (54) en koningin Letizia (49) werd gefotografeerd met brandwonden op haar hand, waardoor de Spaanse media zich nu volop afvragen wat er is gebeurd met de prinses.
Lees verder

168 besmettingen met apenpokkenvirus vastgesteld in België
In België zijn er tot nu toe 168 bevestigde gevallen en één waarschijnlijk geval van apenpokken geregistreerd. Dat meldt gezondheidsinstituut Sciensano. Vorige week stond de teller nog op 117 bevestigde gevallen.
Lees verder

Boris Johnson wankelt: nog meer ontslagen in Britse regering
Nadat dinsdag al twee vooraanstaande ministers hun taken hadden neergelegd, is woensdag een derde Britse minister afgetreden uit de regering van Boris Johnson. Will Quince, de minister voor Kinder- en Familiezaken, heeft zijn ontslagbrief ingeleverd. Hij zegt op te stappen nadat hij "onjuiste informatie" had gekregen over de aanstelling van Chris Pincher, de functionaris die vorige week moest aftreden omdat hij twee mannen zou hebben betast.
Lees verder

Minister Demir bereikt overeenkomst met 3M in PFOS-zaak: "Verschillende honderden miljoenen euro's voor opkuis"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een overeenkomst bereikt met chemiebedrijf 3M. Er zullen "verschillende honderden miljoenen euro's" vrijgemaakt worden om de tuintjes van de inwoners in Zwijndrecht en de gronden rond de fabriek 3M te saneren. Dat is bevestigd aan 'VTM Nieuws'.
Lees verder

Shell bouwt "grootste groene waterstoffabriek van Europa" in Rotterdam
Shell gaat "de grootste groene waterstoffabriek van Europa" bouwen in Rotterdam. Dat maakte de energiereus woensdag bekend.
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Noa Lang hervat training na dagje rust - Nieuwkomer Scott nog aan de kant bij Antwerp - Geen grote thuisblijvers bij Anderlecht
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

LIVE VOORBEREIDING. Noa Lang hervat training na dagje rust - Nieuwkomer Scott nog aan de kant bij Antwerp
Alle clubs uit 1A zijn intussen bezig aan hun voorbereiding op de jaargang 2022-2023. Of het nu opvallend nieuws is vanop de training, of de uitslag van een oefenwedstrijd: op deze pagina blijft u de komende dagen op de hoogte van het laatste nieuws op en rond de trainingsvelden van onze 1A-clubs!
Lees verder

KIJK LIVE. Hoe zit het met uitrol tweede boosterprik? Volksgezondheid geeft uitleg
Deze voormiddag zit de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid samen om de boostercampagne van dit najaar toe te lichten. Ook de huidige situatie van het coronavirus komt aan bod. Op het persmoment zijn onder anderen minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), vaccinoloog Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) en Dirk Ramaekers, voorzitter van de Task Force Vaccinatie, aanwezig. U kan de online bijeenkomst hier LIVE volgen.
Lees verder

Prominent Amerikaans senator verzet zich tegen Belgisch-Iraans protocol
Het verzet tegen het protocol dat België en Iran gesloten hebben over de overdracht van veroordeelde gevangenen, zwelt aan. Ook Bob Menendez, de voorzitter van de commissie Buitenlandse Zaken in de Amerikaanse Senaat en lid van de Democratische partij, uit nu zijn bezorgdheid.
Lees verder

Jan Van Biesen stopt als nethoofd Studio Brussel
Jan Van Biesen (47) is niet langer nethoofd bij radiozender Studio Brussel. Hij wordt opgevolgd door Steven Lemmens, zo werd bevestigd aan onze redactie. Van Biesen blijft wel verantwoordelijk voor 'De Tijdloze', het digitale kanaal van de zender.
Lees verder

Camille brengt eigen kledingcollectie uit met JBC: "Zo leuk om een collectie mee te kunnen uitdenken"
Het gaat hard voor Camille (21). Amper twee dagen geleden stelde de zangeres haar nieuwe videoclip 'Geen tranen meer' voor en ondertussen heeft de rijzende ster alweer goed nieuws voor haar fans. Samen met JBC brengt ze binnenkort een eigen kledingcollectie op de markt. Het blijft bovendien niet bij één collectie, want het '#LikeMe'-gezicht gaat een langdurige samenwerking aan met het Belgische modemerk. "Wat er zeker zal inzitten? Roze natuurlijk!"
Lees verder

Door vechtscheiding is zangeres Trisha nu ook haar inkomen kwijt: "Lang zal ik niet kunnen teren op mijn reserves"
Een nieuw dieptepunt in de turbulente nasleep van haar huwelijksbreuk met Kurt: zangeres Trisha (39) moet haar fitnesszaak sluiten. "Het leven is verschrikkelijk, maar ik heb uit alle miserie veel lessen getrokken", zegt ze in Dag Allemaal. Daarnaast spookt ook de toestand van haar ex Ignace Crombé (65) dagelijks door haar hoofd, vertelt ze openhartig over haar liefdesleven, haar financiële problemen en haar toekomstvisie. "Ik heb hem gezegd dat ik geen rechtszaak wil om de centen."
Lees verder

Vijf tips van groenexpert om je tuin te beschermen tegen droogte: "Te veel water geven, maakt je gras lui"
De komende dagen wordt het warm en valt er amper regen. Ook deze zomer wordt volgens wetenschappers warm en droog. Dat is geen goed nieuws voor je tuin. Welke stappen kan je nu nog nemen om je tuin te beschermen tegen een droge zomerperiode? Bouwsite Livios vroeg het aan groenjournalist Marc Verachtert.
Lees verder

Brand in vakantieverblijf in Beauvoorde: 108 kinderen geëvacueerd
Op een vakantieverblijf in Beauvoorde (Veurne) met 108 kinderen ontstond vanmorgen een hevige brand. Alle kinderen konden voor de komst van de brandweer geëvacueerd worden. Omdat er mogelijk asbest in het gebouw aanwezig was, werd het ganse dorp gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Brand op vakantiehoeve in Beauvoorde: 108 kinderen geëvacueerd
Op een vakantieverblijf in Beauvoorde, een deelgemeente van Veurne, ontstond vanmorgen een hevige brand. Alle 108 kinderen die aanwezig waren, konden voor de komst van de brandweer geëvacueerd worden. Omdat er mogelijk asbest in het gebouw aanwezig was, werd het ganse dorp gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Tweede verblijf kopen in Italië? Dit moet je weten: "Onderzoek alles goed op voorhand, er zijn vele afwijkende regels die we in België niet kennen"
Vlak voor de zomer hopen nog heel wat Belgen hun droom van een tweede verblijf in het zuiden waar te maken. Elk land heeft daarvoor eigen regels. Welke bijkomende kosten zijn er, wanneer krijg je de sleutels, welke belastingen moet je betalen, wat als je later wilt verkopen ...? Onze woonexpert Björn Cocquyt pluist het uit in de populairste zuiderse vakantielanden. Vandaag gaat hij naar Italië, waar je meer overdrachtsbelasting dan elders betaalt.
Lees verder

Corona voorlopig nog geen spelbreker voor jeugdkampen
Het coronavirus mag dan weer aan een opstoot bezig zijn, de jeugdkampen blijven er voorlopig nog grotendeels van gespaard. Dat blijkt woensdag uit een rondvraag bij Chirojeugd Vlaanderen, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het afgebroken KSA-kamp in Waregem vormt dan ook de uitzondering op de regel.
Lees verder