Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe Quick.Step ondanks acht Covid-gevallen en twee valpartijen toch opnieuw kon winnen: “Op naar meer”

HLN
Hoe Quick.Step ondanks acht Covid-gevallen en twee valpartijen toch opnieuw kon winnen: "Op naar meer"
Covid, vallen, vloeken en winnen in de Tour. De zaterdag van Quick.Step in een notendop. Een rollercoaster van emoties? Zeker. Als zelfs Patrick Lefevere zegt dat hij er even emotioneel van werd... "Ik ben oud en wit, maar niet dom."
Lees verder

Hier vind je de eerste Big Bench van België: "Geniet van het unieke zicht op het heuvelachtige Hooglede"
Het West-Vlaamse Hooglede is een opvallende toeristische attractie rijker. Zaterdag is daar de eerste Big Bench van België geopend. "Een Big wat?", horen we je denken. Wel, een Big Bench is een uit de kluiten gewassen zitbank van 2,5 meter hoog en 3,20 meter breed die je de kans biedt om van het landschap te genieten vanuit een ander perspectief dan je gewoon bent.
Lees verder

ANALYSE NA AANKOMST. Michel Wuyts is scherp: "Wat er tussen Sagan en Jakobsen gebeurt, hoort thuis in ijshockey. Niet in wielrennen"
"Peter Sagan en Fabio Jakobsen gingen over de limiet." Dat vindt onze analist Michel Wuyts. De twee gaven elkaar een stevige tik in volle sprint. "Iets wat thuishoort in het ijshockey. Niet in het wielrennen." Jakobsen won uiteindelijk wel zijn eerste Tourrit voor Wout van Aert. "Jakobsen is de allersnelste man op twee wielen", aldus Wuyts. "Ik zie Van Aert zijn voorsprong in het algemeen én puntenklassement de volgende dagen wel uitbouwen."
Lees verder

Witte mars voor vermoorde Jarne (19): honderden mensen komen samen in centrum Merksplas
Honderden mensen verzamelden zaterdagavond in het centrum van Merksplas voor een witte mars naar aanleiding van de moord op Jarne Pire. De 19-jarige jongen werd vorige zaterdag vermoord. Het nieuws ging als een schokgolf door de gemeente. Omdat Jarne ook supporter was van Antwerp kwamen ook, heel wat RAFC-supporters naar de witte mars.
Lees verder

Uitbraak Afrikaanse varkenspest in Duitse deelstaat Nedersaksen
Op een varkensboerderij in de Duitse deelstaat Nedersaksen is een uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bevestigd. Het gaat om een boerderij in het district Emsland, bij de grens met Nederland.
Lees verder

Russische ijshockeyster kiest voor Amerikaans team, maar dat 'verraad' komt hem duur te staan
Een Russische ijshockeyster die recent zijn overstap naar een Amerikaans team bekendmaakte, wordt zwaar afgestraft voor dat zogenaamde 'verraad'. Ivan Fedotov (25) werd gisteren in Sint-Petersburg opgepakt en naar een rekruteringskantoor van het leger gebracht. Hij wordt officieel verdacht van het ontlopen van zijn militaire dienst. De kans bestaat nu zelfs dat hij naar de oorlog in Oekraïne gestuurd zal worden.
Lees verder

Wit-Russische president beschuldigt Oekraïne van raketaanvallen op militaire doelen
De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft zijn buurland Oekraïne ervan beschuldigd raketaanvallen op militaire doelen uitgevoerd te hebben.
Lees verder

Poedelnaakt voor het peloton uit: 3 Denen lopen zich in de kijker om hun liefde voor de Tour te etaleren
Michael Morkov keek eens vreemd opzij en ook voor de anderen in het peloton was het even schrikken: drie naakte mannen liepen op omzeggens 90 kilometer van de streep even poedelnaakt voor het pak uit. "Vive Le Tour", stond op hun lichamen geschreven.
Lees verder

Goldband meet de schade op na hun optreden: hielbeenbreuk en tien weken gips
Pech voor de heren van Goldband. De Nederlandse groep mocht op zaterdag de Main Stage openen, maar na amper een kwartier liep het mis. Bandlid Boaz sprong van het podium, en liep daarbij een hielbeenbreuk op. "Je zou denken dat hij verstand heeft. Niet dus."
Lees verder

Honderden vluchten geannuleerd voor weekend Amerikaanse nationale feestdag
In de VS zijn aan de vooravond van de nationale feestdag (4 juli) honderden vluchten geannuleerd omdat de luchtvaartmaatschappijen kampen met gebrek aan personeel.
Lees verder

Adele emotioneel bij terugkeer op podium: "Zo vreemd om weer voor een publiek te staan"
Adele (34) heeft haar eerste grote concert in vijf jaar tijd achter de rug. De zangeres gaf vrijdagavond voor zo'n 65.000 mensen een show in het Hyde Park in Londen en dat liet haar niet onberoerd.
Lees verder

IN BEELD. Politiek getinte zaterdag op Rock Werchter, ook deze BV's zijn van de partij
Geen festival zonder opvallende aanwezigen. Ook op Rock Werchter vielen vandaag verschillende bekende koppen te spotten.
Lees verder

Oostenrijkse (68) sterft na aanval van haai in Hurghada
In de buurt van de Egyptische badplaats Hurghada is een Oostenrijkse vrouw gestorven na een aanval van een haai. De 68-jarige vrouw was aan het zwemmen toen ze aangevallen werd. Ze raakte in shock en stierf in het ziekenhuis.
Lees verder

Bart De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op zomerfeest N-VA: "Onhoudbaar en onaanvaardbaar"
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen. Na zijn toespraak gooide De Wever de benen los op de dansvloer.
Lees verder

Bart De Wever haalt opnieuw uit naar federale regering op zomerfeest N-VA
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in een toespraak op het zomerfeest van zijn partij niet voor het eerst uitgehaald naar de federale regering. Het begrotingstekort, de belastingdruk en het koopkrachtverlies zijn "onhoudbaar en onaanvaardbaar", klonk het in Mechelen.
Lees verder

LIVE. Cristiano Ronaldo wil alweer vertrekken bij Man United - "Guus Til niet naar Antwerp, wél naar PSV"
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

'Barmoeder' Jacqueline (73) tapte jarenlang pinten voor medewerkers Rock Werchter, maar is nu geveld door kanker: "Iedere dag extra is mooi meegenomen"
Op haar twaalfde tapte Jacqueline (73) uit Werchter haar eerste pint in het café van haar ouders. Nog tot haar zeventigste laafde ze de dorstige medewerkers na hun shift tijdens de opbouw van Rock Werchter. Vandaag geniet ze nog van iedere dag die rest, nadat een kankerdiagnose bij haar werd vastgesteld. "Mijn man werd 67, ik ben al blij dat ik er bijna 74 mag worden", blijft ze positief.
Lees verder

Kasteel van Leut opent de deuren: "Laatste kasteelheer Vilain XIIII was mede-oprichter van België"
Kasteeldomein Vilain XIIII in Leut heeft dit weekend haar poorten geopend voor het grote publiek. Jarenlang stond het kasteel leeg, maar nu Toerisme Vlaanderen eigenaar is, heeft het grootse plannen voor de toekomst. De komende maanden kan je er alvast een gratis expo bezoeken mét originele meubelstukken van de laatste familie Vilain XIIII.
Lees verder

Fly-in op vliegveld Zwartberg trekt eerste dag meteen 2.000 bezoekers: "Vliegtuigen uit de jaren dertig of elektrisch vliegen...Alles kan je hier bewonderen"
De jaarlijkse fly-in op het vliegveld Zwartberg in Genk is dit weekend eindelijk, na meermaals uitstel door corona, teruggekeerd. Liefst 2.000 bezoekers vonden zaterdag meteen de weg, en ook een 60-tal kinderen met een levensbedreigende ziekte beleefden dankzij de organisatie en vzw Kleine Prins dé dag van hun leven. Zij mochten niet enkel naar alle verschillende vliegtuigen kijken, maar ook een ritje in de wolken mee beleven.
Lees verder

Een vraag voor minister Zuhal Demir? Stel ze hier
Zondagmiddag is Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) studiogast in het VTM Nieuws. Ze krijgt er vragen voorgeschoteld over onze landbouwers, het stikstofakkoord en zonnepanelen. Heb jij een vraag voor de minister? Stel ze via onderstaand formulier.
Lees verder