Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 juli 2022

Hoe de na-Tourcriteriums de Grote-Wout-van-Aert-Show worden: “Nu wél tijd voor babbeltje en foto met de fans”

HLN
Hoe de na-Tourcriteriums de Grote-Wout-van-Aert-Show worden: "Nu wél tijd voor babbeltje en foto met de fans"
35.000 toeschouwers verwachten ze in Roeselare en minstens evenveel donderdag in Herentals. Misschien wel 40.000. En nee, niet voor een groot muziekfestival. Wel voor één wielrenner: Wout van Aert. "Hij was al de superster van het peloton, en de Tour heeft er nóg een laag bovenop gelegd." Of hoe de wondere wereld van de natourcriteriums de Grote-Wout-van-Aert-Show wordt.
Lees verder

ONZE OPINIE. Het eindstation van 'cancelcultuur' is een zendschema met enkel nog documentaires over klimaatverandering
De VRT heeft beslist om 16 afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' niet meer uit te zenden omdat bepaalde grappen in de huidige tijdgeest ongepast kunnen overkomen. Dat is niet nieuw. Al in 2020 raakte bekend dat de openbare omroep een team heeft samengesteld waarmee ze afleveringen waarover klachten zijn, screent op gevoelige inhoud. Toen was sprake van twee afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' waarvan men vond dat ze niet meer door de beugel konden. Vandaag staat de teller dus al op zestien.
Lees verder

Laura Lynn is na moeilijke scheiding opnieuw verliefd: "'Ik blijf voor altijd alleen', dacht ik, maar toen waren er plots kriebels"
Ze ging door een diep dal na de breuk met Matthias Lens, maar intussen straalt Laura Lynn (46) opnieuw. Met dank aan Joffrey (46), met wie de zangeres al zes maanden een relatie heeft. "Nooit gedacht dat dit me nog zou overkomen", vertelt ze in 'Dag Allemaal'. Ze stelt er haar nieuwe vriend voor, verklapt hoe ze elkaar leerden kennen en vertelt honderduit over hoe het zit in hun relatie. "Ik durf gerust te zeggen dat ik heel diep heb gezeten, maar ik ben er weer bovenop."
Lees verder

Onderzoek: bijna 2 miljoen bezitters cryptomunten in Nederland
Bijna 2 miljoen Nederlanders hebben cryptomunten in hun bezit, vooral bitcoins. Dat meldt marktonderzoeker Multiscope op basis van onderzoek onder meer dan 4.000 Nederlanders. Volgens Multiscope betekent dit dat één op de zeven Nederlanders van 18 jaar en ouder digitale munten bezit.
Lees verder

Belgische sekteleider verwekte 40 jaar lang kinderen om ze daarna 'uit te delen': "Hij wilde een überras creëren"
Morgen start op Streamz de docureeks 'De 42 kinderen van de goeroe': het waargebeurde verhaal van de Brusselse sekteleider Edgard Doulière. Veertig jaar lang lokte die honderden vrouwen naar zijn sekte, en hij maakte de meesten zwanger. De baby's liet de goeroe daarna verdwijnen in een schimmig adoptiecircuit. Portret van een 'spirituele crimineel', die ook de dood van de dochter van schrijver Georges Simenon op zijn geweten heeft.
Lees verder

"Hij bedacht de meest afgrijselijke rituelen": Belgische sekteleider verwekte 40 jaar lang kinderen bij z'n volgelingen, om ze daarna uit te delen
Morgen start op Streamz de docureeks 'De 42 kinderen van de goeroe': het waargebeurde verhaal van de Brusselse sekteleider Edgard Doulière. Veertig jaar lang lokte die honderden vrouwen naar zijn sekte, en hij maakte de meesten zwanger. De baby's liet de goeroe daarna verdwijnen in een schimmig adoptiecircuit. Portret in drie delen van een 'spirituele crimineel', die ook de dood van de dochter van schrijver Georges Simenon op zijn geweten heeft. "Vrouwen konden onmogelijk nog achterhalen wie de vader van hun kind was."
Lees verder

Negen procent tweede generatie nieuwkomers van buiten de EU stelt geloof boven de wet
In Vlaanderen vindt 9 procent van de burgers van de tweede generatie met een herkomst buiten de EU dat de wet mag worden overtreden bij een conflict tussen wet en religie. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag op basis van de resultaten van de barometer Samenleven, die de Vlaamse overheid vorige week publiceerde onder impuls van Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD).
Lees verder

Grote brand in oliedepot in Donetsk
In Donetsk, in het oosten van Oekraïne, is een grote brand uitgebroken in een oliedepot dat eerder gebombardeerd werd door Oekraïne. Dat meldt het Russische staatspersagentschap TASS.
Lees verder

Achter de schermen bij AG-NXTG, betrokken bij zware valpartijen in Tour: "Dit is wel een enorme domper"
AG-NXTG is de jongste ploeg in het Tour-peloton, maar zeker niet de minst ambitieuze. Sponsor AG Insurance geeft de HLN-lezers de komende dagen een unieke blik achter de schermen van de Tour de France Femmes via een videoreeks van de ploeg.
Lees verder

Philipsen wint na-Tourcriterium in Aalst voor Lampaert en mengt zich met biertje onder de fans, Van der Poel snelst in Boxmeer
Jasper Philipsen heeft maandagavond, onder ruime publieke belangstelling, het 85e na-Tourcriterium van Aalst gewonnen. De renner van Alpecin-Deceuninck haalde het na een sprint met drie van Yves Lampaert en de Welshman Geraint Thomas. Florian Vermeersch won de spurt met een achtervolgende groep van vier, voor Amaury Capiot, Edward Planckaert en Brent Van Moer.
Lees verder

Camille zingt nieuwe begingeneriek van 'Familie' in: "Het voelde meteen goed aan"
Na de zomerstop krijgt 'Familie' een gloednieuwe begingeneriek en de bijhorende song wordt deze keer ingezongen door Camille. De makers van de VTM-reeks kozen voor het liedje 'Kleur', dat ook op het nieuwe album van de zangeres zal staan. Camille volgt zo Niels Destadsbader op die drie jaar lang de begintune verzorgde, maar nu exclusief voor de VRT werkt.
Lees verder

Camille zorgt voor 'kleur' in 'Familie' en zingt nieuwe begingeneriek in: "Het voelde meteen goed aan"
Na de zomerstop krijgt 'Familie' een gloednieuwe begingeneriek en de bijhorende song wordt deze keer ingezongen door Camille. De makers van de VTM-reeks kozen voor het liedje 'Kleur', dat ook op het nieuwe album van de zangeres zal staan. Camille volgt zo Niels Destadsbader op die drie jaar lang de begintune verzorgde, maar nu exclusief voor de VRT werkt.
Lees verder

"Wat zijn ze daar in hemelsnaam allemaal aan het doen?": ongeloof groot na wanprestatie Ferrari in Frankrijk
Met grote ogen keek de Formule 1-wereld zondag naar de wanprestatie van Ferrari in Frankrijk. In tegenstelling tot teambaas Mattia Binotto, die er zelf vrij lichtzinnig over deed. "Wat zijn ze daar in hemelsnaam allemaal aan het doen? Hoogste tijd voor serieuze verandering."
Lees verder

Drone redt 14-jarige jongen die spartelt voor zijn leven aan Spaanse kust
In Spanje heeft een drone van de reddingsdienst een 14-jarige jongen gered. De jongen heeft alle moeite om boven te blijven en wordt overspoeld door de golven voor de kust van Valencia. Een dronepiloot van de reddingsdienst schiet in actie en gooit met zijn drone een reddingsvest naar de jongen. Daarmee kan hij net lang genoeg boven water blijven tot de redders hem bereiken en naar het strand brengen. Aan de Spaanse kust bewaken worden 22 kustzones bewaakt door zo'n 30 dronepiloten.
Lees verder

Pijnlijk: in Westerlo kon zondag geen buitenspellijn getrokken worden
Vóór de competitiestart werd alles nog getest. En toch liep het fout op speeldag één. Een buitenspellijn trekken bij thuiswedstrijden van Westerlo is op dit moment onmogelijk voor de VAR.
Lees verder

Krappe arbeidsmarkt bezorgt uitzendconcern Randstad recordomzet
Het Nederlandse uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal een recordomzet geboekt. Door de krappe arbeidsmarkt is het voor werkgevers steeds moeilijker voldoende personeel te vinden. Ze nemen daardoor steeds vaker hun toevlucht tot interimbureaus als Randstad om het gehele wervingsproces voor hen te doen, verklaart topman Sander van 't Noordende in een toelichting op de cijfers.
Lees verder

LIVE. Waar ligt de toekomst van Dessers, op wie Serie A-ploeg een bod deed? - Ronaldo in gesprek met United
Het belooft nog een hete transferzomer te worden. Dat de lat hoog ligt bij Antwerp, is duidelijk. Of Club Brugge Charles De Ketelaere en/of Noa Lang kan houden, wordt dat steeds minder. En welke internationale sterren, naast onder meer Romelu Lukaku, Robert Lewandowski, Erling Haaland en Sadio Mané, verhuizen deze zomer naar een ander team? Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

Na maanden onduidelijkheid: Adele kondigt eindelijk nieuwe data voor concerten in Las Vegas aan
In januari moest Adele (34) nog op het allerlaatste nippertje haar concerten in Las Vegas afzeggen, maar nu - ruim een half jaar later - zijn er nieuwe concertdata gevonden. Dat heeft de Britse zangeres aangekondigd op sociale media.
Lees verder

Lotto-lichtpuntje na fiasco in de Tour: ook na zijn zomerbreak blijft Arnaud De Lie winnen
Gelukkig is er Arnaud De Lie. De Tour van Lotto-Soudal was een fiasco, maar in eigen land blijft de 20-jarige sprinter de overwinningen aan mekaar knopen. De Lie is de levensader richting WorldTour.
Lees verder

Nieuw federaal actieplan moet marien zwerfvuil tegengaan
Met een nieuw actieplan wil de federale regering het probleem van marien zwerfvuil aanpakken. "Op onze stranden zijn er gemiddeld 137 items per honderd meter vloedlijn te vinden. Met dit federaal actieplan moeten we erin slagen om de toename van zwerfvuil terug te dringen", zegt minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Lees verder