Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 juli 2022

HLN ONDERZOEK. Rustoorddirecteur (61) uit Bierbeek licht zijn bewoners voor miljoenen op via zogezegd luxevastgoed: ...

HLN
HLN ONDERZOEK. Rustoorddirecteur (61) uit Bierbeek licht zijn bewoners voor miljoenen op via zogezegd luxevastgoed: "Een bandiet die over lijken van kwetsbare senioren gaat"
Tientallen hoogbejaarden die in residentie Ter Korbeke in Bierbeek verblijven, zijn misleid en voor miljoenen euro's opgelicht. Op aangeven van Ivan V.L. (61), directeur van Ter Korbeke, staken ze hun laatste spaarcenten in zogezegd luxevastgoed van een investeringsfonds. Onderzoek door Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws toont nu aan dat het hoogstwaarschijnlijk om een georganiseerde misdaad gaat. Nu V.L. in de cel zit, dreigen zijn slachtoffers ook nog eens hun serviceflat te verliezen. "225.000 euro van mijn mama is weg. Ik heb er gisteren nog om geweend."
Lees verder

"Schutter 4 juli-parade trok vrouwenkleren aan om te kunnen vluchten"
De man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Highland Park (nabij Chicago) zou zijn daad al weken voorbereid hebben. Dat meldt de politie. Robert Crimo III zou zich ook vermomd hebben in vrouwenkleren om te kunnen vluchten. "Dat deed hij onder meer om de tatoeages in zijn gezicht te verbergen", klonk het.
Lees verder

Mokerslag voor Britse regering: ministers en vicepartijvoorzitter uiten forse kritiek op premier Johnson en stappen op
De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Later op de avond stapte ook de vicevoorzitter van de Conservatieve Partij live op televisie op. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering.
Lees verder

Weer een schietpartij bij woning van Jamal Ben Saddik in Antwerpen
Na de schietpartij van vorige week is er vandaag weer geschoten bij de woning van Jamal Ben Saddik. De woning werd beschoten op klaarlichte dag onder het oog van een politiecamera die speciaal is geplaatst na de eerste aanslagen.
Lees verder

Weer aanslag op woning van familie Ben Saddik, kickbokser reageert furieus: "Ik ben verdachtmakingen beu"
Na de schietpartij van 1 juni is er vandaag weer geschoten bij de woning van de Antwerpse kickbokser Jamal Ben Saddik in de Zegepraalstraat. De woning werd beschoten op klaarlichte dag onder het oog van een politiecamera die speciaal is geplaatst na de eerste aanslagen.
Lees verder

Eerste Belg met ritzege in het geel sinds Freddy Maertens in 1976: "En nu: winnen in het groen!"
Een landgenoot die een Touretappe wint met de gele leiderstrui om de lenden: daarvoor moeten we liefst 26 jaar terug in de tijd. Op 1 juli 1976 slaagde de nu 70-jarige West-Vlaming daarin in de zevende etappe in Mulhouse. Maertens droeg het geel dat jaar sinds zijn proloogwinst in Saint-Jean-de-Monts en won in die trui ook de eerste rit in lijn in Angers en de derde rit in Le Touquet-Paris-Plage.
Lees verder

Dode bultrug aangespoeld op oefenterrein Nederlands leger in Vlieland
Op het strand van het Nederlandse Vlieland is dinsdag een dode bultrug aangespoeld. Het 7 meter lange kadaver werd gevonden op een afgesloten gebied van een oefenterrein van Defensie. Dat zegt marien bioloog Lonneke IJsseldijk van de Universiteit Utrecht.
Lees verder

61 schipbreukelingen gered na 9 dagen op zee voor Libische kust, 22 anderen overleden
Bij een schipbreuk voor de kust van Libië zijn 22 mensen, allemaal afkomstig van Mali, om het leven gekomen. Dat melden de VN, op gezag van overlevenden. Die hebben melding gemaakt van mensen die zijn verdronken of zijn gestorven door uitdroging.
Lees verder

KSA Waregem moet kamp afbreken door corona: "Pijnlijk, maar ouders appreciëren onze aanpak"
Het spook van corona doemt weer op boven onze jeugdkampen. KSA Waregem heeft dinsdag haar kamp in Mol moeten afbreken nadat elf besmettingen op 70 deelnemers waren vastgesteld. Zo goed als alle kinderen zijn weer naar huis. "Leuk is dit allerminst, maar we hopen op die manier nog meer besmettingen te vermijden", zegt bondsleidster Chloé Ghysen.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Idee voor fantastische raid van Van Aert zat al maanden klaar, al rezen er deze voormiddag wel plots twijfels
Een idee. Een inspirator. Een geweldige ploeg. En één renner om het orgelpunt te plaatsen. Een beresterke Wout van Aert (27) voerde een plan uit dat al maanden lag te rijpen bij Jumbo-Visma. Reconstructie van een fantastische raid.
Lees verder

Zinho Vanheusden dicht bij uitleenbeurt door Inter aan AZ Alkmaar
AZ Alkmaar moet de nieuwe club worden van Zinho Vanheusden (22). De centrumverdediger wordt wellicht gehuurd van Inter Milaan, met aankoopoptie. Het is enkel wachten op groen licht van de Italiaanse topclub.
Lees verder

Europees Parlement spreekt zich uit over groen label voor gas en kernenergie
Het Europees Parlement spreekt zich woensdagmiddag in plenaire zitting uit over de vraag of kernenergie en gas onder bepaalde voorwaarden als groene investeringen kunnen worden aangemerkt. Hoe er gestemd zal worden, is moeilijk te voorspellen. Verschillende fracties zijn verdeeld over de kwestie.
Lees verder

Spanje verhoogt militaire uitgaven met een miljard euro
Spanje verhoogt de militaire uitgaven met 1 miljard euro voor het komende jaar. Dat heeft de regering van premier Pedro Sanchez dinsdag beslist. De injectie komt overeen met een verhoging van ongeveer 7,7 procent.
Lees verder

'Personal Trainers'-koppel Arnaud en Tibby uit elkaar: "Samen beslist er een punt achter te zetten"
In het Play4-programma 'Personal Trainers' lijken ze een powerkoppel, maar toch is er een einde gekomen aan de relatie tussen Arnaud De Bremaeker (29) en Tibby Jonckheere (25). De twee waren zeven jaar samen en drie jaar getrouwd.
Lees verder

Kind (6) in kritieke toestand uit Donkvijver gehaald in Oudenaarde
In Oudenaarde is dinsdagavond een kind van zes jaar in kritieke toestand uit de Donkvijver gehaald. Hoe het kind in het water terecht gekomen is, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Kind (6) in kritieke toestand uit vijver gehaald
In Oudenaarde is dinsdagavond een kind van zes jaar in kritieke toestand uit de Donkvijver gehaald. Hoe het kind in het water terecht gekomen is, is nog niet duidelijk. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.
Lees verder

Meisje (6) in kritieke toestand uit Donkvijver gehaald in Oudenaarde
In Oudenaarde is dinsdagavond een kind van zes jaar in kritieke toestand uit de Donkvijver gehaald. Hoe het kind in het water terecht gekomen is, is nog niet duidelijk.
Lees verder

Moeder (93) van Erica Meiland overleden
De moeder van Erica Meiland (58) is op 93-jarige leeftijd overleden. Op Instagram deelt de realityster een foto van haar mama Jenny Renkema-Hof en de rouwkaart.
Lees verder

Van drummen met The Killers tot dansen met Justin Bieber: deze trotse fans beleven hét moment van hun leven naast hun idool
Wereldartiesten proberen dezer dagen hun fans dichter bij de muziek te brengen en extra verbondenheid te creëren. Steeds vaker worden superfans om het podium gehaald voor een intieme en unieke ervaring. Extra bonus: soms worden de muzikanten weggeblazen door het talent. Of het nu gaat om samen loeihard gitaar te spelen, de longen uit je lijf zingen of je beste dansmoves naar boven te halen. Dit zijn de tien meest memorabele artiest-fanmomenten tijdens live concerten.
Lees verder

Turken zetten traangas in tegen deelnemers Pride Parade
De Turkse politie heeft traangas en pepperspray gebruikt om een Pride Parade in hoofdstad Ankara te stoppen. Tientallen mensen werden aangehouden omdat dergelijke demonstraties in het hele land om veiligheidsredenen verboden zijn.
Lees verder